Lepi placi v Sloveniji
-
Aleksander
Lepi placi v Sloveniji
Lahko kdo priporoči kakšna lepa mesta v Sloveniji ob vodi ali lepih razglednih točkah, kjer se da prespati v ali na avtu? Nekoliko oddaljeno od naselij, da se lahko preizkusi opremo, speče večerjo?
Only Toyota loves Sahara. (Chiheb, Tozeur)
Re: Lepi placi v Sloveniji
Ideja po deljenju placov med podobno mislečimi in čutečimi popotniki, overlanderji, dopustniki (...) je sicer na prvo žogo lepa, dobra, plemenita (in še bi se našlo pozitive polnih pridevnikov) ...
... ampak ...
(Vedno je tu nek ampak)
Dajmo reči (in verjeti), da sta tudi dve pri nas najbolj uporabljani tosortni spletni platformi, iOverlander in p4n, štartali s podobnimi plemenitimi nagibi ter da veliko večino tistih, ki nanje prispevajo, še vedno žene predvsem, če ne zgolj, altruizem. A po toliko in toliko letih obstoja, razmaha in razvoja so mnogi, premnogi efekti deljenja lepih ter uporabnih lokacij vsevprek po mojem mnenju (in zdaleč nisem edini) slabi in niti približno ne odtehtajo koristi.
Jaz se držim principa, da ne delim lokacij z ljudmi, ki jih ne poznam dovolj dobro, za katere nisem prepričan, ali je njihov odnos do preživljanja prostega časa v naravi dovolj v sozvočju z mojimi načeli in ideali.
Lahko se pa kaj dobimo in gremo skupaj kam, potem obstaja realna možnost, da bom kakšno lokacijo v živo podelil s prisotnimi.
Dejansko se mi zdi to dobra, dovolj aktualna in problematična tema, da bi se lahko razvila konstruktivna debata. Upam, da še kdo napiše kakšno misel ...
... ampak ...
(Vedno je tu nek ampak)
Dajmo reči (in verjeti), da sta tudi dve pri nas najbolj uporabljani tosortni spletni platformi, iOverlander in p4n, štartali s podobnimi plemenitimi nagibi ter da veliko večino tistih, ki nanje prispevajo, še vedno žene predvsem, če ne zgolj, altruizem. A po toliko in toliko letih obstoja, razmaha in razvoja so mnogi, premnogi efekti deljenja lepih ter uporabnih lokacij vsevprek po mojem mnenju (in zdaleč nisem edini) slabi in niti približno ne odtehtajo koristi.
Jaz se držim principa, da ne delim lokacij z ljudmi, ki jih ne poznam dovolj dobro, za katere nisem prepričan, ali je njihov odnos do preživljanja prostega časa v naravi dovolj v sozvočju z mojimi načeli in ideali.
Lahko se pa kaj dobimo in gremo skupaj kam, potem obstaja realna možnost, da bom kakšno lokacijo v živo podelil s prisotnimi.
Dejansko se mi zdi to dobra, dovolj aktualna in problematična tema, da bi se lahko razvila konstruktivna debata. Upam, da še kdo napiše kakšno misel ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
damjan.vrencur.info
damjan.vrencur.info
Ne gre, da se ne bi oglasil še jaz.
1. Zanimivo, Aleksander se očitno odpoveduje avanturi in želi ziheraško izbiro ciljev. Nič hudega, tudi tako je lahko lepo.
2. Vrečinemu razmišljanju se v celoti pridružujem. Bom povedal konkreten primer: tule iz kavča v dnevni sobi vidim eno nadvse zanimivo lokacijo na koncu Savudrijskega polotoka. Enkrat sem se odpeljal tja, da vidim, če je tudi v resnici tako zanimiva. In je res: prekrasen razgled na Piran, borov gozdiček, brez naselij, morje zraven, skratka super za kaj takega, kar išče Aleksander (in še marsikdo med nami). Tam je bil že en nemški kamper. Poklepetamo in vprašam možakarja, če je to super lokacijo objavil na kakšni aplikaciji za tovrstne lokacije. Njegov odgovor: "Nisem nor, potem bo naslednje leto tu polno in ne bo več luštno". Mislim, da to pove vse.
Miran
1. Zanimivo, Aleksander se očitno odpoveduje avanturi in želi ziheraško izbiro ciljev. Nič hudega, tudi tako je lahko lepo.
2. Vrečinemu razmišljanju se v celoti pridružujem. Bom povedal konkreten primer: tule iz kavča v dnevni sobi vidim eno nadvse zanimivo lokacijo na koncu Savudrijskega polotoka. Enkrat sem se odpeljal tja, da vidim, če je tudi v resnici tako zanimiva. In je res: prekrasen razgled na Piran, borov gozdiček, brez naselij, morje zraven, skratka super za kaj takega, kar išče Aleksander (in še marsikdo med nami). Tam je bil že en nemški kamper. Poklepetamo in vprašam možakarja, če je to super lokacijo objavil na kakšni aplikaciji za tovrstne lokacije. Njegov odgovor: "Nisem nor, potem bo naslednje leto tu polno in ne bo več luštno". Mislim, da to pove vse.
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Jz vem za najlepši plac na svetu. porivavčkov vrh. lokacije ne povem, ker pol bo gužva 
Don Felipe > Google :D
-
Aleksander
Moja spalnica danes, Miran.
Tunizija res še ni gotova, ker še nimam kompanije. Ne koristi ti dober 4x4 avto, če je žena samo na prednji pogon
....Moja spalnica danes, Miran.
.....
Ojoj, naj ne bo tvoja prva misel ob zbujanju na lepi lokaciji namenjena meni!!!
Me je že malce strah....
Miran
-
Aleksander
Ne nate, na tvoj avto. Bog ve, ali bi Miran prilezel sem gor? 
Matr, si pa res prizadet s tem mojim avtom. Malo se posvetuj s kakšnim strokovnjakom. Menda ja vsi ne štrajkajo.No, da te potolažim: Miran v nobenem primeru ne bi prilezel tja gor. Verjemi mi, z berglami se težko gre v hribe.
Moj avto? Ne bi. Jaz v neokrnjeno naravo nikoli nisem rinil z avtom. Jo imam preveč rad, naravo namreč.
Miran
PS: je pa ta tvoja obsesija postala že malo preveč osebna in je verjetno za vse čisto navadno smetenje teme. Odpri svojo temo v rubriki razno, če brez tega ne moreš.
-
Aleksander
Daj dvigni oči par vrstic višje, kdo je koga omenil prvi. Rad malo špikaš, ob kontri pa užaljeno dete.
Prenočitev na parkirišču ni uničevanje narave.
Prenočitev na parkirišču ni uničevanje narave.
miran napisal/-a:2. Vrečinemu razmišljanju se v celoti pridružujem. Bom povedal konkreten primer: tule iz kavča v dnevni sobi vidim eno nadvse zanimivo lokacijo na koncu Savudrijskega polotoka. Enkrat sem se odpeljal tja, da vidim, če je tudi v resnici tako zanimiva. In je res: prekrasen razgled na Piran, borov gozdiček, brez naselij, morje zraven, skratka super za kaj takega, kar išče Aleksander (in še marsikdo med nami). Tam je bil že en nemški kamper. Poklepetamo in vprašam možakarja, če je to super lokacijo objavil na kakšni aplikaciji za tovrstne lokacije. Njegov odgovor: "Nisem nor, potem bo naslednje leto tu polno in ne bo več luštno". Mislim, da to pove vse.
Miran
No, tisti nemški kamperist lokacije ni objavil, jo je pa nekdo drug. Plac je šel v maloro, nabralo se je polno smeti, predvsem vlažnih robčkov za brisanje usranih riti - kot da ni bilo že dovolj hudo, da so lokalci gozdiček že leta uporabljali za odlagališče vsega mogočega materiala. Dejstvo, da so tik zraven zgradili apartmajski resort, pa je zabilo še zadnji žebelj v krsto.
LP, Y.
Destination: Overland
Destination: Overland
Aaa...ga poznaš? Ja, žal je tako, da niti z najboljšimi nameni zelo težko preprečiš odhod lokacije v maloro. Takšni žal smo. In potem se niti ne čudiš napredku (sem bral pred par leti) blejske turistične ponudbe, ko so komunalne redarje opremili z brezžičnimi pos terminalu, da so lahko kazni za črno kampiranje sprotno kasirali po celotnem ozemlju občine
Miran
Miran
Uh, nadvse zanimiva tema in bistva že povzeta. Takšne točke so skoraj kot lokacije za jurčke
! Širša objava vsekakor pripelje večji obisk in vse negativne posledice ozaveščenih in neozaveščenih obiskovalcev trenutno zelo popularnega preživljanja prostega časa.
Po mojem je prav iskanje en del čara, da probaš sam najti takšne lokacije. Pregledovanje satelitskih slik in z malo predvidevanja kaj bi bilo lahko primerno, kar se potem na licu mesta ponavadi izkaže drugače vendar je nagrada na koncu toliko večja, ko se ti posreči in najdeš tisti spot. Samo v Sloveniji tudi, če najdeš lepo jasico ob robu gozda z razgledom, kaj šele potočkom, ima verjetno lastnika, ki kosi to travo in mu sprememba namembnosti razumljivo ni v interesu! Se mi je že zgodilo, da je zgodaj zjutraj praktično sredi ničesar mimo pribrnel lastnik na traktorju... "Ah, ste slovenci ok, naj vam bo, če ste samo prespali. Veste mi poleti prihajajo avstrijci in italiani tudi za več dni!"
Je pa res, da včasih predvsem v tujini pride zelo prav, ko se že noči, vsi lačni in še nimaš placa, ker so bile vse mišljene variante neprimerne. Ja, prižgeš aplikacijo in najdeš najbližjo točko, za prespat bo mogoče pa tudi družba "Ooo, slovenci itak, a se lahko zraven sparkiramo....
"
Mislim, da imamo vsi nek nabor bližnjih in bolj oddaljenih lokacij, ki so morda že znane in bi jih recimo delili s prijatelji ali morda na aplikacijah in kakšen biser ali dva, ki jih imamo za "svoje" in upamo, da ostanejo čim dlje neodkriti. Verjetno pa je tudi lažje deliti bolj oddaljene lokacije v krajih kamor se ne vračano ali zahajamo tako pogosto oziroma bo obisk zaradi odročnosti sigurno manjši.
! Širša objava vsekakor pripelje večji obisk in vse negativne posledice ozaveščenih in neozaveščenih obiskovalcev trenutno zelo popularnega preživljanja prostega časa.Po mojem je prav iskanje en del čara, da probaš sam najti takšne lokacije. Pregledovanje satelitskih slik in z malo predvidevanja kaj bi bilo lahko primerno, kar se potem na licu mesta ponavadi izkaže drugače vendar je nagrada na koncu toliko večja, ko se ti posreči in najdeš tisti spot. Samo v Sloveniji tudi, če najdeš lepo jasico ob robu gozda z razgledom, kaj šele potočkom, ima verjetno lastnika, ki kosi to travo in mu sprememba namembnosti razumljivo ni v interesu! Se mi je že zgodilo, da je zgodaj zjutraj praktično sredi ničesar mimo pribrnel lastnik na traktorju... "Ah, ste slovenci ok, naj vam bo, če ste samo prespali. Veste mi poleti prihajajo avstrijci in italiani tudi za več dni!"
Je pa res, da včasih predvsem v tujini pride zelo prav, ko se že noči, vsi lačni in še nimaš placa, ker so bile vse mišljene variante neprimerne. Ja, prižgeš aplikacijo in najdeš najbližjo točko, za prespat bo mogoče pa tudi družba "Ooo, slovenci itak, a se lahko zraven sparkiramo....
"Mislim, da imamo vsi nek nabor bližnjih in bolj oddaljenih lokacij, ki so morda že znane in bi jih recimo delili s prijatelji ali morda na aplikacijah in kakšen biser ali dva, ki jih imamo za "svoje" in upamo, da ostanejo čim dlje neodkriti. Verjetno pa je tudi lažje deliti bolj oddaljene lokacije v krajih kamor se ne vračano ali zahajamo tako pogosto oziroma bo obisk zaradi odročnosti sigurno manjši.
Z zgornjim se strinjam.
Kadar se furam okoli s kamperjem in zvečer iščem lokacijo za prenočiti, včasih pogledam na "park4night". Važno mi je, da se da/sme prespati, kakšno so pustili moji predhodniki me niti ne zanima, ker jo zjutraj tako mahnem naprej. Slovenija pa v tej aplikaciji ni ravno pokrita.
Miran
Kadar se furam okoli s kamperjem in zvečer iščem lokacijo za prenočiti, včasih pogledam na "park4night". Važno mi je, da se da/sme prespati, kakšno so pustili moji predhodniki me niti ne zanima, ker jo zjutraj tako mahnem naprej. Slovenija pa v tej aplikaciji ni ravno pokrita.
Miran
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost