Garmin nikjer ne zazna satelitov

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
LC 90TD
Prispevkov: 382
Pridružen: So Feb 12, 2005 4:35 pm
Kraj: Kranj

Garmin nikjer ne zazna satelitov

OdgovorNapisal/-a LC 90TD » Po Apr 22, 2019 6:34 pm

Kot, je iz naslova vidno ima cestna navigacija kar naenkrat probleme z lociranjem satelitov (oziroma jih sploh ne pridobi) in posledično ne deluje, nato avtomatsko preklopi na simulacijo. Kaj bi bil vzrok? Ali je možno, da od avtomobila samega kakšna motnja prihaja? Navigacija je starejše izvedbe (cca. 10 let).

lp,
Jure

Uporabniški avatar
Denis92
Prispevkov: 67
Pridružen: Pe Mar 27, 2015 7:53 pm
Kraj: Mirna

Re: Garmin nikjer ne zazna satelitov

OdgovorNapisal/-a Denis92 » Po Apr 22, 2019 7:15 pm

Ponavadi GPS modul crkne, poskusi hard reset če ima opcijo.

Lp
If It’s Not Broken, Why Fix It?

Uporabniški avatar
adormi11
Prispevkov: 103
Pridružen: Ne Feb 19, 2012 5:54 pm

Re: Garmin nikjer ne zazna satelitov

OdgovorNapisal/-a adormi11 » Sr Maj 01, 2019 8:29 am

Meni tudi ni zaznal satelitov, pa sem ga posodobil, zdaj pa laufa

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Prispevkov: 2863
Pridružen: Sr Maj 21, 2003 8:33 am
Kraj: Žalec
Kontakt:

Re: Garmin nikjer ne zazna satelitov

OdgovorNapisal/-a gregor » Sr Maj 01, 2019 10:30 am

A se ni nekaj časa(par tednov?) nazaj govorilo, da zaradinevemčesaže stare navi naprave ne bodo več delale?
Tako da možno da je pri adormi11 nadgradnja rešila problem.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
Niva 1.9D(PSA) l. 99, 2x Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

LC 90TD
Prispevkov: 382
Pridružen: So Feb 12, 2005 4:35 pm
Kraj: Kranj

Re: Garmin nikjer ne zazna satelitov

OdgovorNapisal/-a LC 90TD » To Maj 28, 2019 11:52 am

Po tem, ko sem že skoraj obupal, ko je šla navigacija že skoraj v kanto sem na netu na nekem forumu našel, da je nekdo oživel gps tako, da ga je razdrl odklopil baterijo za cca 30 min in potem priklopil nazaj, pa je delovalo. Ker nisem imel nič za izgubit se to naredil tudi sam in glej ga hudiča, začel je delati. Na začetku je trajalo cca 1-2 uri, da je pridobil satelite, od takrat naprej pa v parih sekundah locira pozicijo in dela. Je pa res, da so šle vse shranjene lokacije in koordinate adijo mare.

lp, Jure


Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti