visko sklopka feroza

robsi

visko sklopka feroza

OdgovorNapisal/-a robsi » Če Apr 25, 2024 9:43 am

Pozdravljeni.

Ima kdo visko sklopko ventilatorja (na 6 krakov), če je v kompletu z vetrnicu lahko tudi na 7. Original vgradnja je AISAN FCD-001.

Vse nove kupljene namreč piskajo pri višjih obratih kot bi bile blokirane, če kdo ve razlog ali da imel podobno težavo prosim za nasvet.

Hvala.

lp
robi

Uporabniški avatar
Nebivedu

Re: visko sklopka feroza

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Če Apr 25, 2024 5:15 pm

Nove original al kopije?

Jaz sem na svoji ferozi odstranil visko in ventilator, pa sem vgradil enako velik elektro ventilator in ga priklopil preko termostatskega stikala. Termostatsko stikalo sem pa zmontiral na blok motorja (je narejena luknja in v njej vijak, ki ga odstraniš in tja namontiraš termostatsko stikalo - tako kot ima narejeno daihatsu applause). Dodatno sem pa še vgradil navadno stikalo, da sem lahko štartal ali izklopil ventilator iz kabine (če greš v vodo, da se ventilator ne vrti - da ga ne polomiš).
Pred EUR sem bil SIT!

robsi

OdgovorNapisal/-a robsi » Če Apr 25, 2024 9:26 pm

če bi dobil kje originalno in bi delala kot je prvovgradnja, bi jo z veseljem kupil, ampak nikjer za dobit neke malezijske strani najdejo zadetke vendar ne pošiljajo v tujino.

https://www.autodoc.si/ridex/13470092 (tole imam trenutno not, stara pol leta in nad 2500 obratov tuli)

Kako imate mnenje glede popravila originalne (na yt je kup posnetkov, da odprejo originalno sčistijo in nalijejo novo silikonsko olje) baje dela kot nova?

Hvala.

lp
robi

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Če Apr 25, 2024 9:43 pm

Autodoc je ratal mal čuden in preveč svoje nadomestne dele vsiljujejo.

Tukaj se prijavi: https://alvadi.ee
Pošiljajo v slovenijo in presenetljivo hitro dobiš vse k nam.

https://alvadi.ee/en/spare-parts/daihat ... -1988-1999

Pa če jemlješ, vzami ashika ali pa mahle. Ashika je price performance po moje najboljši nakup. (sploh če boš kake diske kupoval)
Pred EUR sem bil SIT!

robsi

OdgovorNapisal/-a robsi » Pe Apr 26, 2024 11:21 pm

Hvala lepa za nasvet.

Tole ashiko in japanparts sem že naročeval pri nas v trgovinah in vedno pride napačna namesto 600 katera je malo manjša in namenjena za vetrnico s šestimi kraki pride 603 katera je za vetrnico s sedmimi kraki (te mislim da so imele novejše feroze). Seveda pride napačna v pravilno zapečateni škatli in s pravo šifro in kodo zunaj, notri pa razočaranje.

Bom še morda res to probal mogoče imajo tile kake druge serije, moram še malo pregledat če lahko vrneš izdelek če ne ustreza.

Hvala.

lp
robi

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » So Apr 27, 2024 2:38 pm

Na alvadi imaš povsod slike zraven, kakšna je pumpa, pa si pogledaš, da je taka kot jo hočeš.
Pred EUR sem bil SIT!

Vrni se na “Offroad tržnica”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost