Dodatek olju

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Zajček
Kraj: notranjska

Dodatek olju

OdgovorNapisal/-a Zajček » Po Nov 07, 2011 2:51 pm

Na trgu je vedno več dodatkov olju, kateri naj bi "čudežno " vplivali na motor. Praktično naj bi iz starega motorja naredilo motor z lastnostmi novega.

Zanima me, če je že kdo kakšen tak dodatek vlil v svojega terenca in kakšni so bili vtisi?

Morda bi v mojega Patrola tudi jaz nalil kakšen dodatek (ne vem še, katerega?!), da bi se drastično zmanjšala poraba, povečala moč in podobno.
:P

Uporabniški avatar
andsuzuki
Kraj: Banjška planota, Goriška

OdgovorNapisal/-a andsuzuki » Po Nov 07, 2011 3:21 pm

Po moje ne bo noben od dodatkov prispeval ne k moči ne k zmanjšanju porabe. No ja, zmanjšanju porabe olja lahko
Kdor dela, greši, reče petelin in zleze z race
Lp Andrej

Zajček

OdgovorNapisal/-a Zajček » Po Nov 07, 2011 3:28 pm

Olja že zdaj praktično ne porablja........ :) Morda bi dosegel kaj bolj miren tek pri mrzlem motorju?? :roll:

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

Re: Dodatek olju

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Po Nov 07, 2011 3:55 pm

Zajček napisal/-a:Morda bi v mojega Patrola tudi jaz nalil kakšen dodatek (ne vem še, katerega?!), da bi se drastično zmanjšala poraba, povečala moč in podobno.
:P

Slika

krucefix, a eni še kar verjamete v dobre vile :shock:

Zajček

OdgovorNapisal/-a Zajček » Po Nov 07, 2011 4:56 pm

Super, Alien!!!!!!!!!! Kje, hudiča, pa si dobil to zadevo? Saj to je pravi odgovor na moje želje :skace_od_srece:

Prosim, če mi še poveš, kje se da to stvar kupiti :thank_you: :thank_you: :thank_you:

Cena sploh ni važna, samo zrihtaj!!!!!!!! :veselo_za_volanom:

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Po Nov 07, 2011 5:18 pm

:kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne:
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
Huligan
Kraj: Kostanjevica na Krki

Re: Dodatek olju

OdgovorNapisal/-a Huligan » Po Nov 07, 2011 5:20 pm

Slika

krucefix, a eni še kar verjamete v dobre vile :shock:[/quote]

Ta je pa huda. :kaj_takega_pa_se_ne: :krohota_se: :krohota_se:[quote]
BOLJŠ IZ ŠIHTA SKREGAN KOT ZMATRAN.

Mihevc

OdgovorNapisal/-a Mihevc » Po Nov 07, 2011 5:51 pm

Jaz sem o tem dosti bral na ford forumu!
Nekateri so dajali dodatke gorivu-nafti.dodatek so zmešali z 1.5l nafte,naredili povezavo preko pumpe,da so črpali direktno iz kante(van so dali tudi povratni vod)in pustili avto lavfat dokler niso te mešanice porabl!
Kot sem tudi sam videl v živo je stvar zelo lepo spucala ventile,šobe, egr,..
Odzivnost mnogo boljša,nekoliko manjša poraba predvsem pa mnogo bolši zvok motorja(bolj meren)in manj kajenja!
Nevem pa koliko časa to deluje,koliko časa obstoji teflon na delih?
Dodatek k olju sem oporabljav pri ford capriju,že pred mnogo leti in je bila razlika očitna.
Pri menjavi olja sem v motor naliv dodatek,ga pustil laufat 5-10min.,da se teflon dobro prime na dele v motorju in doliv olje!

Verjetno pa ni vsaka žajfnica dobra!!
lp.

Zajček

OdgovorNapisal/-a Zajček » Po Nov 07, 2011 6:16 pm

Verjetno res ni vsaka žajfnca dobra! Ravno zato sprašujem, če je morda vseeno kakšna zadeva, ki motorju bolj koristi, kot škodi :idea:

Dobrodošlo je vsako mnenje, tudi podobno Alienovemu, da se človek vsaj malo nasmeje, ha, ha! 8)

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Nov 07, 2011 6:57 pm

Ene dve leti nazaj sem v Tamiča vlil eno profi zadevo za delovne stoje. Ni bilo poceni (cca 100€ za pol litra), ampak je delovalo. Takoj je začel motor mirneje teči in vžigati - dobil sem tudi cca 200+ obratov pri polnem plinu. Na porabi se ni poznalo oz. nisem temeljito testiral! Vseeno ni toliko doprineslo, da bi ponovil vajo ob ponovni menjavi olja.

Menim, da so učinki aditivov res takojšnji, dolgoročno pa se pomoje ne izplača oz. ni haska. Na embalaži je pisalo da naj vlivam ob vsaki menjavi olja. Olje me pride ene 30€, da bi pa še aditiv za 100€ not vsakič vlival se pa zame ne splača.

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Po Nov 07, 2011 8:27 pm

[quote="Zajček"]
Prosim, če mi še poveš, kje se da to stvar kupiti :thank_you: :thank_you: :thank_you:

Cena sploh ni važna, samo zrihtaj!!!!!!!! quote]

Dobi se v samurailandu. Na podlagi dolgoletnih iskušenj s starimi in istrošenimi kinderjajci smo razvili specijalne aditive. Pomagajo pri vsakovrstnih težavah, za vsako bolezen se aditivček najde. Ker smo opazili da so patroli tudi bolj ali manj istrošena jajca smo seveda takoj razvili posebno kolekcijo prav za patrole. Gre pa za izdelke iz zajčkove linije, in sicer Patrolix in Patrolex. Prav ponosni smo na izdelek, ki se dobi samo pri nas, in sicer Anti smoke treatmant (Pušing no more, za SLO trg in Nema više pušenja za balkan).

V ponudbi je osnovni treatmant paket, ki vsebuje:

Slika

Vkolikor vzamete 2 osnovna paketa vam PODARIMO še izdelke iz SPECIAL edition. Gre pa za vrhonske TOP SEKRET aditive namenjene športnim vozilom.

Slika

IN POZOR!!! Vse to dobite popolnoma BREZPLAČNO!!! Plačate samo 100€ DNN (davek na naivnost)
Vse kar morate storiti je da pokličete in poveste da imate keš. Če pokličete v naslednjih desetih minutah vam brezplačno podarimo še naslednje:

Slika

To morate popiti da lahko sploh ujamete vaš avto, po tem ko mu boste dolili naše aditive.

LP

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Po Nov 07, 2011 9:30 pm

V tejle online trgovini imajo kar nekaj aditivov:
če turbina slabo fila, oz namesto turbine (pozor samo za bencinarje)
http://shop.etel-tuning.de/zubehor/86-ladeluft.html

Za večjo moč je potrebno najprej urediti Ventilspiel:
http://shop.etel-tuning.de/technisches- ... spiel.html

in dodati malo kompresije:
http://shop.etel-tuning.de/technisches- ... -tube.html

Za bolj miren tek motorja pri prostem teku:
http://shop.etel-tuning.de/technisches- ... 70022.html

Če je poraba prevelika:
http://shop.etel-tuning.de/technisches- ... pomat.html

Po menjavi olja pa obvezno menjati še 710 pokrovček
http://shop.etel-tuning.de/ersatzteile/ ... 10-er.html

Če vaš mehanik pravi, da menjava 710 pokrovčka ni potrebna, mu to povejte še enkrat s posebnim orodjem "prepričevalec"
http://shop.etel-tuning.de/nutzliches/2 ... arker.html

Za boljše zaviranje priporočajo dirkalno zavorno mast:
http://shop.etel-tuning.de/nutzliches/1 ... nfett.html

Aditiv za menjalnike (pazi pri izboru barve)
http://shop.etel-tuning.de/leistungstun ... 70008.html

Če vaš diesel čudno laufa, ropota, ipd, potem nemudoma obiščite online trgovino in si naročite lepši diesel zvok. Navoljo več kot 2000 zvokov.
klik...

Jaz sem pa ravnokar naročil mast za klinaste jermene. Končno nič več nadležnega cviljenja zjutraj.
http://shop.etel-tuning.de/zubehor/129- ... nfett.html
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » To Nov 08, 2011 12:50 pm

Minister gregor je povedal kaj si misli o aditivihSlika

:lol:

gregor napisal/-a:Če vaš mehanik pravi, da menjava 710 pokrovčka ni potrebna, mu to povejte še enkrat s posebnim orodjem "prepričevalec"

Tale pa zmaga Slika

Redno vzdržujte avto pa ni potrebe po aditivih. Nekaj deluje, večina je pa nateg. Polovica jih pa posredno naredi še več skode, vsaj kar se dodatkov olju tiče. Tisti ki obljubljajo ekstremno zmanjšanje porabe so pa vsi po vrsti nateg. Prav tako dodatki za kao povečanje moči. Dokazano se nič ne pozna pri avtih tam do 300 KM nad to mejo pa komaj da se pozna. Pa še to se da odčitat le na aparaturah. (govorim o dodatkoh gorivu)
Zna pa bit kakšen placebo učinek prisoten :lol: [/b]

Uporabniški avatar
Benfl
Kraj: Goriška

OdgovorNapisal/-a Benfl » Sr Nov 09, 2011 10:03 am

AŁIEN napisal/-a:Prosim, če mi še poveš, kje se da to stvar kupiti :thank_you: :thank_you: :thank_you:

Cena sploh ni važna, samo zrihtaj!!!!!!!! quote]

Dobi se v samurailandu. Na podlagi dolgoletnih iskušenj s starimi in istrošenimi kinderjajci smo razvili specijalne aditive. Pomagajo pri vsakovrstnih težavah, za vsako bolezen se aditivček najde. Ker smo opazili da so patroli tudi bolj ali manj istrošena jajca smo seveda takoj razvili posebno kolekcijo prav za patrole. Gre pa za izdelke iz zajčkove linije, in sicer Patrolix in Patrolex. Prav ponosni smo na izdelek, ki se dobi samo pri nas, in sicer Anti smoke treatmant (Pušing no more, za SLO trg in Nema više pušenja za balkan).

V ponudbi je osnovni treatmant paket, ki vsebuje:

Slika

Vkolikor vzamete 2 osnovna paketa vam PODARIMO še izdelke iz SPECIAL edition. Gre pa za vrhonske TOP SEKRET aditive namenjene športnim vozilom.

Slika

IN POZOR!!! Vse to dobite popolnoma BREZPLAČNO!!! Plačate samo 100€ DNN (davek na naivnost)
Vse kar morate storiti je da pokličete in poveste da imate keš. Če pokličete v naslednjih desetih minutah vam brezplačno podarimo še naslednje:

LP

Ma kje si pa to staknil :shock:
A uvažate tudi kaj za japonske mašine, na primer kakšen FRITEZAFIX ? Sicer sem slišal, da za te mašine najbolj pomaga dodatek na bazi olivnega olja :roll:

ALIEN napisal/-a:
Polovica jih pa posredno naredi še več skode, vsaj kar se dodatkov olju tiče.

:aplavz: Resnica božja, sicer bi tisti polovici dodal še skoraj polovico.

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Nov 10, 2011 10:28 am

Benfl napisal/-a:[
:aplavz: Resnica božja, sicer bi tisti polovici dodal še skoraj polovico.

Itak, sam jaz sem omenil 50% za katere je nedvomno da imajo škodljive posledice.....

Sicer sem pa prikazal kako to gre s temi stvarmi. Upam da zajček ne zameri, tale nick zajček je bil prav primeren. Seveda gre pa za hec.....
Gre se samo za to kako strižejo, mal reklame in marketinga, kup obljub, fensi embalaža, mal drobnega tiska da ne odgovarjajo za posledice (itak je nedokazljivo) in to je to.....
Ni slučajno najbogatejši letos ni najbolj bogat.....ubada se prav s tem. Tako prodajo mislim.....marketing pa to....
Na teh aditivih bi moralo pisat kot na zdravilih: pred uporabo se posvetujte z proizvajalcem, vzdrževalcem ali serviserjem vašega vozila.
Ni vse zanič žal je pa večina nateg. Največja žalost pa je da jih je veliko, ki imajo škodljive posledice.
Zdaj pa vedi kaj je kaj, ne vem če ima kateri tak izdelek znastveno raziskano in potrjeno delovanje ali vpliv. ( posledice uporabe da niti ne omenjam)Ne glede za kako hudo firmo gre. Resnica je da znajo "tahudi" bit najhujši prehlajači. Več plačaš za firmo kot je sam izdelek v resnici vreden. Če 40% folka pade na firmo je že dost.......glede na to da jih je veliko, ki pravijo da je vse kar pravijo na TV in pišejo v časopisu, RESNICA........se ni za bat da bi zmanjkalo ovc za striženje.

TRCO1
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TRCO1 » Če Nov 10, 2011 12:18 pm

ena iz prakse...

sosed je v kolikotolk zdrav avto (motor) naliv v olje pri menjavi QMI aditiv in mu je motor začel pregrevat zgleda da je bilo vse skupaj pregosto ....pri naslednji menjavi pa je bilo spet vse uredu z malo večjo porabo olja katere prej ni imel....po tem smo prišli do zaključka da je QMI super zadeva za zelo slab motor in drži dokler ni treba oglasa na avtonetu zbrisat...
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777

Uporabniški avatar
Benfl
Kraj: Goriška

OdgovorNapisal/-a Benfl » Če Nov 10, 2011 10:21 pm

Pred tridesetimi leti smo olja menjavali vsakih 6000 km; pozimi eno, poleti drugo. Tudi če si uporabljal multigradna olja in ti za mašino ni bilo vseeno si moral motorno olje menjavat vsakih 10.000km. Sedaj pa motorna olja menjavamo vsakih 30.000 km, nekateri še redkeje. Verjamem da je to odraz boljših materialov, kvalitetnejše obdelava (izdelave), a levji delež nosijo motorna olja sama. Mineralnih olj skoraj ne poznamo več, ker so jih sinetična, zaradi sprejemljivih cen, popolnoma izrinila. Sintetična olja sama po sebej pa dopuščajo združevanje s raznimi dodatki (proti asorbciji vlabe, proti penjenju, izpiralnimi sredstvi, teflon, temperaturna obstojnost,...), katera te olja vsebujejo. Le te so odmirili strokovnjaki in so poslovna skrivnost vsake hiše, ki se z olji resno ukvarja. Zavedati se moramo, da je vsem proizvajalcem olj velik ineres priti v "prvo ugradnjo" oziroma biti generalni oskrbnik olj za avtomobiljske hiše kot so... Vsak dodatek pa se ne veže oz. ni kontabilen z vsakim drugim dodatkom in če v motorna olja(govorim o boljšem olju) vlijem nek skupek nečesa, v večini primerov pride do obratnega učinka. Dodatki se združujejo, med seboj reagirajo, se izničujejo in izločajo kot usedlina.
Če se nam z uporabo teh olj poveča poraba olja, poveča dimljenje,... vsi vemo kaj je vzrok in sigurno ga ne bomo odpravili z dodatki motornih olj; kvečjemu ga bomo še poslabšali.

Na drugi strani pa moram rečt, da sem imel zelo dobre izkušnje z dodatki za gorivo. Pri rednem dodajanju so popolnoma odpravila bencinski kamen v čašicah karburatorjev. Je pa tudi tu res, da je tudi to brez veze, če uporabljamo "uni ta dražji" bencin, ki se od "navadnega" razlikuje le po teh dodatkih.

S tem želim povedati, da če avto dimi ali pije olje je pač potrebno zamenjati gumice ventilov, batne obročke,... in ne dalivat Red Bull-a, da bo avto dobil krila. Da kadi in pije olje je vzrok veliko km ali slabo vzdrževanje.

spark

OdgovorNapisal/-a spark » Pe Nov 11, 2011 6:00 pm

Končno ena pametna !!!
:aplavz:

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » So Nov 12, 2011 8:30 am

Benfl napisal/-a:Pred tridesetimi leti ........

Najs :nazdravljamo:

Post si pa začel kot bi pravljico pisal :lol:

Zajček

OdgovorNapisal/-a Zajček » So Nov 12, 2011 9:00 pm

Vse je "cool", ampak glede na dejstvo, da sem jaz začel s to temo, sklepam, da lahko povem, da moj Patrolček ne dimi in ne pije olja.

:D

Glede aditiva sem vprašal samo, če obstaja kakšen tak, da bi motorju koristil, ali je vse en lari-fari.............. :roll:

No, glede na odgovore, ki sem jih prejel, sklepam, da je vse en lari-fari! :cry:

Verjetno je torej najbolje, da ima dobro olje, menjano vsaj na 10000 km, dizelsko gorivo in to je to!!! :idea:

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » So Nov 12, 2011 9:15 pm

Zajček napisal/-a:Vse je "cool", ampak glede na dejstvo, da sem jaz začel s to temo, sklepam, da lahko povem, da moj Patrolček ne dimi in ne pije olja.

no glede na to, da avto prodajaš bi jaz rekel, da se zdej probaš iz ..... ven izvleč... :twisted:

Zajček

OdgovorNapisal/-a Zajček » Ne Nov 13, 2011 9:24 am

To je tvoje mneje, 5x4, ampak je napačno. Avto res tudi prodam, če si kdo želi dobrega Patrola.

Zate pa itak ni naprodaj, 5x4, ha, ha 8) ...........je predober! 8)

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov