ZATEMNITEV STEKEL

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
alesb1
Kraj: postojna

ZATEMNITEV STEKEL

OdgovorNapisal/-a alesb1 » Po Apr 04, 2005 10:45 pm

lp.rabim informacijo kje in za kolk dnarja mi zatemnijo stekla,kakšne so omejitve,dokumentacija! Čimtemnejše za JEEP GRAND 5,2 Letnik 95 črne barve :kadi_in_zgleda_kul: ker vidim,da nekdo "vsiljuje"radije mu povem,da je v tem JEEPU odveč...v8 :plese: lp.PASTWJNČAN
wrangler

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Apr 05, 2005 10:27 am

S homologacijo bo "čimtemnejše" bolj težko. Jaz sem peljal nekam v Mengeš, pa je šlo čez homologacijo brez težav. Če hočeš dobro delo, ti ne priporočam, da narediš sam: sem že kar nekaj nalepk in folij nalepil, pa gre zelo težko brez mehurčkov ali prask. Vseeno: če kupiš material sam (z atestm oz. certifikatom - poglej pri Actinia d.o.o.) po mojem lahko nalepiš - če nočeš 100% kvalitete ampak manj stroškov - tudi sam. Pa vseeno vprašaj na LPP če ti bodo požegnali.
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

alesb1

OdgovorNapisal/-a alesb1 » To Apr 05, 2005 12:06 pm

Hvala za podatek,upam,da še kdo kej pove :moli: lp.PASTWJNČAN
wrangler

x sports
Kraj: n.gorica

OdgovorNapisal/-a x sports » To Apr 05, 2005 8:14 pm

živjo jst vem za enega ki to dela ti zalepi in da tudi papirje tako da
sploh ni problem za tehnični al pa policijo. Vse homologirano.
če te zanima mi sporoči se bom malo več pozanimal.
ps.nisem pozabil na posnetke jih ni dosti ma kar je bom dal Matjažu.

alesb1

OdgovorNapisal/-a alesb1 » To Apr 05, 2005 9:50 pm

Te pokličem rabu bom sigurno :twisted: mater je ŽIVAL :skace_od_srece: res ne rabi radia :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Medtem,ko bo matjaž miksu pa upam,da tudi niva stran kej naloži uni roll samuraja bi se prilegu ::ooooooo: lp.PASTWJNČAN
wrangler

Uporabniški avatar
Ludwig
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » To Apr 05, 2005 10:03 pm

Jaz sem včasih lepil folije na šipe in nalepke na avtomobile.
2Miran: ČE imaš probleme z mehurčki, verjetno lepiš "na suho".
Tako je praktično nemogoče nalepit folijo brez mehurčkov. Treba je lepiti "na mokro" in podlaga za lepljenje mora biti hladna. Na vroče steklo ali pločevino tudi ni mogoče lepo nalepiti. Na šipe je folijo čisto enostavno nalepiti, edino priporočljivo je da šipe pobereš ven, ker je lažje obrezati folijo. KAr pa se prask tiče, so pa za tako delo posebni plastični "špohtelni", ki ne puščajo prask. Če pa čez geotrikotnik položiš mokro krpo in malo paziš pa tudi gre....
2POSTOWJČAN: Če se boš odločil lepit sam, pokliči, pa ti pridem pomagat. No fear pa naj pripravi kak liter tistega, ki smo ga na dirki...
LP Ludwig
God shave the queen...

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Apr 05, 2005 10:45 pm

Ludwig:
Hvala nevem komu, da sem lepil na mokro. In tudi "špohtl" sem imel ta pravi. Pa vseeno še vedno trdim, da tako enostavno ni. Je pa res, da sem en zaj... tip in vem kakšna mora biti določena stvar, da je 1A.
Sem pa prepričan, da po ene par dozicah onega ta tekočega se vam bo tako je... ali je kakšen mehurček ali ne :lol:
LP
Miran

Uporabniški avatar
miha
Kraj: Gabrovka GPS N46° 00' ,E15° 00'
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miha » To Apr 05, 2005 11:43 pm

Jaz sem dal v Novo Mestu pri Farmelu, narejeno Ok in nobenih težav.
Rekli so da tu ni poti, jaz sem jih videl na tisoče !
Dobri planinski čevlji.

Uporabniški avatar
Ludwig
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » Sr Apr 06, 2005 12:43 am

miran napisal/-a:Ludwig:
Pa vseeno še vedno trdim, da tako enostavno ni.

Ok. Če kdo misli da bo folija sama skočila na steklo se moti. Čisto enostavno ni, to je res. Ampak da se pa. Kaj je enostavno je pa zelo relativna stvar. Meni nalepit folijo, tebi pa predelat avto za invalida...
God shave the queen...

Uporabniški avatar
DjRojc
Kraj: Anhovo

OdgovorNapisal/-a DjRojc » Če Apr 07, 2005 4:55 am

Na grandu sem temnil vsa stekla pri Reklame Strukelj Nova Gorica in sicer
7zadnjih do 28%manjsa prepustnost sprednje pa le do12%. Delo opravil enkratno racun pa za 10ur dela 45000 SIT.
Jeep, ko cesta ni vec meja.

Uporabniški avatar
miran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Če Apr 07, 2005 6:50 am

DJ:
Sprednje steklo :shock: homologacija?
prednji bočni stekli :shock: homologacija?
LP
Miran

PS: kaj zadnje luči si tudi zatemnil?

Uporabniški avatar
Samo
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Samo » Če Apr 07, 2005 7:46 am

Najboljša zatemnitev za zadnje luči je, da kar kable dol potegneš. Kaj pa zatemnitev prednjih luči? Se s tem tudi kdo ukvarja? Dobiš pa tudi kit za znižanje in spojlerčke, s katerimi potem Grand Chrerokee res hudo zgleda. Avto je potem stabilnejši v ovinkih (ampak še kar te v ovinkih lahko prehiti kak Clio), moraš pa na vsakem ležečem policaju izstopit, pa it pred avto pogledat, da ne boš slučajno spojlerja odlomil. Ampak se vseeno splača. Če pa kupiš ojačan spojler in avto spustiš na vsega 5cm od tal, pa baje lahko splužiš doma dvorišče. A je že kdo probal na terenca namestiti luči, ki osvetljujejo tla pod avtom? To more biti šele noro predvsem pa tudi atraktivno: na nočnem hardu bi gledalci natanko vedeli, čez kakšne ovire se voziš, pa sovoznik bi tudi bolje videl, po čem se voziš in bi ti lažje svetoval: "Pazi, regrat boš povozil!" :)
Ali pa če nabaviš flourescenten štrik za vitel, pa potem na eni luči na strehi namestiš UV žarnico - potem natanko vidiš štrik na nočnem hardu :).

LP
Samo

Uporabniški avatar
dragonja
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a dragonja » Če Apr 07, 2005 8:05 am

Samo napisal/-a:Najboljša zatemnitev za zadnje luči je, da kar kable dol potegneš. Kaj pa zatemnitev prednjih luči? Se s tem tudi kdo ukvarja? Dobiš pa tudi kit za znižanje in spojlerčke, s katerimi potem Grand Chrerokee res hudo zgleda. Avto je potem stabilnejši v ovinkih (ampak še kar te v ovinkih lahko prehiti kak Clio), moraš pa na vsakem ležečem policaju izstopit, pa it pred avto pogledat, da ne boš slučajno spojlerja odlomil. Ampak se vseeno splača. Če pa kupiš ojačan spojler in avto spustiš na vsega 5cm od tal, pa baje lahko splužiš doma dvorišče. A je že kdo probal na terenca namestiti luči, ki osvetljujejo tla pod avtom? To more biti šele noro predvsem pa tudi atraktivno: na nočnem hardu bi gledalci natanko vedeli, čez kakšne ovire se voziš, pa sovoznik bi tudi bolje videl, po čem se voziš in bi ti lažje svetoval: "Pazi, regrat boš povozil!" :)
Ali pa če nabaviš flourescenten štrik za vitel, pa potem na eni luči na strehi namestiš UV žarnico - potem natanko vidiš štrik na nočnem hardu :).

LP
Samo
:moli: :moli: :moli:

Uporabniški avatar
No fear
Kraj: Ajdovščina-okolica

OdgovorNapisal/-a No fear » Če Apr 07, 2005 12:56 pm

Samo, predlagam ti, da vse to narediš ba bomo imeli predstavitev na naslednjem HARDU v Mariboru! :wink: :wink:

2Ludwig: Ko boste folije limali vam z veseljem prnesem kak liter, če boš rabil več, moraš pa k mojemu bratu, k ne bo več radodaren, namreč on se s tem ukvarja, jaz pa vsaketolko kaj s prjatli spijem! :D :D
Lep pozdrav!
Jeep bo vedno Jeep, vse ostalo so terenska vozila!

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » Če Apr 07, 2005 1:22 pm

Za prednji stekli dobis homologacijo takoj za vetrobransko pa le za pas na zgornji strani stekla

Uporabniški avatar
Ludwig
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » Če Apr 07, 2005 4:24 pm

No fear napisal/-a:

2Ludwig: z veseljem prnesem kak liter, če boš rabil več, moraš pa k mojemu bratu, k ne bo več radodaren, namreč on se s tem ukvarja, jaz pa vsaketolko kaj s prjatli spijem! :D :D

Bom javil predno pridem k tvojmu bratu. Zaenkrat doma še ni prazna flaša in se te pri vsakem kosilu s hvaležnostjo spomnim, ko je glaž prazen....
God shave the queen...

g

OdgovorNapisal/-a g » Če Apr 07, 2005 5:20 pm

v Lj. temni Rainer, Središka 4, 041 619 886, uporablja 3M material, ne temni na avtu, "grand cheeroki", cca 200 EUR

postopek za homologiranje:
-prijaviš se na LPPju
-na vrsti si čez 14 dni, sabo rineseš papirje, ki si ji dobil ob vgradnji
-plačaš 24000 sit, čez en teden dobiš homologacijo po pošti

informacija je stara cca 3 mesece, ko sem jaz to delal
(še en nasvet: če imaš še kaj za homologirat (gume,...) prijavi vse
ker je cena enaka
lp g

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » So Apr 09, 2005 9:09 am

WTF, a zdej je že 24 jurjev. :shock: :( :x

Uporabniški avatar
Ludwig
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » So Apr 09, 2005 11:42 am

Ne. Še zmeraj je 22.000 SIT. Sem ravno včeraj delal za enega CR-Vja.
God shave the queen...

Kia

OdgovorNapisal/-a Kia » To Maj 10, 2005 4:07 pm

Pa v NM maš Farmel. So fantje kar kvalitetni, pa niso dragi. Dobiš pa tud vso dokumentacijo za homologacijo.

mark

OdgovorNapisal/-a mark » So Nov 14, 2009 4:15 pm

Temo sem privlekel iz naftalin,zakon se je s l.2008 spremenil to vem.Vprašal pa bi za nasvet,kam peljati.

Uporabniški avatar
Al1975
Kraj: Bevke down town
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » So Nov 14, 2009 7:09 pm

Dr. Glass ti zadevo poštima in da papirje za homologacijo! :wink:
Slika

Uporabniški avatar
marjan

OdgovorNapisal/-a marjan » So Nov 14, 2009 7:10 pm

pohvalno da si uoporabil funkcijo išči:)

http://zatemni.si/

poznan kot BLEKI...človek je res pošten in dela za pošteno ceno,in kvalitetno

PRIPOROČAM

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Nov 14, 2009 11:15 pm

Davnega leta 2005, ko še nisem vedel za ta forum je bilo zapisano tole...

Samo napisal/-a:Najboljša zatemnitev za zadnje luči je, da kar kable dol potegneš. Kaj pa zatemnitev prednjih luči? Se s tem tudi kdo ukvarja? Dobiš pa tudi kit za znižanje in spojlerčke, s katerimi potem Grand Chrerokee res hudo zgleda. Avto je potem stabilnejši v ovinkih (ampak še kar te v ovinkih lahko prehiti kak Clio), moraš pa na vsakem ležečem policaju izstopit, pa it pred avto pogledat, da ne boš slučajno spojlerja odlomil. Ampak se vseeno splača. Če pa kupiš ojačan spojler in avto spustiš na vsega 5cm od tal, pa baje lahko splužiš doma dvorišče. A je že kdo probal na terenca namestiti luči, ki osvetljujejo tla pod avtom? To more biti šele noro predvsem pa tudi atraktivno: na nočnem hardu bi gledalci natanko vedeli, čez kakšne ovire se voziš, pa sovoznik bi tudi bolje videl, po čem se voziš in bi ti lažje svetoval: "Pazi, regrat boš povozil!" :)

LP
Samo

Mogoče bi ieml dovolj "jajc" a čirota več kot 6-7(al pa še to ne) cm ne moreš spustit :) Z lučkami pa mi je zanimiva ideja....mogoč jo uresničim :D

mark

OdgovorNapisal/-a mark » Ne Nov 15, 2009 10:35 am

Na spletu sem našel tudi SDI Trzin,ki mi deluje o.k.,Kdo pozna?Temnil bi rad v dveh odtenkih,pa vsi nimajo v ponudbi.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta