Pajero in klima
Pajero in klima
Bi rabil pomoč mojstrov...je kakšna varianta, da bi se od kakšnega Galloperja al kaj podobnega zmontirala klima na Pajerota 2800 TDi letnik 1998?
Nova originalna se nahaja samo še na Nizozemskem in stane za eno oko z glave, zato pa sprašujem, če mi lahko kdo razloži s katerih kosov je klima sestavljena ( kompresor...), da bi jaz to nekje dobil.
Sem razmišljal o strešnem oknu, ampak ne vem kolko je to sigurno, vendar nekaj moram nardit, ker tukaj v Kopru je iz dneva v dan bolj vroče
Sem razmišljal o strešnem oknu, ampak ne vem kolko je to sigurno, vendar nekaj moram nardit, ker tukaj v Kopru je iz dneva v dan bolj vroče
takole napamet:
-notranji uparjalnik
-zunanji hladilnik
-kompresor
-regulacijska periferija in tipala
-cevne povezave, nizkotlačne in visokotlačne
-električno krmiljenje, stikala
-ventilator hladilnika
-ekspanzijska posoda
-dehidrator
-kabinski filter
...
...
...
-pritrdilni elementi,....
-nove jermenice in pogonski jermeni
upam, da ti po tem ni preveč vroče
. baje zelo zelo težko vidiš naknadno vgrajeno klimo v delujočem stanju. celo tovarniško vgrajene imajo omejen rok uporabe (predvsem težave z vibracijami in soljo-ter posledično netesnost)
lp andrej
-notranji uparjalnik
-zunanji hladilnik
-kompresor
-regulacijska periferija in tipala
-cevne povezave, nizkotlačne in visokotlačne
-električno krmiljenje, stikala
-ventilator hladilnika
-ekspanzijska posoda
-dehidrator
-kabinski filter
...
...
...
-pritrdilni elementi,....
-nove jermenice in pogonski jermeni
upam, da ti po tem ni preveč vroče
lp andrej
Če nimaš klime v avtu , ti se jo ne splača vgrajevati , še posebej neorginalne, pa še pol avta moraš predelati ( kompresor , cevi , uparjevalnik , hladilnik , ventilator , notranji hladilnik , elektronika , ...) pa še vse moraš spasati v armaturko in na koncu mora to delovati. Še orginal klimo je zajebano vgraditi kamoli kaj drugege. Tu imaš sistem ter delovanje klime : http://www.2carpros.com/how_does_it_wor ... tioner.htm
LP
Cobra13
Cobra13
Cobra ti si še živ? Nekam dolgo te ni blo na spregled jeepov pa še tud zdaj nisma pokomentirala:)
Drugač pa kot so že povedal. Če nimaš klime se ti je ne splača naknadno vgrajevat. Edina opcija bi bila da bi na odpadu dobil res vse dele original od tega avta in potem to SAM zmontiral......ampak verjem , da take projetke stane in živcev in denarja, da glava boli.....
Drugač pa kot so že povedal. Če nimaš klime se ti je ne splača naknadno vgrajevat. Edina opcija bi bila da bi na odpadu dobil res vse dele original od tega avta in potem to SAM zmontiral......ampak verjem , da take projetke stane in živcev in denarja, da glava boli.....
Vse se da, le vprašanje je, komu se da.
Premontaža klime iz enakega (recimo karamboliranega) avta po mojem ni taka panika, ker ne rabiš improvizirat.
Če imaš dost časa in živcev, pa načeloma ni problem kar ene tretje klime noter spravit.
V nivi imam (tudi) ta projekt. kompresor od daewoo racer, kondenzator(zunanji hladilnik) je "homemade" prilagojen od hišne klime, ker od nobenega avta nisem za primerno ceno našel ustreznih dimenzij.
Za notranji uparjalnik pa še ne vem, kaj bom naredil.
Če si zadovoljen z navadno "ročno" klimo, da moraš potem kar naprej drkat in gretje prestavljat ker je enkrat toplo, drugič hladno, mogoče še ni problem.
Ker pa sta na voljo gratis dva potencialna donatorska vozila z avtomatsko klimo, razmišljam o transplantaciji komplet notranjega dela hlajenja/gretja.
Moj brat, ki je še dvakrat večji improvizator, kot jaz, in se ukvarja s hladilno tehniko, je izjavil, da za noben denar ne gre več montirat "kar ene" klime v drug avto. V polota jo je montiral od nekega protona.
Če delaš nekaj "iz trme", za dušo, bi se reklo, je pa druga stvar.
Cenovno v mojem primeru ne bo problem, še največ bom dal za pijačo in izdelavo novih lajtng.
Premontaža klime iz enakega (recimo karamboliranega) avta po mojem ni taka panika, ker ne rabiš improvizirat.
Če imaš dost časa in živcev, pa načeloma ni problem kar ene tretje klime noter spravit.
V nivi imam (tudi) ta projekt. kompresor od daewoo racer, kondenzator(zunanji hladilnik) je "homemade" prilagojen od hišne klime, ker od nobenega avta nisem za primerno ceno našel ustreznih dimenzij.
Za notranji uparjalnik pa še ne vem, kaj bom naredil.
Če si zadovoljen z navadno "ročno" klimo, da moraš potem kar naprej drkat in gretje prestavljat ker je enkrat toplo, drugič hladno, mogoče še ni problem.
Ker pa sta na voljo gratis dva potencialna donatorska vozila z avtomatsko klimo, razmišljam o transplantaciji komplet notranjega dela hlajenja/gretja.
Moj brat, ki je še dvakrat večji improvizator, kot jaz, in se ukvarja s hladilno tehniko, je izjavil, da za noben denar ne gre več montirat "kar ene" klime v drug avto. V polota jo je montiral od nekega protona.
Če delaš nekaj "iz trme", za dušo, bi se reklo, je pa druga stvar.
Cenovno v mojem primeru ne bo problem, še največ bom dal za pijačo in izdelavo novih lajtng.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti