P: light bar.......

Uporabniški avatar
Tinček
Kraj: ajdovščina
Kontakt:

P: light bar.......

OdgovorNapisal/-a Tinček » Pe Nov 27, 2009 10:35 am

Prodam nosilec z lučmi za strešno montažo,
prednji in zadnji kardan,
zadnjo levo luč,
dva nova križa kardanov,
volanske droge z končniki in amortizerjem,
vse štiri originalne amortizerje (rabljeni),
nov jermen alternatorja,
komplet nosilec s filtrom za nafto,
in še.........
za Cherokee 2.5TD l.96.
Prosim na ZS.
LP

http://www.mojalbum.com/tincek/deli-cherokee
off road forever
http://4x4ajdovscina.com

Uporabniški avatar
KERNIK29
Kraj: Slovenj Gradec

Re: P: light bar.......

OdgovorNapisal/-a KERNIK29 » To Dec 01, 2009 10:40 pm

Tinček napisal/-a:Prodam nosilec z lučmi za strešno montažo,
zadnjo levo luč,
dva nova križa kardanov,
nov jermen alternatorja,
in še.........
za Cherokee 2.5TD l.96.
Prosim na ZS.
LP

Lep pozdrav.
Zanimam se za light bar. Ali bi bila možna montaža na Pajera 2 ?
Kako pa je kaj z vtikovanjem policajev v dodatno opremo? :roll:

Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
lisko

Re: P: light bar.......

OdgovorNapisal/-a lisko » To Dec 01, 2009 11:41 pm

KERNIK29 napisal/-a:
Tinček napisal/-a:Prodam nosilec z lučmi za strešno montažo,
zadnjo levo luč,
dva nova križa kardanov,
nov jermen alternatorja,
in še.........
za Cherokee 2.5TD l.96.
Prosim na ZS.
LP

Lep pozdrav.
Zanimam se za light bar. Ali bi bila možna montaža na Pajera 2 ?
Kako pa je kaj z vtikovanjem policajev v dodatno opremo? :roll:

Hvala za odgovor

Če jih ne uporabljaš med vožnjo ni problemov. Sem jih imel na mojem eno leto pa nobenih problemov.

kleno

OdgovorNapisal/-a kleno » Sr Dec 02, 2009 12:32 am

Praviloma jih ne bi smel imeti prikopljene na elektriko - se pravi, da sonedelujoče. Druga "informacija"pa je, da naj bi imel na teh lučeh pokrove, ko jih ne uporabljaš.

Uporabniški avatar
tjordan1
Kraj: kostanjevica na krki

OdgovorNapisal/-a tjordan1 » Sr Dec 02, 2009 8:02 am

kleno napisal/-a:Praviloma jih ne bi smel imeti prikopljene na elektriko - se pravi, da sonedelujoče. Druga "informacija"pa je, da naj bi imel na teh lučeh pokrove, ko jih ne uporabljaš.
lahko jih imaš.

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Sr Dec 02, 2009 8:05 am

je tako, samo na cesti jih ne smeš uporabljat :wink:
mislim, da je bilo že govora o delovnih lučeh na tem forumu 8)
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Sr Dec 02, 2009 3:18 pm

Offtopic:
Tinček kaj je avto že prodan ali ti delaš pri pipiju?
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
Tinček
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tinček » Sr Dec 02, 2009 7:25 pm

Avto ni prodan in ne delam pri Pipistrelu ampak tam blizu. Avto se še prodaja in če te zanima več informacij, lahko na ZS.
Pozdrav

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Sr Dec 02, 2009 7:30 pm

Samo vprašam ker sem danes tam videl avto pa sem mislil da sva se mogoče srečala.

They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.

Uporabniški avatar
Tinček
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tinček » Če Dec 03, 2009 9:46 pm

Light bar je prodan.
LP

Uporabniški avatar
KERNIK29

OdgovorNapisal/-a KERNIK29 » Ne Dec 06, 2009 10:18 pm

Živjo. Sem vesel, da si prodal. Ker pa je tema prava bi le omenil, kakšen namen imam.

Kot je bilo rečeno bi dal na svojega pajona daljinke. Ampak montirati sem jih mislil na strešni prtljažnik, katerega bom izdelal sam, le tega pa bom namontiral na univerzalne prečke, katere lahko kupiš.Ker so prečke snemljive, prtljažnjik pa na njih, ga naj nebi rabil imeti homologiranega.

Kar pa se tiče daljink, bi kupil takšne, da imajo še pozicijsko žarnico, ali pa bi jo dodatno vgradil.

Ali bom imel velike probleme, če bodo luči na strehi svetile le pozicijo?
Seveda pa bi imel vgrajeno še dodatno stikalo, s katerim bi vključil še daljinke?

Hvala za odbovore in LP :D

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Ne Dec 06, 2009 11:22 pm

Zanimivo vprašanje... Bi tudi mene zanimalo.
Je pa tudi problem v tem koliko je resnice v tem da prtljažnika ni potrebno homologirati...

Počakajva da se oglasi Miran. On bo znal povedati kaj več o tej situaciji..

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Dec 07, 2009 4:23 pm

Koliko sem jaz sezanjen prtljažnika ni potrebno posebej homologirat če je narjen tipsko za vozilo....se pravi jaz dam kamot gor prtljažnik od katre...ampak....

Truge tud ne rabiš homoloogirat ampak imet pa mora papir da zahteva standardom.....

Uporabniški avatar
KERNIK29

OdgovorNapisal/-a KERNIK29 » Po Dec 07, 2009 4:38 pm

lisko napisal/-a:Koliko sem jaz sezanjen prtljažnika ni potrebno posebej homologirat če je narjen tipsko za vozilo....se pravi jaz dam kamot gor prtljažnik od katre...ampak....

Truge tud ne rabiš homoloogirat ampak imet pa mora papir da zahteva standardom.....

Ja, tako sem tudi jaz slišal. In vseeno, kakšno je vaše mneje, če naredim prtljažnik doma, seveda v mejah normale, kar se tiče izgleda? Me bojo plavi vprašali po kakšnem papirju ko me bodo ustavili? :roll: :?
Ali je žekdo imel podobne izkušnje? :?

Hvala, ter lep pozdrav!

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Dec 07, 2009 5:02 pm

Lej jaz sem imel luči na strehi (4 meglenke) z doma narjenim nosilcem ( stari prtljažnik od katre) in uporabljen samo prednji prečni nosilec, gor pa privijačene meglenke.
Skoraj eno leto....mimo dosti policijskih kontrol in policajev pa noben niti trzno ni. Sem jih pa pred tehničnem preventivno dal dol....mogoče celo ne bi rabil oz. mogoče mi ne bi rekel kaj.....mi pa zdaj punca jih ne pusti več montirat :twisted: ker pravi da Jeepek lepše zgleda brez njih.

Slika

Uporabniški avatar
KERNIK29

OdgovorNapisal/-a KERNIK29 » Po Dec 07, 2009 5:52 pm

A tako. Ja sej če punca tako pravi, je morda še res! :D No jaz moram najprej kupiti originalne strešne nosile, saj na mojem pajonu ni vzdolžnih žlebov na straneh. Potem pa nadgrajeval kot sem že omenil!

LP :D
NissaN Patrol GR - Prenovljen, ter v novi podobi!:D

Uporabniški avatar
Tinček
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tinček » Po Dec 07, 2009 9:31 pm

Na Cherokee-ju imam že 4 leta luči na strehi in do sedaj nisem imel nikoli problemov. Z njimi naredim vsako leto tehnični brez problemov. Po moje bi imel probleme edino, če te Miličniki zalotijo z prižganimi pri vožnji na javnih cestiščih. Za prtljažnik pa tako: če imaš na strehi kupljene nosilce, npr. Thule, jih ni potrebno homologirati. Na te nosilce pa mislim, da se lahko da doma narejen prtljažnik, saj so nosilci za to namenjeni (za prevoz tovora mislim). Kakšen je lahko ta tovor, pa v nobenem zakonu ne piše. (to je moje mnenje, če se motim, me prosim popravite). Jaz imam na strehi tri prečne nosilce znamke Thule, na njih pa doma narejeno košaro za tovor, na kateri imam montirane še dodatne luči in do sedaj nisem imel problemov.
Sam prodajam kompleten program od Thule in za noben artikel ni potrebno dodatne homologacije in tudi pri nakupu ne dobiš zraven nobenih papirjev.
Mislim, da je to vse. Debata je itak že odprta.
http://www.mojalbum.com/tincek/prtljaznik
Aja, prtljažnik je na prodaj! :oops:
LP

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » To Dec 08, 2009 7:35 am

To je že rafter nekje napisal v tem smisli da če je zadeva pritrjena kot tovor ti ne morejo nič.

Se pravi prečke original, košara pa "tovor"... recimo...

Uporabniški avatar
KERNIK29

OdgovorNapisal/-a KERNIK29 » To Dec 08, 2009 1:05 pm

No potem pa biom počasi začel zbirati material,.... :)
Kako pa bi "MILIČNIKI" reagirali na to, če bi na strehi gorele luči, ampak, da bi gorele le kot pozicijske luči ( upam da veste kaj mislim ) .

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » To Dec 08, 2009 4:13 pm

Nehomologirano svetlobno telo. Ali sneti na mestu + kazen ali izredni tehnični pregled + prevoz z avtovleko + kazen.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
KERNIK29

OdgovorNapisal/-a KERNIK29 » To Dec 08, 2009 5:09 pm

Rafter napisal/-a:Nehomologirano svetlobno telo. Ali sneti na mestu + kazen ali izredni tehnični pregled + prevoz z avtovleko + kazen.

:? :? Kaj pa lahko naredim glede tega da jih bi homologiral? Ali je dovolj, da imajo samo luči certifikat(ko jih kupim), ali mora imeti certifikat tudi prtljažnik, na katere bi bile namontirane?

Hvala in LP
:)
David

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Dec 08, 2009 8:07 pm

KERNIK29 napisal/-a:
Rafter napisal/-a:Nehomologirano svetlobno telo. Ali sneti na mestu + kazen ali izredni tehnični pregled + prevoz z avtovleko + kazen.

:? :? Kaj pa lahko naredim glede tega da jih bi homologiral? Ali je dovolj, da imajo samo luči certifikat(ko jih kupim), ali mora imeti certifikat tudi prtljažnik, na katere bi bile namontirane?

Hvala in LP
David

Lej vse kar na vozilo ni serijsko nameščeno mora imet certifikat da je za to vozilo ustrezno (TUV) in pa potrdilo o strokovni montaži.....in kako boš sedaj homologiral lučke na strehi ?

Uporabniški avatar
KERNIK29

OdgovorNapisal/-a KERNIK29 » Sr Dec 09, 2009 3:18 pm

lisko napisal/-a:
KERNIK29 napisal/-a:

Hvala in LP
David

Lej vse kar na vozilo ni serijsko nameščeno mora imet certifikat da je za to vozilo ustrezno (TUV) in pa potrdilo o strokovni montaži.....in kako boš sedaj homologiral lučke na strehi ?

Glej sej ne me narobe razumeti. Verjamem ja, da je treba za vse takšne zadeve imeti ustrezne dokumentacije, katere predložiš,.... Pač vprašam.
Bom pa še o teh zadevah povprašal znanca, ki dela na tehničnih pregledih, ampak verjamem, da mi ne bo kaj dosti drugače objasnil! :? :roll:

LP :)

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Dec 09, 2009 8:47 pm

Sej to je lih to.....v sloveniji pač imamo take zakone, ki kar pač izrecno ne prepovedujejo jih dovoljujejo.....ampak potem si to pač vsak razlaga po svoje.....

Meglenke višje od 1.3m ne smejo bit nameščene, delovne luči pa so lahko na vozilo katero uporablja to za svoje potrebe......zaj pa kakorkoli razumeš....

Uporabniški avatar
KERNIK29

OdgovorNapisal/-a KERNIK29 » Sr Dec 09, 2009 9:01 pm

lisko napisal/-a:Sej to je lih to.....v sloveniji pač imamo take zakone, ki kar pač izrecno ne prepovedujejo jih dovoljujejo.....ampak potem si to pač vsak razlaga po svoje.....

Meglenke višje od 1.3m ne smejo bit nameščene, delovne luči pa so lahko na vozilo katero uporablja to za svoje potrebe......zaj pa kakorkoli razumeš....

Jaja, saj razumem! :) Kako pa je z meglenkami nameščenimi na sprednji BULLBAR? Če sem si prav razložil so meglenke nanj lahko nameščene , ker so tako ali tako pod 1.3 m.... :)

Vrni se na “Offroad tržnica”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov