zgoščeno olje
zgoščeno olje
Kolega ima problem z enim korejskim jajcem. Nekaj časa je težko vžigal, danes zjutraj pa mu ni ugasnila lučka za olje. Avto je takoj ugasnil in ugotovil da ima v motorju namesto olja šmorn ki je tako gost da niti skozi luknjo v karterju ne teče.
Je to posledica starega olja, so morda obročki zanič in ga je sežgalo ali pa je kaj prišlo vmes? Nivo vode je vedno enak in naj ne bi prišla med olje.
Je to posledica starega olja, so morda obročki zanič in ga je sežgalo ali pa je kaj prišlo vmes? Nivo vode je vedno enak in naj ne bi prišla med olje.
če je šmorn bele ali bolj krem barve, je možno, da je voda v olju......ni nujno, da je to iz motorja, lahko se je kje čez kakšno vodo zapeljal in je voda vdrla od zunaj vdrla v karter.. recimo skozi šipko, odušek....
tak primer sem že imel
če je samo črno, bi lahko bila posledica nikoli menjanega olja, ampak samo dolivanja
moje mnenje
tak primer sem že imel
če je samo črno, bi lahko bila posledica nikoli menjanega olja, ampak samo dolivanja
moje mnenje
And on the 8th day God created Land Rover
Bemu sem bil že siguren da ima LR
Samo če bi bila voda vmes potem zadeva verjetno ne bi bila gosta temveč redka. ali se motim? Se zaradi vode lahko zgosti zadeva?
Samo če bi bila voda vmes potem zadeva verjetno ne bi bila gosta temveč redka. ali se motim? Se zaradi vode lahko zgosti zadeva?
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Zgosti se, ker se naredi emulzija, ki jo potem mašina "muti" kot tvoja mama sladko smetano včasih....Picpoki napisal/-a:Bemu sem bil že siguren da ima LR![]()
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Tale tvoj prijatelj me spominja na mojega znanca. Ko možak na servisu menja olje na svojem Folxvagnju, mu ga spravijo. Doma ga naliva v ženinega Klijota.
In ko je Klijo po 11 letih in 260kkm crknil (zmrznil hladilnik pozimi), je bil Reno največje sranje na svetu...
Folcvagnj pa je itak "DasAuto"...
Glede na odnos tvojega prijatelja do SsangYonga bi si njegov Musso zaslužil spomenik, da je sploh v enem kosu
Uh, eni nimate recesije v denarnici, ampak v glavi

In ko je Klijo po 11 letih in 260kkm crknil (zmrznil hladilnik pozimi), je bil Reno največje sranje na svetu...
Glede na odnos tvojega prijatelja do SsangYonga bi si njegov Musso zaslužil spomenik, da je sploh v enem kosu
Uh, eni nimate recesije v denarnici, ampak v glavi
American Jeep-In War and Peace
robinzon napisal/-a:Al je jajc. Včasih se kakšna šipa ne odpre, včasih ventilator kabine ne dela, včasih brisalci mal zaštekajo, motor, menjalnik in prenosi švicajo da rjavica niti poleg ne pride, pr 12 letih je gnil k piškot namočen v čaj, počasen je, švoh, poraba v nebo... Sangyong pač.
Če je tko pol zapelte na odpad, pa po druzga. Al pa za dele.
GPW1942 napisal/-a:Tale tvoj prijatelj me spominja na mojega znanca. Ko možak na servisu menja olje na svojem Folxvagnju, mu ga spravijo. Doma ga naliva v ženinega Klijota.
Glede na odnos tvojega prijatelja do SsangYonga bi si njegov Musso zaslužil spomenik, da je sploh v enem kosu![]()
Uh, eni nimate recesije v denarnici, ampak v glavi![]()
hehe, kaj sem že jaz vse sorte "šparanja" videl........jozos-jozos......
Rookie81 napisal/-a:robinzon napisal/-a:Al je jajc. Včasih se kakšna šipa ne odpre, včasih ventilator kabine ne dela, včasih brisalci mal zaštekajo, motor, menjalnik in prenosi švicajo da rjavica niti poleg ne pride, pr 12 letih je gnil k piškot namočen v čaj, počasen je, švoh, poraba v nebo... Sangyong pač.
Če je tko pol zapelte na odpad, pa po druzga. Al pa za dele.
ni nujno....dobro čiščenje mazalnega sistema in potem kvalitetno olje noter, bi ga za en čas še poživelo, pod pogojem, da ni zropotal
And on the 8th day God created Land Rover
Velikanska razlika je med jajci in avti. Saj ko je nov je vsak dober. Ko pa ima 20 ali več let pa nastane razlika. Korejci lahko naredijo Mercedesa pa se boš čez 10 let sam še do mehanika pa nazaj vozil. In pa veliko ljudi sploh ne menja olja ker ga avto pač žre in ga samo dolivajo. Usedlina ki ostaja pa naredi svoje.
Pa sem res enkrat videl twingota ki je imel pod pokrovom ventilov prav plastično plast strjenega olja. Kot bi bil premaz. In okoli klavirja tudi, oz. povsod kjer bi moralo biti olje.
Land Rovers are like women:
Picpoki napisal/-a:Pa sem res enkrat videl twingota ki je imel pod pokrovom ventilov prav plastično plast strjenega olja. Kot bi bil premaz. In okoli klavirja tudi, oz. povsod kjer bi moralo biti olje.
Temu se pa reče oil sludge ali black sludge.
Dobra internetna stran o tem pojavu. http://www.schleeter.com/oil-sludge.htm
Največ primerov pa je bilo na tehle avtomobilih.
* Audi - 1997-2004
* Chrysler - 1998-2002
* Dodge - 1998-2002
* Hyundai - 1998-2004
* Lexus - 1997-2003
* Toyota - 1997-2003
* SAAB - 1999-2003
* Volkswagen - 1997-2004
http://lh3.ggpht.com/_x6-ZV2czdq0/SdUlq ... 070209.JPG
Če motor še deluje, probaš odstranit kar se odstranit da, potem pa naliješ kakšno sintetično olje notri ali pa kak dodatek za čiščenje.
http://www.synpsg.com/Oil_Sludge_Problem.html
Če pa motor ne deluje več, pa motor komplet razstavit, vsak kos posebej spucat, na novo sestavit in pazit kako olje daješ v motor, ter pazit na to na koliko časa ga menjaš.
http://www.tegger.com/hondafaq/sludge/cleaning_sludge.html
Tukaj pa je sintetika boljša od starih navadnih olj, ker sintetika pušča manj svinjarije ter čisti motor.
Drgač pa tale komentar velja za kr nekaj kupcev;
http://www.synpsg.com/Oil_Sludge_Problem.html
Če pa motor ne deluje več, pa motor komplet razstavit, vsak kos posebej spucat, na novo sestavit in pazit kako olje daješ v motor, ter pazit na to na koliko časa ga menjaš.
http://www.tegger.com/hondafaq/sludge/cleaning_sludge.html
Tukaj pa je sintetika boljša od starih navadnih olj, ker sintetika pušča manj svinjarije ter čisti motor.
Drgač pa tale komentar velja za kr nekaj kupcev;
I just don't get it. People spend $20,000 on a car, then they begrudge having to spend $20 on an oil change.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 3 gosti