Krivljenje cevi

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
DavidJ
Kraj: Domžale

Krivljenje cevi

OdgovorNapisal/-a DavidJ » Po Jul 23, 2012 9:41 am

Kje bi v okolici Ljubljane dal ukriviti fi 60 cev debelostensko za lok pri odbijaču? Ali pa v okolici Domžal.

Lp
David

Riot88
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a Riot88 » Po Jul 23, 2012 5:42 pm

Maknite ruke s mog volana,maknite dupe sa mog sica,ja putujem bez GPSa,
GPSa sa nebesa......:veselo_za_volanom:

Uporabniški avatar
KERNIK29
Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a KERNIK29 » Po Jul 23, 2012 6:56 pm

Hmm, najverjetneje tudi pri Kogovšeku nebo nič z krivljenjem cevi tvojih potreb. :? Ko sem jaz izdeloval BULL za sebe, sem tudi iskal podjetje, katero se bi ukvarjalo s tem. Na koroškem imamo podjetje, ki izdeluje gozdarske nadgradnje na traktorje (loki, itd.). Na vprašanje, kako ukriviti takšno cev na sorazmerno mali radius katerega sem potreboval, so mi odgovorili, da bo težka, ter je najlažje, da grem do prve železnine, kupim 90* kolena, ter jih uvarim. Tako sem storil, ter boš moral verjetno tudi ti. :wink: :) Pa še najprej boš rešil zadevo. :)

Pa lep pozdrav;
David ;)
NissaN Patrol GR - Prenovljen, ter v novi podobi!:D

mahvan
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a mahvan » Po Jul 23, 2012 8:25 pm

Če pa se vseeno odločiš, da boš krivil sam potem vrjetno veš, da v predel kjer delaš krivino nasipaš mivko...

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Po Jul 23, 2012 8:51 pm

ali si pa narediš pripravo za krivljenje cevi.........
....vsaj tako sem/bom jaz naredil :wink:
And on the 8th day God created Land Rover

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » To Jul 24, 2012 9:45 am

V mislih sem imel cev fi 60 debelostensko (3mm). Zakaj kogovšek nebi, saj je delal tudi neke rock sliderje, in bull bare tud dela. Razen če lahko krivi samo tankostenske cevi.
Lahko pa razrežem dosedanji bulbar in porabim samo glavni lok.
Tako bom uničil original kobro rostfrei kromirano. Stena je pa 2mm.
Po moje je vseen ceneje, kot če ga prodam.
Slika
Nazadnje spremenil DavidJ, dne To Jul 24, 2012 12:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dolsina
Kraj: V. Lašče

OdgovorNapisal/-a dolsina » To Jul 24, 2012 10:37 am

Če ti je dovolj 1,5 mm stena ti lahko kolega krivi fi 60 kar hočeš. Ma NC mašino za krivljenje cevi na trn.031617392 Jani
Once you go black, you can never go back, 'aaight.

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » To Jul 24, 2012 12:01 pm

Ma 1,5mm ni nič. Takega že imam. Kaj če se malo dotaknem na kak grmovje!?

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » To Jul 24, 2012 1:12 pm

A imaš ti avto za zaletavat?
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
marjan

OdgovorNapisal/-a marjan » To Jul 24, 2012 1:56 pm

Nebivedu napisal/-a:A imaš ti avto za zaletavat?

heheh...:))
kaj pa veš,mogoče se prpravlja na kako misijo ;)

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » Sr Jul 25, 2012 8:39 am

Če samo malo pogledaš tiste krom bull bare, boš videl da je vsak drugi upognjen, udrta cev, itd. Montirani so pa večina na kakih ML-ih, kangoojih, kombijih ipd, tako da najbrž je to le od kakih parkirišč.

Je pa res, da tisti lokec ne bo ravno ne vem koliko na udaru. Ponavadi bolj zapneš kje spodaj.

Ali kdo ve kako se kaj štriha inox?

Riot88
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a Riot88 » Sr Jul 25, 2012 6:45 pm

Fajn prebrusis pa wash primer, in lahko ustvarjas.Ali pa prasno barvanje.
Maknite ruke s mog volana,maknite dupe sa mog sica,ja putujem bez GPSa,

GPSa sa nebesa......:veselo_za_volanom:

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » Sr Jul 25, 2012 9:31 pm

DavidJ,

malce sem firbčen že po naravi, tako da me zanima naslednje:
- v sliki designa "Warn-looks-a-like" odbijača se vidi, da je zaključen nekako pred smernikom oz. pozicijsko lučjo. Verjetno je za to nekakšen razlog, ki me močno zanima.
- roštilj, ki je na sliki v kromirani izvedbi je očitno nekakšen originalen kos. Njegova funkcija je samo v tem, da v primeru trka v smetiščno kanto sesuje še motorni pokrov, masko in vsaj eno luč. Če prav razumem, bi ti to rad rešil tako, da bi stvar konstruiral iz 2 mm debelostenske cevi. Če je temu tako, je moje vprašanje, kako močna je šasija in kako misliš to vse skupaj pritrditi nanjo. Tendenca vse te šare namreč je, da popusti šibkejši člen.
- Patrol je morebiti res robusten izdelek designa iz srednjega veka. Tvoja železnina spredaj pred prednjo osjo bo tehtala takole na oko 50 kg. Kako boš preprečil vzmetem in blažilcem, da se ne bi usrali pred zahtevno nalogo vlačenja novonavlečene krame naokoli (menda ja ne pride še vitel v vso to šaro?!?)?
- še zadnje vprašanje. Kolikokrat bi do sedaj pri terenski vožnji že potreboval vse zgoraj omenjeno?

S srečnim pričakovanjem tvojih odgovorov želim vsem skupaj krasen večer,

LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » Če Jul 26, 2012 9:43 am

Bizzy napisal/-a:DavidJ,

malce sem firbčen že po naravi, tako da me zanima naslednje:
- v sliki designa "Warn-looks-a-like" odbijača se vidi, da je zaključen nekako pred smernikom oz. pozicijsko lučjo. Verjetno je za to nekakšen razlog, ki me močno zanima.

Slika je simbolična z namenom pokazati kakšen je krom roštilj. Odbijač je narejen do roba in je tudi zaokrožen na robu blatnika.

- roštilj, ki je na sliki v kromirani izvedbi je očitno nekakšen originalen kos. Njegova funkcija je samo v tem, da v primeru trka v smetiščno kanto sesuje še motorni pokrov, masko in vsaj eno luč. Če prav razumem, bi ti to rad rešil tako, da bi stvar konstruiral iz 2 mm debelostenske cevi. Če je temu tako, je moje vprašanje, kako močna je šasija in kako misliš to vse skupaj pritrditi nanjo. Tendenca vse te šare namreč je, da popusti šibkejši člen.

Od roštilja bi pobral le sredinski lok. To je tisti del iz cevi večjega premera. Ostalo rogovje bi vrgel stran. Oziroma ta lok naredil, kot si že ugotovil, iz debelejše cevi. Ker je lok privarjen le na dveh delih na odbijač, bo to vseeno popustilo prej kot šasija.

- Patrol je morebiti res robusten izdelek designa iz srednjega veka. Tvoja železnina spredaj pred prednjo osjo bo tehtala takole na oko 50 kg. Kako boš preprečil vzmetem in blažilcem, da se ne bi usrali pred zahtevno nalogo vlačenja novonavlečene krame naokoli (menda ja ne pride še vitel v vso to šaro?!?)?

Srednjeveški design mi je všeč. Odbijač brez loka tehta 18kg. Original odbijač brez roštilja 11kg. Roštilja nisem vagal ampak ima kar nekaj kil. Glede na to, da ga ne bom tlačil gor, bom najbrž skoraj na istem.
Vitel ja, vitel pa ima po moje 30 kg. Kaj pa naj zdaj? Ali ti veš za kakega lažjega?. Po moje bom pridobil max skupaj 40kg. Ali ostali, ki montirajo vitel nič ne pridobijo na teži?!
Vzmeti so precej močnejše od originalnih, Amortizerji pa koni heavy track raidin že na videz 2x močnejši od originalnih. Po moje ne bodo počepnili.

- še zadnje vprašanje. Kolikokrat bi do sedaj pri terenski vožnji že potreboval vse zgoraj omenjeno?

1x ko sem se zakopal. Upam, da jo bom rabil še manjkrat.
Imaš prav. Patrola sploh ne rabim. Imam še passata starega 21let, ki me popolnoma zadovoljivo prevaža od točke A do B. Je še karavan, da lahko vlačim kramo, ko zidam bajto.
Patrola imam samo zato, da ga občudujem, božam, negujem in se počutim pomembnejšega, ko sedim meter višje in gledam dol vse ostale na semaforju.

S srečnim pričakovanjem tvojih odgovorov želim vsem skupaj krasen večer,
Upam, da sem ti odgovoril. Lepo jutro tudi tebi.

LP Bizzy

Uporabniški avatar
mufy001
Kraj: dobova

OdgovorNapisal/-a mufy001 » Če Jul 26, 2012 12:54 pm

KERNIK29 napisal/-a:Hmm, najverjetneje tudi pri Kogovšeku nebo nič z krivljenjem cevi tvojih potreb. :? Ko sem jaz izdeloval BULL za sebe, sem tudi iskal podjetje, katero se bi ukvarjalo s tem. Na koroškem imamo podjetje, ki izdeluje gozdarske nadgradnje na traktorje (loki, itd.). Na vprašanje, kako ukriviti takšno cev na sorazmerno mali radius katerega sem potreboval, so mi odgovorili, da bo težka, ter je najlažje, da grem do prve železnine, kupim 90* kolena, ter jih uvarim. Tako sem storil, ter boš moral verjetno tudi ti. :wink: :) Pa še najprej boš rešil zadevo. :)

Pa lep pozdrav;
David ;)

ja sva ze dva :idea: :idea: tudi jest :P sem sam povaril kolena na bull-u in na pragovih mojega samuraja :twisted: pa je kar uredu :D samo moras pazit kam in kako ucvrstit. :P :P
sta ima ima,a sta nema bumo kupili

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Če Jul 26, 2012 1:50 pm

Bizzy napisal/-a:DavidJ,

- roštilj, ki je na sliki v kromirani izvedbi je očitno nekakšen originalen kos. Njegova funkcija je samo v tem, da v primeru trka v smetiščno kanto sesuje še motorni pokrov, masko in vsaj eno luč.

Ponavadi še stransko železje, ki bi naj ščitilo luči, pusti odtise v blatnikih.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

TRCO1
Kraj: Ljubljana

Re: Krivljenje cevi

OdgovorNapisal/-a TRCO1 » Pe Jul 27, 2012 2:03 am

DavidJ napisal/-a:Kje bi v okolici Ljubljane dal ukriviti fi 60 cev debelostensko za lok pri odbijaču? Ali pa v okolici Domžal.

Lp
David

koritnik depala vas
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777

DavidJ

OdgovorNapisal/-a DavidJ » Pe Jul 27, 2012 7:49 am

Hvala za konkreten odgovor .
Bom vprašal. Vem za Koritnika, samo nisem vedel da tudi krivi cevi.

LP

Xroad
Kraj: Ljubljana-Kum

Krive cevi

OdgovorNapisal/-a Xroad » Po Avg 13, 2012 4:17 pm

V Ljubljani na Dunajski cesti je en zelo dober mojster. Če se pelješ z avtom mimo WTC stolpnice iz centra ven, greš čez avtocesto in po 300 metrih na levi vidiš poslovno stavbo, pa še nek hotel je notri. Ena hiša nazaj, umaknjena iz glavne cesta cca 15 m je delavnica in ti mojster naredi marsikaj.
A se bo treba odpeljati do prvega semaforja, polkrožno obrniti in nazaj... to je to. Ali pa ensotavno iz smeri Črnuč pa bo.
LP
Bojan

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov