rad bi omenil nekaj dejstev. Kličejo me Đoni. Sem iz centra Slovenije. Ukvarjam se z informacijskimi sistemi.
Sem bolj mehak popotnik, ki ne ljubi skakanja s svojim avtom, ampak taka čisto pritlehna potovanja bo bližnji in daljni okolici. Namreč, še nikdar nisem bil na nobenem terenskem potovanju, pa čeprav sem prevozil do danes po cestah in kolovozih že čez 1.5 mio km. Do sedaj najdaljša potovanja so bila na sever Norveške, na jug Turčije, do Atlantika in do Rusije. Mika pa me tudi kaj več, čeprav časa še nimam dovolj.
Na strani http://adventure-overland.si/?page_id=3976 sem opazil npr. izlet v Tunizijo, kjer je bil soudeležen tudi en Volkswagen T2 in sem si rekel, da v to kategorijo, verjetno, spadam tudi sam. Torej bolj za mehkužce, pa vseeno malo avanturistično. Če kdo gre kam v tem smislu in bi vzel s sabo dva mehkužca, ki ljubita potovanja v svojem avtu, naj se javi s predlogom

Do sedaj sem imel svojih 5 motorjev in 31 "avtov", med katerimi so bili tudi SUV-i in terenci: Vitara 1.6, Rav 4 2.2D, LC 120 3.0D, Vitara 2.0D, Vitara 5VX 1.6, G 300 GD in sedanji Pathfinder 2.5 dCi. Navadni avti pa so zelo različnih znamk: Austin, Opel, Zastava, Mercedes, Citroen, Volvo, Mitsubishi, VW, Ford, Audi, Toyota, Nissan. Večino avtov sem na koncu prodal v boljšem stanju, ko so bili, ko so bili kupljeni, pa čeprav so tudi kupljeni bili vedno bolj salonskega videza in ohranjenosti. Večino časa namreč posvetim izboljšavam in popolni tehnični brezhibnosti, pri čemer pa me motijo tudi odrgnine, svinjarija, šklepetanje česarkoli že in vsak šum, ki ni normalen za posamezen tip vozila. Ko je avto v nulo, ga pa po navadi prodam

Trenutno sem kupil Pathfinderja 2.5 dCi, ki mi je všeč, ker je škatlasto praktičen, ravno dno, zelo udobna vožnja, primeren tudi za pot po avtocesti, ima reduktor, na trgu je polno rezervnih delov, ne zgleda zelo star, pa čeprav je

Z njim letos načrtujem par izletov (vikendi + en daljši izlet), vendar moram najprej dodati nekaj praktičnih zadev:
- posteljo s predalniki
- deflektorje na vsa okna
- komarnike za okna
- izolacijo za okna
- strešne nosilce (prečke) oz. celoten prtljažnik. Če kdo prodaja original prečke ali kakšen hud strešni prtljažnik, naj se javi

- nosilec za kolesa za v avto (tega pa bom sam naredil v naslednjem mesecu), ki ga rabim za vikend izlete
Kasneje bom dodal še kakšne luksuzne zadeve kot so hladilnik, inverter, sončne celice. Vse pa je mišljeno bolj tako, da bo avto še vedno tudi za vsakdanjo rabo, torej nobenih ekstremnih predelav, ki bi ga naredila trdega in izstopajočega.
Rad skočim sam tudi na kakšen bolj ekstremen izlet (veliko km, malo časa), na katerem pa sem lahko samo sam (žena prenese par ur vožnje, potem pa pavza), ker večina ne ljubi preveč km v premalo časa. Službeno sem namreč pripravljen narediti tudi več kot 1000km na dan, celo brez da bi se ustavil vmes. Osebni avto mi namreč nese 1300 km daleč brez tankanja. Če je kdo takšen, ki ga tudi občasno veseli kaj tako odšpičenega, naj se prav tako javi

Tako, toliko za prvič o meni.
Sicer pa še: res hvala vsem, ki tu in sicer delijo uporabne in praktične nasvete in potopise, kot je to na http://adventure-overland.si/. Upam, da dodam k temu tudi sam, čim več in čim prej.