Avtoplin

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
ZAGREB

AUTO PLIN

OdgovorNapisal/-a ZAGREB » Po Nov 21, 2005 11:56 pm

Može li mi neko reči koliko u sloveniji košta ugradnja auto plina digitalnog u bmw 528i sa plastičnom granom i gdje se može ugraditi da je bliže hrvatskoj.

Unaprijed zahvaljujem,

rally@index.hr[/b]

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » Pe Jan 20, 2006 12:23 pm

Če se še kdo zanima za plin, sem v prejšnjem salamonovem ogalsniku opazu da po novem plin vgrajuje tudi BHS, v katerih krajih se pa zdale ne spomnim.

lp H

roberto

plin

OdgovorNapisal/-a roberto » Pe Feb 17, 2006 9:06 pm

jast sem dal tudi plin v golfa 4 1,6 na porabi res ni velike razlike in vleče morde kakšno malenkost manj kot na bencin je pa tek motorja mirnejši in tišji. To napravo so mi montirali v Divači in sem ful zadovolen z njihovo montažo je zelo estetsko narjeno. V kofani imam rezervar 60 litri in nardim okoli 600 km. Je res velika razlika v ceni al dam za 60l plina 7300 tolarev al pa za 60 benza skoraj 14000 sit za iste km nardit

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » Pe Feb 17, 2006 9:30 pm

Kolko te je prišla montaža,in kje kaj tankaš
LP by Jereb

roberto

OdgovorNapisal/-a roberto » Ne Feb 19, 2006 7:55 pm

to mi jeprišlo cca 310 jurjev stem da bom dal še za homologacijo cirka 15jurjev .Tankav sem zaenkrat v kozini zdej pa ko bo bolj toplo pa v ribnici zato ker pravijo da za pozimi ta plin ni dober ker vsebuje preveč butana . Ker živim blizu Ribnice pri Il. Bistrici mi bo to prav prišlo

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » Sr Feb 22, 2006 7:02 pm

tudi jaz sem svojega gr. cherokeeja 4.7 v8 naredil na plin v Divaći.
Zaenkrat izgleda dobro. čakam na papirje, da se prijavim na homologacijo

Uporabniški avatar
fonza
Kraj: N 46.08662;E 015.04915

OdgovorNapisal/-a fonza » To Maj 29, 2007 9:38 pm

Sicer je stvar že malo starejšega datuma, morda pa bo za koga vendarle še zanimiva.
http://www.strojnistvo.com/arhiv/baza_z ... o_plin.pdf
LP FRANCI
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order

Uporabniški avatar
roadko

OdgovorNapisal/-a roadko » To Jun 05, 2007 10:31 am

Plin najceneje montirajo vsi servisi BHS!

za navden motor je vgradnja plina 160000sitov

za injektorje pa od 250000 naprej....
obstaja še ena skupina razred višje!

se pa prej ali slej splača...

najprej itak kuri max predno vse nastavijo natančno. traja pač nekaj tankov plina ampak na koncu se splača sploh pri avtomobilih z večjo porabo!

LP

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Sr Jun 13, 2007 11:18 am

No ravno prav je tale tema spet oživela. Ravno razmišljam o tem, da bi svojega grandeka
dal predelati na plin. Kaj je trenutno najboljša ponudba. Seveda najprej kvaliteta in potem
cena. Torej kje imate dobre izkušnje s predelavo in kateri plinski sistemi so dobri. Vsi
nasveti dobrodošli.
The price of freedom is responsibility, but it's a bargain, because freedom is priceless. ~ Hugh Downs

Uporabniški avatar
roadko

OdgovorNapisal/-a roadko » Sr Jun 13, 2007 11:49 am

verjetno je nastavljanje možno... ni kaj...
pravijo da tem v bhs-u najbolj manjka izkušenj pri nastavljanju, saj naj bi
bile nastavitva različne za vsako mašino, ker pa ni velikega povpraševanja
nimajo kje vaditi :D

možno pa je da imajo sistem bolj preprost!
LP

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Jun 13, 2007 12:35 pm

Meni so ga vgradili v Avtoplin centeru - www.avtoplincenter.com

Zelo sem zadovoljen z storitvijo. Pri mojem Fordu so imeli kar nekaj dela z nastavitvami ker je tak avto delal prvic. Z Grand-i pa ni panike. Nastavitve ima že v računlaniku.

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Sr Jun 13, 2007 12:42 pm

Kaj pa znamke plinskih naprav. Katere so boljše? Ali se je treba katere sploh izogibati.
Kakor sem videl imajo pri Avtoplincentru nek poljski sistem D.T. Gas System, drugje pa
ponavadi italijanski Lovato.
The price of freedom is responsibility, but it's a bargain, because freedom is priceless. ~ Hugh Downs

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Jun 13, 2007 1:09 pm

Imajo več proizvajalcev - lovato, emergas, in neke polske. Najbolj je da se oglasiš pri njih in skupaj predebatirate + in - različnih sistemov. Meni je vgradil emergas in sem bil zelo zadovoljen.

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Sr Jun 13, 2007 11:39 pm

Kleno napisal/-a:Naj bolj zoprno je, da v sloveniji obstaja zelo malo crpalk. recimo na stajerskem koncu imajo samo eno (MB).

A si iz našega konca? :lol:

Naj te razveselim - če bo vse po sreči, bo v roku enega leta še kakšna (verjetno Slivnica II, ki jo bodo zaradi gradnje avtoceste selili).
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

mresman

OdgovorNapisal/-a mresman » Če Jun 14, 2007 8:04 am

Sam sem dat montirat v Granda 4,7 V8 tudi plin (montirali so mi ga v avtoplinu avtoplincenter), vse skupaj pa je prišlo 1800 evrov. Je kar drago ampak če mal preračunaš, maš denar kmalu nazaj. Vgrajen je še sodoben model, rezervoar je namesto rezervenga kolesa, dela pa ravno tako kot na bencin. Poraba - 1-2 litra več kot bencina. Ob montaži dobiš še certifikat, tako da nimaš nikakršnih problemov. Servisiranje je nekje na 10.000 KM, kjer ti pregledajo napeljavo in zamenjajo filter - strošek nekje okoli 3.000 SIT. Če pa koga bolj podrobno zanima, lahko pokliče na tel 031689276, kjer vam bojo vse, kar vas zanima vljudno razložili.

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » Če Jun 14, 2007 2:13 pm

In se voziš v ladi nivi na plin?

mislim da je tvoje razmišljanje povsem napačno. Če prideš do neke vsote denarja s svojim lastnim delom in trudom, potem zelo dobro premisliš kako ga boš zapravil. Če ti je všeč V8 motor in si ga želiš moti te pa poraba, potem je plin idealna rešitev. Seveda pa mora biti plinska naprava homologirana in zmontiorana pri pooblaščenem servisu.

Če delaš tako malo km kot jih napr. jaz potem te poraba ne moti, če bi jih delal pa dosti bi pa dosti rajši imel bencinarja na plin kot pa dizla, čeprav se moram trenutno silom prilike vozit z dizlom.
Slika

izzzzy
Kraj: dolina hmelja

OdgovorNapisal/-a izzzzy » Pe Jun 15, 2007 10:51 am

Informacije je sicer iz druge roke-pa vseeno: V celju je baje možno tankat plin na Plinarniški ul.(500 m naprej od City centra v smeri Šentjurja). Ne vem točno ali na Butan plinu ali Linde plini. Firmi sta namreč ena zraven druge. Edina ovira je delovni čas, od 07-15 ure.

Uporabniški avatar
fonza
Kraj: N 46.08662;E 015.04915

OdgovorNapisal/-a fonza » Pe Jun 15, 2007 11:32 am

izzzzy napisal/-a:Informacije je sicer iz druge roke-pa vseeno: V celju je baje možno tankat plin na Plinarniški ul.(500 m naprej od City centra v smeri Šentjurja). Ne vem točno ali na Butan plinu ali Linde plini. Firmi sta namreč ena zraven druge. Edina ovira je delovni čas, od 07-15 ure.

Ni baje, res je. V smeri proti Šentjurju, na levi strani ceste. Oba moja prejšnja požeruha sta se tam prav pogosto ustavljala. :si_pa_privoscim_pivo:
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Ne Jun 17, 2007 7:58 pm

Kleno napisal/-a:Naj bolj zoprno je, da v sloveniji obstaja zelo malo crpalk. recimo na stajerskem koncu imajo samo eno (MB).

Spet se bom pametnega delal. :lol:
Včeraj sem govoril s kolegom, ki je zaposlen na Petrolu in im je povedal, da bomo v kratkem v Mariboru dobili kar tri NOVE lokacije za tankanje LPG - Ptujska 188 (bivši Shell), na Poljanah (pri Planetu Tuš) ter še eno.
Drugače pa lahko na cesti opazite tudi Fiat Dobloje z reklamnimi oznakami Petrol LPG, in če verjamete ali ne - laufajo na plin! :skace_od_srece:
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

mrki
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a mrki » Pe Jul 20, 2007 10:28 pm

Ljudje vsa evropa se vozi na plin in vse več bo takih in drugačnih primerov. Dost je blo da smo bili odvisni od Busha in njegovih muh. Kadar koli je bil problem v svetu so cene nafte narasle in tisti, ki pravi (nisem si zapomnil imena), da če kupiš 5.0 mašino pa bod frajer pa ga tanki. Skrajno neumno razmišljanje res bedasto. Zakaj bi se vozil 100km za 20 evrov če imaš možnost za polovico ceneje. In tisti, ko pravi, da je imel 15 let nazaj lado na plin in da ima izkušnje z plinom BUAHAHAHA samo smejem se takim prijavam. Danes so to čisto drugi sistemi na drugačen princip itd... Vglavnem se tudi jaz vozim na plin naredil sem že 10000km z plinom in na leto delam 80000km. Plin sem vgradil v srbiji za 400 evrov sekvent varjanto in je BP.

Guzzler

OdgovorNapisal/-a Guzzler » So Jul 21, 2007 1:09 am

Kako je pa s homologacijo teh sistemov, ki so montirani v Srbiji? A je za tank v obliki rezerve pri Cherokeeju primeren originalen prostor (pokoncno v prtljazniku)?

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Ne Jul 22, 2007 11:14 pm

Ni primeren, ker boš vsake tri dni na pumpi. :lol:

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost