Gume 265/75R16 namesto 265/70R16
Gume 265/75R16 namesto 265/70R16
Pozdravljeni,
na toyoti sem zamenjal serijske gume z gumami 265/75R16, s katerimi sem pridobil cca. 2 cm višine.
Sprašujem vas ali bom imel zaradi tega kaj problemov na tehničnem, ali to še ni tako hudo ostopanje od originalne dimenzije.
Ne bi pa zaradi teh 5 % višine šel kupovat nevem kakšne drage feltne z homologacijo za to dimenzijo.
Lp
Jure
na toyoti sem zamenjal serijske gume z gumami 265/75R16, s katerimi sem pridobil cca. 2 cm višine.
Sprašujem vas ali bom imel zaradi tega kaj problemov na tehničnem, ali to še ni tako hudo ostopanje od originalne dimenzije.
Ne bi pa zaradi teh 5 % višine šel kupovat nevem kakšne drage feltne z homologacijo za to dimenzijo.
Lp
Jure
Ni kaj, v Slo moraš tudi takšno spremembo vnesti v homologacijski kartonček.
Feltne s tem nimajo nobene zveze.
Od proizvajalca avtomobila moraš dobiti papir, da brzinomer tvojega avta dobro (beri: še vedno več kaže kot v resnici) deluje tudi s to dimenzijo.
Obstaja sicer še ena legalna pot - če mi bo uspelo, bom objavil. Ampak za to bo pri meni treba še nekaj časa počakati...... Že kakšno leto zbiram korajžo, da papirje skupaj zmečem in nesem na LPP - tudi jaz sem šel iz 265/70 na 265/75, le da so moje 17 colske.
LP Miran
Feltne s tem nimajo nobene zveze.
Od proizvajalca avtomobila moraš dobiti papir, da brzinomer tvojega avta dobro (beri: še vedno več kaže kot v resnici) deluje tudi s to dimenzijo.
Obstaja sicer še ena legalna pot - če mi bo uspelo, bom objavil. Ampak za to bo pri meni treba še nekaj časa počakati...... Že kakšno leto zbiram korajžo, da papirje skupaj zmečem in nesem na LPP - tudi jaz sem šel iz 265/70 na 265/75, le da so moje 17 colske.
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
-
tom cruiser
- Kontakt:
Tudi sam sem naredil enako in seveda skozi tehnicnega ne gre kar tako ... zato sem kupil jeklene feltne in na njih dal vecje gume - originalne pa so za na tehnicnega pri katerem smo pa kljub vsemu vsi (vsaj malo) odvisni od "dnevne forme" osebja .... saj so tehnicni pri nas res neverjeten rebus.
vsekakor to ni najcenejsa varianta ...
l.p.
Tomaz
vsekakor to ni najcenejsa varianta ...
l.p.
Tomaz
He who dares, wins (Del Boy)
-
tom cruiser
- Kontakt:
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
Pozdravljeni,
za vse tiste, ki zbirate korajžo in voljo za na LPP naj vam povem, da če imate vsaj približne papirje gre vse skozi vsaj meni je šlo. OME vzmeti in amortizerji, hoffman distančniki in zatemnitev stekel. Za stekla sem bil malo v strahu da ne bodo šle skozi, ker je bil certifikat malo po kavbojsko narejen, pa sem danes z veseljem ugotovil da so tudi zatemnjena stekla vpisana. Skratka vse za kar sem šel na LPP je v homologaciji tudi vpisano.
Lp
Jure
za vse tiste, ki zbirate korajžo in voljo za na LPP naj vam povem, da če imate vsaj približne papirje gre vse skozi vsaj meni je šlo. OME vzmeti in amortizerji, hoffman distančniki in zatemnitev stekel. Za stekla sem bil malo v strahu da ne bodo šle skozi, ker je bil certifikat malo po kavbojsko narejen, pa sem danes z veseljem ugotovil da so tudi zatemnjena stekla vpisana. Skratka vse za kar sem šel na LPP je v homologaciji tudi vpisano.
Lp
Jure
A si bil med tem časom, ko so razmišljali, kaj naj ti vpišejo, brez prometnega dovoljenja, ali so ti ga pustili?
LP, Y.
Destination: Overland
Destination: Overland
Re: Gume 265/75R16 namesto 265/70R16
LC 90TD napisal/-a:Pozdravljeni,
Lp
Jure
priporočam 255/85/16 lepši teče avtič..
lp
Mea culpa!!
Imaš prav! Sedaj so 265/70x17, originalne so pa 265/65x17.
265/75x17 brez rezanja notranjih oblog sploh gor ne bi šle. Meni že sedaj vsake štiri mesece malo "počoha" (avtor posrečenega izraza je Mamut), ampak le v kombinaciji vožnje (drvenja) s hriba navzdol, ostrega zavijanja in močnega zaviranja.
L
Končno se lahko pohvalim, da sem na LPP homologiral gume 265/70R17 namesto originalnih 265/65R17.
Toyotini papirji o tolerancah brzinomerov in moje poročilo o meritvah hitrosti, ki je kazalo, da števec kljub večjim gumam še vedno kaže večjo hitrost od dejanske, ni bilo dovolj. Moral sem predložiti TUV certifikat za to dimenzijo gum.
Sedaj imam vse vpisano. Uff!
LhomologiranP Miran
Toyotini papirji o tolerancah brzinomerov in moje poročilo o meritvah hitrosti, ki je kazalo, da števec kljub večjim gumam še vedno kaže večjo hitrost od dejanske, ni bilo dovolj. Moral sem predložiti TUV certifikat za to dimenzijo gum.
LhomologiranP Miran
miran napisal/-a:Končno se lahko pohvalim, da sem na LPP homologiral gume 265/70R17 namesto originalnih 265/65R17.
LhomologiranP Miran
Od kdaj pa jim moraš dokazat da števec ne kaže manj?
Lepo, lepo
A ta TUV je bil za platišča a ne? Če je bil za original platišča, kje si ga pa dobil? Ker jaz ga nikakor nisem uspel
, razen če bi kupil druga platišča
A ta varijanta pa ni šla skozi?
miran napisal/-a:Moral sem predložiti TUV certifikat za to dimenzijo gum.
A ta TUV je bil za platišča a ne? Če je bil za original platišča, kje si ga pa dobil? Ker jaz ga nikakor nisem uspel
miran napisal/-a:Obstaja sicer še ena legalna pot - če mi bo uspelo, bom objavil.
A ta varijanta pa ni šla skozi?
Kdor dela, greši, reče petelin in zleze z race
Lp Andrej
Lp Andrej
-
tom cruiser
- Kontakt:
Miran l.p.
kar se tice TUV certifikata - jaz sem kupil jeklene feltne za Toyoto z TUV certifikatom v katerem pa tocno pise za kateri model katera dimenzija - tako, da v mojem primeru to ni pomagalo ...
popularne so menda obdelave v photoshopu ... vendar je to druga zgodba
v kolikor ni poslovna skrivnost : kako si dokazoval meritve hitrosti ?
l.p.
Tomaz
kar se tice TUV certifikata - jaz sem kupil jeklene feltne za Toyoto z TUV certifikatom v katerem pa tocno pise za kateri model katera dimenzija - tako, da v mojem primeru to ni pomagalo ...
popularne so menda obdelave v photoshopu ... vendar je to druga zgodba
v kolikor ni poslovna skrivnost : kako si dokazoval meritve hitrosti ?
l.p.
Tomaz
He who dares, wins (Del Boy)
Varianta z meritvami hitrosti je bila prva dogovorjena možnost, ki sva jo z možem od LPP izbrala, da naj bi zadoščala za le en razred večje gume. Potem, ko sem že predložil toyotine papirje o tolerancah brzinomera in moje poročilo o opravljenih meritvah hitrosti, pa je bilo mnenje ostalih njegovih sodelavcev, da to ni dovolj, pa še moj primerjalni merilni inštrument (GPS) ni uradno izmerjen.... V glavnem slepa ulica, varianta ni sprejeta - pozabimo nanjo.
TUV za gume 265/70R17 mi je poslal mož (Toyotin dealer v Nemčiji, ki je malo mahnjen na offroad), pri katerem sem pred leti kupil original Toyota jeklena platišča - afriška verzija. Ne verjamem, da je bil fotošop, saj sem mu moral poslati podatke o avtu in potem sem skoraj en mesec čakal na papir, ki sem ga v originalu dal na LPP. Plačal mu pa za to nisem nič.
To je to!
Od včeraj dalje pa rabim informacije o možnosti večjih koles za Daily 4x4 kombi. Toyota je (prijetna) zgodovina.
LkamijonarskiP Miran
TUV za gume 265/70R17 mi je poslal mož (Toyotin dealer v Nemčiji, ki je malo mahnjen na offroad), pri katerem sem pred leti kupil original Toyota jeklena platišča - afriška verzija. Ne verjamem, da je bil fotošop, saj sem mu moral poslati podatke o avtu in potem sem skoraj en mesec čakal na papir, ki sem ga v originalu dal na LPP. Plačal mu pa za to nisem nič.
To je to!
Od včeraj dalje pa rabim informacije o možnosti večjih koles za Daily 4x4 kombi. Toyota je (prijetna) zgodovina.
LkamijonarskiP Miran
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta