OMAN 2012 če koga zanima

Sahara, puščava, pesek in vse kar spada zraven...
Uporabniški avatar
storz
Prispevkov: 74
Pridružen: Sr Feb 23, 2005 7:36 pm
Kraj: Ljubljana

OMAN 2012 če koga zanima

OdgovorNapisal/-a storz » Če Feb 02, 2012 7:45 am

Dragi prijatelji,

V začetku letošnjega marca gremo na 14 dnevno avanturo po prečudovitem in pravljičnem Omanu s tremi ali štirimi terenskimi vozili. Predviden odhod bo v petek 9.3. s povratkom prav tako v četrtek 22.3.2012 ...

Na štirinajstdnevno pot bomo krenili kar z domačega ljubljanskega letališča in z enim prestopanjem pristali v glavnem mestu Muscat. Po ogledu pravljičnega Muscata in zaključnih pripravah se bomo podali na 10 dnevno popotovanje s tremi sodobnimi terenskimi vozili in celotno kamping opremo. Na poti si bomo ogledovali prekrasno in raznoliko pokrajino Omana, z večino njenih glavnih znamenitosti. Nekaj dni se bomo zadrževali v čudovitem pogorju Hajar, kjer bomo prevozili nekaj atraktivnih prelazov in kanjonov ter osvojili planote in vrhove, ki segajo tudi preko 3000mnv. Kopali se bomo v gorskih tolmunih, namakali v falajih, obiskali bomo starodavna mesta in zanimive trdnjave ter se vživeli v pestro zgodovino Omana. Nato se bomo spustili na širne obale indijskega oceana in uživali na prečudovitih plažah na katerih velike želve ležejo jajca, obiskali neverjetne naravne lagune, kjer domujejo rožnati flamingi, prav tako pa se bomo potikali po starih obmorskih mestih in krajih, kjer še vedno izdelujejo stare lesene dhowe in se sprehodili po zanimivih soukih ter ribjih tržnicah. Nekaj noči bomo preživeli tudi pod zveznatim nebom globoko v puščavi in njenih čarobnih sipinah. Zadnja dva dneva pred povratkom bomo izkoristili za prosti čas – kopanje, potapljanje ali dodatne izlete in oglede okolice Muscata. Štirinajsti dan zgodaj zjutraj, pa se bomo očarani nad lepotami Omana z letalom vrnili nazaj v Ljubljano.

Informativna cena potovanja znaša 1.560€ na osebo. Cena vključuje letalsko karto, turistično vizo, vožnjo z najetim terenskim vozilom, gorivo, uporabo šotora in druge kamping opreme, dve nočitvi v hotelu 3* in štiri nočitve v sobah organiziranega kampa, vključno s hrano. V ceni niso vključene vstopnine ogledov znamenitosti.

Za podrobnejše informacije in rezervacije me lahko kadarkoli kontaktirate tudi osebno na 041 612 768.

Lp., Andrej

P.S. Še nekaj besed o Omanu...
Sultanat Oman, eden od zadnjih dveh sultanatov na svetu je dežela oaz, puščav, peščenih viharjev, potujočih sipin in mogočnih pogorij na katerih domujejo starodavna mesta izklesana v kamen. To je dežela kraljice Sheebe, mornarja Sinbada in razvpitega izgubljenega zlatega mesta Ubar, ki je bilo več kot tišoč let pokopano pod arabskimi sipinami. To je dežela, od koder je izvirala svetovna trgovina z najboljši kadilom, ki je ljudem prinašala neizmerno bogastvo. Oman je dežela, kjer se beduini še vedno selijo po puščavi, kot so to počeli že od vekomaj. To je skrivnostna dežela, kjer orli krožijo nad vrhovi gora, kjer domuje grobnica preroka Joba, preroka židovske, krščanske in muslimanske vere. Tukaj v tem pogorju živi starodavno ljudstvo, ki govori jezik starejši od aramejščine in katerega izvorno obdobje je zaenkrat še neznano. Širom dežele se nahajajo jame s starodavnimi poslikavami – petroglifi, po deželi pa najdemo številne rudnike in koničaste kamnite strukture, ki naj bi izhajale še iz bakrene dobe. Oman je dežela magije, čarovništva in duhov ter izganjalcev duhov. Vkrcaj se na čarobno in skrivnostno arabsko odisejo po starodavni deželi Omana in se nam pridruži na nepozabnem popotovanju.
Zozy je maček.

Uporabniški avatar
5x4
Prispevkov: 956
Pridružen: Če Feb 09, 2006 12:18 am
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Če Feb 02, 2012 9:37 am

to ti organiziraš?

Uporabniški avatar
storz
Prispevkov: 74
Pridružen: Sr Feb 23, 2005 7:36 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a storz » Če Feb 02, 2012 10:00 am

Moj soimenjak me je prosil če lahko objavim.
Zozy je maček.

esed
Prispevkov: 135
Pridružen: Po Jun 06, 2011 10:26 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a esed » Če Feb 02, 2012 10:23 pm

Bil pred tremi leti dol ... sem kar fauš.
Srečno in kakšno sliko kasneje.

esed

Uporabniški avatar
Zoran67
Prispevkov: 1003
Pridružen: So Mar 01, 2008 10:35 am
Kraj: Tolminske višave

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » Pe Feb 03, 2012 1:18 am

Hi, .....malo prewj povej :cry:
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj

Uporabniški avatar
storz
Prispevkov: 74
Pridružen: Sr Feb 23, 2005 7:36 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a storz » Pe Feb 03, 2012 7:45 am

Prosim vse ki jih karkoli zanima v vezi tega potovanja kontaktirajo Andreja na 041 612 768 ali na mail andrej.brumat@gmail.com
Zozy je maček.


Vrni se na “Pesek”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta