2. DIRKA ZA DP 4X4 LIJAK -Vogrsko 2019

O offroad srečanjih in dogodkih
Uporabniški avatar
croco8
Prispevkov: 99
Pridružen: Če Nov 20, 2008 10:46 am
Kraj: Ozeljan
Kontakt:

2. DIRKA ZA DP 4X4 LIJAK -Vogrsko 2019

OdgovorNapisal/-a croco8 » Pe Apr 05, 2019 7:39 pm

Dragi prijatelji Off Road-a,

leto je naokoli, zato vas zopet vabimo na Vogrsko 11 in 12. maja 2019. :nazdravljamo:
Pripravljamo tradicionalno krožno hitrostno preizkušnjo z vsaj 30 minutno vožnjo (odvisno od vremena) in tapravi hard. :veselo_za_volanom:
Več o prireditvi na http://www.4x4lijak.si
Lep pozdrav

www.4x4lijak.si

Uporabniški avatar
croco8
Prispevkov: 99
Pridružen: Če Nov 20, 2008 10:46 am
Kraj: Ozeljan
Kontakt:

Re: 2. DIRKA ZA DP 4X4 LIJAK -Vogrsko 2019

OdgovorNapisal/-a croco8 » Če Maj 09, 2019 11:40 pm

Proge so pripravljene, kot kaže vreme bo zdržalo tako da se obeta ena dobra dirka ... :skace_od_srece:

Se vidimo v soboto!!! :welcome:
Lep pozdravwww.4x4lijak.si

Uporabniški avatar
croco8
Prispevkov: 99
Pridružen: Če Nov 20, 2008 10:46 am
Kraj: Ozeljan
Kontakt:

Re: 2. DIRKA ZA DP 4X4 LIJAK -Vogrsko 2019

OdgovorNapisal/-a croco8 » Ne Maj 12, 2019 7:12 pm

Objavljeni so rezultati na spletni strani 4x4 Lijak.
:thank_you:
Hvala gledalcem in tekmovalcem ter vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji tekmovanja.
Lep pozdravwww.4x4lijak.si

Hribovc
Prispevkov: 337
Pridružen: Po Nov 30, 2015 12:46 pm

Re: 2. DIRKA ZA DP 4X4 LIJAK -Vogrsko 2019

OdgovorNapisal/-a Hribovc » Po Okt 21, 2019 7:39 pm

Torej, da ne odpiram posebej nove teme, bom kar tukaj nadaljeval:

Nimam kakšnega hudega terenca, imam pa "pick-upa" z dvojno kabino, kesonom, štirikolesnim pogonom in vitlom. Ter tanarjabltaboljšimi pnevmatikami, kar ji je - Malatesta Kobra. Po navadni cesti se lepo vozi, imajo krasen oprijem, malo bolj pazljivo je pa potrebno po asfaltni cesti. Sploh, če je asfaltna cesta mokra. Ampak za potovanja v daljne dežele je pri hiši drug avto. Tega pa mi vseeno kličemo "džip", čeprav ni noben pravi terenec. Mislim, ni terenec vse, kar ima štirikolesni pogon in krampaste gume... Ko sem se odločal za nakup, mi je žena naročila: "Pa modro se odloči." Zato je vozilo v kovinsko modri barvi...

Zakaj sem se sploh lotil to pisat?

Lani sem imel neko delo na Stari Gori, kjer je oddelek za invalidno mladino. Ko sem bil pri avtu, pride mimo en fantič, četrti ali pa peti razred. Invalid. Zraven pa še njegova mamica. In fantek gleda v "džipa" in reče: "Gospod, jaz se pa še nikoli nisem peljal z džipom. A me peljete en krog?"

Njegova mamica ga takoj začne "postrojavat", da se to ne sme in da to ni prav in se meni opravičevati in razlagati, da ji je nerodno,.. Jaz pa sem samo rekel fantičku: "Glej, zdaj imam delo. Se pa še oglasim, pa dorečeva." In se odpeljem.

Kasneje sem po interni liniji poslal sporočilo tej mamici, da bi rad govoril z njo, ko bo fantič zaspal. In sem se potem zvečer tam ustavil in ji razložil, da imam pet otrok in da vem, kakšni so otroci in da v bistvu mi je bila njegova neposrednost všeč in da mi ni problem dečka malo zapeljati naokoli - da pa me zanima njeno stališče. Konec koncev, dati otroka nekomu nepoznanemu, da ga odpelje... Pa sva se kar nekaj časa pogovarjala, najprej stoje, nato sede... Po dveh urah in pol je "pristala" na to, da naslednji dan, preden grem v službo (popoldanska izmena), pridem po fantiča in ga odpeljem z džipom, ampak ne kakšen "overland" in ne kakšen ekstremni offroad. Že dopoldan se mi je uspelo zmenit z Goriškimi opekarnami, da lahko pridem v glinokop Ajševica.

In tako sem naslednji dan pred službo prišel po fantička, montiral njegov sedežek spredaj desno, in sva šla. Še vreme je lepo sodelovalo in se je zlivalo kot zmešano, luže povsod, blato je špricalo izpod koles,... Po eni uri sva se vrnila. Ja, pri teh otrocih je obrazna mimika precej "zakrnela" in ne moreš ugotoviti, kako se počuti. To moraš razvozlat iz ostalih gest. Jaz sem teh otrok kljub vsemu malo vajen, čeprav ni moje delo z njimi. Jih pa pri svojem delu srečujem... Torej, med vožnjo nisem imel časa "prodajat zijala" in gledat, kako je s fantičem, na koncu pa, ko sva se vračala, se mi je zdelo, da je kar malo razočaran. No, ko sva prišla nazaj, mi je postalo jasno, da je fantič v vožnji sicer užival, razočaran je pa bil, ko sva se odpravila nazaj... Ga je bilo pa prav veselje gledat in poslušat, s kakšnim navdušenjem je svoji mamici razlagal, kje sva se vozila in kako je bilo. Kakšne malenkosti je opazil, ki jih jaz nisem.

Imam pet otrok, kar pomeni, da imam dovolj svojega dela. Ampak vseeno je bila tista ena ura in tiste 4 litre nafte za tistih nekaj deset km vredno tega. Nikoli si ne bi mislil, da lahko nekemu dečku - invalidu narediš tako veselje s tem, da ga malo pelješ po blatnih lužah...

Zakaj pišem vse to?

Tega dečka sem danes spet srečal. In spet je spraševal, če bi ga peljal. Pa sem pomislil, da bi tukaj prosil za pomoč. Ali ima kdo tukaj čas in možnost priti v četrtek, 24.10. ob 16ih do glinokopa Ajševica s kakšnim resničnim terencem, pa da fantička zapeljemo tudi skozi malo globje luže. Če sem sam, se bojim, da se kje zakopljem. Vitlo sicer imam, a za kaj naj se na tisti ravnini privežem. S tistim fantičem pa si tudi ne morem nič pomagati. Bolje bi se počutil, če bi imel vsaj enega še za spremstvo. Še bolje pa, da sem jaz spremstvo in nekdo s pravim terencem zapelje fantička naokoli in skozi blato. Seveda ne divjaško, ker kljub vsemu gre za invalida, vseeno pa bolj adrenalinsko, kot bi ga lahko jaz...

Bi imel kdo čas in možnost?

Hribovc
Prispevkov: 337
Pridružen: Po Nov 30, 2015 12:46 pm

Re: 2. DIRKA ZA DP 4X4 LIJAK -Vogrsko 2019

OdgovorNapisal/-a Hribovc » Sr Okt 23, 2019 11:36 am

Zaradi terapij bi prestavili na 17to uro.


Vrni se na “Srečanja”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta