KIA sportage
KIA sportage
Mogoče kdo ve ali imata bencinar in diesel od KIE sportage isto razmerje v zadnjem diffu. Pa kje dobit ležaje za diff.......
Lp
Lp
Ležaje dobiš v šenčurju pri kranju. Firma je pa Tinex, nasproti pumpe in avto kadivca.
Stare imej s seboj al pa cifro ležaja (oznako na njem), ker tipček ne ve od katerega avta je in tut nima nobenega kataloga, ampak jih pozna samo po cifrah na ležajih.
Ko sem iskal za subaru leone zadnji ležaj je stal skoraj 60.000 sit original, kopija je stala od 17 do 20.000 sit, pri tinexu pa je stal 4096 sit, ampak sploh ni vedel, da so to tudi ležaji za subaruje.
Stare imej s seboj al pa cifro ležaja (oznako na njem), ker tipček ne ve od katerega avta je in tut nima nobenega kataloga, ampak jih pozna samo po cifrah na ležajih.
Ko sem iskal za subaru leone zadnji ležaj je stal skoraj 60.000 sit original, kopija je stala od 17 do 20.000 sit, pri tinexu pa je stal 4096 sit, ampak sploh ni vedel, da so to tudi ležaji za subaruje.
Nebivedu napisal/-a:Ležaje dobiš v šenčurju pri kranju. Firma je pa Tinex, nasproti pumpe in avto kadivca.
Takšne bedarije lahko butaš samo ti. Ko sem iskal letos za svoj avto ni bilo potrebno nobenih številk, ampak je lepo iz kataloga prebral ustrezne. Tudi za razliko v ceni med Timken in še nekaterimi je vedel. Celo za ležaje in oljna tesnila za staro kosilnico Batuje sva se takoj zmenila. Če pa veš za cifro, ti pa lepo pošljejo po pošti.
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order
fonza napisal/-a:Nebivedu napisal/-a:Ležaje dobiš v šenčurju pri kranju. Firma je pa Tinex, nasproti pumpe in avto kadivca.
Takšne bedarije lahko butaš samo ti. Ko sem iskal letos za svoj avto ni bilo potrebno nobenih številk, ampak je lepo iz kataloga prebral ustrezne. Tudi za razliko v ceni med Timken in še nekaterimi je vedel. Celo za ležaje in oljna tesnila za staro kosilnico Batuje sva se takoj zmenila. Če pa veš za cifro, ti pa lepo pošljejo po pošti.
LP Franci
Ko sem jaz kupoval ni imel nobenih katalogov in mi je po telefonu zatrdil, da moram samo s cifro od ležaja priti do njega, ker drugače ležaja ne bo našel. To je bilo ene 3 leta nazaj. Očitno so se posodobili.
Pozdravljeni!
Že nekaj let imamo pri hiši lado nivo. Žal jo je načela rja, tako da je padla odločitev, da se jo popravi in proda.
Ker pa terenca rabimo pri hiši bo treba kupit nekaj drugega.
Išče se vozilo, ki je sposobno terenske vožnje (ne nek hard offroad, vsaj približek nivi), tudi po terenu vlečt prikolico mase 1t, se tudi po asfaltu pelje dokaj OK, je dovolj prostorno za vsaj 4 osebe in nudi vsaj nekaj udobja, ki ga pogrešamo pri nivi
(klima, električna stekla.....), in pa da ne rjavi vse povprek. Skratka delovni stroj za prevoz gradbenega materiala in odvoz zemlje v gozd, vožnjo po snegu, izlete v hribe in pa vsakodnevno vožnjo po cestah.
V oči mi je padla kia sportage letnik 97-99 2.0 mrdi. Zgleda v redu, v notranjosti dovolj prostora, reduktor, šasija, klasična zasnova pogona, priklopljiv 4wd in pa kar nekaj opreme.
Kako se kaj obnese na terenu, bomo razočarani v primerjavi z lado nivo?
Hvala za odgovore, LP
Že nekaj let imamo pri hiši lado nivo. Žal jo je načela rja, tako da je padla odločitev, da se jo popravi in proda.
Ker pa terenca rabimo pri hiši bo treba kupit nekaj drugega.
Išče se vozilo, ki je sposobno terenske vožnje (ne nek hard offroad, vsaj približek nivi), tudi po terenu vlečt prikolico mase 1t, se tudi po asfaltu pelje dokaj OK, je dovolj prostorno za vsaj 4 osebe in nudi vsaj nekaj udobja, ki ga pogrešamo pri nivi
V oči mi je padla kia sportage letnik 97-99 2.0 mrdi. Zgleda v redu, v notranjosti dovolj prostora, reduktor, šasija, klasična zasnova pogona, priklopljiv 4wd in pa kar nekaj opreme.
Kako se kaj obnese na terenu, bomo razočarani v primerjavi z lado nivo?
Hvala za odgovore, LP
Živ!Dobre gume daj gor,pa gas!Imel sem dve nivi,samo s kio boš bolj zadovoljen.Vsaj pelješ se komot pa nič ne tuli,ker odklopiš prednji pogon,pri nivi pa saj veš stalno 4x4.Samo gume moraš met za teren,ne tko ,kot pri original kii,k so "lizike " gor.Pa z nivo nisem nikoli tok daleč prišel,kot s kio,pa sem oba avta vozil.Glej to je moje mnenje in ne me napadat, lp stihl
Mel sem sportage,letnik 2000,diesel.V glavnem sem bil z avtom zadovoljen in menim,da bo za tvoje potrebe dober nakup.Ko boš gledal avto pazi,da delajo prednji vklopniki pogona,saj vakumski niso v redu.Leta 1999 in 2000 so serviserji vpoklicali vse sportage,ki so meli vakumske vklopnike in jim zamenjali za navadne.Edino diesel je malce švoh,bencinar pa naj bi mel kar veliko porabo.Če te bo še kaj zanimalo,mi lahko pošlješ zs. LP Sportage
Ko sem jaz nabavljal terenca sem tudi gledal sportiča,vendar se mi je zdel bolj švoh. Potem pa sem šel na primorsko in videl da imajo skoraj pri vsaki hiši pajera,pa sem se odločil zanj. Do sedaj zelo zadovoljen,tudi glede porabe in zelo prmeren za vleko peikolice.V službi imamo LC pa je pajero kar primerliv! LP
Body lift kit se dobi za manj kot 100€, samo je šasija še vedno na isti višini, tako da bi mi bolj ustrezal suspension lift kit. Sem že nekaj bral po forumih in naj bi se za par cm podložilo vzmeti. Kar se pa problemov tiče, naj bi bili pa kritični le vklopniki pogona, ki so vakumski in jih je najbolje zamenjat z navadnimi znamke Warn. Najprej treba pa nivo spravit od bajte

SVrider napisal/-a:Body lift kit se dobi za manj kot 100€, samo je šasija še vedno na isti višini, tako da bi mi bolj ustrezal suspension lift kit. Sem že nekaj bral po forumih in naj bi se za par cm podložilo vzmeti. Kar se pa problemov tiče, naj bi bili pa kritični le vklopniki pogona, ki so vakumski in jih je najbolje zamenjat z navadnimi znamke Warn. Najprej treba pa nivo spravit od bajte![]()
![]()
Meni je vklopnike zamenjal na servisu Črešnik v Medvodah avtomatske Warn in so čisto ok.Drgač pa avto ni tko slab kot ga nekateri ocenjujejo.
skip napisal/-a:
lahko lahko podlagaš,sam je treba vse skupaj podaljšat!!feder podlozit,stabilizator pa podaljšat (malo drejanja,pa je),zelo enostavno!!
sam globina hoda pa je skoz enaka!!
Saj sem v postu prej napisal da je kio dvignit za par cm šala mala, kaj nisi videl.
Vzmeti ali kot ti praviš fedra pa pri kii ne moreš podlagat ker sta blažilec in vzmet skupaj en kos. Če podložiš vzmet ne narediš nič razen da je avto trši, če pa daš daljšo vzmet pa rabiš daljši blažilec če bi rad da se avto dvigne. Torej moraš narediti oziroma po tvoje podložiti, podkajlati, podaljšati ali kakorkoli ti temu praviš nekaj drugega. Le da je zate blažilec ali vzmet eno in isto očitno. Meni sta to dve popolnoma različni stvari. Sem pač komplikator
O!Dragi SVrider.Ne bom govoril o tem,da ima dober lovec Lado Nivo?!Lada Niva,wau to pa je terenc.Niva je nekakšen sinonim terenca (če se lahk tko izrazim) med ljudmi.Upam,da mi slediš??!No zdaj se pa začne.In sem si kupil Nivo 1.6,takoj malo boljše gume (maxxis trepador 205/r15,na vitara feltnah),pa montiral enojni uplinjač,drugač je pil olala in akcija.No, pa pride ena bela Kia zamazana od blata mimo in se mi smeje!Jaz sem dostikrat moral it al po zalet,ali popravljat vstopni kot,kolega je pa brez večjih težav peljal in me čakal.Zdaj pa, ko ma še malo dvignjeno (mislim,da 2"),se pa ne grem več, Nivo sem prodal.Niva nima šans proti Kii!!Ne vem pa,kako je s zaporo diferenciala??Zasledil sem,da ma Kia samodejno zap. difa.??!Kje??Če kdo ve,naj pove??Drugač pa je to moje videnje!LP stihl
S Kio sem se peljal samo enkrat pred ene 10imi leti in smo ostali v 10cm snega
To je moja edina izkušnja s Kio. Z lado smo prilezli res skoraj povsod, v glavnem meni je super avto, vendar si pa želimo nekaj terensko zmogljivega, ki nudi nekaj udobja in se tudi po cesti kolikor toliko normalno pelje.Malo sem gledal posnatke na youtubu in ene Kie res peljejo po konkretnem offroadu.
Kako je pa kaj z rjo? Je dobro zaščitena karoserija, je kaj pocinkana?
Kako je pa kaj z rjo? Je dobro zaščitena karoserija, je kaj pocinkana?
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta