nissan x-trail motor
-
pinin,xtrail
- Kraj: prekmurje
nissan x-trail motor
imam nissana x-traila letnik 2012 za katerega sem dobil decembra 2013 vpoklic zaradi možnosti razpada ležajev motorja
preprogramirali bi motor, to je tudi vse kar nissan naredi za odpravo te napake
zanima me , če ima kdo podobno izkušnjo??
preprogramirali bi motor, to je tudi vse kar nissan naredi za odpravo te napake
zanima me , če ima kdo podobno izkušnjo??
A je zadeva še v garanciji?
Pa menda ja ne mislite, da bi moral mož le tako, ker je tle gor nekdo rekel, da je Renaultov motor eno sr... , še dobre ležaje menjati
Sploh so pa meni na Toyoti rekli, da če injektorji različno vbrizgujejo gorivo, da lahko gredo ležaji v 3k. In sem zamenjal injektorje. In "popušil" 1,5 kEUR. Za prazen nič.
Dokler ne crkne, se vozi!
Miran
Pa menda ja ne mislite, da bi moral mož le tako, ker je tle gor nekdo rekel, da je Renaultov motor eno sr... , še dobre ležaje menjati
Sploh so pa meni na Toyoti rekli, da če injektorji različno vbrizgujejo gorivo, da lahko gredo ležaji v 3k. In sem zamenjal injektorje. In "popušil" 1,5 kEUR. Za prazen nič.
Dokler ne crkne, se vozi!
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Eno so injektorji, drugo so ležaji. Garnitura ojničnih pride, ne vem, kakšnih 40€ (+/- 10€), prištejemo zraven še olje s filtrom+delo in verjetno kakšno malenkost, pa je to to.
Če pa voziš, dok ne crkne, je porem že prepozno. Ode kurblvela u kurac.
N dci-ju pač ležaji zdržijo nekaj manj, jebiga.
Če pa voziš, dok ne crkne, je porem že prepozno. Ode kurblvela u kurac.
N dci-ju pač ležaji zdržijo nekaj manj, jebiga.
And on the 8th day God created Land Rover
compadre napisal/-a:Eno so injektorji, drugo so ležaji....
Vem, vem, a rečeno mi je bilo, da zaradi različnih tlakov zaradi izgorevanja različnih količin goriva (ker vsak injektor šprica svojo količino) v različnih cilindrih lahko pride do poškodb ležajev.
In to, da so pinin,xtrailu (madona, kaj si ne morete izmisliti malo bolj človeških niknejmov?) rekli, da bodo zadevo poizkušali rešiti s preprogarmiranjem, diši ravno po tem, da pač malo "uskladijo" različne količine vbrizgov po posmeznih injektorjih in razbremenijo posamezne ležaje.
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Ravno za 2.0dci nisem gvišen, vendar pri renojevih 1.5dci obvezno menjat ležaje po 150.000..ko naredi rompompom lahko iščeš drug motor-bravo compadre
1.9dci naj bi bil malenkost boljši, vendar ima prav tako podimenzionirane ojnične ležaje..
Zdaj če kaj rešijo z reprogramiranjem ne vem, verjetno nekaj je tudi na tem, vendar če imaš dosti kilometru pridejo tudi ležaji u poštev
1.9dci naj bi bil malenkost boljši, vendar ima prav tako podimenzionirane ojnične ležaje..
Zdaj če kaj rešijo z reprogramiranjem ne vem, verjetno nekaj je tudi na tem, vendar če imaš dosti kilometru pridejo tudi ležaji u poštev
nissan tractor 3.3sdt
GPW1942 delaš servise na 30.000 ali na 15.000 km prevoženih?
Namreč moji mami tudi služi 1.5dci brez problemov že nekih 7 let in nekih 150.000km prevoženih. Ampak je najbolj švoh motor - mislim da 68 konjev al neki takega, servise pa že od začetka dela na 15.000km (Čeprav je predpisano na 30.000).
Namreč moji mami tudi služi 1.5dci brez problemov že nekih 7 let in nekih 150.000km prevoženih. Ampak je najbolj švoh motor - mislim da 68 konjev al neki takega, servise pa že od začetka dela na 15.000km (Čeprav je predpisano na 30.000).
Pred EUR sem bil SIT!
Servisiram sam, že od prvega dneva. Kljub garanciji....na 10kkm.
Ko so mi nekaj komplicirali na pooblaščencu, zakaj sem med servisnimi intervali sam menjal olje sem jih dobesedno steral v 3PM
Avto sem plačal s svojim denarjem in posledično pričakujem vsaj 300kkm brez problemov, jasno ob skrbnemu vzdrževanju. Potem se je amortiziral in gre lahko v hlevček drugega srečnega lastnika.
Ko so mi nekaj komplicirali na pooblaščencu, zakaj sem med servisnimi intervali sam menjal olje sem jih dobesedno steral v 3PM
Avto sem plačal s svojim denarjem in posledično pričakujem vsaj 300kkm brez problemov, jasno ob skrbnemu vzdrževanju. Potem se je amortiziral in gre lahko v hlevček drugega srečnega lastnika.
American Jeep-In War and Peace
To je to. servis na 10 do 15k kilometrov. Kdor pa servisira na predpisan interval 30k kilometrov, pa mu avto ne dela več kot 4 servise (150k kilometrov), oziroma mora menjat ležaje.
Očitno bo tukaj vsa poanta na olju - slabe kvalitete in nima več mazalnih sposobnosti vseh 30.000 kilometrov.
Očitno bo tukaj vsa poanta na olju - slabe kvalitete in nima več mazalnih sposobnosti vseh 30.000 kilometrov.
Pred EUR sem bil SIT!
Z dobrim oljem in redno menjavo defenitivno podaljšaš življensko dobo avtomobila. To pa še ne pomeni, da ležaji niso slabi. Če bi motor razdrl bi verjetno lahko izmeril obrabo ki ni normalna za te kilometre. Ležaje ti rešuje le dobro olje ki je skoraj skoz na višku mazalnih lastnosti. Če enkrat pustiš olje po 150k kilometrih dlje časa in podaljšaš servisni interval v avtu, bodo šli ležaji v maloro.
In pa, če bi injektorji delovali nepravilno oziroma nesimetrično bi to opazil in slišal. Po moje da na servisu samo malo "zaprejo" motor, da je manj obremenjen pa so te frej.
In pa, če bi injektorji delovali nepravilno oziroma nesimetrično bi to opazil in slišal. Po moje da na servisu samo malo "zaprejo" motor, da je manj obremenjen pa so te frej.
Servisni interval na 30.000 je za te motorje zelo slab..če ga hočeš voziti dolgo je bolje delati na 15kkm..
GPW: če se pozanimaš na uradnem servisu renoja je priporočljivo menjati te ležaje na 120kkm..
Je pa mnogo dejavnikov ki vplivajo na obrabo-ko ga zamenjaš na 200kkm se že očitno vidi načetost, pa tudi prenapetosti nimajo več-tako da ne manjka dosti da ti ga zavrti
GPW: če se pozanimaš na uradnem servisu renoja je priporočljivo menjati te ležaje na 120kkm..
Je pa mnogo dejavnikov ki vplivajo na obrabo-ko ga zamenjaš na 200kkm se že očitno vidi načetost, pa tudi prenapetosti nimajo več-tako da ne manjka dosti da ti ga zavrti
nissan tractor 3.3sdt
Zadnjič sem se v Stockholmu peljal mimo ogromnega servisnega centra, kjer so skupaj servisirali Renault, Dacia, Nissan in Volvo (?). Mene je kar zmrazilo, pa ja niso zj.... še Volvota !?
Sicer pa ja, jaz sem imel "zvestega" servisu 2.2 dci, zamenjal sem ležaje in ojnico in veliki servis in EGR ventil na 180 000 km, ko sem ga kupil in delal servise na pooblaščenem servisu, pa ni zmogel 50 000 km, kolikor sem jih naredil v enem letu, ne da bi zahteval še en EGR ventil, pa nove turbine, .... Potem je šel od bajte.
Vsak servis me je, za tistih nekaj litrov olja, prišel vedno okoli 400 €. Boli glava
Uglavnem, pri Renaultu na servisu toplo svetujejo. da menjaj ležaje na 120 k km, olje na 15 k km, ipd. Seveda ne pozabi na jermen, ....
Sicer pa ja, jaz sem imel "zvestega" servisu 2.2 dci, zamenjal sem ležaje in ojnico in veliki servis in EGR ventil na 180 000 km, ko sem ga kupil in delal servise na pooblaščenem servisu, pa ni zmogel 50 000 km, kolikor sem jih naredil v enem letu, ne da bi zahteval še en EGR ventil, pa nove turbine, .... Potem je šel od bajte.
Vsak servis me je, za tistih nekaj litrov olja, prišel vedno okoli 400 €. Boli glava
Uglavnem, pri Renaultu na servisu toplo svetujejo. da menjaj ležaje na 120 k km, olje na 15 k km, ipd. Seveda ne pozabi na jermen, ....
Dardaj napisal/-a:Uglavnem, pri Renaultu na servisu toplo svetujejo. da menjaj ležaje na 120 k km, olje na 15 k km, ipd. Seveda ne pozabi na jermen, ....
Kdor želi naj menja olje na 30, 40 ali več tisoč km, pa bo lahko pri menjavi jermena pri 120 000k zamenjal še ležaje, ko bo avtu ravno na servisu.
Imel sem megana 1.9 dci, 75kw, celih 6 let, l.2001, menjal olje in vse filtre na 10 000km, z njim naredil 100 000 km,dvakrat sem mu očistil egr ventil, nato ga je kupila kolegica.Zdaj ima avto 225 000 km, pa se nič ne pritožuje...
Drug primer:kolega si lasti cliota, mislim da 2003 letnik, 1.5dci,včeraj pogledal na števec,232 000km, brez težav...
Oba avtomobila sta vožena z "glavo" in servisirana kot se zagre, in to daleč od pooblaščenih servisov.
P.S.Tudi sedaj vozim megana
Tudi pri nas imamo megana 1.9 120 konj. Kupil sem ga od znanega 1 lastnika tako, da sem poznal kompletno zgodovino, tako, da vem da je bil servis delan na 15k km.Po svetvonju prijatelja kateri dela na reno servisu, da je treba preventivno menjati ojnične ležaje na 120k km, sem se tudi sam odločil za menjavo ležajev. Menjal sem jih pri 135 k km in na ležajih so že bile sledi uporabe. Cena ležajev je bila 70€, olje moraš pa tako ali tako menjat. Mislim, da se ne splača igrati zaradi 70€ + delo. Ker če potegne ležaj na ležaj adijo glavna gred, kot je že Compadre napisal.Dobiti dober rabljen motor, je pa že skoraj kot na lotu zadeti sedmico.
LP by Jereb
Dardaj napisal/-a:Zadnjič sem se v Stockholmu peljal mimo ogromnega servisnega centra, kjer so skupaj servisirali Renault, Dacia, Nissan in Volvo (?). Mene je kar zmrazilo, pa ja niso zj.... še Volvota !?
Seveda. Mislim da so od leta 96 do 99 v nekatere volvotove modele vgrajevali renaultove sklope. Bil sem lastnik V40 1.9 tdi in lahko rečem da je bil to daleč najslabši avto kar sem jih kdaj imel. Imel je en kup serijskih napak kot recimo okvare menjalnikov, ko sem spraševal za rabljenega je bila cena 500 eur in naprej, sam problem je ker gredo za med in ga ne moreš dobit. Tako da, niso sam Nissana zajeb... še vse kaj drugega so!
- OrangePower
Imel clia 1,5dci 80KM nobenih problem v 10kkm, pa mislim da še sedaj deluje BP pa jih ima blizu 200kkm. Sedaj imam megana 1,9dci 130km z 280kkm (mojih je 180kkm) in vse kar sem zamenjal okoli motorja je olje na 15kkm in dva senzorja na tlačnem vodu.
Kolikor vem so edini problematični motorji (kljub rednim servisom) 1,5dci 105km, 1,9dci 120km in 2.2dci motor kateri je v lagunah.
Za novejši 2.0 nimam izkušenj.
reno ni tako švoh kakor se sliši...
Kolikor vem so edini problematični motorji (kljub rednim servisom) 1,5dci 105km, 1,9dci 120km in 2.2dci motor kateri je v lagunah.
Za novejši 2.0 nimam izkušenj.
reno ni tako švoh kakor se sliši...
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti