Barvanje plastike

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

Barvanje plastike

OdgovorNapisal/-a vigadu » Pe Apr 07, 2006 9:09 am

Spet prosim za izkušnje bolj izkušene: kako in s čim bi pobarval plastiko, konkretno gre za plastične pritikline na avtu. Rad bi, da bi reč zdržala vsaj kako leto.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Pe Apr 07, 2006 9:16 am

Najboljša varianta je zbrusit, potem pokitat in z barvo za avto poštrihat, na koncu pa polakirat - to zdrži najdlje.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Pe Apr 07, 2006 9:23 am

Nebivedu napisal/-a:Najboljša varianta je zbrusit, potem pokitat in z barvo za avto poštrihat, na koncu pa polakirat - to zdrži najdlje.

potem pa se ti vse olušči :jako_jezen:

najprej zbrusi potem daj gor podlago za plastiko, nato barvo in na koncu še lak.
lahko pa ti v barvo zamejajo že lak (je manj zajebancije) res pa nekaj prej zbledi.
ne pa pozabit na podlago, drugače se ti bo po par mesecih oluščolo :stari_pridiga:

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Pe Apr 07, 2006 9:29 am

Matej napisal/-a:
Nebivedu napisal/-a:Najboljša varianta je zbrusit, potem pokitat in z barvo za avto poštrihat, na koncu pa polakirat - to zdrži najdlje.

potem pa se ti vse olušči :jako_jezen:

najprej zbrusi potem daj gor podlago za plastiko, nato barvo in na koncu še lak.
lahko pa ti v barvo zamejajo že lak (je manj zajebancije) res pa nekaj prej zbledi.
ne pa pozabit na podlago, drugače se ti bo po par mesecih oluščolo :stari_pridiga:

Če pokitaš s kitom, ki se veže na plastiko potem ni problemov (na bazi epoksi smole). Lakiranje je pa najboljše če je na koncu, ko je barva že zapečena - obstojno je dalj časa, ker barva mešana z lakom hitro zbledi, tako kot si rekel.

Sem se kar nekaj časa bavil s stajlingom avtov in je blo treba vse plastične dele pokitat pa potem poštrihat v barvi avtomobilov.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
Matej
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Pe Apr 07, 2006 9:35 am

bogi tisti ki si jim delal. pomoje se jim je vse oluščlo :buta_z_glavo_ob_zid:

:kaj_takega_pa_se_ne:
kako si si pa brado zaščitu med barvanjm?
al si jo mel takrat nal rdečo, mal zeleno....

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Pe Apr 07, 2006 9:45 am

Matej napisal/-a:bogi tisti ki si jim delal. pomoje se jim je vse oluščlo :buta_z_glavo_ob_zid:

:kaj_takega_pa_se_ne:

Par avtomobilov se še danes vozi naokoli tko poštimanih(ostali so se pa razletel zarad enumnih voznikov), pa se nobenemu nič ne lušči.

Poleg tega imam pa brado samo pozimi, da me ne zebe, ko rata toplo se obrijem(po glavi in bradi na isto dolžino).
Pred EUR sem bil SIT!

ča-skartami

OdgovorNapisal/-a ča-skartami » Pe Apr 07, 2006 9:53 am

WWWWWWWWWAAAAA............. :twisted: :twisted:

Mud`s spirit racing team
Kraj: Kjer je Blato doma 45.30`10.03N 13.37`52.20E
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mud`s spirit racing team » Pe Apr 07, 2006 9:53 am

Matej napisal/-a: :kaj_takega_pa_se_ne:

Ma Matej.......... :kaj_takega_pa_se_ne:
The best off road club 2006

Uporabniški avatar
Matej
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Pe Apr 07, 2006 10:07 am

Mud`s spirit racing team napisal/-a:
Matej napisal/-a: :kaj_takega_pa_se_ne:

Ma Matej.......... :kaj_takega_pa_se_ne:

res me je zanimalo
tudi jaz sm pobarval že kar nekaj avtov in mi vedno ostane kaj barve po lasej obleki... :shit_happens:
pa tudi nobenga avto-ličarja z brado ne poznam

Uporabniški avatar
Ludwig
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » Pe Apr 07, 2006 8:45 pm

Spet komplicirate in iščete neke "nasa" tehnologije.
2Vigadu: poštrihaj plastiko kot jo štrihajo vsi ličarji in barva bo držala kot na vseh drugih avtomobilih. (dovolj dolgo, brez skrbi)
Plastiko spucaj, zvare lepo pobrusi, luknje pošvasaj da ne bo treba preveč kita, daj gor pplastik prajmer, pa kit pa barvo pa lak.

P.S.
In ne delaj si utvar, da se bodo še tvoji otroci vozili s tem avtom, zato ker si ga pošvasal in pobarval in vanj vložil veliko dela. :wink:
God shave the queen...

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Pe Apr 07, 2006 8:59 pm

Ludwig, jaz si delam samo utvare, da se bom jaz vozil. :wink:

Uporabniški avatar
fonza
Kraj: N 46.08662;E 015.04915

OdgovorNapisal/-a fonza » Pe Apr 07, 2006 9:54 pm

ludwig napisal/-a:Spet komplicirate in iščete neke "nasa" tehnologije.
2Vigadu: poštrihaj plastiko kot jo štrihajo vsi ličarji in barva bo držala kot na vseh drugih avtomobilih. (dovolj dolgo, brez skrbi)
Plastiko spucaj, zvare lepo pobrusi, luknje pošvasaj da ne bo treba preveč kita, daj gor pplastik prajmer, pa kit pa barvo pa lak.

P.S.
In ne delaj si utvar, da se bodo še tvoji otroci vozili s tem avtom, zato ker si ga pošvasal in pobarval in vanj vložil veliko dela. :wink:

Ludwig :ne_ne_ne:
Spomni se na vatirane palčke in urarsko orodje :pomiluje_ga:
Moja hči se veselo :veselo_za_volanom:
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order

mesić
Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a mesić » Sr Apr 12, 2006 4:55 pm

Najbolš se ti bo obnesla barva na bazi polivretana , ta se zažre v plastiko, vanjo vržeš še elastik če bi rad meu malo bolj prožno barvo, namreč ta se lohko zvije za 180 stopinj in še vedno ostane ista ne poka pa ful je obstojna, lohko ti pa dam številko od tipa ki to meša sam je iz Stare gorice (Italija)

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1

OdgovorNapisal/-a vigadu » Sr Apr 12, 2006 8:08 pm

Seveda, daj številko. A se on s tem ukvarja ali dela samo zase?

mesić
Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a mesić » Sr Apr 12, 2006 8:59 pm

on se sam z barvami daje :)
odtenkov ma tolk da se ti bo čist zmešal ku ti bo pokazu barvno lestvico !!
za metalik se pa sam odločiš al hočeš met veliko bleščečih zrnc al pa mal ( po želji ) se pa poklicno ukvarja s tem tko da sam barve meša

tel : 00390481533217
ČAUDEK
[/b]

Uporabniški avatar
Gašperček 413
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a Gašperček 413 » Sr Apr 12, 2006 11:37 pm

fantje ne komplicirajte mehčalc barve je treba dati v mes pa je vse OK.
barvo ti bo pa zmešal vsak avtoličar ki ima doma mešalnico. :moli: amen!
toyota je zakon

Uporabniški avatar
No fear
Kraj: Ajdovščina-okolica

OdgovorNapisal/-a No fear » So Apr 29, 2006 1:56 am

Pozdravljeni!
Na veliko ste se razpisali o barvanju plastike in mešanju barve, pa če sestaviš nekatere poste skupaj dobiš celoto in postopek za barvanje plastike!

Včasih sem tudi jaz mešal barve in svetoval kako naj plastiko barvajo, ker je k nam hodilo veliko mulcev z razsutimi skuterji, tam pa je plasitke na pretek!

Pri plastiki je veliko problemov, (vrsta, trdota, gladkost, ...)
Naj enostavnejši postopek je ta, da jo dobro očistiš na rahlo pobrisiš (brus. papir gr. 320 ali več) opreš z nitro razrečilom, če nimas antistatičnega čistila za plastiko, dobro osušiš s fenom, potem naneseš s pištolo za barvanje plastik primer, počakaš cca 10 min, ne preveč, ker če se preveč posuši primer, je kot, da ga nisi dal in naneseš barvo, v kateri mora biti aditiv za elastičnost (če ga je preveč, lahko barva zgubi sijajnost), količina letega je odvisna od trdote(mehkobe) plastike( cca do 30%), to velja za navadne pastelne barve, če pa imas metalno barvo pa dodaš aditiv za elast. v lak s katerim potem prelakiraš barvo in to je to! če želiš plastiko kitat, da bi naredil gladko, moraš dobiti poseben kit zanjo, kateri je elastičen (lahko uporabiš tudi špric kit v katerem mora biti obvezno aditiv za elast. kar je zopet odvisno od vrste plastike, brusi se pa najlažje na vodo, ker se na suho papir preveč polni!
Najbolje, da se za to obrneš na kakšnega specilaiziranega trgovca z avtolaki, kateri bo vedel, kaj vse rabiš in kako ti pripravi bravo za plastiko (drugače pa ti barvo lahko naredi vsak avtoličar, ta Italijan je bolj poznan ker je trgovec in k njemu zahaja veliko ljudi po material).
Če imaš pravilen postopek v kombinaciji s pravim materialom, je stvar obstojna tudi več let. Za primer lahko povem, kolega je na avtu imel zadnji spojler iz tako mehke plastike, da si ga stiskal kot spužvo in barva ni počila, kaj da bi se luščila in je kljub vsem vremenskim vplivom že več kot 10 let na avtu!
Lep pozdrav!
Jeep bo vedno Jeep, vse ostalo so terenska vozila!

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta