Cena hummerja
-
Gost
Cena hummerja
Dober dan!
Sem prvič na tem forumu in me zanima približno koliko stane navaden hummer (približno podoben kot ga imajo v vojski), imel bi ga za lastne potrebe in pa kot prevozniško vozilo do požarišča (sem gasilec). Prosim okvirno ceno tisti ki kaj veste. Pa če najdete na kakšni strani, da ga kdo prodaja prosim da dodate link
Sem prvič na tem forumu in me zanima približno koliko stane navaden hummer (približno podoben kot ga imajo v vojski), imel bi ga za lastne potrebe in pa kot prevozniško vozilo do požarišča (sem gasilec). Prosim okvirno ceno tisti ki kaj veste. Pa če najdete na kakšni strani, da ga kdo prodaja prosim da dodate link
-
Gost
-
Gost
Kapo dol pred gasilci. Povsem resno. Reskirate (včasih) tudi življenje, da gasite kar kakšen idiot zakuri.
Ampak, pretiravat pa vseeno ni treba. Za pošudrane ali pa blatne ceste ti pa na vsak način priporočam AMG mercedes Benz G model. S tem boš najhitreje prišel do mesta požara. Hummer se skrije pred njim. Poglej, kaj ima pod haubo http://www.tuningnews.net/gallery/amg-g/pic.php?id=04
Še boljši je Lamborghini LM 002. Tako zažiga, da boš lahko vedno kar okoli njega gasil. Poglej si ga na http://www.qv500.com/lamborghinilmp6.php
Kaj pa za Nivo si že slišal? S tole http://www.auto-tuning.lt/2k4/foto/galerija/car/1330/ boš lahko še kakšno špricnco s seboj na mesto požara pripeljal.
Lep pozdrav!
Miran
Ampak, pretiravat pa vseeno ni treba. Za pošudrane ali pa blatne ceste ti pa na vsak način priporočam AMG mercedes Benz G model. S tem boš najhitreje prišel do mesta požara. Hummer se skrije pred njim. Poglej, kaj ima pod haubo http://www.tuningnews.net/gallery/amg-g/pic.php?id=04
Še boljši je Lamborghini LM 002. Tako zažiga, da boš lahko vedno kar okoli njega gasil. Poglej si ga na http://www.qv500.com/lamborghinilmp6.php
Kaj pa za Nivo si že slišal? S tole http://www.auto-tuning.lt/2k4/foto/galerija/car/1330/ boš lahko še kakšno špricnco s seboj na mesto požara pripeljal.
Lep pozdrav!
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
miran napisal/-a:S tole http://www.auto-tuning.lt/2k4/foto/galerija/car/1330/ boš lahko še kakšno špricnco s seboj na mesto požara pripeljal.
Miran
Pri tejle nivi je dobro vidna ideja (sicer tudi že videna v SLO v MB) kako rešit problem s preozkim kolotekom zadaj. Felgne so razpunktirane in zunanji del okoli obrnjen.
Reža za zajem zraka pa je zakon.

-
Gost
-
Matjaz
Za okvirne cene Hummerjev na nemškem trgu preglej www.mobile.de
V primeru da je vse ok s certifikati (kar se emisij tiče) moraš pri tem dodati še stroške uvoza rabljenega vozila. To so sogovorniki obdelali na forumih www.avtomobilizem.com
Na prvi pogled se nemške cene vojaške verzije gibljejo v razponu od 25.000 EUR dalje (letnik od 85 dalje). Novi so pa nekje od 57.000 EUR dalje, brez opreme.
Pri hummerjih pa fantje v SV pravijo da so preširoki za naše terene in tudi servisi motorja se vršijo mislim da na 4000 km.
Moj predlog je, da si omisliš kakega drugega terenca in za razliko v $ raje dokupiš kaj praktične opreme za vozilo.
V primeru da je vse ok s certifikati (kar se emisij tiče) moraš pri tem dodati še stroške uvoza rabljenega vozila. To so sogovorniki obdelali na forumih www.avtomobilizem.com
Na prvi pogled se nemške cene vojaške verzije gibljejo v razponu od 25.000 EUR dalje (letnik od 85 dalje). Novi so pa nekje od 57.000 EUR dalje, brez opreme.
Pri hummerjih pa fantje v SV pravijo da so preširoki za naše terene in tudi servisi motorja se vršijo mislim da na 4000 km.
Moj predlog je, da si omisliš kakega drugega terenca in za razliko v $ raje dokupiš kaj praktične opreme za vozilo.
Re: Cena hummerja
Anonymous napisal/-a:Dober dan!
Ne vem kje si gasilec ali prostovolec ali poklicni, da bi imel tako problematično cesto za gašenje gozdnih požarov.
Tudi jaz sem poklicni gasilec kar nekaj let in nimamo ravno malo gozdnih požarov (KRAS) še posebno poleti pa se malokdaj zgodi da moram s svojim terencem na kak požar. Pravzaprav ne vem kaj bi z njim tam delal saj nima nič kar bi lahko uporabil na gozdnem požaru, da bi ga vsaj omejil. Za stavbne požare ne rabiš terencev, pa si spet brez opreme, ali voziš s seboj IDA, Bristol in čelado. Kar se tiče Landijev mi jih imamo in kar nekaj okoliških društev za prevoz moštva in gašenje gozdnih požarov, ampak moram reč, da nimamo problemov, z njimi pa pridemo skoraj povsod
Če pa potrebuješ res pravi "avto" za gasilca si nabavi kaj takega http://www.zgrs-sezana.si/vozila/bremach.html če hočeš kaj večjega in da prideš prav povsod z njim ti pa priporočam tole http://www.zgrs-sezana.si/vozila/tam110.html , če je pa še to premalo pa nabavi to http://www.zgrs-sezana.si/vozila/mercedes2026.html .
Ne zameri mi ampak privat avto res ne pride dostikrat v poštev, razen če te pokličejo kot pomoč na prometno nesrečo
.
Kolikor jaz vem pa Hamer res ni primeren avto za stezice po kateri se prebijaš do požara.Kar se tiče gasilerije pa ti želim srečno in čim manj nesreč pri delu, saj nesreča nikoli ne počiva. Pa brez zamere.
PS če želiš pa probat Roverja za gozne se pa lahko slišimo.
LP Andrej
Nazadnje spremenil Andrej P, dne Ne Maj 08, 2005 12:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
fantje,tace stran od hummerja...jajca,da jih ni večjih...je bla tud tukej debata,pa tud po tujini sem slišal kr dosti slabih besed(pogon je totalka v riti)...če že potrebuješ terenca in ti ga ni škoda,k maš preveč dnarja,si omisli grand cherookeja,alpa kako LC-jko,GR-ja itd...so glih tako velike mašine...pa če ni glih blato(70 cm ali več),te bo prej pustil hummer kot vsa ostala terenska vozila..sam imam izvod AUTO&FUORISTRADA(ita.revija),pa je smešna primerjava jimnyja in hummerja...in kakšen je zaključek???da je JIMNY nascal hummerja povsod,razen v globokem blatu(do šip...) 

ferrarist napisal/-a:fantje,tace stran od hummerja...jajca,da jih ni večjih...je bla tud tukej debata,pa tud po tujini sem slišal kr dosti slabih besed(pogon je totalka v riti)...če že potrebuješ terenca in ti ga ni škoda,k maš preveč dnarja,si omisli grand cherookeja,alpa kako LC-jko,GR-ja itd...so glih tako velike mašine...pa če ni glih blato(70 cm ali več),te bo prej pustil hummer kot vsa ostala terenska vozila..sam imam izvod AUTO&FUORISTRADA(ita.revija),pa je smešna primerjava jimnyja in hummerja...in kakšen je zaključek???da je JIMNY nascal hummerja povsod,razen v globokem blatu(do šip...)
Dobra primerjava ja...
Isti cenovni razred, ista skupina uporabnikov, itd.Pac hummer je namenjen za moje pojme izkljucno vojski. In to taki vojski katera rabi terenca za oklepnik ter ne zaradi njegovih zmogljivosti.
ferrarist napisal/-a:Bizzy napisal/-a:p.s. Pa brez heca: kaj pa hard enduro motocikel?
u,mater...nisi mona...moj frend je mel KTM EXC 450 Racing,pa mašina trga gate,prideš pa POVSOD!!!!
Jst sm meu tudi KTM in lahko u miru rečem da pridem bolj dalč po terenu kot vsi terenci.
slayer napisal/-a:ferrarist napisal/-a:fantje,tace stran od hummerja...jajca,da jih ni večjih...je bla tud tukej debata,pa tud po tujini sem slišal kr dosti slabih besed(pogon je totalka v riti)...če že potrebuješ terenca in ti ga ni škoda,k maš preveč dnarja,si omisli grand cherookeja,alpa kako LC-jko,GR-ja itd...so glih tako velike mašine...pa če ni glih blato(70 cm ali več),te bo prej pustil hummer kot vsa ostala terenska vozila..sam imam izvod AUTO&FUORISTRADA(ita.revija),pa je smešna primerjava jimnyja in hummerja...in kakšen je zaključek???da je JIMNY nascal hummerja povsod,razen v globokem blatu(do šip...)
Dobra primerjava ja...Isti cenovni razred, ista skupina uporabnikov, itd.
vem,da je neumna primerjava,sam sm hotu pokazat,kaj je sloviti TERENEC HUMMER oz. kolk prednosti ima v civilni različici pred ostalimi......
ferrarist napisal/-a:fantje,tace stran od hummerja...jajca,da jih ni večjih...je bla tud tukej debata,pa tud po tujini sem slišal kr dosti slabih besed(pogon je totalka v riti)...če že potrebuješ terenca in ti ga ni škoda,k maš preveč dnarja,si omisli grand cherookeja,alpa kako LC-jko,GR-ja itd...so glih tako velike mašine...pa če ni glih blato(70 cm ali več),te bo prej pustil hummer kot vsa ostala terenska vozila..sam imam izvod AUTO&FUORISTRADA(ita.revija),pa je smešna primerjava jimnyja in hummerja...in kakšen je zaključek???da je JIMNY nascal hummerja povsod,razen v globokem blatu(do šip...)
Hummer je nascal JIMNY tudi v ceni

-
Gost
GOSPODJE,VSAK AVTO SLUZI SVOJEMU NAMENU PA TUDI HAMMY.AVTO JE DOBER PA TUDI NE KVARI SE TAKO ZELO ISTO KOT VSI OSTALI.MISLIM DA JIM V AFGANISTANU KJER SO SLO VOJAKI ZELO DOBRO SLUZI.CE IMATE MOZNOST SE POZANIMATI O HAMMY-U KAKO SLUZI V AFGANISTANU SE DAJTE.BAJE IMAJO TAM MEHANIKA KI JIH POPRAVLJA.POZANIMAJTE SE!
NI VSE JEEP,SUZUKI,LADA,NISSAN.....
NI VSE JEEP,SUZUKI,LADA,NISSAN.....
king of road
JE PA TOYOTA... 

- Defender 110
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Imam kolega, ki je mehanik hummerjev na viator vektorju na Rudniku. Oni so edini servis za komplet južno in del srednje evrope.
Avto je skupek plastike in aluminija na ogromnem težkem podvozju s polosovinami kot jih ima en navaden clio. Polosovine se lomijo za šalo in avto ima še en zelo velik problem - zadni diferencial je tok nizko in iz ene čudne litine, da ob vsakem trku ob kamen poči - čakalna doba na dele je pa 4 mesece. Torej si 4 mesece brez avta zaradi takih stvari, ki jih na ostalih terencih zamenjajo v parih dneh, če pa že ni dela na zalogi, ga pa dobijo najkasneje v dveh tednih.
Torej avto je primeren samo za v puščavo, ker je preširok za naše gmajne in premal dvignjen od tal za vožnjo po skalah. Pa še v puščavah se veliko kvari, zato morajo naši vrli taborniki v afganistanu met mehanika s seboj - če bi bil to orenk terenc ga nebi rabili, ker bi avto deloval BP vseh tistih 6 mesecev.
Avto je skupek plastike in aluminija na ogromnem težkem podvozju s polosovinami kot jih ima en navaden clio. Polosovine se lomijo za šalo in avto ima še en zelo velik problem - zadni diferencial je tok nizko in iz ene čudne litine, da ob vsakem trku ob kamen poči - čakalna doba na dele je pa 4 mesece. Torej si 4 mesece brez avta zaradi takih stvari, ki jih na ostalih terencih zamenjajo v parih dneh, če pa že ni dela na zalogi, ga pa dobijo najkasneje v dveh tednih.
Torej avto je primeren samo za v puščavo, ker je preširok za naše gmajne in premal dvignjen od tal za vožnjo po skalah. Pa še v puščavah se veliko kvari, zato morajo naši vrli taborniki v afganistanu met mehanika s seboj - če bi bil to orenk terenc ga nebi rabili, ker bi avto deloval BP vseh tistih 6 mesecev.
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
Fantje vi kar čvekajte in modrujte.
Sam tole vam povem. Nikoli mi ni bil Hummer všeč, pa tudi sam sem imel tako mnenje kot vi. Ampak ko pa enkrat sediš v njem in ga lahko še voziš, pol te pa nakuri in je zverina in je čisto extra občutek.
No jaz sem ga imel včeraj cel dopoldan na dvorišču, seveda civilno verzijo od enega našega klubskega člana.
Sam tole vam povem. Nikoli mi ni bil Hummer všeč, pa tudi sam sem imel tako mnenje kot vi. Ampak ko pa enkrat sediš v njem in ga lahko še voziš, pol te pa nakuri in je zverina in je čisto extra občutek.
No jaz sem ga imel včeraj cel dopoldan na dvorišču, seveda civilno verzijo od enega našega klubskega člana.

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti
na žalost ne mislijo vsi tako. Za tako izjavo pa si zaslužiš
domačega Terana ali pa medico, kar tako malo za zdravje