Musso menjalnik

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
tkosto1
Kraj: Celje-okolica

Musso menjalnik

OdgovorNapisal/-a tkosto1 » So Sep 01, 2007 11:18 pm

pozdravljeni imam sledeč problem menjalnik na novopridobljenemu musutu je ZELO nenatančen in nevem zakaj ,prodajalec je rekel da naj bi bile neke zale oz.jeklene vrvi ker problem je ta da nimam skoraj nobenega občutka če je menjalnik v prestavi ali ne , v bistvu se avto šalta z dvema prstoma čisto lepo samo je zelo moteče ker ni tistega občutka ko daš avto v prestavo

aja še nekaj ali je možno da nima sinhronizirane vzratne prestave :?: zato ker ga dam včasih težje v vzratno prestavo in morem dati najprej nekje proti 3ali5 prestavi in potem pa v vzratno :?: :?: :?:

torej kaj bi lako bil razlog olja je dost in je novo

gre za mussota 2.0i 16V l.1997

sportage
Kraj: posočje

OdgovorNapisal/-a sportage » Ne Sep 02, 2007 9:48 am

Ali so tudi vzvratne prestave sinhronizirane?Morda,ampak prvič slišim. Sportage.

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Ne Sep 02, 2007 1:33 pm

Če ima ročico menjalnika povezano z menjalnikom z "zajlami" kot npr. kombi ji, ki imajo menjalnik na armaturi (npr. ducato), potem je ta občutek res čuden in tak kot ga opisuješ in se ga boš moral navadit.
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

sportage
Kraj: posočje

OdgovorNapisal/-a sportage » Ne Sep 02, 2007 2:09 pm

Ma jaz sem imel kombi H-100,ki je imel ročico na podu in povezavo na zajle.Občutek pri menjavi je bil popolnoma isti kot če so vzvodi.Ravno tako imajo eni avtobusi(MAN) zajle-poplnoma nič drugač občutek kot vzvodi.Morda je za nastavit zajle,ampak,pazljivo,saj,če tega nisi počel,ne delaj sam,ker lahko podreš ostale hode in boš npr. imel le 1.,3.,in5.,ali pa 2.,4. brzino. Sportage.

tkosto1

OdgovorNapisal/-a tkosto1 » Ne Sep 02, 2007 9:21 pm

povezavo menjalnik ročka ima izvedeno z "zajlami" in jih je baje potrebno menjati na vsake 3-5 servisov tako mi je razlagal prejšni lastnik on mi je tudi zatrdil da so bile pred 2ma servisoma zamenjane in bi jih naj bilo potrebno samo nastavit :?:

tako da mene najbolj zanima če je normalen tak "čuden"zelo -nenatančen občutek pretikanja v primerjavi z napreimer ferozo ali vitaro,frontero,....

skrbi me samo to da nebi bilo kaj narobe z MENJALNIKOM kajti nič ni glasen ne tuli ne škrta, rad se šalta če le trofim prestavo :lol: (no morda zelo malo zaškrta pri tem ko dam v vzratno) ampak zelo redkogdaj

Uporabniški avatar
Filko
Kraj: Nazarje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Filko » Po Sep 03, 2007 7:42 am

Problem je v "zajlah", ali v mehanizmu pod prestavno ročico, ki se izrabi in dobi zrak v "plastičnih ležajih".
Odklopi "zajle in razdri mehanizem pod prastavno ročico da vidiš kako je z zračnostjo. če je vse ok, pa samo na novo nastavi "zajle".
Extremely anti diesel guy
It's better been judged by 12 then carried by 6.

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » Po Sep 03, 2007 8:59 am

Sem že imel tak problem na musotu. Rešitev je bila v novih zajlah.

Lahko ti dam številko od kolega ki ima musota.
Slika

tkosto1

OdgovorNapisal/-a tkosto1 » Po Sep 03, 2007 11:04 am

ja možno bi pa bilo res da se to izrablja avto ima pa tko že 217.000km

najbolj me je skrbelo da ni to kakšna okvara menjalnika ker vsepovsot berem da so naprodaj musoti z okvaro menjalnika (kakšno pa ne vem)

tkosto1

OdgovorNapisal/-a tkosto1 » Po Sep 03, 2007 12:12 pm

marolt 4x4 napisal/-a:Sem že imel tak problem na musotu. Rešitev je bila v novih zajlah.

Lahko ti dam številko od kolega ki ima musota.

Se priporočam za štev. da bi malo podebatiral o musutu :D :D

tinz

OdgovorNapisal/-a tinz » Pe Sep 14, 2007 7:53 am

Pri Mussotu in Korandu je menjalna ročica povezana z menjalnikom z dvema zajlama. Nekateri modeli (kasnejši) imajo vgrajen tog prenos, ki ga je mogoče naknadno vgraditi oziroma zamenjati za prenos z zajlami.

Proizvajalec je mehiška firma TREMEC Gearbox, ki proizvaja menjalnike za SSangyong. Kovinsko vodilo za prestavljanje menjalnika pri SSanyong Musso ali Korando ima

šifro: TTEC-1257
naziv: Semi-Remote Shifter Assembly
okvirna cena: 311 Euro
zastopnik v Evropi:
http://www.transmissioncomponents.com

Pričvrstilne plošče so rezervni deli SSangyonga s številkami:
3176005A00, 3175105700, 3171005A10
vendar se te lahko nadomestijo z lastnim izdelkom, pritrdilno ploščo iz pločevine.
Forum ne omogoča pripenjnja slik, zato tega ne morem priložiti.

zajc
Kraj: Mirna Peč

OdgovorNapisal/-a zajc » Po Dec 10, 2012 8:42 am

Živjo,

imam problem z prestavami. Ima kdo kako idejo kje dobiti zajle. Ena se mi je strgala.

Hvala za pomoč.

Lp ZAjc

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta