Cevi za varnostno kletko

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

Cevi za varnostno kletko

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » To Jan 21, 2014 8:23 pm

Ker vas je kar nekej mojstrov za kovine, me zanima, če kdo ve kje bi se najceneje dobilo cevi za varnostno kletko, kot so navedene spodaj:

Določila za uporabljene cevi: Ogljikovo jeklo hladno vlečeno (glej spodaj), ki vsebuje največ 0,3% ogljika -brezšivno

Najmanjša natezna trdnost 350 N/mm2

Najmanjša dimenzija 45mm x 2.5mm ali 50mm x 2.0mm Glavni lok

in 38mm x 2.5mm ali 40mm x 2.0mm Stranski polovični lok in ostali deli varnostne kletke

Opombe: Za neligirano jeklo je največja dovoljena vsebnost
Mangana 1,7% in ostalih legirnih elementov 0,6%.
Slika

bular
Kraj: bula

OdgovorNapisal/-a bular » Sr Jan 22, 2014 12:47 pm

Metra sežana: o ceni ne vem, ima pa razne dimenzije brezšivnih cevi..
nissan tractor 3.3sdt

Uporabniški avatar
scala
Kraj: Laško

OdgovorNapisal/-a scala » Sr Jan 22, 2014 1:19 pm

V Celju so najboljše cene in dobra izbira v Opeka d.o.o., ki se nahaja v halah Železarne Štore. Tudi varilno žico prodajajo.. Ko sem jo kupoval nazadnje je bila cena 38 eur za žico 0,8mm.

Torej link: http://www.opeka.si/crna_metalurgija.php
Avtocesta..slaba cesta..

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Kraj: okolica ajdovščine

OdgovorNapisal/-a ferrarist » Če Jan 23, 2014 12:58 am

Ne vem za kakšen projekt točno rabiš to, mi pa diši po CrMo :wink:

Uporabniški avatar
scala
Kraj: Laško

OdgovorNapisal/-a scala » Če Jan 23, 2014 10:04 am

Še ena firma, ki se ukvarja z dobavo raznih materialov. Sam jih ne poznam, so jih pa priporočili na drugem forumu:

http://www.alcu.si/index.php

in še ena za inox:

http://www.inoxcenter.si/
Avtocesta..slaba cesta..

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » To Jan 28, 2014 10:06 am

ferrarist napisal/-a:Ne vem za kakšen projekt točno rabiš to, mi pa diši po CrMo :wink:

Rabim varnostno kletko v avtu
Slika

Uporabniški avatar
Veper
Kraj: Pri Brezah

OdgovorNapisal/-a Veper » To Jan 28, 2014 11:04 am

zakaj pa bi dal brezsivne cevi niso nic bolj mocne kot sivne samo dost drazje so namrec brezsivne cevi se porabljajo za plinske instalacije za kletko v avtu pa so dobre tudi sivne jaz imam sivne 2,5" na traktorju fergusonu ki je verjetno tezji od kerega koli terenca pa sem se prevrnil in ni bilo drugega kot malcek na oko vidno zvito ogrodje sam sem se obrnil ene 4 x po jezi.
moje mnenje odloci se sam.lp

Uporabniški avatar
Dr.Patrol
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Dr.Patrol » To Jan 28, 2014 11:25 am

brez šivne cevi so bolj močne od šivnih...nimajo šibkih točk, kot šivne cevi(šiv sam po sebi) in vse varnostne kletke izdelane za avte, so iz brezšivnih cevi.
Ti si se zvrnil pri majhni hitrosti, varnostne kletke v avtomobilih pa so sposobne prenesti veliko večjo silo.

Marolt, poglej za človekom Urbančič Janez...on je izdeloval varnostne kletke po meri, mogoče ti lahko tudi svetuje pri izbiri in nabavi materjala.
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)

www.Adventure-Overland.si

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » To Jan 28, 2014 12:30 pm

No veper nikar ga ne lomi...........ne rabi za drva vlečt ampak za tekmovalno vozilo. Če bi ti vedel koliko stane meter take cevi kot jo marolt išče bi te kap zadela. Uporabljajo se ze varnostne kletke, izdelavo okvirjev tekmovalnih vozil, koles in motociklov, letalstvu in podobno. Odlikuje jih majhna teža in obenem velika trdnost obenem saj je pol manjša cev enako ali bolj močna od še enkrat debelejše in težje navadne cevi. Marsikje sploh ne moreš na tekmo brez specifikacij materiala varnostne kletke kot jih navaja marolt. Jaz jih v Sloveniji nisem zasledil še nikjer naprodaj. So pa na ebayu ali pa pri izdelovalcih vrhunskih offroad vozil, takih pa pri nas ni. Kvečjemu arapovič, pa še ta ne vem če jih še, ker so že davno šli na višjo stopnjo in uporabljajo še dražji titan.

Uporabniški avatar
jeep corporation
Kraj: Skopo
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a jeep corporation » To Jan 28, 2014 1:32 pm

brezšivna cev je mal dražja, recimo da bi na cel roll bar zapravil kakih 20€ več kot z šivnimi, zanemarljivo. IMam pa doma eno šivno cev ki je bila počena po šivu že ko sem jo dobil iz trgovine, tako da je sigurno slabši, za roll bare nisem še nikoli dal šivne, pa še zvija se slabši
E×E 4×4 (Offroad, Hot Rod, V8 engine)
+386 40 697 872; +386 40 798 615
www.4x4exe.net

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov