NISSAN TERRANO II 2,7 TD l. 96-98 (kratki model)

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

NISSAN TERRANO II 2,7 TD l. 96-98 (kratki model)

OdgovorNapisal/-a Matej » To Dec 19, 2006 1:38 pm

Zanima me kakšne izkušnje imate s tem vozilom?
rabil pa bi ga za krajše vožnje po asfaltu, kakšen izlet po makadanu, snegu, mogoče puščava....
a mi priporočate kakšnega druzga terenca od 1,5 - 2,0 mio. SIT?
hvala za informacije

alfaromeo155

OdgovorNapisal/-a alfaromeo155 » Sr Sep 05, 2007 8:24 pm

tudi mene zanimajo o izkusnjah z temi avti predvsem pa o 2,7 td motorju porabi vzdrzljivosti ter hibah grem pa ga gledati ta vikend dajte mi mlce nsvetov

lp
off road je moj life

Uporabniški avatar
mike4WD
Kraj: Somewhere in mountains

OdgovorNapisal/-a mike4WD » Če Sep 06, 2007 4:01 pm

Terranota imamo že kar nekaj časa, rabimo ga za v hribe, kjer imamo vikend. Kaj naj rečem, z očetom sva ža marsikaj doživela z njim. Če imaš slabo obutev te lahko že malo snega spravi ob živce in kličeš soseda naj pride s traktorjem, če pa imaš dobro ubutega je pa to čisto druga pesem. Problemov z njim še ni bilo, razen rednih servisov in čiščenje intercoolerja pri 165000.
Ko se mi ne mudi, grem počasi.

borut-27

OdgovorNapisal/-a borut-27 » To Sep 11, 2007 7:07 am

Živjo!

Jaz imam sedaj že 5-ega terranota. Sem zelo zadovoljen. 2.7 TD motor je za moje pojme zelo dober. Dovojl moči za po cesti, za v teren ali pa za vlečt kako prikolico. Poraba se giblje okoli 10l. Je pa res da se splača vzeti INTERCOOLERJA. No to pa so vsi od 96l naprej. Je kar nekaj razlike v moči v primerjavi z navadnim. Je pa avto presentljiv na terenu. Vse svoje vozim precej izven cest pa nisem imel še nobenih izrednih servisov. Le redno vzdrževanje.

LP Borut

Uporabniški avatar
mike4WD

OdgovorNapisal/-a mike4WD » To Sep 11, 2007 7:35 pm

Borut-27, katere zimske gume imaš na terranotu? Na starejšem (l95, 2.4i) smo imeli DUNLOP, samo se ne spomnim dimenzij, je pa šel po snegu kamorkoli in kadar koli. Za tega ki ga imamo sedaj, je fotr kupu ene skorpionove, še sam točno ne vem kaj še piše. So pa 235/70 r16. Lansko leto jih nisva mogla "testirati" ker je bilo premalo snega. Ali si mogoče imel že kakšne probleme z vklopniki?

borut-27

OdgovorNapisal/-a borut-27 » Sr Sep 12, 2007 7:25 am

Mike Zivjo!
Jaz sem imel na vseh do sedaj gume Michelin Alpin 4×4. Zimska guma z precej lamelami. Zelo zadovoljen. Po dežju in po snegu (predvesm po zvoženih zasneženih cestah) je šel kot po ¨tirih¨.
Sedaj pa imam gume BF Good Rich All Terren. Vedno pa imam dimenzije 235/75/15. Imam dvojne feltne in jih prenašam z terranota na terranota.
Z vklopniki nisem imel še nikoli težav. Jih je pa imel moj prijatel na kratkem terranotu letnik 1993 ali 1994 bencinski 2.4i motor. Dal jih je nekako spucati in ponovno namazati in sedaj delajo BP. To vem ker mi je rekel da se boji kakšni bodo stroški da mu bodo to porihtali. No pa je bil na koncu pozitivno presenečen. Ga vprašam kaj točno in kje so mu naredili.

LP Borut

borut-27

OdgovorNapisal/-a borut-27 » Sr Sep 12, 2007 7:30 am

Mogoče še besedica ali dve o BF GOOD RICH ALL TERREN. Jaz se veliko vozim izven urejenih cest. Gozdne poti, vlake, tankovski poligoni, motokros proge. Guma nad pričakovanji. Je pa res da na asfaltni cesti, sploh mokri kar malo manj držijo. Oziroma je treba kar previdno. Ko pa zapade sneg ali pa zapelješ z ceste v kakšno blato je pa vse povrnjeno. Naslednje so sigurno te gume.

LP Borut

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Sep 12, 2007 8:08 am

All terrain sem jst fural okol 50.000 km na ferozi in so odlične gume tako za v sneg, kot na mokro cesto, le blato jih hitro zapolni. Potem smo jih dal na vitaro, pa so na tem avtu služile še okol 40.000km, še sedaj imajo dost profila (6 do 7 mm), samo na mokri cesti ne držijo več dobro. Po snegu gredo še vedno odlično(sprobano prejšnji teden na jezerskem), vendar bo potrebna menjava ravno zaradi tega, ker na mokri cesti avto odnaša - so postale gume preveč trde in zaradi tega skoraj čisto brez oprijema v mokrem, ampak za po 90.000km prevoženih je to nekaj normalnega - gume so pa letnik 2003, tako da so tudi že 4 leta stare. Bodo pa dobre še za poletje, tko da v smeti ne gredo.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » Sr Sep 12, 2007 10:47 am

Nebivedu napisal/-a:All terrain sem jst fural okol 50.000 km na ferozi in so odlične gume tako za v sneg, kot na mokro cesto, le blato jih hitro zapolni. Potem smo jih dal na vitaro, pa so na tem avtu služile še okol 40.000km, še sedaj imajo dost profila (6 do 7 mm), samo na mokri cesti ne držijo več dobro. Po snegu gredo še vedno odlično(sprobano prejšnji teden na jezerskem), vendar bo potrebna menjava ravno zaradi tega, ker na mokri cesti avto odnaša - so postale gume preveč trde in zaradi tega skoraj čisto brez oprijema v mokrem, ampak za po 90.000km prevoženih je to nekaj normalnega - gume so pa letnik 2003, tako da so tudi že 4 leta stare. Bodo pa dobre še za poletje, tko da v smeti ne gredo.

100000 km z enimi gumami. :shock: Ja super ne, kje so časi ko sm jih na osebnem avtu menjaval na 3000 - 4000 km. :twisted:

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Sep 12, 2007 10:59 am

Slayer, ja z enimi gumami skoraj 100.000km, kar je res ugodno, če pomisliš, da dobiš za 400 in še malo evrov vse 4 v dimenziji 215/75/15.

Je pa moje mišljenje, da se razni michelin, dunlop, goodyear in podobni pred BFGoodrichem v AT varianti skrijejo, vsaj po vzdržljivosti gum. Čeprav je BFG tudi podružnica michelina.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Sr Sep 12, 2007 11:13 am

Če je kriterij za kvaliteto gume njena vzdržljivost, potem jih ni čez kolesa od železniških vagonov.
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Sep 12, 2007 12:28 pm

miran napisal/-a:Če je kriterij za kvaliteto gume njena vzdržljivost, potem jih ni čez kolesa od železniških vagonov.
Miran

Hmm, zakaj jih pa nimaš potem na toyoti?
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
andsuzuki
Kraj: Banjška planota, Goriška

OdgovorNapisal/-a andsuzuki » Sr Sep 12, 2007 1:09 pm

:kaj_takega_pa_se_ne: haha :krohota_se: dobra sta.
Jih ne rabi imet na toyoti, ker itak ima (verjetno še) BF Goodrich :twisted:
Kdor dela, greši, reče petelin in zleze z race
Lp Andrej

borut-27

OdgovorNapisal/-a borut-27 » Sr Sep 12, 2007 2:04 pm

Verjetno na Toyoti zato nima biciklov od vlaka, ker bi se za njim iskrilo. Pa ga je verjetno strah da nebi kdo od kakšnih ¨velikih terencev¨ z bulbari mislu da je motorist po kolenu čez ovink prletu in ga zbil zaradi nepravilne vožnje!!!

:skace_od_srece: :skace_od_srece:

Uporabniški avatar
mike4WD

OdgovorNapisal/-a mike4WD » Sr Sep 12, 2007 6:27 pm

Pri našem terranotu bo verjetno potrebno očistiti in namazati vklopnike. Zadnjič se desni ni izklopil, mislim se je, ampak ko je bilo olje segreto. Naš terrano sicer ne doživlja kakšnih hudih "plezanj" ampak pozimi pa dobre gume pridejo zelo prav. Sedaj imamo še zimske gume, stare dve leti pa tudi na mokri cesti kar fajn odnaša zadnji konec.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti