Krivljenje cevi
Krivljenje cevi
Kje bi v okolici Ljubljane dal ukriviti fi 60 cev debelostensko za lok pri odbijaču? Ali pa v okolici Domžal.
Lp
David
Lp
David
Hmm, najverjetneje tudi pri Kogovšeku nebo nič z krivljenjem cevi tvojih potreb.
Ko sem jaz izdeloval BULL za sebe, sem tudi iskal podjetje, katero se bi ukvarjalo s tem. Na koroškem imamo podjetje, ki izdeluje gozdarske nadgradnje na traktorje (loki, itd.). Na vprašanje, kako ukriviti takšno cev na sorazmerno mali radius katerega sem potreboval, so mi odgovorili, da bo težka, ter je najlažje, da grem do prve železnine, kupim 90* kolena, ter jih uvarim. Tako sem storil, ter boš moral verjetno tudi ti.
Pa še najprej boš rešil zadevo.
Pa lep pozdrav;
David
Pa lep pozdrav;
David
NissaN Patrol GR - Prenovljen, ter v novi podobi!:D
V mislih sem imel cev fi 60 debelostensko (3mm). Zakaj kogovšek nebi, saj je delal tudi neke rock sliderje, in bull bare tud dela. Razen če lahko krivi samo tankostenske cevi.
Lahko pa razrežem dosedanji bulbar in porabim samo glavni lok.
Tako bom uničil original kobro rostfrei kromirano. Stena je pa 2mm.
Po moje je vseen ceneje, kot če ga prodam.

Lahko pa razrežem dosedanji bulbar in porabim samo glavni lok.
Tako bom uničil original kobro rostfrei kromirano. Stena je pa 2mm.
Po moje je vseen ceneje, kot če ga prodam.

Nazadnje spremenil DavidJ, dne To Jul 24, 2012 12:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če samo malo pogledaš tiste krom bull bare, boš videl da je vsak drugi upognjen, udrta cev, itd. Montirani so pa večina na kakih ML-ih, kangoojih, kombijih ipd, tako da najbrž je to le od kakih parkirišč.
Je pa res, da tisti lokec ne bo ravno ne vem koliko na udaru. Ponavadi bolj zapneš kje spodaj.
Ali kdo ve kako se kaj štriha inox?
Je pa res, da tisti lokec ne bo ravno ne vem koliko na udaru. Ponavadi bolj zapneš kje spodaj.
Ali kdo ve kako se kaj štriha inox?
DavidJ,
malce sem firbčen že po naravi, tako da me zanima naslednje:
- v sliki designa "Warn-looks-a-like" odbijača se vidi, da je zaključen nekako pred smernikom oz. pozicijsko lučjo. Verjetno je za to nekakšen razlog, ki me močno zanima.
- roštilj, ki je na sliki v kromirani izvedbi je očitno nekakšen originalen kos. Njegova funkcija je samo v tem, da v primeru trka v smetiščno kanto sesuje še motorni pokrov, masko in vsaj eno luč. Če prav razumem, bi ti to rad rešil tako, da bi stvar konstruiral iz 2 mm debelostenske cevi. Če je temu tako, je moje vprašanje, kako močna je šasija in kako misliš to vse skupaj pritrditi nanjo. Tendenca vse te šare namreč je, da popusti šibkejši člen.
- Patrol je morebiti res robusten izdelek designa iz srednjega veka. Tvoja železnina spredaj pred prednjo osjo bo tehtala takole na oko 50 kg. Kako boš preprečil vzmetem in blažilcem, da se ne bi usrali pred zahtevno nalogo vlačenja novonavlečene krame naokoli (menda ja ne pride še vitel v vso to šaro?!?)?
- še zadnje vprašanje. Kolikokrat bi do sedaj pri terenski vožnji že potreboval vse zgoraj omenjeno?
S srečnim pričakovanjem tvojih odgovorov želim vsem skupaj krasen večer,
LP Bizzy
- v sliki designa "Warn-looks-a-like" odbijača se vidi, da je zaključen nekako pred smernikom oz. pozicijsko lučjo. Verjetno je za to nekakšen razlog, ki me močno zanima.
- roštilj, ki je na sliki v kromirani izvedbi je očitno nekakšen originalen kos. Njegova funkcija je samo v tem, da v primeru trka v smetiščno kanto sesuje še motorni pokrov, masko in vsaj eno luč. Če prav razumem, bi ti to rad rešil tako, da bi stvar konstruiral iz 2 mm debelostenske cevi. Če je temu tako, je moje vprašanje, kako močna je šasija in kako misliš to vse skupaj pritrditi nanjo. Tendenca vse te šare namreč je, da popusti šibkejši člen.
- Patrol je morebiti res robusten izdelek designa iz srednjega veka. Tvoja železnina spredaj pred prednjo osjo bo tehtala takole na oko 50 kg. Kako boš preprečil vzmetem in blažilcem, da se ne bi usrali pred zahtevno nalogo vlačenja novonavlečene krame naokoli (menda ja ne pride še vitel v vso to šaro?!?)?
- še zadnje vprašanje. Kolikokrat bi do sedaj pri terenski vožnji že potreboval vse zgoraj omenjeno?
LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!
Bizzy napisal/-a:DavidJ,
Slika je simbolična z namenom pokazati kakšen je krom roštilj. Odbijač je narejen do roba in je tudi zaokrožen na robu blatnika.
Od roštilja bi pobral le sredinski lok. To je tisti del iz cevi večjega premera. Ostalo rogovje bi vrgel stran. Oziroma ta lok naredil, kot si že ugotovil, iz debelejše cevi. Ker je lok privarjen le na dveh delih na odbijač, bo to vseeno popustilo prej kot šasija.
Srednjeveški design mi je všeč. Odbijač brez loka tehta 18kg. Original odbijač brez roštilja 11kg. Roštilja nisem vagal ampak ima kar nekaj kil. Glede na to, da ga ne bom tlačil gor, bom najbrž skoraj na istem.
Vitel ja, vitel pa ima po moje 30 kg. Kaj pa naj zdaj? Ali ti veš za kakega lažjega?. Po moje bom pridobil max skupaj 40kg. Ali ostali, ki montirajo vitel nič ne pridobijo na teži?!
Vzmeti so precej močnejše od originalnih, Amortizerji pa koni heavy track raidin že na videz 2x močnejši od originalnih. Po moje ne bodo počepnili.
1x ko sem se zakopal. Upam, da jo bom rabil še manjkrat.
Imaš prav. Patrola sploh ne rabim. Imam še passata starega 21let, ki me popolnoma zadovoljivo prevaža od točke A do B. Je še karavan, da lahko vlačim kramo, ko zidam bajto.
Patrola imam samo zato, da ga občudujem, božam, negujem in se počutim pomembnejšega, ko sedim meter višje in gledam dol vse ostale na semaforju.
Upam, da sem ti odgovoril. Lepo jutro tudi tebi.
LP Bizzy
KERNIK29 napisal/-a:Hmm, najverjetneje tudi pri Kogovšeku nebo nič z krivljenjem cevi tvojih potreb.Ko sem jaz izdeloval BULL za sebe, sem tudi iskal podjetje, katero se bi ukvarjalo s tem. Na koroškem imamo podjetje, ki izdeluje gozdarske nadgradnje na traktorje (loki, itd.). Na vprašanje, kako ukriviti takšno cev na sorazmerno mali radius katerega sem potreboval, so mi odgovorili, da bo težka, ter je najlažje, da grem do prve železnine, kupim 90* kolena, ter jih uvarim. Tako sem storil, ter boš moral verjetno tudi ti.
![]()
Pa še najprej boš rešil zadevo.
![]()
Pa lep pozdrav;
David
ja sva ze dva
sta ima ima,a sta nema bumo kupili
Bizzy napisal/-a:DavidJ,
- roštilj, ki je na sliki v kromirani izvedbi je očitno nekakšen originalen kos. Njegova funkcija je samo v tem, da v primeru trka v smetiščno kanto sesuje še motorni pokrov, masko in vsaj eno luč.
Ponavadi še stransko železje, ki bi naj ščitilo luči, pusti odtise v blatnikih.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
Re: Krivljenje cevi
DavidJ napisal/-a:Kje bi v okolici Ljubljane dal ukriviti fi 60 cev debelostensko za lok pri odbijaču? Ali pa v okolici Domžal.
Lp
David
koritnik depala vas
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777
Krive cevi
V Ljubljani na Dunajski cesti je en zelo dober mojster. Če se pelješ z avtom mimo WTC stolpnice iz centra ven, greš čez avtocesto in po 300 metrih na levi vidiš poslovno stavbo, pa še nek hotel je notri. Ena hiša nazaj, umaknjena iz glavne cesta cca 15 m je delavnica in ti mojster naredi marsikaj.
A se bo treba odpeljati do prvega semaforja, polkrožno obrniti in nazaj... to je to. Ali pa ensotavno iz smeri Črnuč pa bo.
LP
Bojan
A se bo treba odpeljati do prvega semaforja, polkrožno obrniti in nazaj... to je to. Ali pa ensotavno iz smeri Črnuč pa bo.
LP
Bojan
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov