Lada ne vžge
-
LADA DrIveRR
- Kraj: postojna
Lada ne vžge
Pozdravljeni , imam problem. Lada niva 1600 mi namreč ne vžge. Vzrok sta dva vijaka (eden črn dolg, drugi velik črn zgled kot zamašek in v njega pride tudi neka bela cevka), ki se nahajata na fergazerju. Vidiš ju pod pokrovom filtra zraka, če gledaš s te strani kjer se nahaja posoda za hladilno tekočino.
Ta vijaka sem (po pomoti) razštelal. Ker je lada kurila preveč goriva (25) in sem jim nameraval na na novo nastavit. Preden sem jih razštal je lada vzgala SAMO MRZLA. Ko je bila ogreta ni več vžgala pa tudi če si jo vžigal dokler se amukulator ni izpraznil.
Mogoče ni kdo zna pojasnit zakaj ni prej vžigala (če sem dvignil pokrov motorja in z roko tiščal choke pa je) ???
In nujno potrebujem nekoga, da mi pove na koliko obratov morata biti nastavljena vijaka.!
Lp in hvala za pomoč
Ta vijaka sem (po pomoti) razštelal. Ker je lada kurila preveč goriva (25) in sem jim nameraval na na novo nastavit. Preden sem jih razštal je lada vzgala SAMO MRZLA. Ko je bila ogreta ni več vžgala pa tudi če si jo vžigal dokler se amukulator ni izpraznil.
Mogoče ni kdo zna pojasnit zakaj ni prej vžigala (če sem dvignil pokrov motorja in z roko tiščal choke pa je) ???
In nujno potrebujem nekoga, da mi pove na koliko obratov morata biti nastavljena vijaka.!
Lp in hvala za pomoč
Živijo
Vidim, da Lada in vplinjač nista pritegnila pozornosti.
Na kratko bi rekel tako: če je prej topel motor vžgal samo ob pritiskanju na "choke" pomeni, da je takrat motor potreboval več goriva (bolj bogato mešanico goriva in zraka). Morda ima segreta vžigalna tuljava šibkejšo iskro? Za pravilen vžig so pomembni kontakti prekinjevala v razdelilcu vžiga in kondenzator, ki je vezan na te kontakte (glede na to, da je motor 1,6 sklepam, da ima še klasični vžig).
Ker uplinjača Nive ne poznam, lahko sklepam, da je eden za nastavitev prostega teka (direktno premika loputo v uplinjaču), drugi pa je za nastavitev koliko bencina bo v mešanici gorivo-zrak v prostem teku.
Število vrtljajev nastavimo na okrog 800,
Glede na ekstremno veliko porabo (25) bi bilo smotrno razmisliti o drugem vplinjaču (morda celo z drugega proizvajalca na pr. Japonca). Seveda pa moramo računati, da je danes težko dobiti vozilo z vplinjačem.
Vmesnik med sesalnim kolektorjem in uplinjačem pa ni težko narediti, če se odločiš za uplinjač drugega proizvajalca.
Kaj pa ostale zadeve kot: kompresija motorja, nastavitev predvžiga, vžigalne svečke, temperatura motorja itd so v redu???
Veliko sreče pri reševanju nastalega problema.
Vidim, da Lada in vplinjač nista pritegnila pozornosti.
Na kratko bi rekel tako: če je prej topel motor vžgal samo ob pritiskanju na "choke" pomeni, da je takrat motor potreboval več goriva (bolj bogato mešanico goriva in zraka). Morda ima segreta vžigalna tuljava šibkejšo iskro? Za pravilen vžig so pomembni kontakti prekinjevala v razdelilcu vžiga in kondenzator, ki je vezan na te kontakte (glede na to, da je motor 1,6 sklepam, da ima še klasični vžig).
Ker uplinjača Nive ne poznam, lahko sklepam, da je eden za nastavitev prostega teka (direktno premika loputo v uplinjaču), drugi pa je za nastavitev koliko bencina bo v mešanici gorivo-zrak v prostem teku.
Število vrtljajev nastavimo na okrog 800,
Glede na ekstremno veliko porabo (25) bi bilo smotrno razmisliti o drugem vplinjaču (morda celo z drugega proizvajalca na pr. Japonca). Seveda pa moramo računati, da je danes težko dobiti vozilo z vplinjačem.
Vmesnik med sesalnim kolektorjem in uplinjačem pa ni težko narediti, če se odločiš za uplinjač drugega proizvajalca.
Kaj pa ostale zadeve kot: kompresija motorja, nastavitev predvžiga, vžigalne svečke, temperatura motorja itd so v redu???
Veliko sreče pri reševanju nastalega problema.
Meni mrzel ni vžigal topel pa še nekako. Vsaj mislim da je bilo tako. Mislim da je bila kriva cevka za vakum ki je uravnaval predvžig.
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
Zdravo!Dej ne kompliciraj preveč,k je škoda časa.Original uplinjač (je dvojni) vrzi dol,gor daj pa drugega.Jaz sem mel tudi probleme in sicer z vžiganjem,porabo (izpušna cev je bla ful mokro sajasta) in močjo.Na eni nivi sem imel enojni uplinjač od renault 18,1.3 motor (sam tega boš zelo težko dobil),na drugi pa enojni od zastava 101.Gor sem imel še ovalni športni filter;je šel ravno na uplinjač tolk nizko,da ni oviral (havbe) pokrova motorja.Poraba zakon(izpušna cev siva in suha),večja moč.Mrzlo vžiganje na čok,topla pa sam ključ obrneš.Malo razmisli o tej opciji!!?? PS:da sem uplinjač lahko pričvrstil sem uporabil za vmestni kos pertinaks od elektro plošče (debeline 8 ali 10 mm,ne vem točno).Dobro zrihtaj.Lp stihl
Stihl je zakon!!
-
LADA DrIveRR
HEHE... Prvo hvala za odgovore. Ja uplinjač imam sedaj rezerven vendar kmalu pride drug (se je še treba zmenit).
Mi je pa nastal nov problem, ki ne vam če ga bom z mojim znanjem rešil.
Vendar mi pomaga nekaj dobrih starih mačkov.
No problem je ,da je potrebno zamenjati glavno tesnilo od glave motorja...
Vse od kolektorjev, ventilov in vsega dol... potem pa brušenje in nazaj gor.
Problem in vprašanje ki ga imam pa je : Kje dobiti rezervno/nadomestno
tesnilo za glavo motorja?
Za odgovore hvala v naprej !!!
Mi je pa nastal nov problem, ki ne vam če ga bom z mojim znanjem rešil.
Vendar mi pomaga nekaj dobrih starih mačkov.
No problem je ,da je potrebno zamenjati glavno tesnilo od glave motorja...
Vse od kolektorjev, ventilov in vsega dol... potem pa brušenje in nazaj gor.
Problem in vprašanje ki ga imam pa je : Kje dobiti rezervno/nadomestno
tesnilo za glavo motorja?
Za odgovore hvala v naprej !!!
Nazadnje spremenil LADA DrIveRR, dne Po Mar 01, 2010 8:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-
LADA DrIveRR
Ne skrbet glede tega... Ata dovoli vendar je vedno zraven. Je pa bivši inštruktor z licenco. Tako da o tem ne skrbet.
Tisto glede frčota... pa sem jih že preveč poštimal in mi že gredo na *****.
Pomaga mi nekaj starih prijateljev, ki so kot sem rekel stari mački.
Mene samo zanima če mi lahko kdo pove kje kupit tesnilo.
P.S.: To je OFF road forum in v nobenem zakonu kot vem ne piše, da se ne smem voziti ˝izven urejenega vozišča˝, ki pa jih v naši najhni vasici obdani z gozdom ne manjka.
Tisto glede frčota... pa sem jih že preveč poštimal in mi že gredo na *****.
Pomaga mi nekaj starih prijateljev, ki so kot sem rekel stari mački.
Mene samo zanima če mi lahko kdo pove kje kupit tesnilo.
P.S.: To je OFF road forum in v nobenem zakonu kot vem ne piše, da se ne smem voziti ˝izven urejenega vozišča˝, ki pa jih v naši najhni vasici obdani z gozdom ne manjka.
Nazadnje spremenil LADA DrIveRR, dne Po Mar 01, 2010 9:20 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Še toliko slabše.....ne tega na glas govort.
Dele pa lahko kupiš samo če imaš vozniško
ker če je ata seznanjen z tvojimi podvigi bi ti verjetno on kupil tesnilo. Ni vrag da ne bi vedel kje se dobi.
Dele pa lahko kupiš samo če imaš vozniško
Nazadnje spremenil AŁIEN, dne Po Mar 01, 2010 9:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-
LADA DrIveRR
On pa 100% ne ve kje ga kupit.
Mogoče kdo drug??? Pa v Slo po možnosti.
Mogoče kdo drug??? Pa v Slo po možnosti.
Nazadnje spremenil LADA DrIveRR, dne Po Mar 01, 2010 9:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
-
LADA DrIveRR
No pol pa reci atu da tesnilo lahko naroči v vsaki trgovini z avtodeli.
Čuden tale tvoj ata
inštruktor reševalec pa ne ve kje dobiti dele za avto. A ti nas mal bašeš mogoče.......
Tudi po spletu lahko naroči dele in dobi po pošti.
Ne se jezat ampak jaz upam da tale tvoja niva še nekaj cajta ne bo vžgala.....
Čuden tale tvoj ata
Tudi po spletu lahko naroči dele in dobi po pošti.
Ne se jezat ampak jaz upam da tale tvoja niva še nekaj cajta ne bo vžgala.....
-
LADA DrIveRR
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gosti