Nissan Patrol Zavore

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
jazbec
Kraj: Koper

Nissan Patrol Zavore

OdgovorNapisal/-a jazbec » Če Maj 12, 2011 9:14 am

Pozdravljeni

Imam sledeči problem. Na Nissan Patrolu TR 2.8 TD 1991 smo menjali sprednje in zadnje zavore. Zadaj smo menjali še cilindrčke ter novi zavorni cilinder. Pregledali vso zavorno napeljavo in nikjer ne pušča. Problem je ta da zavore ne primejo in se pedal vgrezne do konca in šele nato zavore primejo komaj komaj. Pedal je cel čas mehek če pa se ga napumpa je neki časa trd potem pa spet mehek. Zavore smo prezračili vendar še vedno hodijo mehurčki ven. Pregledali smo še servo ojačevalnik zavore in kaže da je vredu. Sedaj ne vem kaj več narediti. Pa upam da mi bo lahko kdo na forumu pomagal.

Lep Pozdrav
Jazbec

primorec 90
Kraj: Vogrsko

OdgovorNapisal/-a primorec 90 » Če Maj 12, 2011 10:41 am

dokler ti hodi zrak ven ko odzračuješ ti ne bojo prijele.
odzrači ves zrak ven.

mahvan
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a mahvan » Če Maj 12, 2011 2:31 pm

A imaš pravilen postopek za odzračevanje, ker bi zrak moral kar hiter spravit ven.

Kaj pa, ko 2,3 ali 4x zaporedoma pritisneš pedal in je potem trd ali takrat zavore delujejo normalno ali ne? Če takrat delujejo potem ni problem zrak ampak nastavitev čeljusti zadaj saj, ko pritisneš 1x na pedal vso olje potisneš v zadnji del vozila, ker imajo čeljusti prevelik hod in ne pridejo do zavornih kolutov in zato prime zavora šele takrat, ko večkrat zaporedoma pohodimo pedal...

Uporabniški avatar
dolsina
Kraj: V. Lašče

OdgovorNapisal/-a dolsina » Če Maj 12, 2011 3:14 pm

Mene so učili da moraš najprej odzračit najdaljše lajtnge. Se pravi greš najprej zadaj in nato naprej. Pri meni je delovalo. Dokler bodo mehurčki hodili ven ne bojo zavore delovale.
Once you go black, you can never go back, 'aaight.

Uporabniški avatar
Zoran67
Kraj: Tolminske višave

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » Če Maj 12, 2011 4:20 pm

tak problem sem doživel tudi sam, ko sem doma odzračeval zavore. Nisem in nisem uspel, potem sem peljal odzračit na stroj-ček k mehaniku in zadeva deluje brezhibno. Doma verjetno uspeš, ko prekrožiš cel sistem, škoda olja in ogromno časa, ni vredno tistih par evrov pri mehaniku in še 100% je.
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov