ABS ?

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Sine
Kraj: bizeljsko

ABS ?

OdgovorNapisal/-a Sine » Če Jul 09, 2009 7:17 am

Zdravo :P
Imam "težavico" prižiga se mi lučka za ABS, takrat ABS več ne dela, zavore pa delujejo ok.
Ko pa ne gori lučka in ABS dela - to je predvsem ko avto prižgem nato cca 3min dela (ne glede na vožnjo) - pa ABS čudno dela, 1. je zelo opčutljiv, če ga bol pritisnem lepo bremza, če pa na lahko pritiskam, pa se zelo sliši "motorček" ABSa - ropota ko stara freza 8)

kaj bi to blilo?

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Če Jul 09, 2009 7:37 am

od kdaj pa ima tomovinkovič ABS? :roll: :twisted:
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » Če Jul 09, 2009 7:49 am

Sodeč po opisanem so po mojem senzorji ok, torej bi sumil abs enoto :twisted:

Uporabniški avatar
Sine

OdgovorNapisal/-a Sine » Če Jul 09, 2009 12:49 pm

compadre napisal/-a:od kdaj pa ima tomovinkovič ABS? :roll: :twisted:

:D tomovinkovič je pod streho v pripravljenosti.
Nabalil sem chrysler voyager star model, po enem tednu in prevoženih 2000km sem kar zadovolen :pije_kavo_in_bere_casopis: razen tega ABSa.

se pravi abs enoto - se pravi da je cel sklop "fuč" :vdam_se:

Uporabniški avatar
Tono
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Tono » Ne Jul 12, 2009 6:24 pm

Lepo vas prosim, kar ABS enoto bi menjali ali kaj?

Očitno ga serje kateri od senzorjev, lahko da manjka kak zob na zobatem kolesnem vencu in zaradi nižje frekvence signala ABS misli, da koli blokira. Zato pa je filing, da je ABS občutljiv.

Tester gor, pa bo. Čim bom imel cajt, bom pogledal v dokumentacijo, kakšne možnosti diagnostike obstajajo.

Lp,

T
Moje vozilo: Steyr-Puch Pinzgauer 710M, l. 1976, ex. JLA

Uporabniški avatar
Sine

OdgovorNapisal/-a Sine » Če Jul 30, 2009 2:41 pm

mislim, da bi lahko bil problem v zadnjih zavorah, in sicer zadnje desno kolo mi bremza bolj kot normalno ( na špuro če bol pritisnem ) možno, da ima kaj veze z ABSom.
Ko ne sveti ABS lučka, mi ta dela zelo dobro.
:roll:

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » Če Jul 30, 2009 2:59 pm

Sine napisal/-a:mislim, da bi lahko bil problem v zadnjih zavorah, in sicer zadnje desno kolo mi bremza bolj kot normalno ( na špuro če bol pritisnem ) možno, da ima kaj veze z ABSom.

zadnje bremze ni mus, da ti vlečejo na rajs, ker nekateri imajo ventil obremenitve (AB ventil), ki to preprečujejo......vloga tega ventila je, da bolj ko je vozilo naloženo, bolj zavira zadnja os :wink:
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Jul 30, 2009 7:42 pm

compadre napisal/-a:
Sine napisal/-a:mislim, da bi lahko bil problem v zadnjih zavorah, in sicer zadnje desno kolo mi bremza bolj kot normalno ( na špuro če bol pritisnem ) možno, da ima kaj veze z ABSom.

zadnje bremze ni mus, da ti vlečejo na rajs, ker nekateri imajo ventil obremenitve (AB ventil), ki to preprečujejo......vloga tega ventila je, da bolj ko je vozilo naloženo, bolj zavira zadnja os :wink:

Pa je ta ventil tudi pri ABS sistemih? Po logiki se mi nekak spodbijata....Zavore primejo na polno, ABS pa poskrbi da ne blokirajo in bolj ko je avto naložen manj dela bo imel ABS...AB ventil pa ima enako funkcio (da v normalnih pogojih ne blokira zadnje osi), na ledu ali slabšem oprijemu pač odpove ker nima povratnih informacij....ABS je torej nadgradnja tega ventila. Na me držat za besedo samo to je moja logična razlaga.

Sine: po moje te zajebava eden od senzorjev....tale zadnja bremza na "špuro" že zna bit zanimiva.

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Pe Jan 15, 2010 2:59 pm

kolega išče konektor (oz. plastično ohišje in gumice- priključi se na konektor pri kolesu) za ABS za Toyoto LC 80. na servisu prodajajo bojda samo komplet s senzorjem, kar močno začini ceno. kakšna ideja, informacija kje to dobit, je dobrodošla.

Uporabniški avatar
5x4

OdgovorNapisal/-a 5x4 » To Feb 16, 2010 7:57 pm

danes mi je en mehanik omenil, da je pri mnogo avtomobilih problem abs konektorjev, da so kao vodotesni in se potem zgodi , da voda noter pride ven pa ne? v tem primeru pride do stika in abs ne dela. kakšen komentar na to? a je potem boljše, če zvrtaš v konektorje luknjico, da voda odteka tudi ven?

Uporabniški avatar
golnar
Kraj: Okolica Ivančne Gorice

OdgovorNapisal/-a golnar » To Feb 16, 2010 9:10 pm

men se zdi bolš da če že prideš do njih, jih pač primerno izoliraš, ne pa da bi jih povrtal in bi pač glih ko bi rabil abs (dež), ta nebi delal.

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Sr Feb 17, 2010 10:08 am

Že par let vozim z izklopljenim ABS in sem prav vesel. Izklopi varovalko in vozi brez!
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
5x4

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Sr Feb 17, 2010 12:00 pm

meni bi se zdelo škoda, da imam na avtu abs in ga namenoma izklopim. mi je že (pre)večkrat prav prišel. me je presenetlo, :shock: ko je kar sam od sebe začel to razlagat, zato sprašujem, če je to tak pogost pojav in lahko tudi js s tem računam enkrat v prihodnost. mehanik je omenjal, da naj ne bi bili vodotesni, ker se potem noter nabira kondenz. golnar kako oz s čim bi jih izoliral?

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Sr Feb 17, 2010 10:37 pm

Prvič, ko boš moral na silo ustaviti v pesku, šodru ali snegu, boš postavil vprašanje, kje ABS izklopiš.
LstaromačkovskiP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost