Balkanski ali italijanski hribi

Sahara, puščava, pesek in vse kar spada zraven...
Aleksander

Balkanski ali italijanski hribi

OdgovorNapisal/-a Aleksander » Pe Feb 14, 2025 7:01 am

Letos bi rad za teden obiskal ali gore Bosne in Črne gore ali zahodne Alpe. Priporočam se za kakršnekoli nasvete, izkušnje ali traile.
Only Toyota loves Sahara. (Chiheb, Tozeur)

Uporabniški avatar
Dimen

Re: Balkanski ali italijanski hribi

OdgovorNapisal/-a Dimen » So Mar 15, 2025 7:25 am

Zelo, res zelo priporočam Črno goro.

Aleksander

OdgovorNapisal/-a Aleksander » Po Mar 17, 2025 11:25 am

Dimen napisal/-a:Zelo, res zelo priporočam Črno goro.

Hvala. Imaš konkretne predloge?

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Mar 19, 2025 10:11 am

Falil ne boš ne z enim ne z dugim.......le sebi primerno turo si moraš izbrat.
Pazi tudi na letni čas......da ne boš presenečen, če sredi junija zagledaš 2 m snega pred seboj.
Turco si poišči na wikiloku, ali več njih, sestavi su nekaj primerno sebi in času, ki ga imaš na voljo.
Izogibaj se tur brez videa ali slik in opisa.....iaš tam filter in lahko iščeš po vrsti in območju.
Za alpe vzem kartice pa velik pira s seboj, za balkan pa rabiš sam keš ...izogibaj se večjih turističnih centrov, ker so čist popizdili zadnje leta i te bodo odrli. Laho prespiš v kampu za 15€ noč (avto, 2 osebe in elektrika) lahko pa dodajo še eno nulo zraven pa še datum zraven zaračunajo.
V BiH, CG, SRB in Albaniji divje kampiranje ni prepovedano.
Vsekakor pa si pot obvezno pripravi doma, ne kr neki na pamet, škoda časa. Pripraviš si približno traso za toliko dni, kot jih imaš na voljo, kaj bo treba improvizirat tko al tko, naloži na navigacijo pa gas.....če boš iskal pripročila od drugih se ne bo dobro končalo. Niti dva človeka nista enaka, tako da če je nekaj enemu topšit še ne pomeni da bo tebi tudi, ali pa obratno.....pol so pa še ostali sopotnik v vozilu, ki so lačni ful dugačni.

Pa ne hodit na ture v večjih skupinah.... 2 avta je fajn zaradi same varnosti, trije če se res dobro poznajo in tudi sicer družijo.....vse ostalo pozab, če se hočeš fajn imet. Razen če greš na plačano turo z vodenjem....sam pol je bol da doma ostaneš, če rabiš da te za rokco okol vlačijo. Ni to to....poleg tega je na off roadu tako kot na barki........če ti je prav ali ne.....nimaš ga kaj.

Uglavnem, nč ne sprašuj preveč.........nalož makino pa bejš. Boš že ugotovil kje je najbolj fajn. Če se maš fajn je povsod dobro....
Jaz sem šel na kanarske otoke zarad kanarčkov......pa sem hitro ugotovil da je vse laž in da tam kanarčkov sploh ni.
Pol sem šel še na Deviške otoke in ugotovil da so me tudi za to nategnil............ tudi tam ni kanarčkov ...
Mater so me zajebal :evil:
Zj pa ti rec.....

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Sr Mar 19, 2025 10:27 am

Da ne omenjamo pivskega jezera :lol:
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Če Mar 20, 2025 3:51 pm

https://www.dangerousroads.org/eastern- ... osnia.html
https://www.dangerousroads.org/eastern- ... negro.html
Na teh straneh se najde marsikaj zanimivega. Imajo pokrit (skoraj) cel svet. Ni sicer samo za Toyote, tudi za ostala 4x4 jajca, kamperje, navadne avte... a vseeno je lahko zanimiva pomoč pri načrtovanju poti.
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Aleksander

OdgovorNapisal/-a Aleksander » So Apr 05, 2025 11:00 am

Alien in Miran hvala za namige. Alien, na Wikilocu si ti pod imenom alien4x4? Nekaj poti bo zelo uporabnih.

Tole je zbir mojega interesa. Za vmes še kakšno staro mesto. Rute bom naredil naknadno. Če ima morda kdo interes, vabljen.
https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... sp=sharing

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Po Apr 07, 2025 11:51 pm

gregor napisal/-a:Da ne omenjamo pivskega jezera :lol:

Tudi tam ni kanarčkov.....si morš mislt :shock: :shock: :shock: je pa nikšičko :skace_od_srece: :skace_od_srece: pa kamp za 15€ :moli: in postrvi k toče

Aleksander napisal/-a: Alien, na Wikilocu si ti pod imenom alien4x4?

Kaj pa vem .....glede na to, da je link mojega računa na wikiloc v mojem podpisu na tem forumu že skor deset let sem mrbit res jaz.... :mrgreen:

Vrni se na “Pesek”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost