Pajero
- jeep corporation
- Kraj: Skopo
- Kontakt:
Pajero
Mene pa zanima kakšne so razlike med naslednjimi motorji pri Mitsubishi Pajero:
- 2.3TD (84KM , letnik od 82-91)
- 2.5TD (84KM , letnik od 82-91)
- 2.5TD (95KM , letnik od 82-91)
- 2.5TD (98KM , letnik od 91-00)
Kateri so boljši? Poraba? Dobre in slabe lastnosti?
Hvala in LP
- 2.3TD (84KM , letnik od 82-91)
- 2.5TD (84KM , letnik od 82-91)
- 2.5TD (95KM , letnik od 82-91)
- 2.5TD (98KM , letnik od 91-00)
Kateri so boljši? Poraba? Dobre in slabe lastnosti?
Hvala in LP
Mislim, da je najboljši 2.5TD (98KM , letnik od 91-00), ki je res trpežen motor. Upam trditi, da je to najboljši mitsubishijev TD motor. Razlika od prvih dveh je v vgrajenem intercoolerju. Poraba 11-14. Glede na moč je odzivnost skoraj dve toni težkega avta zelo zadovoljiva.
Govorim iz izkušenj 10 let in 200 tkm.
Lp
Lp
/l ,[____],
l---L []lllllll[]-
()_) ()_)----)_)
l---L []lllllll[]-
()_) ()_)----)_)
- jeep corporation
- Kraj: Skopo
- Kontakt:
Zoran napisal/-a:Mislim, da je najboljši 2.5TD (98KM , letnik od 91-00), ki je res trpežen motor. Upam trditi, da je to najboljši mitsubishijev TD motor. Razlika od prvih dveh je v vgrajenem intercoolerju. Poraba 11-14. Glede na moč je odzivnost skoraj dve toni težkega avta zelo zadovoljiva.
Lp
A se ta motor da kaj predelat? npr. Turbina, pumpa intercooler...?
-
muds_spirit
- Kraj: brkini
4x4rac napisal/-a:trco napisal/-a:da samo nič na elektroniki samo na pumpi nekaj na šobah potem na štankci za turbino zapreš EGR ventil pa še morda na intercoolerju....se na koncu kar fajn pozna
Kdo pa obvlada te stvari poštimat? Sam to tako, da ne raznese vse skupaj...
iz kerga konca pa si ??? če bi se kje najdli pa bi ti razložu
iz kerga konca pa si ??? če bi se kje najdli pa bi ti razložu
Trco, saj bi koga drugega tudi zanimalo. Kar na kratko napisi, saj smo po malem vsi tehnično (pol)pismeni. Bomo že vsak po svoje razumeli.
The price of freedom is responsibility, but it's a bargain, because freedom is priceless. ~ Hugh Downs
ma ni nč posebnega...nekaj kar lahko vsak naredi,je,da zašraufa alpa odšraufa za ene 2 navoja tisti vzvod,ki gre na wastegate ventil-pač je treba vedet,kako stvar dela,ponavadi je treba vzvod podaljšat...ne pa zmerej...druga varianta pa je dovod nafte-na pumpi,kjer se to štela,odviješ vijak za cca 1/4 navoja,pol greš provat en krog,pol lahko provaš odvit še malenkost itd,sam ne spet tolko da bo stvar kadila ku meblo iverka...da se potem še mal poštelat pumpo-zamik,sam zadnji dve reči je boljše,da pelješ enmu ki ve kako in kej,da neboste naredili kkšne neumnosti...to je to,to se splača,pol pa ko pride IC itd na vrsto,pa se stroški višajo,pa tudi učinka ni dosti...
ferrarist napisal/-a:ma ni nč posebnega...nekaj kar lahko vsak naredi,je,da zašraufa alpa odšraufa za ene 2 navoja tisti vzvod,ki gre na wastegate ventil-pač je treba vedet,kako stvar dela,ponavadi je treba vzvod podaljšat...ne pa zmerej...druga varianta pa je dovod nafte-na pumpi,kjer se to štela,odviješ vijak za cca 1/4 navoja,pol greš provat en krog,pol lahko provaš odvit še malenkost itd,sam ne spet tolko da bo stvar kadila ku meblo iverka...da se potem še mal poštelat pumpo-zamik,sam zadnji dve reči je boljše,da pelješ enmu ki ve kako in kej,da neboste naredili kkšne neumnosti...to je to,to se splača,pol pa ko pride IC itd na vrsto,pa se stroški višajo,pa tudi učinka ni dosti...
Super kdo pa bi to v okolice Gorice napravil???? Kaj pa TUBINA????
to bi lahko naredu naprimer moj stric(brje)
jaz pajerota še nisem štimal...
turbina je pa tko-pač treba je vedet,da če boš glih stalno gonu,itak da bo lahko prej šla...če pa boš vozu normalno in porabu tisti odvečen navor za speljevat in vsake tolk mal potegnit,te nima kej skrbet...sej isto narediš s čipanjem novejših avtov...je pa tko,da ko je avto mrzel,je res malenkost bolj delikat za turbino,če ga mrzlega teraš
turbina je pa tko-pač treba je vedet,da če boš glih stalno gonu,itak da bo lahko prej šla...če pa boš vozu normalno in porabu tisti odvečen navor za speljevat in vsake tolk mal potegnit,te nima kej skrbet...sej isto narediš s čipanjem novejših avtov...je pa tko,da ko je avto mrzel,je res malenkost bolj delikat za turbino,če ga mrzlega teraš
-
**NISSAN**
- Kraj: Šmartno ob Dreti
Nissan,
Zdaj pa takole. Očitno si mnenja, da je edino Nissan dober avto. Ne trdim, da je slab, vendar tudi ostale znamke niso za "v kanto". Edina dobra stvar na svetu je, da so nam različne stvari všeč, saj bi v nasprotnem primeru vsi vozili Nissana.
Pa še replika na tvoje izvajanje o Pajeru. Imel sem v lasti dva Pajera in oba sta pri meni napravila cca. 250.000 km. Še najmanj kar sem opazil je to, da bi bila motorja zaspana. Delovala sta več kot odlično in še vedno tako delujeta, kljub temu, da imata oba že bogato čez 300.000 km na grbi. Še nikoli nisem slišal, da bi bile oljne črpalke na Pajeru slabe. Mogoče pa ne ločiš med oljno črpalko in odmično gredjo? Ta se izrabi odvisno od tega, kaj je lastnik oz. uporabnik z avtomobilom počel, na cca. 200- 300.000km. Če so pri tebi spregovorile izkušnje, si imel smolo, ali pa ne veš, o čem govoriš. Zanima me le to, če sploh imaš avto oz. si že naredil vozniški izpit, saj tvoja izvajanja sodijo nekam v drugo polovico devetletke.
LP Bizzy
Razlika med motorji je samo da je eden slabši od drugega. 2.5TD ali TDI so zaspani motorji in redko kater dočaka 200.000km. Imajo izredno slabe oljne črpalke kar povzroča veliko obrabo motornih delov - to govorim iz izkušenj (avtoservis).
Zdaj pa takole. Očitno si mnenja, da je edino Nissan dober avto. Ne trdim, da je slab, vendar tudi ostale znamke niso za "v kanto". Edina dobra stvar na svetu je, da so nam različne stvari všeč, saj bi v nasprotnem primeru vsi vozili Nissana.
Pa še replika na tvoje izvajanje o Pajeru. Imel sem v lasti dva Pajera in oba sta pri meni napravila cca. 250.000 km. Še najmanj kar sem opazil je to, da bi bila motorja zaspana. Delovala sta več kot odlično in še vedno tako delujeta, kljub temu, da imata oba že bogato čez 300.000 km na grbi. Še nikoli nisem slišal, da bi bile oljne črpalke na Pajeru slabe. Mogoče pa ne ločiš med oljno črpalko in odmično gredjo? Ta se izrabi odvisno od tega, kaj je lastnik oz. uporabnik z avtomobilom počel, na cca. 200- 300.000km. Če so pri tebi spregovorile izkušnje, si imel smolo, ali pa ne veš, o čem govoriš. Zanima me le to, če sploh imaš avto oz. si že naredil vozniški izpit, saj tvoja izvajanja sodijo nekam v drugo polovico devetletke.
LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!
Bizzy!
Daj prosim pojasni to tvojo trditev
Glede na moje izkušnje z mojo kišto ne bi rad še odmične pri 170.000 menjal
Hvala
Miran
Daj prosim pojasni to tvojo trditev
glede obrabe odmične gredi. Lahko kot voznik vplivam na kar 50% daljšo življensko dobo? 100.000 km prej ali kasneje je zelo pomembna razlika.Ta se izrabi odvisno od tega, kaj je lastnik oz. uporabnik z avtomobilom počel, na cca. 200- 300.000km
Glede na moje izkušnje z mojo kišto ne bi rad še odmične pri 170.000 menjal
Hvala
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
miran napisal/-a:Bizzy!
Daj prosim pojasni to tvojo trditevglede obrabe odmične gredi. Lahko kot voznik vplivam na kar 50% daljšo življensko dobo? 100.000 km prej ali kasneje je zelo pomembna razlika.Ta se izrabi odvisno od tega, kaj je lastnik oz. uporabnik z avtomobilom počel, na cca. 200- 300.000km
Glede na moje izkušnje z mojo kišto ne bi rad še odmične pri 170.000 menjal![]()
Hvala
Miran
Če vrtiš dizla v visoke obrate, ali pa če ga redno ne servisiraš ali pa slaba olja ali če nima dovolj olja, se zadeve bolj obrabljajo. Če bi samo po cestah vozil, tudi ni tok kritično, če je malo olja manjka, ker pa voziš po terenu pa je avto drugače nagnjen kot na cestišču pa manjek olja pomeni manj mazanja in zadeve se znucajo hitreje.
Tko da najboljša preventiva enkrat na teden preveriš vse tekočine na avtu, pa redni servisi.
Pred EUR sem bil SIT!
Zoran in Nebivedu,
kar se obrabe odmične gredi tiče imata oba prav. Tako da Miran, ja. S slabim oljem (ali pa premalo olja) in gnanjem v obrate (dolgotrajno ožemanje po npr. avtocesti) in neservisiranjem na 7.500 km se da Pajerovo odmično gred bistveno prej uničiti.
LP Bizzy
kar se obrabe odmične gredi tiče imata oba prav. Tako da Miran, ja. S slabim oljem (ali pa premalo olja) in gnanjem v obrate (dolgotrajno ožemanje po npr. avtocesti) in neservisiranjem na 7.500 km se da Pajerovo odmično gred bistveno prej uničiti.
LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti