NISSAN PATROL Y61

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
GasLR130
Kraj: Ljubljana

NISSAN PATROL Y61

OdgovorNapisal/-a GasLR130 » Po Okt 11, 2010 4:30 pm

Pozdravljeni,

v bližnji prihodnosti se bo zgodil nakupa Nissan Patrola. Finance nekako dovoljujejo nakup od letnika 2000 - 2004.

Ker do sedaj nisem vozil še nobenega Nissana, bi prosil na kaj naj bom pozoren. Kaj so stvari, ki me bodo "koštale" in kaj je običajno za zamenjati pri 150.000 do 200.000 km.

Zanimajo me tudi šibke točke Patrola in kateri motor bolj priporočate 2.8 ali 3.0.

Za vse nasvete in razlage bom zelo hvaležen.

LP G

Uporabniški avatar
Zoran67
Kraj: Tolminske višave

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » Po Okt 11, 2010 5:44 pm

1. prvič za kaj boš rabil patrola
2. vsaka stvar na patrolu stane, tako moraš vse pogledat
3. verjetno bodo za zamenjati vsaj amortizerji in potem, ko boš ugotovil zmožnosti patrola, boš še kaj zamenjal
4. osnovni servis moraš narediti, da boš startal z nule, cca 300 eur dalje odvisno, če kaj sam delaš
5. ko boš patrolu dal kar rabi te ne bo pustil na cedilu - ON LAUFA!
6. PREDEN PATROLA KUPIŠ GA OBJAVI NA FORUMU, ČE KDO POZNA NJEGOVO ZGODOVINO in ti lahko svetuje
7. v nakup pojdi z nekom, ki že ima patrola!!!
Pa brez zamere LP
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj

GasLR130

OdgovorNapisal/-a GasLR130 » Po Okt 11, 2010 9:02 pm

Hvala za odgovor.

Vsekakor bo Patrol dobil takoj po nakupu dobil konkreten servis, menjavo vseh olj, detaljni pregled in menjavo vsega, kar je obrabljeno in vsega kar mi boste svetovali, vendar to lahko počnem šele ko je moj.

Terenca imam zadnjih 6 let in sicer LR Defender 130, ki je videl že kar nekaj tunizijskega in libijskega peska. Tudi Patrol bo moral vsaj trikrat preko sredozemske luže. Zavedam se tudi vseh stroškov, ki jih prinese nakup novega-rabljenega terenca in opremljanje le tega.
Denaci so že rezervirani za konkretne amortizerje, vzmeti, snorkel, pnevmatike in podobno.

Želim si predvsem nasvete, ki vas bi hitro odvrnili od nakupa, pa jih vidite le izkušeni lastniki Patrolov. Želel bi naprimer informacijo katere so šibke točke avtomobila, kje začne najprej rjaveti, oz. kje naj iščem rjo? Koliko je težav s podvozjem, kje so "lufti", če so seveda. In podobno. Kaj crkne na motorju, je to vodna črpalka ali... , kateri motor 2.8 ali 3.0.

Ogledi Patrolov z iskušenimi lastniki Patrolov je precej komplicirana zadeva. Ponavadi je potrebno hitro reagirati, sicer dober primerek kaj hitro dobi drugega lastnika. Ponavadi se je težko uskladiti z poznavalcem (beri: ga moriti, če bi šel spet s teboj pogledati enega..). Drug problem je, da niti ne poznam "poznavalca" Patrolov.

Hvala za vse odgovore.

Lep pozdrav

Gašper

robinzon
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » Po Okt 11, 2010 11:49 pm

2.8 motorje se drži slab glas že od leta 1990. Novejši 3.0 Patroli imajo lepšo obliko in boljši motor. Čeprav ne pričakuj rakete na kolesih, kljub vsem konjem ki jih premore.
Sem pa slišal enkrat štorijo da so skoraj vsi lastniki Patrolov okol letnika 2000 menjali motorje zarad neke serijske napake. Morda bo kdo drug znaj povedati ali to drži ali ne.
Mislim da pri starem avtu rjavice ne gre iskati. Ta nastane z leti na vsakem avtu, če hočeš ali ne. Raje poglej koliko je zgonjen, vlezi se pod njega ali ga pelji na pregled k mehaniku ce misliš da bo bolje. Vsak normalen in pošten prodajalec ti bo to pustil. Če si že lastnik terenca veš kako morajo pogoni delovati in kaj moraš gledat. Sicer pa je največ odvisno od koga kupiš avto in kaj je ta z njim počel.
Pa pazi, enkrat Patrol, vedno Patrol. Okužil te bo!:)

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » To Okt 12, 2010 7:24 am

patrol je super izbira, tudi za pesek...
kot že omenjeno so imeli prvi 3.0 modeli težave z premajhnim karterjem in posledično premajhno oskrbo z oljem, tako da so večino teh motorjev zamenjali še v garancijski dobi.

vsekakor pa vzemi 3.0 motor, saj je 2.8 precej podhranjen za to težo avtomobila.

GasLR130

OdgovorNapisal/-a GasLR130 » To Okt 12, 2010 9:07 am

Hvala za vse odgovore in nasvete.

LP G :D :D

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » To Okt 12, 2010 9:30 am

Matej napisal/-a:patrol je super izbira, tudi za pesek...
kot že omenjeno so imeli prvi 3.0 modeli težave z premajhnim karterjem in posledično premajhno oskrbo z oljem, tako da so večino teh motorjev zamenjali še v garancijski dobi.

vsekakor pa vzemi 3.0 motor, saj je 2.8 precej podhranjen za to težo avtomobila.

tako je.

patrolgr1
Kraj: kamnik

OdgovorNapisal/-a patrolgr1 » Sr Okt 20, 2010 11:32 am

GasLR130 napisal/-a:Hvala za odgovor.

Vsekakor bo Patrol dobil takoj po nakupu dobil konkreten servis, menjavo vseh olj, detaljni pregled in menjavo vsega, kar je obrabljeno in vsega kar mi boste svetovali, vendar to lahko počnem šele ko je moj.

Terenca imam zadnjih 6 let in sicer LR Defender 130, ki je videl že kar nekaj tunizijskega in libijskega peska. Tudi Patrol bo moral vsaj trikrat preko sredozemske luže. Zavedam se tudi vseh stroškov, ki jih prinese nakup novega-rabljenega terenca in opremljanje le tega.
Denaci so že rezervirani za konkretne amortizerje, vzmeti, snorkel, pnevmatike in podobno.

Želim si predvsem nasvete, ki vas bi hitro odvrnili od nakupa, pa jih vidite le izkušeni lastniki Patrolov. Želel bi naprimer informacijo katere so šibke točke avtomobila, kje začne najprej rjaveti, oz. kje naj iščem rjo? Koliko je težav s podvozjem, kje so "lufti", če so seveda. In podobno. Kaj crkne na motorju, je to vodna črpalka ali... , kateri motor 2.8 ali 3.0.

Ogledi Patrolov z iskušenimi lastniki Patrolov je precej komplicirana zadeva. Ponavadi je potrebno hitro reagirati, sicer dober primerek kaj hitro dobi drugega lastnika. Ponavadi se je težko uskladiti z poznavalcem (beri: ga moriti, če bi šel spet s teboj pogledati enega..). Drug problem je, da niti ne poznam "poznavalca" Patrolov.

Hvala za vse odgovore.

Lep pozdrav

Gašper
Jaz sem kupil patrola 3.0 gr maja.Takoj sem naredil servis,zamenjal olje v diferencialih ter ga podmazal.V glavnem sem ga porihtal maximalno,kar je v mojih močeh.Tudi spodaj sem ga kompletno očistil ter zaščitil.Če boš to naredil,ti bo služil brez problemov.Je pa veliko patrlov zelo zanikrnih,vsaj večinoma tisti,ki sem jih jaz ogledoval.Ni jih blo malo,saj sem obkrožil celo Slovenijo,ko sem ga kupoval.Pa srečen nakup ti želim.Za več informacij me pa pokliči.Lp Igor

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Sr Okt 27, 2010 9:35 am

a kdo ve točno kateri letniki so imeli te težave s karterjem?

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov