Ford Ranger

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
as
Kraj: s.primorska

Ford Ranger

OdgovorNapisal/-a as » Sr Mar 17, 2010 12:02 am

Zdravo!

Zanima me, če ima kdo izkušnje z omenjenim pick up-om. Kaj so plusi, minusi? Gre pa za letnik 2009, dvojna kabina, močnejši motor (3.0d), oprema WILDTRAK.

En video: http://www.youtube.com/watch?v=t72NIg8enE4&feature=related

Crasn test ni ravno spodbuden :? http://www.youtube.com/watch?v=xdvEIMq6vGI&feature=related

Hvala

LP, Urban

Uporabniški avatar
maticV
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a maticV » Sr Mar 17, 2010 2:48 pm

Prvi link, ki si ga dal je od ameriškega rangerja ne od tega, ki je narejen za slovenski (evropski) trg.

as

OdgovorNapisal/-a as » Sr Mar 17, 2010 5:02 pm

Kakšne velike razlike, razen drugačne sprednje maske, nisem opazil.

Zasledil sem tudi dva testa, po mojem mnenju dokaj različna. Prvi, ki povdarja vozilo dobro za teren in drugi, ki govori bolj o osebnem avtu kot terencu.
http://www.avtomobilizem.com/modules/articles/?art_id=1832

http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/ford_ranger_3_0tdci_wildtrak-13145.aspx

Verjamem, da ste člani foruma bolj naklonjeni drugemu testu :)

Še vedno pa me zanimajo konkretne izkušnje. Nima nobeden omenjenega avtomobila?

Uporabniški avatar
maticV

OdgovorNapisal/-a maticV » Sr Mar 17, 2010 5:43 pm

S 3.0 nimam izkušenj, tudi ko sem se šel pogovarjat za testno vožnjo ni bilo nobenega testnega v Sloveniji. Kar pa se offroada tiče, pa avto ni bogvekaj brez kakšnih 100kg uteži na kripi. Pri teh avtih zelo rado odnaša zadnji konec kar je za sneg in blato zelo slabo (moje izkušnje). Je pa pravi delovni konj nosilnost je nekaj čez tono, pelješ lahko do tone in pol brez problema, seveda pa ni dobro za vzmetenje.

Če delaš redne servise se boš dolgo vozil brez problemov.

Za teren pa boš mogel dodati še kakšno zaporo diferenciala odzadaj, dvignit avto za 5cm ter seveda dati gor primerne gume, ter vedno za sabo vozit 100kg peska.
Ima pa avto že zaščito podvozja spredaj, zaščito menjalnika ter zaščito tanka.

Kar se pa cestnih veščin tiče, avto ni najboljši. Sploh na mokrem, ko imaš vklopljen pogon samo zadaj. Sedežem manjka nastavitev nagiba sedala(če si višje rasti). Avtu nasplošnem manjka tempomat. Če misliš na avtocesti dosegat hitrosti višje od 140 bo poraba krepko nad 9l (ampak to je pri vseh terencih).

Kljub vsemu je za ta denar, ki ga lahko dobiš (okrog 20000E) najboljša izbira.
Jaz sem bil z Rangerjem zelo zadovoljen (sicer prejšni model), in če bi kupoval še enkrat bi kupil spet Rangerja.

Moraš pa vedeti da se v nemčiji že prodajajo faceliftani modeli, in so na te avte zaradi tega takšni popusti, ker ti v bistvu prodajajo že zastarel model.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

as

OdgovorNapisal/-a as » Če Mar 18, 2010 3:32 pm

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
bluub

OdgovorNapisal/-a bluub » Ne Mar 21, 2010 9:18 pm

Sem lastnik 2.5 TDCi, XLT letnik 2009, tuning na 170KM. Z avtom sem zelo zadovoljen vedet moraš pač kaj kopuješ, da to pač ni neka limuzina.
Tovorne zmogljivosti so fenomenalne, kompozicija v smeri morje, na strehi 75kg prtljage THULE, v kripi štirikolesnik, na prikolici pa skoraj 1 tono težek čoln, zadeva pelje BP edino poraba pa ++++.
Terenske zmogljivosti so glede na to kakšna je obutev in na medosno razdaljo zadovoljive.
Gume ki jih dobiš na avtu ob nakupu mislim da Bridgestone dueler 840, ej kdo je pa tem dal oznako M+S, bi ga blo treba linčat, za letno uporabo še grejo dokler ne dežuje :?. Obvezen nakup zimske gume, sam sem ga obul v Nokian WR suv s tem se pelješ kot po tirih.

Izogibaj se edino avtomatika, ker kolko je meni znano le ta nima RFW gumba s katerim odklopiš prednje peste, in si s tem samo porabo večaš.

lp bluub

P.S. ti pa toplo priporočam tuning ker ta zadeva oživi motor v višjih vrtljajih in se lažje zavrti. 2.5 se da tam maksimalno do 180 3.0 pa do 204 KM optimirat. Tuning sem dal delat pri Wolf podružnici v Minchnu, ni pa glih poceni ti pa garancija na avto ostane.

kleno

OdgovorNapisal/-a kleno » Sr Mar 24, 2010 1:27 pm

Avto sem imel tri dni na testu in moram reči, da bi bil pravi avto zame.
Avto je bolj terenec kot SUV ... v bistvu terenec s poskusom vsiliti SUV komford ... kar jim je delno uspelo. Jaz sem pogrešal predvsem avtomatsko klimo in tempomat, ki vsaj takrat sploh niso bili dobavljivi. Vseč mi je bilo avtomatsko zvišanje glasnosti avtoradia, vendar MP3jev pa ni poznal! Všeč mi je bil tudi prostor na zadnji klopi, kamor sem lahko založil svoja otroka in se kljub varnostnim sedežem nista počutila utesnjeno.
Odnašanje zadnjega dela mi je delalo preglavice, saj je elektronika vedno prijela in preprečila odnašanje - poskušal na mokri cesti. Je pa res, da je za divjanje po makedamski cesti, zadaj preveč trd. Zadnji del je pač namenjen prevažanju teže.
4x4 pogona nisem mogel tako obremenjevati, kot pri svojem GCju, saj sem moral avto vrniti cel, vendar se obnesel brez posebnostii - razen to, da se moraš navaditi kako in kdaj vklapljati in predvsem izklapljati pogone.
Sedeži so bili udobni (usneni), pregled avtomobila iz kabine v redu, pozicija stikal tudi. Morda je moteča le preveč plastična armatura - malo cenen občutek za 20.000 EUR, vendar po drugi strani, če primerjaš z armaturami iz drugih terencev, kmalu ugotoviš, da so znatno dražji.
Edino kritiko bi imel je nad zadnjo steno kasona. Namreč stena je zelo težka, kar nisem pričakoval in mi je pri prvem odpiranju skoraj odtrgala palec ... no ja, palec me je bolel še cel teden.
Sem pa slišal, da je pločevina zelo slaba. Naj tukaj povdarim slišal. Baje, da se pri tri leta starem že kažejo konkretne lise rjavine, ki so drugače skrite pod plastikami.
Mislim, da je edina konkurenca (poleg Mazde BT50, ki je praktično Ranger) Mitsubishi L200. Tega še nisem testiral, vendar po primerjavi karakteristik predvidevam, da je za odločietev odvisno od človeka kaj išče. L200 je malo bolj kul, Ranger pa malo boljši ... če razumete kaj mislim ...

as

OdgovorNapisal/-a as » Sr Mar 31, 2010 5:47 pm

Še enkrat hvala za odgovore. Avto je doma, in sicer 3.0 TDCi, WILDTRAK, ročni menjalnik, star slabo leto in ima 23.000km. Prvi vtisi so: velik avto, pelje se lepo, pregleden naprej, pri vožnji nazaj pomaga PDC, veliko raznih predalov in prostora za odlaganje.
Terena še ni videl 8)
Ima gume Bridgestone Dueler in niso dobre. Se popolnoma strinjam z bluub-om, na suhi cesti še gre, na mokri pa rock`n`roll.
Slabost avta pa je (kot ste mi že opisali), da se na mokri cesti ob malo močnejšem pritisku na plin iz zavoja čuti odnašanje zadnjega dela vozila. Ima kdo kakšno idejo, kako obtežiti zadnji del?

Drugače pa Ford Ranger - Chuck Norris´s car
:)

LP, Urban

Uporabniški avatar
Huligan
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Huligan » Sr Mar 31, 2010 6:13 pm

as napisal/-a:Slabost avta pa je (kot ste mi že opisali), da se na mokri cesti ob malo močnejšem pritisku na plin iz zavoja čuti odnašanje zadnjega dela vozila. Ima kdo kakšno idejo, kako obtežiti zadnji del?

:)

LP, Urban

:grozno_prestrasen: le zakaj bi bila to slabost?
poglej zadevo iz druge strani,marsikdo bi si želel na mu mal poplesava zadek avta :pomiluje_ga: ne skrbi se boš že navadil.
BOLJŠ IZ ŠIHTA SKREGAN KOT ZMATRAN.

Uporabniški avatar
bluub

OdgovorNapisal/-a bluub » Sr Mar 31, 2010 7:58 pm

Tako kot je huligan rekel se navadiš zdrsa zadnjih koles, veliko užitkov in dobrodošel med Rangerje.

Kar se pa obtežitve tiče, je pa dosti variant, od cement vreč, železne plate, vodnih rezervarjev,štirikolesnik :D ,...

Če si za avanture, počakaj na naslednjo zimo in ostani na istih pnevmatikah, boš pol videl kaj je rock n rollaaa

lp bluub

Uporabniški avatar
maticV

OdgovorNapisal/-a maticV » Sr Mar 31, 2010 9:52 pm

Najcenejša varianta so žakli peska. Pa tut najboljši za pozimi (če se zakoplješ malo peska posuješ) 2x po 50kg nad zadnjo akso. Si narediš leseno ploščo in jo zatakneš v plastiko kesona, kjer ima zareze, jih prvežeš nanjo, da ti ne meče žakljev po celem kesonu.

Srečno vožnjo!

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Sr Mar 31, 2010 10:16 pm

Če se ne motim so Rangerji za ameriški trg tudi dimenzijsko precej večji.
Imam res?
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Sr Mar 31, 2010 11:41 pm

maticV napisal/-a:Najcenejša varianta so žakli peska. Pa tut najboljši za pozimi (če se zakoplješ malo peska posuješ) 2x po 50kg nad zadnjo akso.
Ali še bolje za njo. Dosežeš večjo obremenitev na zadnjo os, malenostno razbremeniš sprednjo, edino pri ovinkih je malo jeba. :wink:
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
maticV

OdgovorNapisal/-a maticV » Če Apr 01, 2010 10:41 am

Ranger pri 100kg nima takšnih težav, avto ima nosilnost tam nekje 1000kg in ko mu daš odzadaj 100kg se komajda posede. Še pri 300kg tovora se da z avtom lepo peljat. Tam nad 1000kg pa je že muka. Sem s svojmo peljal tut 1500kg. saj gre samo....

Drobez

OdgovorNapisal/-a Drobez » Če Apr 01, 2010 12:13 pm

Jaz imam Hiluxko 3.0 že 2 leti in pol, in na začetko je bilo to odnašanje moteče. Ko se pa navadiš na gas, in se zavedaš da moraš imeti mehko nogo brez norega pritiskanja potem gre pa super. Boš videl!!!!

Če boš pa hotel da malo odnaša, pa samo pritisneš in škripa in odnaša:):):).

Lepo vožnjo ti želim.

Andraž

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov