Jeep Cherokee 2.5TD
Jeep Cherokee 2.5TD
No prvo lep pozdrav vsem ljubiteljem offroada in njih vozil.
Nekak mi ni uspelo zbrskat podatkov na tem forumu, za omenjeni avto.
Vem trenutno samo za moč in navor.... Zanimajo me pa vsi ostali podatki..... kako in ktero olje gre v motor ter na kolko se menjuje kaj..... menjalnik,reduktor.diferincjale....Ma ketno ali jermen? skratka vsi podatki ki so mi do zdaj neznani.....
Šravfat ga mislim sam ( vsaj koliko bom znal) drgač pa pomoč dobrodošla....
Nekak mi ni uspelo zbrskat podatkov na tem forumu, za omenjeni avto.
Vem trenutno samo za moč in navor.... Zanimajo me pa vsi ostali podatki..... kako in ktero olje gre v motor ter na kolko se menjuje kaj..... menjalnik,reduktor.diferincjale....Ma ketno ali jermen? skratka vsi podatki ki so mi do zdaj neznani.....
Šravfat ga mislim sam ( vsaj koliko bom znal) drgač pa pomoč dobrodošla....
Pozdravljen,
Ker si nov na forumu, ti povem, da je ena tema odprta, kjer so člani foruma objavljali manuale za različna vozila. Sicer pa žal ne vem, kje ta tema je. Sicer je na forumu par mačkov za jeepe, pa ti bodo mogoče oni kaj povedali.
LP
Ker si nov na forumu, ti povem, da je ena tema odprta, kjer so člani foruma objavljali manuale za različna vozila. Sicer pa žal ne vem, kje ta tema je. Sicer je na forumu par mačkov za jeepe, pa ti bodo mogoče oni kaj povedali.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK
- jeep corporation
- Kraj: Skopo
- Kontakt:
živjo
olje motor: 15W/40 6,5l
olje menjalnik: 75W/90 3,1l
reduktor: 75W/90
dif. 75W/90 spredaj 1,2l zadaj 1,6l - 2,3l
servo: Mopar 9602
hladilna tekočina: 8l
ima jermen za pogon alternatorja,klime... za ventile, pumpo,... pa ima zobnike. odmična gred je v bloku motorja
olje motor: 15W/40 6,5l
olje menjalnik: 75W/90 3,1l
reduktor: 75W/90
dif. 75W/90 spredaj 1,2l zadaj 1,6l - 2,3l
servo: Mopar 9602
hladilna tekočina: 8l
ima jermen za pogon alternatorja,klime... za ventile, pumpo,... pa ima zobnike. odmična gred je v bloku motorja
Nazadnje spremenil jeep corporation, dne Sr Jul 04, 2007 1:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
- jeep corporation
- Kraj: Skopo
- Kontakt:
Poglej predzadnji post na tej povezavi http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... php?t=4233
Dobro...mal neki sem že pošravfo....mal neki se naučo....gremo dalje:)
Pritisk olja mu pada....ko je mrzel je lepo na sredin cajger....ko se ogreje mu pade pod spodnjo črtico....... ob povišanih obratih pa gre malo nad spodnjo črtico.....ma kdo kako idejo? Kak pa je s kontrolkami? Ker ob štartu se vse prižgejo potem pa čez 1-2 sekundi vse vgasejo....je prav tak al bi morale še ktere goret? Rečmo kot pri avtih gorijo še lučka za olje in alternator..... al nima teh lučk ker ma števce?
Pritisk olja mu pada....ko je mrzel je lepo na sredin cajger....ko se ogreje mu pade pod spodnjo črtico....... ob povišanih obratih pa gre malo nad spodnjo črtico.....ma kdo kako idejo? Kak pa je s kontrolkami? Ker ob štartu se vse prižgejo potem pa čez 1-2 sekundi vse vgasejo....je prav tak al bi morale še ktere goret? Rečmo kot pri avtih gorijo še lučka za olje in alternator..... al nima teh lučk ker ma števce?
Rafter napisal/-a:lisko napisal/-a:ob vklopu prednjega pogona pa gre v ovinek zelo trdo oz. se čuti da kole spodrsavajo.
To ni ravno pametno, da počneš.![]()
Drugače pa: ne, nimam navodil. Poskusi na muli.
Ob normalni vožnjo navkreber in po makadamu teh "težav" ni.Čuti se samo ob res velikem zasuku volana in najbolj pri obračanju. Takrat pa pazim da izklopim prednji pogon ali pa ne obračam volana tako skrajno:) Sem tudi neki strojnika tko da vem da ni pametno
lisko napisal/-a:Popravek. In tudi za vse ki ne veste....v zadnji diferincijal gre olje 75/140. Edin če me je na original servisu napizdu...... je reku da gre not lahk 75/90 olje sam bo v enem lletu šel dif. po gobe.
V Chiltonu priporočajo 75W-90 za manjše obremenitve in 85W-90 za večje obremenitve (npr. vleka prikolic).
Morda si bil na takem original servisu, kot jaz, ko me je ob prihodu vprašal, če imam wranglerja diesel ali bencin. Obrnil sem se in odšel. Bil je pa pooblaščeni serviser...
Po suhem pa le vozi z zadnjim pogonom.
/l ,[____],
l---L []lllllll[]-
()_) ()_)----)_)
l---L []lllllll[]-
()_) ()_)----)_)
To vprašanje za wranglerja na poblaščenih servisih so se že dogajala, verjemi da nisi edin.
Imaš pooblaščene servise v Sloveniji ki vejo kaj delajo, absolutno menjaj servis.
90-normalna uporaba, 140-sisntetika heavy duty (prikolica, off road)
Imaš pooblaščene servise v Sloveniji ki vejo kaj delajo, absolutno menjaj servis.
90-normalna uporaba, 140-sisntetika heavy duty (prikolica, off road)
Extremely anti diesel guy
It's better been judged by 12 then carried by 6.
It's better been judged by 12 then carried by 6.
Ok se javljam z nasljednjim problemom..... in sicer glava servo volana ima zračnost....avto pri vožnji naravnost rahlo poplesava....
Na servocomu v Ljubljani pravijo da če ostali deli servo mehanizma niso poškodovani me pride obnova 200 evrov. Se splača? al je bolše dobit rabljeno ( ki bo seveda dobro). In pa če paše od drugih modelov( 2.1, 4.0...?) ali more bit pač od 2.5TD 96 letnika?
Na servocomu v Ljubljani pravijo da če ostali deli servo mehanizma niso poškodovani me pride obnova 200 evrov. Se splača? al je bolše dobit rabljeno ( ki bo seveda dobro). In pa če paše od drugih modelov( 2.1, 4.0...?) ali more bit pač od 2.5TD 96 letnika?
- marolt 4x4
- Kraj: Mozirje
- Kontakt:
Da vam pokažem na sliki........ ker je težko razložit.
V smeri puščic miga tale glava al kako se že reče.... vsekakor niso kroglice ali pa sam polž....vem kak je polž sestavljen samo ne vem kako se reče temu delu ( pač predvidevam da je to glava). Torej iz volana pride drog, ki ga vrtiš z volanom.....potem ta drog obrača polž...na tem polžu je nekakšna ročica (pravokotno na polž) in ta ročica se vrti sorazmerno s polžem( pravokotno na polž), na tej ročici pa je potem volanski drog.Ta ročica pa mora bit vležajena..... in ta ležaj te ročice ima zračnost. Noben končnik nima zračnosti. In ko premikam volan levo-desno se le ta ročica namesto da bi se zavrtela ( in premaknila kolesa), premika levo-desno (kot je označeno na sliki) .To pa mislim da se ne da nastavit.....
V smeri puščic miga tale glava al kako se že reče.... vsekakor niso kroglice ali pa sam polž....vem kak je polž sestavljen samo ne vem kako se reče temu delu ( pač predvidevam da je to glava). Torej iz volana pride drog, ki ga vrtiš z volanom.....potem ta drog obrača polž...na tem polžu je nekakšna ročica (pravokotno na polž) in ta ročica se vrti sorazmerno s polžem( pravokotno na polž), na tej ročici pa je potem volanski drog.Ta ročica pa mora bit vležajena..... in ta ležaj te ročice ima zračnost. Noben končnik nima zračnosti. In ko premikam volan levo-desno se le ta ročica namesto da bi se zavrtela ( in premaknila kolesa), premika levo-desno (kot je označeno na sliki) .To pa mislim da se ne da nastavit.....
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost