Cena hummerja

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Maj 10, 2005 9:00 am

Ej Marolt. A so te, potem ko si se malo v Humveeja vsedel, minile vse morebitne (poudarjam MOREBITNE) težave spolne narave in ostali kompleksi? Za naše cestne in cenovne razmere je po mojem to edini dober razlog za nakup takega sredstav za premikanje. Jaz bi se v njem sigurno počutil vsaj ene 30 kg lažji :D
Ti ga moraš tako ali tako pohvaliti. Saj ima v bistvu enak rodovnik kot Jeep: narejen je bil po volji ameriške vojske. Če kritiziraš Hummerja, pljuvaš po starših od Jeepa :lol: :lol:
LP Miran

PS: LCjka mi vzame samo ene 10 kg :cry:
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » To Maj 10, 2005 9:47 am

DRAGI NEBIVEDU,NE HVALI VIATORJA VEKTORJA,KER NIMAJO POJMA.PRI HAMERJU ŠE ZAVORNIH PLOSČIC NE ZNAJO ZAMENJATI KAJ SELE OSTALO.PLOŠCICE OBRNEJO TAKO,DA JE KOVINA NA KOVINO. RAZSTAVIJO DOBER RAZDELILNI MENJALNIK PA GA DOBIŠ NAZAJ V ŠKATLI RAZSTAVLJENEGA V PRAFAKTORJE.SELE POL SI ŠTIRI MESECE BREZ VOZILA.
CE IMATE MOZNOST SE PELJATI Z NJIM ALI DA GA VOZITE VI POIZKUSITE,BOSTE MORDA SPREMENILI MNENJE.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Maj 10, 2005 10:02 am

Anonymous napisal/-a:DRAGI NEBIVEDU,NE HVALI VIATORJA VEKTORJA,KER NIMAJO POJMA.PRI HAMERJU ŠE ZAVORNIH PLOSČIC NE ZNAJO ZAMENJATI KAJ SELE OSTALO.PLOŠCICE OBRNEJO TAKO,DA JE KOVINA NA KOVINO. RAZSTAVIJO DOBER RAZDELILNI MENJALNIK PA GA DOBIŠ NAZAJ V ŠKATLI RAZSTAVLJENEGA V PRAFAKTORJE.SELE POL SI ŠTIRI MESECE BREZ VOZILA.
CE IMATE MOZNOST SE PELJATI Z NJIM ALI DA GA VOZITE VI POIZKUSITE,BOSTE MORDA SPREMENILI MNENJE.

1. Mogoče bi se pa lahko podpisal!!!
2. Ne hvalim viator vektroja - samo povedal sem kaj mi je kolega mehanik od tam povedal.
3. Tak avto v sloveniji je samo za tiste z malim tičem in z nič samozavesti ter polno denarnico denarja. Po gozdu če ni vsaj 2,5 metra široke poti se ne moreš vozit z njim, po blatu je pretežak, dolgo časa z njim tut ne smeš voziti v strm klanec(navodila - mašina ostane brez olja), po bočnem naklonu se res nagne zelo, ker je dost širok in ga to rešuje, vendar je spet omejitev pri vožnji (mašina ostane brez olje) po cesti pa pije skor 5X tok kot moj avto. Na konc ga pa na terenu en Jimny v skoraj vsem premaga in ki stane samo 1/4 cene humerja ali pa še manj(Samo nisem mislil nič žalit tvojega avteka).
4. Za ta denar kot ga zmečeš za humerja in njegovo vzdrževanje si kupiš vikend pa še za Jimny-ja in potovanje z njim v afriko ti ostane.

LP
Nebivedu

P.S. To je samo moje mnenje o hummerju, tko da se ne preveč razburjat.

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Maj 10, 2005 10:12 am

dolgo časa z njim tut ne smeš voziti v strm klanec(navodila - mašina ostane brez olja)

Enak problem imajo tudi Briggs & Stratton motorji od kosilnic (pa drugi verjetno tudi) - B&S mi je zanesljivo zato zaribal :cry:
LP Miran

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » To Maj 10, 2005 10:49 am

miran napisal/-a:Enak problem imajo tudi Briggs & Stratton motorji od kosilnic (pa drugi verjetno tudi) - B&S mi je zanesljivo zato zaribal :cry:
LP Miran

A je res treba s čist vsako stvarjo rinit v neke brege? :)

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » To Maj 10, 2005 11:51 am

Nebivedu napisal/-a:
Anonymous napisal/-a:DRAGI NEBIVEDU,NE HVALI VIATORJA VEKTORJA,KER NIMAJO POJMA.PRI HAMERJU ŠE ZAVORNIH PLOSČIC NE ZNAJO ZAMENJATI KAJ SELE OSTALO.PLOŠCICE OBRNEJO TAKO,DA JE KOVINA NA KOVINO. RAZSTAVIJO DOBER RAZDELILNI MENJALNIK PA GA DOBIŠ NAZAJ V ŠKATLI RAZSTAVLJENEGA V PRAFAKTORJE.SELE POL SI ŠTIRI MESECE BREZ VOZILA.

1. Mogoče bi se pa lahko podpisal!!!
2. Ne hvalim viator vektroja - samo povedal sem kaj mi je kolega mehanik od tam povedal.
3. Tak avto v sloveniji je samo za tiste z malim tičem in z nič samozavesti ter polno denarnico denarja. Po gozdu če ni vsaj 2,5 metra široke poti se ne moreš vozit z njim, po blatu je pretežak, dolgo časa z njim tut ne smeš voziti v strm klanec(navodila - mašina ostane brez olja), po bočnem naklonu se res nagne zelo, ker je dost širok in ga to rešuje, vendar je spet omejitev pri vožnji (mašina ostane brez olje) po cesti pa pije skor 5X tok kot moj avto. Na konc ga pa na terenu en Jimny v skoraj vsem premaga in ki stane samo 1/4 cene humerja ali pa še manj(Samo nisem mislil nič žalit tvojega avteka).
4. Za ta denar kot ga zmečeš za humerja in njegovo vzdrževanje si kupiš vikend pa še za Jimny-ja in potovanje z njim v afriko ti ostane.

LP
Nebivedu

P.S. To je samo moje mnenje o hummerju, tko da se ne preveč razburjat.

Resnično ne razumete da je primerjava med hummerjom in jimnyom brezvezna? En avto je za eno stvar, drugi za drugo. Kot sm že povedu, slabš primerjave res nemorš vzet. No, če jimny sfuka hummerja na terenu, pa prepriči ti vojake v afganistanu da se bodo z njim vozili. Oziroma z kakršnimkoli drugim terencem. :wink:

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Maj 10, 2005 12:05 pm

Ne gre za to da bi preprečil da se vojaki vozijo z njimi(čeprav bi blo bl pametno - ker ta jajca kupujejo z našim denarjem), ampak zato da bi ga tukaj nekdo mel kot za osebno gasilsko vozilo - za ta denar dobi Jimnyja, v katerem bo tistih 5 gasilnih aparatov pripeljal definitivno dlje kot kak hummer v našem okolju.

Poleg tega dajejo našim vrlim tabornikom lažno upanje da so ti avti oklepni - niso in nikol niso bli. Za vožnjo po tistem terenu bi bile tamove 110 ali 150 čist uredu, pa še več opreme naenkrat peljejo in več vojakov gre notri - pa če smo že na tem - v Ravnah na koroškem jih vse lahko zaščitijo, da bodo oklepni - sej tam znajo to delat - s tem bi dal pa našim ljudem za zaslužit in nebi neke ameriške navlake, ki pri nas ni uporabna, uvažal za 10X višjo ceno. Ravno tako bi lahko v vseh teh naših tovarnah naredil enga dobrega terenca in bi ga uporabljal naši taborniki. Imamo znanje in imamo kapacitete, pa še ljudi bi zaposlil - če bi bil pa vsaj pol tok dober koker so bili včasih pinci pa še poceni bi pa pol evrope kupovalo od nas.

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Maj 10, 2005 12:32 pm

Ne gre za to da bi preprečil da se vojaki vozijo z njimi(čeprav bi blo bl pametno - ker ta jajca kupujejo z našim denarjem),

Ne sam da ta jajca ali kar koli so že kupujejo z našim denarjem, tudi naše fante (in punce :shock: ) za naš denar tja pošiljajo. Pozor, ljudje, afganistanci nas bojo vsak trenutek napadl :evil: :evil:
Gasilci vsaj v glavnem pri nas doma gasijo, ti norci vojaki pa glave nosjo naprodaj izključno zaradi ritolizništva naših oblastnikov!!

Poleg tega dajejo našim vrlim tabornikom lažno upanje da so ti avti oklepni - niso in nikol niso bli. Za vožnjo po tistem terenu bi bile tamove 110 ali 150 čist uredu, pa še več opreme naenkrat peljejo in več vojakov gre notri - pa če smo že na tem - v Ravnah na koroškem jih vse lahko zaščitijo, da bodo oklepni - sej tam znajo to delat - s tem bi dal pa našim ljudem za zaslužit in nebi neke ameriške navlake, ki pri nas ni uporabna, uvažal za 10X višjo ceno. Ravno tako bi lahko v vseh teh naših tovarnah naredil enga dobrega terenca in bi ga uporabljal naši taborniki. Imamo znanje in imamo kapacitete, pa še ljudi bi zaposlil - če bi bil pa vsaj pol tok dober koker so bili včasih pinci pa še poceni bi pa pol evrope kupovalo od nas.

Nebivedu, tokrat se v celoti strinjam s tabo. Ne nazadnje, tut če bolj slabga naredijo, dosti slabši od obstoječega ne more bit. Je pa res, da bi v taki situaciji naši morali komu kakšne kuverte tlačit, tako jih pa raje sprejemajo.
L razpenjen P
Miran

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » To Maj 10, 2005 12:56 pm

Miran,

ne se penit. Vsak še tako zgrešen nakup opravljen s strani naše vlade in ustreznih ministrstev se da nekako opravičiti. Hummerje na primer lahko upravičiš s tem, da če že lezemo v rit človekoljubnim organizacijam, v našem primeru je to NATO, je potrebno za mednarodno podporo in priznanje pri lastnikih zgoraj omenjenih riti nekaj nabaviti. Ker pač letalonosilke nimamo niti kam parkirati, pa tudi na njo nimamo kaj navlečt, so naslednji pameten korak Hummerji. Vse to se jasno dogaja v žepih davkoplačevalcev/ volilcev. Kul, ni kaj. Medtem, ko slovenska industrija tone v gnojnico, je potrebno pomagati našim prijateljem na oni strani mlake. Pravilno.

Pa še nekaj o naših nevarnih vojščakih v Afganistanu in podobnih eksotičnih krajih. Biti vojak je prostovoljna dejavnost. Oditi tja, kamor te mati domovina pošilja je tudi prostovoljno. Posisati čisto spodoben kupček denarcev za to, da si izpostavljen nevarnostim hitre hrane in lokalne kuhinje je tudi prostovoljno. Zakaj pa ne? Eni smo pač odpartizanili svoje že kar nekaj let nazaj- neprostovoljno. Športna smola pač. Smola je pa tudi to, da se vse to dogaja s čim? Z našim denarjem. Ob tem mi na misel pade naslednje reklo: "S tujim kurcem je najlažje mahati po koprivah."

Ergo: ne se sekirtat. Duševni nemir prinese s sabo izpadanje las in sivenje le teh. Spremeniti se ne da popolnoma nič. Vsem oblastnikom pa je skupna edino želja po polnih žepih. Ti so pa trenutno še prazni...

LP Bizzy

p.s. Kaj praviš na idejo, da bi 3ns implementirali v parlament?
I tried being normal once..... I didn't like it!

TOMY
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a TOMY » To Maj 10, 2005 4:16 pm

iNo, ker vidim, da se je ta tema od gasilcev preko avtov privlekla do vojske sm tukaj se jaz zraven. Kr veliko ostrih besed se pojavlja v prejsnih prispevkih od avtov in vojske, veliko stvari je res in vsak drugace gleda na to, zato ne mislim nobenega obtozevat ali grajat. Sam sem zaposlen v Slovenski vojski, kot bojni voznik, to se pravi, da moram obvladat skoraj vsa vozila, ki jih SV premore, poleg tega sem mehanik in se na zadeve se tolk boljs spoznam. Trenutno sm pa na misiji v Bosni in tud tu imamo kr nekaj hamerjev. In kaj sm jaz opazil pri teh avtih, kot je Marolt reko, je res, da ko si v njem in ga pelas, je obcutek fenomenalni, ko nekaj centi od tebe boli masina, za samo voznjo je res zakon, sam se vidi da je res to bolj puscavski avto, strasno nepregleden, tak da se hitro kje z drugo stranjo naslonis, je presirok za nase gozdne kolovoze, ker imamo mi kao oklepno verzijo, ma avto cez 4 tone in to te hitro zajebe v kakem blatu, ker se enostavno sam pogreznes, menjalniki so avtomatski, zapore in reduktorji pa majo cist nek poseben sistem, ki pa mislim da se vcasih ne obnese glih dobro, je pa problem ker je za voznika in sovoznika zelo malo prostora, se pravi ce imas kak karambol si ga najebal, ker avto bo verjetno ostal cel, sam ti ne, ne vem na pamet, sam se kr velik procent velikih nesrec konca smrtno, problem je tu v sami sestavi, cel avto sesraufan skupi. se pravi ni nekih varov v karoseriji in kabini in pol ko se pelas to neprestano skriple poleg tega je pa problem, ker imajo americani colske vijake in navoje, se pravi veliko bolj grobe kot mi in ob vsem rukanju med voznjo se scasoma kaj samo od sebe odsraufa, imeli smo primer, ko nam je na avtocesti padla aksa vstran, to pa da ni neprebojni ko je omenu Nebivedu pa ni res, res je da to ni tank, ki bi zdrzal nevem kake izstrelke, definitivno pa bi raje sedel v hamerju kot pa v kakem drugem terencu ko bi kak taliban s kalasnikom streljal name...kar pa se Slovenske vojske tice pa bi se dalo na dolgo in siroko razglabljat, kot je omenu Bizzy, vsak je tu prostovoljno in mu je to delo, kot nekomu na kaki firmi, ce pa kdo misli da placuje prevec davkov za vojsko, pa naj gre v vojsko, navsezadnje jih placujem tud jaz. No verjetno, bo zdaj padlo kaj po meni, ampak upam da sm vam mal priblizal zadevo s prve roke, LP

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » To Maj 10, 2005 10:03 pm

Glede Hummerja bi samo to povedal kar sem prebral v Dnevniku preden je SV kupila ta vozila!
Nek novinar je vprašal: zakaj potrebuje naša vojska tako neokretna vozila za naš teren?
In dobil odgovor :!:
Ta vozila se bodo uparabljala izključno za vožnjo po cesti!
Mnenje novinarja in še verjetno mnogo izmed nas pa je: ali imamo tako en k... ceste, da rabiš lih hummerja da kam prideš, al so hummerji tok en k... da so sam za po cest :?: :?: :?: :!:
LP by Jereb

Uporabniški avatar
Sibirc

OdgovorNapisal/-a Sibirc » To Maj 10, 2005 10:25 pm

:aplavz:
Oj fredlene grumblajde!

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » Sr Maj 11, 2005 1:43 am

Tomy ti si car vsaka ČAST! Ti imaš res jajca ne pa budale, kot je Miran, ki ne vem komu rit rad liže,ker za kaj drugega verjetno ni sposoben!
On sigurno nima jajc za it v boj za svojo domovino!

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Maj 11, 2005 7:10 am

Anonymous napisal/-a:Tomy ti si car vsaka ČAST! Ti imaš res jajca ne pa budale, kot je Miran, ki ne vem komu rit rad liže,ker za kaj drugega verjetno ni sposoben!

Sej tomi ni v boju za našo domovino - če nebi hotel dobiti vsak mesec kupčka denarja(brez zamere tomi), bi bil doma in bi šraufal v domači delavnici. Ker pa je on na tujem kot vojak v mirovni misiji, sam nikjer ne vidim kako se on bori za domovino s tem. Torej si tukaj budala samo ti gost, in to dvakrat. Prvič zato ker nimaš jajc tudi tok ne da bi se podpisal in drugič ker si iz konteksta ne znaš prebrati, kaj je Miran izjavil. Očitno si polpismen in totalno zabit.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Filko
Kraj: Nazarje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Filko » Sr Maj 11, 2005 8:27 am

Spet eno samo pametovanje. Zdi se mi isto kot če gledaš na avtomobilizmu post o novi corvetti, ko vsi pametujejo da je dobr avto, sam "kdo ga bo pa fotral" Je pa ni še nobeden vidu niti prbližn v živo, kaj da bi se šele peljal o njej, prav tak je pa o hummerju, k ga je redko kdo vidu v živo, še manj pa se vas je v njem peljalo.

- Poraba 16-26 litrov (6,5 D motor) P.S. se pravi da kuri subaru od nebivedu-ja 3,2 - 5,2 litrov (5x manjša poraba)

Kot pravi Nebivedu je največji problem hummerja zadnji diferencijal, ki je zelo nizko. No to zelo nizko je glih 50 cm (izmerjeno) To ima velika večina avtov že zadnjo šipo :? -Dejte se mal prepričat preden govorite bedarije, poleg tega je komplet podvozje zaščiteno z kovinsko plato in cevno kletko.

Kar se pa tiče servisiranja. Vsi deli so dobavljivi v nekaj dneh, če človek vsaj malo pogeda na internet. (Cene nekje v rangu jeep-a) V 14 dneh dobim vse dele iz amerike če mi jih na gumijastem 3m maestralu prpelata Bill in Ted iz texasa z vesli, v viatorju pa jih verjetno kupujejo prek transibirske železnice pa zato traja 4 mesece. Glede uradnega servisa hummerja za ta del evrope, bi lahko marsikaj napisal (niti besede pohvalnega)

Hummer je malo povečan jeep, kar pomeni (za tiste, ki imate jeepe) čiste lego kocke. Vse skupaj ni neč kompliciranega. Avtomatski menjalnik podoben TH700, reduktor NP302-popolnoma isti ampak malo povečan kot NP231 na jeep-u, pač ameriški avto nerejen za vojsko (nobenega kompliciranja- če se človek vsaj malo spozna in loči vijak od matice)

No še ena opazka, oprosti ampak spet o teb nebivedu. Praviš da ima polosovine kot clio. Verjetn ne veš, da ima hummer bočne reduktorje, kar pomeni da se mu moment za enkrat poveča in je zaradi tega lahko polosovina pol manjša. Ne vem kolk ti je znano, ampak GR in unimog imata iste polosovine, sam razlika je da ima unimog potem še bočni reduktor !!!!!!!!

Slovenske vojske ne bom kritiziral, ampak glede na to, kolikor problemov imajo z hummerji, je verjetn nekaj zelo narobe. Ali imamo nesposoben servis, ki pri rednih servisih avta ne pripravi za težke pogoje, v katerih hummerji delujejo, ali pa je nekaj narobe z vozniki. Mogoče bi tudi vozniki lahko malo bolj delali z avti kot da so njihovi, ne pa tako da so od države in jih je zato treba zlomit. Ne me narobe zastopit, ne dajem vse v isti koš, ampak nekaj je sigurno narobe. Humer pri rednih servisih in vožnji z glavo se ne more kar tako lomit, kot se v naši vojski. Poleg tega, da naši uradni serviser menda ne zna popravit avtomatskega menjalnika??!?!?! :?: , ki so menda največji problem naše vojske.

Rad bi pa kdaj v živo poslušal izkušnje tistih, ki vam je pri vožnji v klanec zaribal motor zaradi pomanjkanja olja, ali pa unih, ki vam je zaradi teže hummer "padel" v blato in tam nepremično obstal ter čakal na kakega ozkega slovenskega terenca z TDI motorjem in porabo 3 litre, k vas je potem potegnil iz dreka, vi pa ste prepotentni in objokani sedeli na strehi.

No tisti redki, ki ste se pa v njem peljali pa veste kako je ko slišiš, vsaj dve črni vrečki navora, ki hromi izpod havbe. Za hummerja moraš biti človek in kdor ni, naj pač stran pogleda, ko ga sreča na cesti. Lahk pa povem da 2.2m ni dosti več kot naprimer slaba 2 metra od kakega GR-a pa da se ga da čist normalno peljat po cesti, pa tudi po stranskih cestah, če pa je kdo nesposoben voznik, ki ima probleme z parkiranjem že z jimyjem, takemu ga pa res ne priporočam.

LP
Extremely anti diesel guy
It's better been judged by 12 then carried by 6.

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Sr Maj 11, 2005 8:46 am

Tomy ti si car vsaka ČAST! Ti imaš res jajca ne pa budale, kot je Miran, ki ne vem komu rit rad liže,ker za kaj drugega verjetno ni sposoben!

Dokler me militaristi poizkušajo žalit vem, da sem na pravi poti :lol:
L zadovoljen P
Miran

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Maj 11, 2005 9:01 am

Filko napisal/-a:Poraba 16-26 litrov (6,5 D motor) P.S. se pravi da kuri subaru od nebivedu-ja 3,2 - 5,2 litrov (5x manjša poraba)

Kot pravi Nebivedu je največji problem hummerja zadnji diferencijal, ki je zelo nizko. No to zelo nizko je glih 50 cm (izmerjeno) To ima velika večina avtov že zadnjo šipo :? -Dejte se mal prepričat preden govorite bedarije, poleg tega je komplet podvozje zaščiteno z kovinsko plato in cevno kletko.
LP

Poraba hummerja H1 je "samo" od 26 litrov nafte naprej(no tut čez 50 smo jo namerili na terenu) - sprobano v živo, ko sem vozil to kišto, če je oklepni je pa poraba še malo višja(ampak tisto itak plačamo davkoplačevalci).
Glede podvozja - hummer ima res plato čez celo podvozje, ampak nekje se je pa pojavil problem - "UPS" zadnji diferencial gleda ven iz te plate in je za 7cm nižje postavljen kot ta plata - kar pomeni, da gleda ven in ga lahko zadaneš dost hitro.
V vojski sem ga dost prevozil in so navadna čreva, ki za svoj denar vsekakor ponujajo premalo.

Uporabniški avatar
navigator
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a navigator » Sr Maj 11, 2005 1:05 pm

gregor napisal/-a:
miran napisal/-a:Enak problem imajo tudi Briggs & Stratton motorji od kosilnic (pa drugi verjetno tudi) - B&S mi je zanesljivo zato zaribal :cry:
LP Miran

A je res treba s čist vsako stvarjo rinit v neke brege? :)

Gregor, če bi ti vedel na kakšnem bregu si je Miran zgradil hišo, bi ti bilo vse takoj jasno. :twisted:

lp

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Sr Maj 11, 2005 1:30 pm

Bizzy pravi:
p.s. Kaj praviš na idejo, da bi 3ns implementirali v parlament?

Enostavne in predvsem poceni stvari tam ne uspejo....

Mimogrede: včeraj sem na BBC v oddaji Topgear videl nekaj zelo podobnega :lol: :lol:
LP Miran

PS: 4taktne kosilnice mi, kadar redno kosimo, ne preživijo več kot 4 leta...
Tomosove dvotaktne pa nikjer več ne najdem. Ko sem še na ravnem živel, sem jo pa sosedu šenkal.... :a_se_ti_je_odpeljalo:

Uporabniški avatar
Samo
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Samo » Sr Maj 11, 2005 1:31 pm

Glede vzdržljivosti pogonov: v puščavi so na Hummerjih polomili v pesku vse živo - vključno z bočnim reduktorjem. Zgleda, da ne zdržijo teže avta.
Najlepše pa je videti Hummerja, kako se podi po pipe-u - tam pa noben avto niti približno ne leži tako lepo na cesti...

LP
Samo

Uporabniški avatar
Ludwig
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » Sr Maj 11, 2005 1:46 pm

Ob prebiranju tele teme o Hummerjih dobim takle občutek:
S Hummerji je podobno kot s toyotami. Vsi bi ga imeli, ker pa smo prekratki s špago pač pljuvamo po njem in na tak način iščemo vzroke zakaj ga nimamo. Če bi bili hummerji po 100.000 sit bi ga vsak imel doma ! ! !
Sej poznate reklamo: Jaz sem čist navadna tuna, rad bi bil pa Calvo...in če ne moreš biti Calvo, lahko vsaj vpiješ kako je Calvo zanič...

V BTC-ju sem zadnjič od blizu gledal H2 in ko je prišel lastnik in se odpeljal, bi se najrajši peljal za nijim, da bi ga lahko še malo gledal in poslušal....kako gre pa avto po terenu in kaj najprej nasede me pa absolutno ne zanima, ker je avto itak prelep za na teren...
Jaz bi zapel za njega prikolico in na prikolico Maroltovega Jeepa, pa na dirko.... American dream...
LP Ludwig
Nazadnje spremenil Ludwig, dne Sr Maj 11, 2005 1:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
God shave the queen...

Uporabniški avatar
dragonja
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a dragonja » Sr Maj 11, 2005 1:49 pm

ludwig napisal/-a:Ob prebiranju tele teme o Hummerjih dobim takle občutek:
S Hummerji je podobno kot s toyotami. Vsi bi ga imeli, ker pa smo prekratki s špago pač pljuvamo po njem in na tak način iščemo vzroke zakaj ga nimamo. Če bi bili hummerji po 100.000 sit bi ga vsak imel doma ! ! !
Sej poznate reklamo: Jaz sem čist navadna tuna, rad bi bil pa Calvo...in če ne moreš biti Calvo, lahko vsaj vpiješ kako je Calvo zanič...

V BTC-ju sem zadnjič od blizu gledal H2 in ko je prišel lastnik in se odpeljal, bi se najrajši peljal za nijim, da bi ga lahko še malo gledal in poslušal....kako gre pa avto po terenu in kaj najprej nasede me pa absolutno ne zanima, ker je avto itak prelep za na teren...
Jaz bi zapel za njega prikolico in na prikolico Maroltovega Jeepa, pa na dirko.... American dream...
LP Ludwig

:moli: :moli: :moli: :ah_seveda:

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Maj 11, 2005 2:27 pm

Ludwig pri tem se pa zelo motiš - avto, ki bi ga jaz rad imel je subaru forester 2.5 turbo, pa nimam denarja zanj in če nisi še opazil tudi pljuvam ne po njem.
Humerja pa res ne maram in mi tudi ni všeč (amriški proizvod 5x predrag za tisto kar nudi - za tak denar rajš LC-jko vzamem, pa najbrž bi še mal ostalo).
Veliko poslušam kako se lomijo, tut Samo je dost povedal, kako so se obnesli v puščavi in videl sem dostikrat polomljenega, ker ga ima eden izmed sorodnikov. Avto je samo za na cesto v sloveniji, prvi gozdni kolovoz ga ustavi - ker je preširok. Če pa bi rad velik avto, bi si pa namest humerja rajš omislu TAM 150 - poraba je ista, teža je ista, oprema tudi ni kej dost drugačna - mogoče je v tamu celo boljša, pelješ se pa lih tko po cesti in po terenu - pa najbrž bi manj polomil če bi šu s tamom na offroad dirkat. Pošraufat mi ga zna pa skor vsak vaški mehanik, dele se da dobit pa v Krškem na odpadu, kjer jih stoji kar nekaj, ker jih sedaj vojska meče stran.

LP
Nebivedu

P.S. Še enkrat bom povdaril, da je to moje mnenje o ameriškem proizvodu, ki zame ni vreden pol pi**e mrzle vode.

Uporabniški avatar
Filko
Kraj: Nazarje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Filko » Sr Maj 11, 2005 2:36 pm

Diferencial je še zmeri pol metra od podna, tako da na tistemu terenu k ga zlomiš pri hummerju, ti pri vseh ostalih avtih odleti cela zadnja prema, pa še pol zadnjega konca zraven, kot sm že rekel, nekateri pač nimajo občutka.
Za serijskega wranglerja z 33 gumami so tudi vsi govorili da ni za teren, ker je iz "putra" da so polosovine totalno zanič, dokler nisma bla z Andrejem državna prvaka v hardu, brez kakršnih koli lomov na avtu v celi sezoni. Ampak za to je treba glavo met, če pa v vojski polomijo vse, pa mogoče ni kriv hummer, sej nekateri tut pri streljanju nič ne zadenejo v tarčo, pa ni za to kriva pištola.

Ludwig čestitam za komentar o calvotu :aplavz:
Extremely anti diesel guy

It's better been judged by 12 then carried by 6.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Maj 11, 2005 2:45 pm

Filko napisal/-a:Diferencial je še zmeri pol metra od podna, tako da na tistemu terenu k ga zlomiš pri hummerju, ti pri vseh ostalih avtih odleti cela zadnja prema, pa še pol zadnjega konca zraven, kot sm že rekel, nekateri pač nimajo občutka.
Za serijskega wranglerja z 33 gumami so tudi vsi govorili da ni za teren, ker je iz "putra" da so polosovine totalno zanič, dokler nisma bla z Andrejem državna prvaka v hardu, brez kakršnih koli lomov na avtu v celi sezoni. Ampak za to je treba glavo met, če pa v vojski polomijo vse, pa mogoče ni kriv hummer, sej nekateri tut pri streljanju nič ne zadenejo v tarčo, pa ni za to kriva pištola.

Ludwig čestitam za komentar o calvotu :aplavz:

Če je tok dober, zakaj pa noben z njim ne vozi harda pri nas? Enega rabljenega recimo dobiš pomoje kar ugodno na kakem vojaškem odpadu) Pomoje da bi s tako zverjo moral zmagati na vseh tekmah, poleg tega bi potem z njim naredil raztur na kakem pariz dakarju - tm bi bil odličen - še mašino bi dal not od odge viperja z 8000ccm in 400KM, pa ga skor noben nebi mogu ujet. Čudn da tega že ne delajo. Al pa vejo da bo od vibracij take mašine v tem avtu, avto dobesedno razpadu.

Vrni se na “Offroad tržnica”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta