Avtoplin
-
Gost
-
roberto
plin
jast sem dal tudi plin v golfa 4 1,6 na porabi res ni velike razlike in vleče morde kakšno malenkost manj kot na bencin je pa tek motorja mirnejši in tišji. To napravo so mi montirali v Divači in sem ful zadovolen z njihovo montažo je zelo estetsko narjeno. V kofani imam rezervar 60 litri in nardim okoli 600 km. Je res velika razlika v ceni al dam za 60l plina 7300 tolarev al pa za 60 benza skoraj 14000 sit za iste km nardit
-
roberto
-
Gost
Sicer je stvar že malo starejšega datuma, morda pa bo za koga vendarle še zanimiva.
http://www.strojnistvo.com/arhiv/baza_z ... o_plin.pdf
LP FRANCI
http://www.strojnistvo.com/arhiv/baza_z ... o_plin.pdf
LP FRANCI
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order
Plin najceneje montirajo vsi servisi BHS!
za navden motor je vgradnja plina 160000sitov
za injektorje pa od 250000 naprej....
obstaja še ena skupina razred višje!
se pa prej ali slej splača...
najprej itak kuri max predno vse nastavijo natančno. traja pač nekaj tankov plina ampak na koncu se splača sploh pri avtomobilih z večjo porabo!
LP
za navden motor je vgradnja plina 160000sitov
za injektorje pa od 250000 naprej....
obstaja še ena skupina razred višje!
se pa prej ali slej splača...
najprej itak kuri max predno vse nastavijo natančno. traja pač nekaj tankov plina ampak na koncu se splača sploh pri avtomobilih z večjo porabo!
LP
No ravno prav je tale tema spet oživela. Ravno razmišljam o tem, da bi svojega grandeka
dal predelati na plin. Kaj je trenutno najboljša ponudba. Seveda najprej kvaliteta in potem
cena. Torej kje imate dobre izkušnje s predelavo in kateri plinski sistemi so dobri. Vsi
nasveti dobrodošli.
dal predelati na plin. Kaj je trenutno najboljša ponudba. Seveda najprej kvaliteta in potem
cena. Torej kje imate dobre izkušnje s predelavo in kateri plinski sistemi so dobri. Vsi
nasveti dobrodošli.
The price of freedom is responsibility, but it's a bargain, because freedom is priceless. ~ Hugh Downs
Meni so ga vgradili v Avtoplin centeru - www.avtoplincenter.com
Zelo sem zadovoljen z storitvijo. Pri mojem Fordu so imeli kar nekaj dela z nastavitvami ker je tak avto delal prvic. Z Grand-i pa ni panike. Nastavitve ima že v računlaniku.
Zelo sem zadovoljen z storitvijo. Pri mojem Fordu so imeli kar nekaj dela z nastavitvami ker je tak avto delal prvic. Z Grand-i pa ni panike. Nastavitve ima že v računlaniku.
Kaj pa znamke plinskih naprav. Katere so boljše? Ali se je treba katere sploh izogibati.
Kakor sem videl imajo pri Avtoplincentru nek poljski sistem D.T. Gas System, drugje pa
ponavadi italijanski Lovato.
Kakor sem videl imajo pri Avtoplincentru nek poljski sistem D.T. Gas System, drugje pa
ponavadi italijanski Lovato.
The price of freedom is responsibility, but it's a bargain, because freedom is priceless. ~ Hugh Downs
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Kleno napisal/-a:Naj bolj zoprno je, da v sloveniji obstaja zelo malo crpalk. recimo na stajerskem koncu imajo samo eno (MB).
A si iz našega konca?
Naj te razveselim - če bo vse po sreči, bo v roku enega leta še kakšna (verjetno Slivnica II, ki jo bodo zaradi gradnje avtoceste selili).
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Sam sem dat montirat v Granda 4,7 V8 tudi plin (montirali so mi ga v avtoplinu avtoplincenter), vse skupaj pa je prišlo 1800 evrov. Je kar drago ampak če mal preračunaš, maš denar kmalu nazaj. Vgrajen je še sodoben model, rezervoar je namesto rezervenga kolesa, dela pa ravno tako kot na bencin. Poraba - 1-2 litra več kot bencina. Ob montaži dobiš še certifikat, tako da nimaš nikakršnih problemov. Servisiranje je nekje na 10.000 KM, kjer ti pregledajo napeljavo in zamenjajo filter - strošek nekje okoli 3.000 SIT. Če pa koga bolj podrobno zanima, lahko pokliče na tel 031689276, kjer vam bojo vse, kar vas zanima vljudno razložili.
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
In se voziš v ladi nivi na plin?
mislim da je tvoje razmišljanje povsem napačno. Če prideš do neke vsote denarja s svojim lastnim delom in trudom, potem zelo dobro premisliš kako ga boš zapravil. Če ti je všeč V8 motor in si ga želiš moti te pa poraba, potem je plin idealna rešitev. Seveda pa mora biti plinska naprava homologirana in zmontiorana pri pooblaščenem servisu.
Če delaš tako malo km kot jih napr. jaz potem te poraba ne moti, če bi jih delal pa dosti bi pa dosti rajši imel bencinarja na plin kot pa dizla, čeprav se moram trenutno silom prilike vozit z dizlom.
mislim da je tvoje razmišljanje povsem napačno. Če prideš do neke vsote denarja s svojim lastnim delom in trudom, potem zelo dobro premisliš kako ga boš zapravil. Če ti je všeč V8 motor in si ga želiš moti te pa poraba, potem je plin idealna rešitev. Seveda pa mora biti plinska naprava homologirana in zmontiorana pri pooblaščenem servisu.
Če delaš tako malo km kot jih napr. jaz potem te poraba ne moti, če bi jih delal pa dosti bi pa dosti rajši imel bencinarja na plin kot pa dizla, čeprav se moram trenutno silom prilike vozit z dizlom.

izzzzy napisal/-a:Informacije je sicer iz druge roke-pa vseeno: V celju je baje možno tankat plin na Plinarniški ul.(500 m naprej od City centra v smeri Šentjurja). Ne vem točno ali na Butan plinu ali Linde plini. Firmi sta namreč ena zraven druge. Edina ovira je delovni čas, od 07-15 ure.
Ni baje, res je. V smeri proti Šentjurju, na levi strani ceste. Oba moja prejšnja požeruha sta se tam prav pogosto ustavljala.
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order
- Rafter
- Upravnik
- Kraj: Southern District of Maribor
- Kontakt:
Kleno napisal/-a:Naj bolj zoprno je, da v sloveniji obstaja zelo malo crpalk. recimo na stajerskem koncu imajo samo eno (MB).
Spet se bom pametnega delal.
Včeraj sem govoril s kolegom, ki je zaposlen na Petrolu in im je povedal, da bomo v kratkem v Mariboru dobili kar tri NOVE lokacije za tankanje LPG - Ptujska 188 (bivši Shell), na Poljanah (pri Planetu Tuš) ter še eno.
Drugače pa lahko na cesti opazite tudi Fiat Dobloje z reklamnimi oznakami Petrol LPG, in če verjamete ali ne - laufajo na plin!

The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم
Ljudje vsa evropa se vozi na plin in vse več bo takih in drugačnih primerov. Dost je blo da smo bili odvisni od Busha in njegovih muh. Kadar koli je bil problem v svetu so cene nafte narasle in tisti, ki pravi (nisem si zapomnil imena), da če kupiš 5.0 mašino pa bod frajer pa ga tanki. Skrajno neumno razmišljanje res bedasto. Zakaj bi se vozil 100km za 20 evrov če imaš možnost za polovico ceneje. In tisti, ko pravi, da je imel 15 let nazaj lado na plin in da ima izkušnje z plinom BUAHAHAHA samo smejem se takim prijavam. Danes so to čisto drugi sistemi na drugačen princip itd... Vglavnem se tudi jaz vozim na plin naredil sem že 10000km z plinom in na leto delam 80000km. Plin sem vgradil v srbiji za 400 evrov sekvent varjanto in je BP.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost