Pajero in klima

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Amritaya

Pajero in klima

OdgovorNapisal/-a Amritaya » Po Maj 25, 2009 2:41 pm

Bi rabil pomoč mojstrov...je kakšna varianta, da bi se od kakšnega Galloperja al kaj podobnega zmontirala klima na Pajerota 2800 TDi letnik 1998?

Amritaya

OdgovorNapisal/-a Amritaya » Po Maj 25, 2009 3:30 pm

Če se nikakor ne da zmontirat klime od kakšnega Galloperja al podobnih, bi bil zelo vesel, če mi lahko kdo našteje kateri kosi sestavljajo klimo napravo, da jih probam kje poiskat in pol dam zmontirat...na žalost poletja so postala neznosna

PAJEROxxl

OdgovorNapisal/-a PAJEROxxl » Po Maj 25, 2009 4:02 pm

Baje paše od Lantre :idea: :idea:
Ma kej si mona

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Po Maj 25, 2009 10:02 pm

Karkoli se boš lotil notri tiščat ti bo žal. Vsaj ponavadi je tako :wink: Vedno nakoncu pride drago in zaj.....no, da ti je še vedno nekaj časa vroče kljub klimi. Še najbolj je najti oroginal zadevo za ta avto, pa še vedno je kar precej dela dela.

Amritaya

OdgovorNapisal/-a Amritaya » Po Maj 25, 2009 10:05 pm

Nova originalna se nahaja samo še na Nizozemskem in stane za eno oko z glave, zato pa sprašujem, če mi lahko kdo razloži s katerih kosov je klima sestavljena ( kompresor...), da bi jaz to nekje dobil.

Sem razmišljal o strešnem oknu, ampak ne vem kolko je to sigurno, vendar nekaj moram nardit, ker tukaj v Kopru je iz dneva v dan bolj vroče :twisted:

Uporabniški avatar
GPW1942
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a GPW1942 » Po Maj 25, 2009 10:14 pm

takole napamet:
-notranji uparjalnik
-zunanji hladilnik
-kompresor
-regulacijska periferija in tipala
-cevne povezave, nizkotlačne in visokotlačne
-električno krmiljenje, stikala
-ventilator hladilnika
-ekspanzijska posoda
-dehidrator
-kabinski filter
...
...
...
-pritrdilni elementi,....
-nove jermenice in pogonski jermeni

upam, da ti po tem ni preveč vroče :wink: . baje zelo zelo težko vidiš naknadno vgrajeno klimo v delujočem stanju. celo tovarniško vgrajene imajo omejen rok uporabe (predvsem težave z vibracijami in soljo-ter posledično netesnost)

lp andrej

yimmy
Kraj: N 45°34.467` E 14°12.513`

OdgovorNapisal/-a yimmy » Po Maj 25, 2009 10:18 pm

jest imam v pajerotu l.96 klimo ti bom cez vikend javu firmo oz s ktirga avta je
Ugradil jo je prejšnji lastnik tko da :res_ne_vem:
just............ drive good

Uporabniški avatar
Cobra13
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » Po Maj 25, 2009 10:23 pm

Če nimaš klime v avtu , ti se jo ne splača vgrajevati , še posebej neorginalne, pa še pol avta moraš predelati ( kompresor , cevi , uparjevalnik , hladilnik , ventilator , notranji hladilnik , elektronika , ...) pa še vse moraš spasati v armaturko in na koncu mora to delovati. Še orginal klimo je zajebano vgraditi kamoli kaj drugege. Tu imaš sistem ter delovanje klime : http://www.2carpros.com/how_does_it_wor ... tioner.htm
LP
Cobra13

Amritaya

OdgovorNapisal/-a Amritaya » To Maj 26, 2009 3:07 pm

Aha...kaj pa menite o strešnih oknih...je tudi varjanta, da dam vgradit strešno okno samo ne vem če je zanesljiva?

Da ne odpiram nove teme...mi lahko kdo pove kakšno olje gre v diferencial in kakšna naj bi bla kompresija v turbini za pajerota...?

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Maj 26, 2009 3:56 pm

Cobra ti si še živ? Nekam dolgo te ni blo na spregled jeepov pa še tud zdaj nisma pokomentirala:)

Drugač pa kot so že povedal. Če nimaš klime se ti je ne splača naknadno vgrajevat. Edina opcija bi bila da bi na odpadu dobil res vse dele original od tega avta in potem to SAM zmontiral......ampak verjem , da take projetke stane in živcev in denarja, da glava boli.....

Uporabniški avatar
Cobra13

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » To Maj 26, 2009 5:09 pm

Na mojem sem menjavo klimo (orginal) pa ni blo luštno tak da okna odpret pa gremo
LP

Cobra13

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Maj 26, 2009 5:15 pm

Kaj pa naj bi bilo narobe s strešnim oknom? Nezanesljivo?
Če ni vgrajevatelj totalen idijot ne bi smelo biti nobenih težav.
Nasprotno. So situacije, ko je strešno okno boljše od klime.
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Amritaya

OdgovorNapisal/-a Amritaya » To Maj 26, 2009 10:06 pm

Sem slišal, da puščajo, ker ne držijo tesnila....pač nekateri hvalijo drugi pač ne

Uporabniški avatar
Cobra13

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » To Maj 26, 2009 10:14 pm

Sem imel na yugotu strešno okno, kvalitetno strokovna montaža, kar pa je bilo najpomembneje 5let garancije ( po 10-ih letih še ni spuščo)
LP

Cobra13

Evan
Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Evan » Če Maj 28, 2009 7:34 am

Jaz imam na Outlanderju "dva" strešna okna pa nobeden od njih ne pušča. Resda so že gor original, tudi to je res, da je drugi bolj vgrajena šipa v strehi...; prvi pa je pravi, pomičen. Kot rečeno, do sedaj še nobenih problemov. Upam pa, da tako tudi ostane.

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Če Maj 28, 2009 8:48 am

Vse se da, le vprašanje je, komu se da. :lol:
Premontaža klime iz enakega (recimo karamboliranega) avta po mojem ni taka panika, ker ne rabiš improvizirat.

Če imaš dost časa in živcev, pa načeloma ni problem kar ene tretje klime noter spravit.
V nivi imam (tudi) ta projekt. kompresor od daewoo racer, kondenzator(zunanji hladilnik) je "homemade" prilagojen od hišne klime, ker od nobenega avta nisem za primerno ceno našel ustreznih dimenzij.
Za notranji uparjalnik pa še ne vem, kaj bom naredil.
Če si zadovoljen z navadno "ročno" klimo, da moraš potem kar naprej drkat in gretje prestavljat ker je enkrat toplo, drugič hladno, mogoče še ni problem.

Ker pa sta na voljo gratis dva potencialna donatorska vozila z avtomatsko klimo, razmišljam o transplantaciji komplet notranjega dela hlajenja/gretja.

Moj brat, ki je še dvakrat večji improvizator, kot jaz, in se ukvarja s hladilno tehniko, je izjavil, da za noben denar ne gre več montirat "kar ene" klime v drug avto. V polota jo je montiral od nekega protona.

Če delaš nekaj "iz trme", za dušo, bi se reklo, je pa druga stvar.
Cenovno v mojem primeru ne bo problem, še največ bom dal za pijačo in izdelavo novih lajtng.

Uporabniški avatar
Sine
Kraj: bizeljsko

OdgovorNapisal/-a Sine » Če Maj 28, 2009 10:07 am

če ti kaj pomeni jaz imam doma nissana primero L93 (avto je v kosih), klima je še gor, če bi ti pasalo se lahko zmenima, samo je še na avtu tko da si jo moraš demontirat, nevem kako je pa s hladilnikom - če je še dober (vse skupi stoji že 2leti), je pa zastonj :wink:

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti