Fantje, imate prav. Čeprav je pozna ura sem šel za vsak slučaj pogledat še enkrat. Prvič sem prebral napačno, mogoče zaradi umazanije? 8 in 6 sta si zelo podobni

Oznaka na kolesu je: 6J16H2.
Tukaj je
slika za še več detajlov. Znamka je Michelin.
Torej na 6J imam 245/75/R16 in nisem opazil da bi bil problem pri vožnji, je pa res da nimam primerjave z kakšnim drugim vozilom. Tehnični so do sedaj šli BP skozi.
Avto imam sicer že 8 let vendar ga nisem do sedaj nič predeloval razen dodatne luči od spredaj.
Vem, da je višina kolesa ista pri 305/70 in 285/75 ampak želim večjo kot sedaj, predvsem pa širšo gumo zaradi blata (in videza). Spremljam malo na youtubu posnetke in v večini pravijo da je kar razlika. Homologacija me ne skrbi, ker bi še vedno obdržal trenutno konfiguracijo za po cesti pa tudi registriran trenutno ni. Kupil bom felne z
ET00 ali
ET-30 in eno od teh dveh dimenzij gum. Avto je dvignjen vendar ne vem za koliko. Prejšnji lastnik mi ni dal ravno veliko informacij glede tega, jaz pa sem tudi bil totalen zelenec še takrat. Edino kar ne bi rad delal so predelave na karoseriji, če bi guma podrsala. Bom verjetno moral zapeljat na hrib, da zmerim koliko še ima sedaj prostora če že noben nima enakega avta z takimi gumami.

game-on, razlika v ceni med dimenzijama na omenjeni spletni strani je točno 92€ (18,40€/gumo) kar se mi ne zdi veliko. Tudi do 150€, glede na to da je veliko bolj redka dimenzija, bi še bilo sprejemljivo.