Pokanje nekje v prednjem delu

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
lisko

Pokanje nekje v prednjem delu

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Avg 21, 2008 4:47 pm

Torej avto Jeep Cherokee, motor 2.5TD

Že lep čas poka nekje v prednjem delu podvozja ( sploh ne morem ugotovit).
Prvo sem mislil da prihaja nadležen zvok od zadaj.....menjal sem fedre ter ugradil nove puše in nove nihajne roke..... ni pomagalo. Potem sem mislil da poka prednja kugla, mi jo je na začetku mesca G. Janez menjal ampak pokanje ostaja....

Ni nekega vzorca po čem bi blo pokanje....Na terenu tega ni slišat....po luknjah včasih pokne včasih ne, včasih spoka tudi na vsem lepem.....
Slišat pa je kot da bi udarjala kovina ob kovino (sumil sem zadnji dif ampak mislim da zobniki ne bi pokalo občasno ampak bi jih kr mlelo). Pojavi se tudi ob speljevanju.....in pa pri močnem pospeševanju do tretje prestave....četrta in peta več nimata dovolj moči (očitno?) in pa tudi pri naglem odvzemu plina....Poka tudi če se v leru pelješ po rahlih grbinah....če zaviraš ali pospešuješ pokanja ni.....Kaj spredaj pri hudičo bi lahk melo luft?
Na oko in rahlih sunkih z roko v podvozje nima nič lufta......Je možno da so prednje puše v rokah že na koncu?

P.S. Janez, avto se po menjavi panhardovega droga pelje kot po tračnicah ....jupi :)

Uporabniški avatar
marjan

OdgovorNapisal/-a marjan » Pe Avg 22, 2008 7:01 pm

slišal sem da je možno,da bi bil lahko zadnji dif...ne vem pa ne..poglej še to
pri kolegu je biu enkrat zanič,pa je opis tvojega pokanja zelo podoben tistemu...lp

sportage
Kraj: posočje

OdgovorNapisal/-a sportage » Pe Avg 22, 2008 7:46 pm

Kaj pa križ kardana?

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Avg 23, 2008 1:18 am

No po dokaj podrobnem pregledu mislim da sem prišel do napake. In sicer puše v prednjih rokah....vse štir prednje roke lahko zmigam z roko (golo roko). Kar mislim da pri 1600kg težkem avtu lih ne bi smel....In sklepam da to tolče med vožnjo....po terenu pa je vožnja pač počasnejša in roke ne morejo tako hitro opletat da bi vdarjale.....Pojavi pa se vprašanje, če je lahko od tega tudi pokanje med speljevanjem ter naglim odvzemom plina.

P.S. Kardani nimajo nič lufta.

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » So Avg 23, 2008 8:04 am

Poglej še nosilce motorja in reduktorja in stabilizatorje.
Slika

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » So Avg 23, 2008 11:32 am

marolt 4x4 napisal/-a:Poglej še nosilce motorja in reduktorja in stabilizatorje.

Kaj pa kakšen var na šasiji?
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Avg 23, 2008 2:01 pm

miran napisal/-a:
marolt 4x4 napisal/-a:Poglej še nosilce motorja in reduktorja in stabilizatorje.

Kaj pa kakšen var na šasiji?
Miran

Za var na šasiji približn vem kak zvok spušča če pokne, ker mi je na drugem avtu poknil var na karoseriji (med pragom in A stebričkom).
Tukaj pa se pojavla zvok, ki je bolj podoben zvitju velike plehnate plošče (pljonk pljonk :) ) . Se pravi zatohel zvok, prihaja pa iz sopotnikovega dela ( čutiš točno pod nogami) in tam pa so vpete roke.....tako da mislim , da so krivec kr puše....Bom pa vsekakor pregledal še ostale nosilce.

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » So Avg 23, 2008 6:39 pm

Zdravo,

podoben butast zvok se mi je pojavljal na Mitsubishi Pajero Sport. Vzrok: narobe obrnjen vijak na panhardovem drogu. Ker ga je malo preveč gledalo čez matico je včasih udaril ob šasijo.

LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » Ne Avg 24, 2008 9:16 am

Najbujše da avte zamenjate. :D

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Avg 24, 2008 11:21 am

slayer napisal/-a:Najbujše da avte zamenjate. :D

Eh ne ni ga bolšega kot da par let ugotavljaš in ti žre živce kaj poka in ruži....potem pogruntaš, stvar popraviš in avto prodaš :D :D

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost