namestitev snežnih verig
namestitev snežnih verig
Imam samo en par verig, pa me zanima,kako jih je najboljše namestiti na lc95...Hvala za odgovor
Po nekih predpisih naj bi bile verige tudi pri vozilih s stalnim 4x4 pogonom nameščene na zadnji kolesi.
Jaz osebno bi jih raje imel spredaj. A na mojo 120-ko ne gredo, ker lahko podrsajo po zgornjem nosilcu kolesa. Zato je neglede na predpise edino mesto za namestitev verig zadaj.
Verjetno tudi pri 95-ki ni drugače.
LP Miran
Jaz osebno bi jih raje imel spredaj. A na mojo 120-ko ne gredo, ker lahko podrsajo po zgornjem nosilcu kolesa. Zato je neglede na predpise edino mesto za namestitev verig zadaj.
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Vprašanje kakšen je sneg, ponavadi je boljša namestitev na prednj osmiran napisal/-a:Po nekih predpisih naj bi bile verige tudi pri vozilih s stalnim 4x4 pogonom nameščene na zadnji kolesi.
LP Miran
Ma kej si mona
bom poizkusil odgovoriti: za terenca ponavadi ne rabiš verig. Že mora biti precejšna količina snega, da bi to potreboval (regulacija tlaka v pnevmatikah).
V kolikor je ledeno in misliš, da so potrebne verige so zmeraj pri 4X4 zadaj, kar piše tudi v navodilih o avtomobilu - montaža snežnih verig.
Za kaj je tako, je pa zgodba dolga - je pač tako, vzemi na znanje in probaj. Tako so mene učili, dolgo sem bil trmast ampak dejstva so taka.
Za kaj je tako, je pa zgodba dolga - je pač tako, vzemi na znanje in probaj. Tako so mene učili, dolgo sem bil trmast ampak dejstva so taka.
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj
lom17 napisal/-a:bom poizkusil odgovoriti: za terenca ponavadi ne rabiš verig. Že mora biti precejšna količina snega, da bi to potreboval (regulacija tlaka v pnevmatikah).V kolikor je ledeno in misliš, da so potrebne verige so zmeraj pri 4X4 zadaj, kar piše tudi v navodilih o avtomobilu - montaža snežnih verig.
Praviloma pri 4x4 b imorale biti na vseh kolesih-sploh če vozilo nima vmesnega diferenciala.To pa zato,ker se zaradi verig poveča obseg koles in prihaja do različnih hitrosti vrtenja.
Ce imas vse zapore, potem mogoce postavitev po diagonali niti ni tako neumna.
Ko imas samo en par verig na 4x4 avtu ti bo tisti del kjer nimas verig bolj "plesal". Predlagam ti, da si vzames par ur casa, poisces rahlo vzpenjajoco se cesto in se igras z razlicnimi varjantami. Pri verigah spredaj moras pazit, da verige ne drgnejo ob karkoli.
Preden pa s tem zacnes preveri, ce so ketne "na knap" na kolesu. Prevelike ketne znajo bit problematicne.
Ko imas samo en par verig na 4x4 avtu ti bo tisti del kjer nimas verig bolj "plesal". Predlagam ti, da si vzames par ur casa, poisces rahlo vzpenjajoco se cesto in se igras z razlicnimi varjantami. Pri verigah spredaj moras pazit, da verige ne drgnejo ob karkoli.
Preden pa s tem zacnes preveri, ce so ketne "na knap" na kolesu. Prevelike ketne znajo bit problematicne.
sportage napisal/-a:lom17 napisal/-a:bom poizkusil odgovoriti: za terenca ponavadi ne rabiš verig. Že mora biti precejšna količina snega, da bi to potreboval (regulacija tlaka v pnevmatikah).V kolikor je ledeno in misliš, da so potrebne verige so zmeraj pri 4X4 zadaj, kar piše tudi v navodilih o avtomobilu - montaža snežnih verig.
Praviloma pri 4x4 b imorale biti na vseh kolesih-sploh če vozilo nima vmesnega diferenciala.To pa zato,ker se zaradi verig poveča obseg koles in prihaja do različnih hitrosti vrtenja.
niti malo se ne bi strinjal s to izjavo
And on the 8th day God created Land Rover
compadre napisal/-a:sportage napisal/-a:lom17 napisal/-a:bom poizkusil odgovoriti: za terenca ponavadi ne rabiš verig. Že mora biti precejšna količina snega, da bi to potreboval (regulacija tlaka v pnevmatikah).V kolikor je ledeno in misliš, da so potrebne verige so zmeraj pri 4X4 zadaj, kar piše tudi v navodilih o avtomobilu - montaža snežnih verig.
niti malo se ne bi strinjal s to izjavo
če potrebuješ verige za voznjo jih boš namestil na podlagi(sneg,led..) ki drsi,kar pomeni da bo tisto malenkost avto sem pokompenziral brez nevarnosti da ti kaj zdrobi.
BOLJŠ IZ ŠIHTA SKREGAN KOT ZMATRAN.
osebno ne odstopam od moje izjave ker je bila prevečkrat preizkušena! Zadevo je potrebno preizkusiti preden se jo negira. Tudi za samuraj velja isto. Sigurno, rabi pa malo več gasu in gre tudi prekleto v strmal. Stestirano, zato vem kaj pišem.
verige na zadnjih kolesih so zato ker je vozilo zadaj lažje in ga bo prej začelo zanašati, prednji konec vozila je težji in ima z tem boljši oprijem.
Sprednji pogon po potrebi lahko (določene situacije reševanja) sklopiš in takrat je zadnji pogon na udaru in seveda, ko so v knjižico o vzdrževanju vozil pod temo montaža snežnih verig napisali, da gredo na zadnji pogon, so že vedeli kaj pišejo.
Sprednji pogon po potrebi lahko (določene situacije reševanja) sklopiš in takrat je zadnji pogon na udaru in seveda, ko so v knjižico o vzdrževanju vozil pod temo montaža snežnih verig napisali, da gredo na zadnji pogon, so že vedeli kaj pišejo.
Ravno zadnjič smo imeli to debato. Pa baje da so znanstveniki dokazali da je bila prej kokoš. Ampak to sem jaz že vedel

Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta