Napaka na zavorah???
Napaka na zavorah???
Lep pozdrav,
nekaj me zanima, bremze mi na suhi cesti primejo zelo dober, tut ko gre dež. Problem se pojavi, ko je podlaga spolzka npr. zabremzaš na mokri travi ali pa ko je na cesti sneg, da ni splužena, takrat zavore ne primejo ampak ko pritisneš na stopalko, ti jo kr odbija, in sliši se kot bi nekaj ružilo noter, pa sloh se ne moreš ustavit takoj.
nekaj me zanima, bremze mi na suhi cesti primejo zelo dober, tut ko gre dež. Problem se pojavi, ko je podlaga spolzka npr. zabremzaš na mokri travi ali pa ko je na cesti sneg, da ni splužena, takrat zavore ne primejo ampak ko pritisneš na stopalko, ti jo kr odbija, in sliši se kot bi nekaj ružilo noter, pa sloh se ne moreš ustavit takoj.
ABS?? in kako funkcijo ima to? z bmw-jem starim 10let zabremzam pa prime in me nese, pri tem pa sploh ne, oz. moram rahlo bremzat. Res pa je da so gume že stare 3 leta in imajo okol 3mm profila, so že kr polizane
Pa je normalno da ti odbija zavoro, ker se sploh ne počutim varno na zasneženi cesti, no varnostno razdaljo je treba imet
Pa je normalno da ti odbija zavoro, ker se sploh ne počutim varno na zasneženi cesti, no varnostno razdaljo je treba imet
Kaj pa, če je čisti začetnik? Sam sem namreč naletel na ljudi, kateri niso še nikdar tako vozili, da bi jim zablokirala kolesa (ali se tega niso zavedali sploh), oziroma so šele sedaj kupili avtomobil z ABS zavorami in bili čisto preplašeni kaj se dogaja z avtomobilom, ko so zavirali na spolski podlagi. Čeprav imajo vozniško tudi po 30 in več let.
LP by Jereb
NN napisal/-a:ABS?? in kako funkcijo ima to? z bmw-jem starim 10let zabremzam pa prime in me nese, pri tem pa sploh ne, oz. moram rahlo bremzat. Res pa je da so gume že stare 3 leta in imajo okol 3mm profila, so že kr polizane
10 let star bmw pa nima abs? to je 2003 letnik....
Da še jaz pristavim svoj lonček...
Imam pa malo drugačen problem. Gre za Chrysler voyagerja letnik 2004. Zavore delajo BP, ABS tudi.
Se pa občasno pri rahlem pritisku na zavorno stopalko vklaplja ABS. Se lepo čuti trzanje na stopalki, pri tem ni nobenega blokiranja koles.
Kakšna ideja?
Morda zrak v sistemu, sem pred kratkim menjal zadnje zavorne ploščice.
Imam pa malo drugačen problem. Gre za Chrysler voyagerja letnik 2004. Zavore delajo BP, ABS tudi.
Se pa občasno pri rahlem pritisku na zavorno stopalko vklaplja ABS. Se lepo čuti trzanje na stopalki, pri tem ni nobenega blokiranja koles.
Kakšna ideja?
Morda zrak v sistemu, sem pred kratkim menjal zadnje zavorne ploščice.
Se popolnoma strinjam. Diski niso zviti in prav nič ne trese pri zaviranju. Le občasno se pri rahlem zaviranju čuti delovanje ABSa na stopalki.
Lahko da je zrak v sistemu, premajhen tlak, okvara senzorja, okvara ventilov...za začetek bom odzračil sistem, pregledal če kje pušča, če je dovolj vakuuma, če ne bo bolje gre pa na servis, ker sam že težko kaj popraviš
Lahko da je zrak v sistemu, premajhen tlak, okvara senzorja, okvara ventilov...za začetek bom odzračil sistem, pregledal če kje pušča, če je dovolj vakuuma, če ne bo bolje gre pa na servis, ker sam že težko kaj popraviš
res je možno da kaj muči senzorje-lahko nabrani ostružki,saj je senzor magnet in se rado kaj nabere gor, tudi blato na polosovini kjer senzor odčituje zna bit problem,slabi kontakti? če ti samo občasno dela je to neka motnja, ker če bi bil samo en senzor slab(prekinjen) sploh nebi deloval abs..
nissan tractor 3.3sdt
Bom še kr tule vprašal, da ne opiram nove teme, kaj mislite o takih gumah za hiluxa, bi kupu takšne, ker bi jih imel pol skos gor, pa je dost profila in bi bile kar za nekaj let, ali bi kupil kr navadne gume.
http://www.gume-popgom.si/nakup-pnevmat ... -r15-100-t
http://www.gume-popgom.si/nakup-pnevmat ... -r15-100-t
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov
? Imaš pa ti sebe in ostale udeležence zelo rad ,da imaš na terencu samo 3mm profila in verjetno DOT iz pamtiveka.