Imam UAZ 469, dvignjen za cca 8 cm in z malo višjimi pnevmatikami. Že pred časom sem opazil, da med dodajanjem plina avto vidno potegne v levo, med odvzemanjem pa v desno stran. Sicer zadeva ni nekaj, kar bi predstavljalo problem za vodljivost, ni pa prav luštno. Problem se pojavlja samo pri izklopljenemu prednjemu pogonskem paru. Ko je štirikolesni pogon vključen, se avto vede normalno oz. to ni opazno.
Prva stvar, ki sem jo sumil, so bile osovine oz. sam spoj pogonske gredi z zadnjim kardanom, a nikjer ni nobenih poškodb oz. vidnih znakov, prav tako nisem nikamor zadel, da bi do tega prišlo. Vsi vijaki so na svojem mestu, edino za mazivo nisem prepričan, da je z njim vse v redu. Ima morda kdo kakšno idejo, kje pričeti z iskanjem?
Avto vleče v eno stran med dodajanjem plina
UAZa sicer ne poznam razen z slik ampak če je tako kot praviš ima zadnja prema nekje zračnost, če zavije levo pri dodajanju plina potem verjetno na desni strani pred zadnjim kolesom ali na levi za kolesom.
Možno je da je zaradi dviga kaj narobe z volanom vendar če praviš da pri 4WD tega ne počne potem verjetno ni tam napaka.
Možno je da je zaradi dviga kaj narobe z volanom vendar če praviš da pri 4WD tega ne počne potem verjetno ni tam napaka.
Ga potegne spredaj ali zadaj?
Če zadaj (kar se mi zdi najbolj logično glede na opisano-da se to dogaja samo pri 2wd), se po mojem zadnja aksa pomika naprej-nazaj. ko pohodiš gas, jo na desni strani zamakne naprej, aksa ni več pravokotno na avto in avto zadaj potegne levo.
Aha, pa Alien me je prehitel.
Če zadaj (kar se mi zdi najbolj logično glede na opisano-da se to dogaja samo pri 2wd), se po mojem zadnja aksa pomika naprej-nazaj. ko pohodiš gas, jo na desni strani zamakne naprej, aksa ni več pravokotno na avto in avto zadaj potegne levo.
Aha, pa Alien me je prehitel.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
Avto v bistvu potegne levo spredaj, kot bi zadnje desno kolo "prehitelo". Desno ga pa prav tako pri odvzemanju plina, kot bi desno zaostalo.
Jaz sem drugače zadnjo polosovino potegnil ven in leva je videt kot nova. Desna je pa tako zapećena, da moram avto nekam fiksirat, da bo popustila. Drugače je to bil moj "best bet" za vir okvare. Je pa res, da tako kot sta rekla, zna bit zadnja os malo razhraljana. Bom preveril še to, zaenkrat pa hvala.
Jaz sem drugače zadnjo polosovino potegnil ven in leva je videt kot nova. Desna je pa tako zapećena, da moram avto nekam fiksirat, da bo popustila. Drugače je to bil moj "best bet" za vir okvare. Je pa res, da tako kot sta rekla, zna bit zadnja os malo razhraljana. Bom preveril še to, zaenkrat pa hvala.
- PUCH G-clase
- Kraj: Žalec
- PUCH G-clase
- Kraj: Žalec
- Gašperček 413
- Kraj: bled
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov