4x4 vonj po zažganem
4x4 vonj po zažganem
imam problem in sicer ko se vozim z vklopljenim 4l smrdi po žagani gumi ali podobno, če imam vkloplen samo zadnji pogon tega vonja ni.
je komu jasno zakaj gre?
pa še nekaj, ko z vkloplenim 4x4 namotam povno v levo ali desno in speljujem se avto komaj premika,takoj ko spustim gas obstane kot da bi blokirala zavora.nimam pojma če je to normalno....na forumu sem zasledil da se nekaj takega dogaja če avto nima homokinetičnih zglobov spredaj, ne vem, ne bom pametoval, bom počakal na odgovor.
je komu jasno zakaj gre?
pa še nekaj, ko z vkloplenim 4x4 namotam povno v levo ali desno in speljujem se avto komaj premika,takoj ko spustim gas obstane kot da bi blokirala zavora.nimam pojma če je to normalno....na forumu sem zasledil da se nekaj takega dogaja če avto nima homokinetičnih zglobov spredaj, ne vem, ne bom pametoval, bom počakal na odgovor.
- OrangePower
Re: 4x4 vonj po zažganem
uzitek napisal/-a:imam problem in sicer ko se vozim z vklopljenim 4l smrdi po žagani gumi ali podobno, če imam vkloplen samo zadnji pogon tega vonja ni.
je komu jasno zakaj gre?
Za vonj ne bi vedel poglej če se kje kaj riblje. Z vklopljenim 4x4 pogonom je pa normalno , da gre avto trše sploh pri polno zamotanem volanu. Upam da veš da 4x4 pogon smeš uporabljat le na splozkem terenu ( sneg, blato,trava, makadam). Ker je vklopljena srednja špera ( oz sta prednja in zadnja os togo povezani) in tako v ovinku avto "zateguje" bolj , ko imaš zamotan volan bolj bo "zategovalo". To pa zato ker morata dve kolesi v ovinku vedno spodkopavat. Pogon prednjih koles nima veze pri tem.
- Gašperček 413
- Kraj: bled
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost