Sardinija 2020

Sahara, puščava, pesek in vse kar spada zraven...
Uporabniški avatar
Dardaj
Prispevkov: 504
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 6:03 pm
Kraj: Visoko
Kontakt:

Sardinija 2020

OdgovorNapisal/-a Dardaj » Po Avg 03, 2020 11:43 pm

Da malo prekinem tole Covid -19 stacionarno stanje duha. Letos poleti smo se odpravili na Sardinijo, imeli smo na voljo 9 dni, saj sva imela velike načrte spomladi Aprila, ki so splavali po naši Kokri skupaj z Korono, za letos jeseni pa še obstaja upanje, da nam uspe še kakšna pustolovščina. Na hitro, imeli smo načrt spati na plažah in ostalih skrivnih kotičkih Sardinije, pa je usoda hotela drugače. Nič zato, imeli smo ravnotako lepo, če ne še lepše. Zagodla nam jo jeklopka (no, v bistvu je šepala že prej, mi smo jo potisnili samo čez rob :oops: ), kar pa ni ubilo velikega duha pustolovščine; namesto tega smo uživali v plaži, morju in soncu ter primarno v družbi s samim seboj. Naš Kruger pa nas je pri tem pridno, čeprav stacionarno, podpiral. Avtor spodnjega prispevka in fotografij je moja življenjska sopotnica, žena Ana, jaz sem bil zaposlen z vožnjo in pa poizkušanjem oživljanja utopljenega mobilnega telefona.

Moto tokratnega super mini ultra kratkega in še skrajšaneg popotovanja: It's not The Car, it's The Owner. Spet smo bili v najboljši družbi: morja, sonca, gora, zvezd, brezpotij, borovcev, limonovih dreves, oleandrov, sardinskega vina, lokalnih specialitet. Neuspelih poskusov branja službene (in razvedrilne) literature. Šteli smo utrinke, plavali v morju podnevi in ponoči, tekli po prostrani peščeni plaži, malo hribolazili, Krugerja sprehodili po blatni vodi, na Supramonte, prelepih plažah,.. Delali načrte.. ki pa so se uspešno (skupaj s Krugerjem) utopili na majhni peščeni plaži severno od Oroseia. Krugerja je ob zelo težavnem izkopavanju iz - po Prestolonaslednikovo "živega peska" - skoraj popolnoma zapustila sklopka. Naslednje jutro pa še eden od akumulatorjev.. Neuspešno motiviranje lokalnih mehanikov je rezultiralo v tridnevnem nad- in podvodnem raziskovanju okolice prijetnega kempa in nekaj kubikih prekopanega peska na širnih peščenih plažah.. The Owner ne bi bil The Owner če ne bi rentali kajaka za raziskovanje bližnjih zalivov in reke in ga uspešno potopili skupaj z otrokoma, ki sta bila k sreči ustrezno opremljena za naporno plavanje k obali.. Vesoljnemu potopu sredi Tirenskega morja se je pridružil še The Owner-jev telefon... Vsaj izposojevalec opreme je vrnil denarčke za izposojen preluknjan kajak. V kempu smo tik pred odhodom dobili sosede, ki so ravnokar prisli iz Leipziga s sosedovim avtom.. ker njun polno naložen ni hotel vžgati in mehanik ni našel vzroka.. Ob prihodu na trajekt pa nista več našla osebnih izkaznic.. Tako iskreno se že dolgo nismo nasmejali svoji "sreči".

Zadnji večer smo po 3-urni vožnji v 1. in 2. prestavi z drsečo in smrdljivo sklopko bivakirali na Costi Smeraldi. Tik pred odhodom smo ugotovili, da sem očitno zelo izvežbana v nepotrebnem rezerviranju dveh trajektnih kabin naenkrat (drugič v 6.mesecih)... No.. Vsaj eno mamico z dojenčkom smo zelo razveselili, ko smo jima eno kabino odstopili. So že zvezde tako postavljene.. V Livornu nas čaka AMZS z nadomestnim avtom in prikolico za ubogega Krugerja.
Nismo še opravili s Sardinijo! We'll be back!

Navodila za uporabo :)

Slika

Prvo jutro nas je zbudil sledeči pogled
Slika

Slika

Slika

Umik v senco

Slika

Ter opoldansko kosilo v agriturismu

Slika

Slika

Privoščili smo si izlet na Supramonte, video o "super cesti" na vrh na žalost ne znam deliti

Slika

Slika

Walking on the edge

Slika

Still in love :zena_z_valjarjem:

Slika

Večer na Supramonte

Slika

V iskanju prenočišča smo zabredli GLOBOKO

Slika

In pa tistega jutra, ko se zdani in ugotoviš, kje si pustil zadnje lamele od sklopke

Slika

Slika

Da pa je bila mera popolna, nam je crknil en akumulator in pri temu ustrezno izpraznil še drugega, Najti kakšen večji stroj od malih "taljanskih" avtomobilčkov, ki je zmožen zaganati Toyotin stroj je kar uspeh :aplavz: :aplavz:

Slika

Zato smo se zavlekli v kemp, 80 km od trajekta,

Slika

Slika

Kjer smo se predajali namesto overlanderskim avanturam užitkom gastronomije, modrega morja, potapljajočega se čolna, filozofskim razpravam Aristotela in Osla ter uspešno utopili moj telefon.

Plažni filozof :)

Slika

Dan pred odhodom smo v drugi prestavi z veliko mero potrpežljivosti in veliko nejevolje ostalih udeležencev v prometu se odpravili v Porto Aranci, da ja ne bomo zamudili trajekta :)

Tudi zadnji "bivak" je bil čudovita izkušnja sonca, morja in otroške sreče

Slika

Tata, mama, tale kamen je iz lune, a ne?!

Slika

Slika

Šlep služba (spešal fenks to AMZS) nas je pobrala v Livornu, mož je poklical ravno takrat, ko smo zapeljali iz trajekta, sicer tole izgleda precej neslavno, pa vseeno, bolje tako domov kot v drugi čez noč pa ...... Upanje umre zadnje

Slika

In ja, Sardinija, we`ll be back!

Slika

Uporabniški avatar
vrecha
Prispevkov: 502
Pridružen: Ne Feb 10, 2008 10:01 pm
Kraj: Ausrd
Kontakt:

Re: Sardinija 2020

OdgovorNapisal/-a vrecha » To Avg 04, 2020 7:57 am

No, pa se le dogaja!
:skace_od_srece:
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
damjan.vrencur.info

Uporabniški avatar
janisk
Prispevkov: 46
Pridružen: Sr Mar 07, 2012 12:16 am

Re: Sardinija 2020

OdgovorNapisal/-a janisk » To Avg 04, 2020 11:29 am

Lepo :-)

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4311
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

Re: Sardinija 2020

OdgovorNapisal/-a miran » To Avg 04, 2020 12:24 pm

No, lepo, da ste šli in se naučili na precej drag in neprijeten način, da je tudi pri Toyoti sklopka ženskega spola in je treba z njo nežno, nežno.... še zlasti v pesku.
Drugače pa pogumno, da ste kot medicinci šli v teh cajtih na trajekt.
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Dardaj
Prispevkov: 504
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 6:03 pm
Kraj: Visoko
Kontakt:

Re: Sardinija 2020

OdgovorNapisal/-a Dardaj » Sr Avg 05, 2020 10:10 am

Miran, hvala; vsaka sola nekaj stane, aj... ga. Sem se vedno mnenja, da razen "psihoticne" voznje do trajekta, se nismo imeli nic slabse. Sploh, ce gledas iz stalica otroka.
Smo iskali (z pomocjo domacinov) mehanika, ki bi jo bil pripravljen zamenjati, pa se nobenemu v radiju 50 km ni dalo. Uradni Toyota servis v Cagliari -u nam je pa dal Termin 20.8. :a_se_ti_je_odpeljalo: Ne bi komentiral. Del smo bili sposobni "dostaviti sami" (moja Mama bi lahko priletela iz SLovenije z rezervnim kompletom, ki je bil dobavljiv v pol dneva :) ).

Kar se tice nevarnosti morebitne okuzbe z Covid -19, je po mojemu psevdostrokvnemu mnenju (nisem ne infektolog ne epidemiolog, pa vendar Sem Aprila namesto v Tuniziji imel namesto opravka s peskom veliko direktnega dela s Covid -19) verjetno veliko vecja verjetnost, da se ga nalezes v trgovini na Hrvaskem kot na trajektu v Italiji. Imajo relativno stroga merila kar se tice higiene in nosnje mask, poleg tega smo si rezervirali kabino, ne rabis vec stati pri recepciji za kljuc pac pa dobis ob skeniranju karte ob vkrcanju samo nalepko s stevilko sobe, ki te caka ze pripravljena odklenjena. In ce se izogibas vecjih mnozic med voznjo, je zadeva po mojemu mnenju relativno nenevarna. Se najvecje tveganje obstaja, ko se je potrebno spraviti nazaj v garaze. Preprosto so mnozice razdelili na vec malih grup na vec koncih trajekta. Tveganje je po moje priblizno isto, kot ce stojis pri nas v Sloveniji nekomu preblizu v trgovini v vrsti (preprosto ohranjaj social distancing oz. mi smo ga).

In ce bodo razmere jeseni se dopuscale, se odpravimo zopet nekam na tak nacin.

Uporabniški avatar
Dardaj
Prispevkov: 504
Pridružen: Pe Jan 17, 2014 6:03 pm
Kraj: Visoko
Kontakt:

Re: Sardinija 2020

OdgovorNapisal/-a Dardaj » To Sep 01, 2020 9:31 pm

Ko se je avto vrnil izpod rok mojstra mehanika, sem za popotnico in v spomin dobil še staro sklopko :)

Sardinsko zapečena na žaru :)

Slika

In že lamelirana ;)

Slika

Pa vseeno smo se privlekli še 80 km do trajekta .....


Vrni se na “Pesek”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost