Mitsubishi pajero pinin vs suzuki jimny
Mitsubishi pajero pinin vs suzuki jimny
Živjo. Zanima me kakšne so podobnosti (ali pa razlike) med obema modeloma, saj se odločam za nakup enega izmed njiju. Kako je kaj z vzdržljivostjo in vožnjo po terenu med enim in drugim?
Lp Dejan
Lp Dejan
Imam jimniya približno leto in pol, prej sem imel ferozo in sem s suzkijem veliko bolj zadovoljen ( po terenu in na splošno) ni pa avto za familjo:) Kot je bular povedal obe togi premi na vijačnih vzmeteh. Je letnik 98, menjal sem ležaje na king pinu, tesnila na ''kugli'' in semeringe od polosi to je za enkrat vse kar sem menjal razen redni servis. Poraba 8L, če voziš po jajcih lahko tudi malo majn. Aja je pa še stara mašina na pas G13BB (non-interference), novejše imajo verigo in pa hidravlično nastavljanje ventilov in ene par konjev več, če se motim naj me gdo popravi. Žal mi je samo ker nisem vzel kabrio
Glede pinina nevem nič razen da ima spredaj roke in zadaj togo premo na vijačnih vzmeteh.
LP, Peter
Glede pinina nevem nič razen da ima spredaj roke in zadaj togo premo na vijačnih vzmeteh.
LP, Peter
-
pinin,xtrail
- Kraj: prekmurje
Pozdrav,
jaz imam pajero pinina, kupil sem ga letos januarja, prej sem preizkušal tudi suzukija, vendar mi je bil pinin neprimerno boljši. Dosti bolje se vozi po cesti, na terenu mi je pa nekako bolj siguren in tudi udoben. Nabavil sem gume general graber s katerimi se lahko voziš po hudem blatu in snegu.
Ta avto uporabljamo tudio za vožnjo po mestu za kam skočit in je res uporaben tudi za take stvari.
LP
jaz imam pajero pinina, kupil sem ga letos januarja, prej sem preizkušal tudi suzukija, vendar mi je bil pinin neprimerno boljši. Dosti bolje se vozi po cesti, na terenu mi je pa nekako bolj siguren in tudi udoben. Nabavil sem gume general graber s katerimi se lahko voziš po hudem blatu in snegu.
Ta avto uporabljamo tudio za vožnjo po mestu za kam skočit in je res uporaben tudi za take stvari.
LP
dejan1992 napisal/-a: Kot kaže bom res vzeu kar jimnya, samo kaj ko je ponudba teh avtomobilov bol skromna oziroma dobrega je težko dobiti.
Sploh ne. Dobrih jimnyjev je kar jih češ le da je treba globoko seči v žep za dober jimny. Pinina dobiš precej ceneje, skoraj za pol, zakaj je temu tako pa razmišljajte sami.
Kolikor je jimny boljši za teren toliko je pinin boljši za na cesto, saj gre za dva različna koncepta. Jimny je boljši terenc pinin pa boljši avto. Jimny je delan zato, da je najmanjši terenec in terenec z najmanjšo porabo, pinin za nekaj drugega. Kaj iščete ali rabite več je pa stvar vsakega posameznika. Če je nekomu nekaj dobro še ne pomeni, da bo ustrezalo tudi nekomu drugemu. In obratno..........če je nekomu nekaj slabo še ne pomeni da bo nekomu drugemu tudi.
Razen za LR...........tle se pa vsi strinjamo da je jajc, ane compadre
-
pinin,xtrail
- Kraj: prekmurje
Kot je že Cule (vesoljček) povedal. Jimny je bolj terenec, pinin pa bolj avto. Lep za pogledat, bolj uporaben za familijo (petvratni), soliden na terenu (sploh gdi, ki ima reduktor), glavni problem je velika poraba, rjavi pa tko kot vsi pajoti in ostali japončki. Torej, vsak naj pretehta kaj mu bolj pomeni in nato izbere pravi voz zase. 
Aja, če kdo išče pinina, ga prodaja kolega - trivratnega, gdi (torej priklopljiv pogon + reduktor), izredno lep ... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7196949&show=1
madmax napisal/-a:Aja, če kdo išče pinina, ga prodaja kolega - trivratnega, gdi (torej priklopljiv pogon + reduktor), izredno lep ... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7196949&show=1
Priklopljiv pogon verjetno zaklene srednji diferencial? V osnovi poganja zadnji par koles?
Imajo teli pinini šasijo ali samonosno karoserijo?
jjernej napisal/-a:madmax napisal/-a:Aja, če kdo išče pinina, ga prodaja kolega - trivratnega, gdi (torej priklopljiv pogon + reduktor), izredno lep ... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7196949&show=1
Priklopljiv pogon verjetno zaklene srednji diferencial? V osnovi poganja zadnji par koles?
Imajo teli pinini šasijo ali samonosno karoserijo?
Jp, samonosno karoserijo.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti