gregor napisal/-a:Nazaj na temo.
Sem malo popustil pri zahtevah glede "udobja". Nagibam se k
Y61.
Kaj lahko pri 11-15let starem (z okoli 300tisoč km) pričakujem od "rednega" vzdrževanja, poleg rje in motorja?
Komplet servis prednjega mosta, puše na rokah, liftkit

, sklopka, še kaj?
Kako je z dobavljivostjo delov?
Najbolj pogost scenarij pri meni je, da grem nekaj razdirat zaradi menjave ene stvari, potem pa ko začnem razdirat, najdem še ene tri stvari, ki so tudi že slabe in nima smisla tako nazaj skupaj sestavljat.
Pri Ladi dobim iz Nemčije v parih dneh karkoli.
Najpogosteje rja napade zadnji konec okoli rezervarja in lev in desni konec na notranji strani šasije med reduktorjem in zadnjo osjo. Govora je o šasiji, za karoserijo pri Y61 nebi vedel.
Rade zagnijejo tudi cevi za vklop zadnje špere(če jo ima).
Prednja os, puše na rokah...tle nimaš kaj tikat, razen če je bil grdo zlorabjen ali pa nič vzdrževan. Če že kaj, se najprej zjebejo kolesni ležaji(največkrat zaradi velikih gum) posledica tega, pa je puščanje semeringov in uhajanje olja v kolesni ležaj/zavore.
Na veliko patrolih, sem že videl, da pušča volanski polž
Sklopka pride 225eur(košara, lamela in ležaj) sicer ni Valeo ali Sacks, ampak...železo je železo...
Keramična ali karbonska(kaj pa vem kaj točno sploh je) lamela pa te pride dodatnih 140eur.
Drugače z deli niti ni problema...Vitalne dele kupujem original, semeringi za os so original po 7eur komad, puša v roki je 40eur, kakšne izmišljotine pa znajo biti drage...recimo tesnilo izpuha iz turbine naprej je 35eur, garnitura za pretesnit volanski polž 55eur( mislim da so 3 semeringi). Na dele se ponavadi čaka nekje do 10 dni...vsaj pri nas v Tolminu. Centralno skladišče mislim da je na Madžarskem.