Zdaj imam pa eno resno vprašanje.
Glede na to da nimam veliko izkušenj z vožnjo 4x4 avtomobila po klancu v snegu, ne vem točno do kam so meje kar se naklona in višine snega tiče.
Namreč moj pinin se do 20 cm snega na dokaj strmemu klancu z dvema ostrima ovinkoma (za 180 stopinj), obnaša zelo dobro, pridem do hiše brez problema, ko pa je toliko snega kot naprimer danes (od 30 do 40 cm), pa da je povrhu še moker sneg, pa obstanem že na prvem ovinku, nekako ne gre več naprej. Vem da je verjetno v veliki meri kriva moja neizkušenost ampak vseeno se mi zdi da bi se moglo bolje odnest.
Zato me zanima, koliko je po vašem mnenju odvisno od avtomobila (mogoče bi bilo bolje če je diesel, večja medosna razdalja, višji avto), kajti nekako imam sam predstavo da bi v takšen klanec tudi z malo več snega moralo iti, zato da bo šlo sem pripravljen avto tudi prodati ali zamenjati za starejši avto z manj opreme, toda z boljšimi offroad karakteristikami, ker v primeru naraščaja in takšnih razmerah, je lahko situacija kar nevšečna (npr. nujen obisk zdravnika).
Vem da sem imeu že kar nekaj brezveznih idej
Lep pozdrav