obnova kardana
obnova kardana
Pozna kdo majstra ki bi obnovil kardan. Torej, tisti del ki gre en v drugega in ima zobnike.
Dimen napisal/-a:Cerjak je ok sam je iz Krškega kar je nepraktično.
Cerjak ima pooblaščene serviserje po celi Sloveniji. Jaz sem dal zamenjati križe pri Lahu iz komende, ki je najbližje Ljubljani.
Tule imaš seznam servisne mreže:
http://www.kardanskegredi.com/servisna-mreza.html
Re: obnova kardana
Bom malo obrisal prah s te teme...
Torej, imam en kardan za obnovit, ker so težave s križi in ležajem. Ima kdo kakšne novejše informacije, kje bi se to naredilo, da ne preiskujem celega trga, kdo je nategun, kdo šalabajzer, kdo je pa vreden zaupanja...
Torej, imam en kardan za obnovit, ker so težave s križi in ležajem. Ima kdo kakšne novejše informacije, kje bi se to naredilo, da ne preiskujem celega trga, kdo je nategun, kdo šalabajzer, kdo je pa vreden zaupanja...
Koprivec nekje pri Log Dragomerju, nekateri pravijo, da je zlatar ,ampak po izkušnjah kar je naredil na kolegovem tovornjaku možak ve kaj dela in je bilo vredno svoje cene.
LP by Jereb
Ne vem, s katerih koncev si ...
Jaz sem enkrat, ko se mi je mudilo, nesel križe zamenjat h Gojzdniku v Gotovlje. Prinesel kardan, so imeli tapravo dimenzijo križov na zalogi, narejeno je bilo takoj (prej sem se seveda pozanimal, ali mi lahko takoj naredijo). Drugič, ko sem imel več časa, sem menjal križe sam. Prva izkušnja ni bila draga, druga izkušnja pa ni bila slaba.
Za kaj več kot križe menjat se bom pa gotovo še k njim oglasil.
Jaz sem enkrat, ko se mi je mudilo, nesel križe zamenjat h Gojzdniku v Gotovlje. Prinesel kardan, so imeli tapravo dimenzijo križov na zalogi, narejeno je bilo takoj (prej sem se seveda pozanimal, ali mi lahko takoj naredijo). Drugič, ko sem imel več časa, sem menjal križe sam. Prva izkušnja ni bila draga, druga izkušnja pa ni bila slaba.
Za kaj več kot križe menjat se bom pa gotovo še k njim oglasil.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
Koprivec - Kovina trade d.o.o., če se ne motim je podjetje imam dobre izkušnje in tudi ni se mi zdel zlatar. Sicer mi ni obnavljal kardana ampak mi je obnavljal motorno glavo z dodatno obdelavo po mojih zahtevah in je naredil vrhunsko, drugi so se otepali. Še iskreno je povedal, da ima stranke, katere potrebujejo nujno - moje ni bilo nujno, če lahko počakam 14 dni, pa je nakoncu vseeno naredil v tednu dni.
Tale Koprivec mi je bližje. Živim namreč na planoti, 20 km južno od Mosta na Soči...
Sem pa tako, za foro, vprašal na pooblaščeni servis.
Sedite?
Dobro sedite?
Še primite se, da ne padete po tleh...
Torej, trije križi kardana in ležaj = 1500€ + DDV. Potem pa še delo, da vse zamenjajo...
Sem pa tako, za foro, vprašal na pooblaščeni servis.
Sedite?
Dobro sedite?
Še primite se, da ne padete po tleh...
Torej, trije križi kardana in ležaj = 1500€ + DDV. Potem pa še delo, da vse zamenjajo...
Verjetno so križi z zlatimi nipli za podmazovanje 
zamenjaj sam, to lahko narediš na parkirišču z osnovnim orodjem.-.. če nimaš seveda dveh levih..

zamenjaj sam, to lahko narediš na parkirišču z osnovnim orodjem.-.. če nimaš seveda dveh levih..
Don Felipe > Google :D
Križi z zlatimi nipli za podmazovanje, ležaj pa z diamantnimi kroglicami...
Raje dam komu, da mi to obnovi, ker ... ... ... Ker poznam svoj avto. V glavnem je na cesti pozimi. In naše ceste pozimi solijo ko pršut: 12 - 14 tednov na debelo... Pa železo in sol - a moram biti bolj natančen al vam je že jasno, o čem govorim? Saj, če bi imel delavnico, kot se za gre, ja. Ma med vrati hleva pa ni ravno delavnica, da bi se hvalil z njo...
Raje dam komu, da mi to obnovi, ker ... ... ... Ker poznam svoj avto. V glavnem je na cesti pozimi. In naše ceste pozimi solijo ko pršut: 12 - 14 tednov na debelo... Pa železo in sol - a moram biti bolj natančen al vam je že jasno, o čem govorim? Saj, če bi imel delavnico, kot se za gre, ja. Ma med vrati hleva pa ni ravno delavnica, da bi se hvalil z njo...
Za to pa res ne rabiš delavnice.. nekaj osnovnega orodja, prostor kjer boš sprešal/stolkel vn ta križ ter nekaj ur prostega časa.
Don Felipe > Google :D
Kardan je že doma, zdaj ga moram samo še obesit na avto.
Iz začetnih preko 2.000 € smo končali pri 253 €, s tem, da sem se dvakrat odpeljal do Vrhnike (110 km v eno smer)...
Iz začetnih preko 2.000 € smo končali pri 253 €, s tem, da sem se dvakrat odpeljal do Vrhnike (110 km v eno smer)...
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta