Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup prednjega odbijača - bullbara. Pa ne za to, ker dobro izgleda, ampak zaradi varnosti. Na internetu sem našel slovensko podjetje (ne bom delal reklame), ki se ukvarja z izdelavo le-teh in se malo pozanimal o njih. Izvedel sem, da je debelina "pleha" samo 1,5 mm. To se mi zdi izredno malo in sem skoraj prepričan, da bolj malo pomaga pri morebitnem trku z nekim objektom. Vendar pa so pri tem podjetju rekli, da samo oni v Sloveniji uradno omogočajo homologacijo bullbara.
Pri zastopniku za ARB v Sloveniji mi je pa zelo všeč ARB odbijač, ker izgleda precej masivno. Zato me zanima, če je možna homologacija le-tega v Sloveniji. Aja, vozim Land rover Discovery 3.
Lep pozdrav
Bullbar
Pozdravljen,
ARB odbijač ne moreš primerjati z bullbarom saj je slednji le kup rosfraja,ki ob trku ponavadi naredi več škode na plehovju kot brez.Vsaj moje izkušnje so takšne.ARB odbijač je narejen iz celote in je vreden prekleto vsakega evra.Moj je preživel čelni trk cliota brez poškodbe dobesedno ,da ne omeni,da je clio bil totalka.Imel sem tudi že kopijo ARB in ti ga ne svetujem saj ni vreden sekiranja.Gledal si jih verjetno pri Mamut 4x4 in tudi on ti bo najbolje svetoval kateri so z homologacijo.Zadeva je dobra invisticija za varnost v avto.
lp,
Boris
ARB odbijač ne moreš primerjati z bullbarom saj je slednji le kup rosfraja,ki ob trku ponavadi naredi več škode na plehovju kot brez.Vsaj moje izkušnje so takšne.ARB odbijač je narejen iz celote in je vreden prekleto vsakega evra.Moj je preživel čelni trk cliota brez poškodbe dobesedno ,da ne omeni,da je clio bil totalka.Imel sem tudi že kopijo ARB in ti ga ne svetujem saj ni vreden sekiranja.Gledal si jih verjetno pri Mamut 4x4 in tudi on ti bo najbolje svetoval kateri so z homologacijo.Zadeva je dobra invisticija za varnost v avto.
lp,
Boris
Pozdravljen!
DISCOVERY 3 je dobil na NCAP testu 4 zvezdice od 5 možnih, po takratnih standardih. Se pravi da voziš avto, ki nudi visoko stopnjo varnosti.Vgrajeno ima tako pasivno, kot aktivno varnostno opremo, s stališča varnosti je avto dodelan.
O njegovi varnosti imaš na you tubu in tudi drugje ogromno napisanega, vključno z zgoraj navedenim testom.
Česa te je torej strah, ker pišeš, da bi se zaradi tistega kosa"železja" bolje počutil?
Aja, za bukve podirat pa obstaja zdaj tudi aku motorna žaga.
Le podreti jo moraš v 20 minutah
Lep pozdrav
DISCOVERY 3 je dobil na NCAP testu 4 zvezdice od 5 možnih, po takratnih standardih. Se pravi da voziš avto, ki nudi visoko stopnjo varnosti.Vgrajeno ima tako pasivno, kot aktivno varnostno opremo, s stališča varnosti je avto dodelan.
O njegovi varnosti imaš na you tubu in tudi drugje ogromno napisanega, vključno z zgoraj navedenim testom.
Česa te je torej strah, ker pišeš, da bi se zaradi tistega kosa"železja" bolje počutil?
Aja, za bukve podirat pa obstaja zdaj tudi aku motorna žaga.
Le podreti jo moraš v 20 minutah
Lep pozdrav
@Tišler, sedaj si me pa dobro nasmejal
. No, mogoče bi poleg varnosti omenil še izgled (ne lepotnega). Kajti menim, da če imaš tako železje na avtomobilu, te drugi vozniki jemljejo z rešpektom (dobro, nekateri so nepoboljšljivi). Pač nek psihološki učinek. To je samo moje mnenje... Drugače pa vem, da vozim varen avto. Ampak zakaj ga ne bi naredil še bolj varnega, če se da?
@GB, torej potrjuješ mojo domnevo, da se v Sloveniji da homologirati kaj več kot skrivljene cevi? Kajti gospod pri slovenskem podjetju, ki proizvaja bullbara, mi je dejal, da samo pri njih dobim neko kodo (mislim, da gre za homologacijsko številko).
@GB, torej potrjuješ mojo domnevo, da se v Sloveniji da homologirati kaj več kot skrivljene cevi? Kajti gospod pri slovenskem podjetju, ki proizvaja bullbara, mi je dejal, da samo pri njih dobim neko kodo (mislim, da gre za homologacijsko številko).
če jaz prav razumem tvoj prvi prispevek, razberem da je rekel da edini homologirajo bullbar...sicer mogoče res lahko- svojega, ta kupljenga iz tujine s priloženim certifikatom pa mislim da lahko vsak mehanik z registrirano tapravo dejavnostjo...glede ARB odbijača pa verjetno res lahko pomaga samo "ARB uvoznik", razen če ga spet nekdo kupi v tujini, kjer dobi seveda poleg izdelka tudi TUV certifikat, ga zmontira, seveda za svoje delo tudi garantira-podpiše zahtevane dokumente in na podlagi le-teh stvar homologira...
ARB odbijači so drugač taprava roba, bullbari pa bolj kot ne šminka (še posebej če so zmontirani na dveh lamicah 20x5). Mogoče bi kot edino slabost ARB odbijačev izpostavil to, da povečini "štrlijo" naprej oz. da so daljši kot original odbijač...smo imeli pa pred časom eno burno debato glede superdupermočnih prednjih odbijačev in prišli do zaključka (mislim da je Bizzy pisal, nisem pa 100%), da se pač sila trka nekam more prenest in ob supermočnem odbijaču pač trpi naslednji vitalni del, torej konkretno- šasija,nosilci karoserije itd...
LP
ARB odbijači so drugač taprava roba, bullbari pa bolj kot ne šminka (še posebej če so zmontirani na dveh lamicah 20x5). Mogoče bi kot edino slabost ARB odbijačev izpostavil to, da povečini "štrlijo" naprej oz. da so daljši kot original odbijač...smo imeli pa pred časom eno burno debato glede superdupermočnih prednjih odbijačev in prišli do zaključka (mislim da je Bizzy pisal, nisem pa 100%), da se pač sila trka nekam more prenest in ob supermočnem odbijaču pač trpi naslednji vitalni del, torej konkretno- šasija,nosilci karoserije itd...
LP
Če hočeš več varnosti, potem ne smeš kupovati terenca, ker ima premalo mehkih delov, ki se pri trku ne deformirajo dovolj hitro- oziroma ne absorbirajo udarca. Tako avto ostane manj poškodovan, na telo voznika pa delujejo močne sile. V terenca od mojega kolega ( Nissan Pathfinder), se je pred leti zaletela R4 (Katrca). Rezultat ob močnem bullbaru na Pathfinderju je bila zamaknjena šasija in posledično tudi neodpiranje dvojih vrat. Res je odvisno od kota trka, ampak voznik z razbito katrco se je odpeljal brez avtovleke, kolega pa ne. Se mi pa zdi koristna stvar, če se uporablja zmerno za vejice-ne hlode, nikakor pa za trk z avtomobili ali vleko celega avta.
Primer uporabe za vleko avta: http://www.youtube.com/watch?v=Kzjea5I4GWY
Primer uporabe za vleko avta: http://www.youtube.com/watch?v=Kzjea5I4GWY
Avtocesta..slaba cesta..
http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... highlight=
pa ne pozabi zmontirat poceni kitajskih daljink. boš imel še več rešpekta.
pa ne pozabi zmontirat poceni kitajskih daljink. boš imel še več rešpekta.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov