Jagri na OffRoad Forumu

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
Uporabniški avatar
GPW1942
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a GPW1942 » Pe Mar 05, 2010 9:03 am

[quote="Filko"]In kako je bit prijatelj z Jadranko, glede na to da si "morilec"
quote]

Če nekoga poznaš, še ni nujno da si z njim tudi prijatelj :twisted:
American Jeep-In War and Peace

Offroad_jager

OdgovorNapisal/-a Offroad_jager » Pe Mar 05, 2010 1:15 pm

Al1975 sem doma glih nasproti tebe, vidim bevke down town čez okn.... pokanje flobertov na barju ponavadi pomeni odstrel sivih vran, ki pa sam veš kakšno škodo povzročajo... v mesecu maju požrejo cele njive koruze na novo posajene.... za njihovo nenormalno širjenje pa smo odgovorni vsi...ker dokler bodo smeti na vsakem koraku, ki jim zagotavljajo hrano, se bodo tudi uspešno plodile, pa seveda poanjkanje naravnih sovražnikov... v LJ so celi vsako leto prieri napadov na človeka...kaj praviš na to.... pa odstrel lisic da se preveč ne razmnožijo in da se ne širi steklina?

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Pe Mar 05, 2010 1:22 pm

pa ribiči tudi pokajo in rabuko delajo na veliko, ko kormorane plašijo.
Tako da ne vse na jagre valit.....

Uporabniški avatar
Al1975
Kraj: Bevke down town
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » Pe Mar 05, 2010 2:53 pm

Offroad_jager napisal/-a:Al1975 sem doma glih nasproti tebe, vidim bevke down town čez okn.... pokanje flobertov na barju ponavadi pomeni odstrel sivih vran, ki pa sam veš kakšno škodo povzročajo... v mesecu maju požrejo cele njive koruze na novo posajene.... za njihovo nenormalno širjenje pa smo odgovorni vsi...ker dokler bodo smeti na vsakem koraku, ki jim zagotavljajo hrano, se bodo tudi uspešno plodile, pa seveda poanjkanje naravnih sovražnikov... v LJ so celi vsako leto prieri napadov na človeka...kaj praviš na to.... pa odstrel lisic da se preveč ne razmnožijo in da se ne širi steklina?

Saj nisem rekal da imam kaj proti pametnemu odstrelu, samo zakaj pa potem streljajo fazane, jerebice, srne ...
Vse lepo in prav samo streljanje 100m od hiš se mi zdi totalno nespametno početje. Verjetno tega nebi niti opazil če se šibre nebi zarile v vetr lajšto aja pa pod njo sem sedel in pil jutranju kavico. (to je bilo še v časih ko sem lahko zjutraj spal)
Slika

Uporabniški avatar
GPW1942
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a GPW1942 » Pe Mar 05, 2010 9:41 pm

Glede odstrela...
Lovska družina dobi od "Ministerstva za gozdarstvo in izgubo časa SLO" natančen plan odstrela. Če ga ne izpolni, je finančno kaznovana in/ali lahko izgubi koncesijo/stečaj(!). Večina LD s težavo dosega plan, gospodje v vladi PodAlpske državice pa nič!
American Jeep-In War and Peace

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Pe Mar 05, 2010 9:45 pm

AŁIEN napisal/-a:pa ribiči tudi pokajo in rabuko delajo na veliko, ko kormorane plašijo.
Tako da ne vse na jagre valit.....
Tudi mi popi*devamo, ker nas ribiči je*ejo s svojimi termini drstenja rib.... Hočemo naredit tekmo DP na Kolpi, nam rečejo da ne smemo po 20.03., ker se drsti sulec. Hočejo moji fantje trenirat na Savinji (zgornji tok - Mozirje), pa ne smejo pred 15.4., ker se spet nekaj drsti. Pol pa nivo vode pade in je spet kurc.
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
fire

OdgovorNapisal/-a fire » So Mar 06, 2010 9:45 am

Mislim ,da je prav ,da jagri odlovijo,uplenijo,ustrelijo kakor že hočete določeno število divjadi,ker bi bilo drugače mnogo preveč divjadi. To vemo tisti,ki živimo v hribovskih vaseh.Varuhi divjadi pa kolilor je meni znano večina prihaja iz mest,zato je lahko biti pameten,kakšen zločin je ustreliti luštkano srnico.Ko pa ti pride30 lepotic na njivo se pa ve kaj ostane!Absurd pa je da jagrom ukazujejo foteljaši z LJ koliko lahko odstreljo. Pisci zakonov pa prisluhnejo raznim Jadrankam. Potem pa pride zakon,da se lahko upleni 5 medvedkov,množijo se pa kot gobe,vendar gobe lako pobiramo,medvedki so pa tako luštkani vendar samo na TV v živo pa precej manj. Da nebo pomote nisem jager, imajo v svojih vrstah pacjente,ki mislijo,da so povsod glavni ,ker imajo zeleno uniformo pa flinto na rami in lahko delajo kar jim tisti trenutek pride na pamet! :roll: Lp

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » So Mar 06, 2010 9:55 am

glej, tudi jagri niso vsi črni, tako kot mi, ki se radi vozimo po brezpotjih
nas recimo so dostidolgo trpeli, pa se je šele zdaj eden od jagrov spomnil, da bi nas prijavil, eden od starejših, ko mu baba doma ne da in je sam na sebe nervozen.........
in namesto, da bi padla prijava, je raje prišel predsednik LD k meni domov, lepo vljudno, ne s slabim namenom na pogovor.......
no, trenutno ni drugega argumenta, razen plašenja živali, pa sem mu rekel, da prav tisti jager je bil z traktorjem v gozdu, ki se glih tako hitro pelje (ali počasi) in bolj ropoče, kot mi........me je samo pogledal.....
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
fire

OdgovorNapisal/-a fire » So Mar 06, 2010 10:16 am

S traktorjem se lahko voziš po gozdu,tako piše v zakonu se pozanimal.S terencem pa se nesmeš tudi če si lastnik gozda.To pomeni ,da se tudi jagri ne smejo,pa se' zato se bom tdi jaz! Do sedaj sem molčal in se prijazno izognil verbalnim deliktom,ko naletim spet na pacjenta nebom več tiho. :twisted:

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » So Mar 06, 2010 10:22 am

zaenkrat še ščiješ proti vetru :shit_happens:
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
Huligan
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Huligan » So Mar 06, 2010 2:56 pm

BOLJŠ IZ ŠIHTA SKREGAN KOT ZMATRAN.

Uporabniški avatar
NIVKO
Kraj: Besnica

OdgovorNapisal/-a NIVKO » So Mar 06, 2010 4:53 pm

Kot lastnik gozda se lahko vozim s traktorjem v gozdu samo v primeru
če opravljam redna gozdarska opravila.
Če se kot lastnik gozda vozim s terencem, sem v prekršku tako kot vsak drug lastnik terenca.
Če se kdo s terencem zakoplje v moji gozdni parceli in mu grem jaz nesebično pomagat s traktorjem, sva pa oba v prekršku !!!??
Samo službena dolžnost mi dovoljuje vožnjo po svojem gozdu s traktorjem, prav tako se lahko lovec vozi izključno po svojem lovskem revirju v okviru lovske namembnosti.
Ne vem pa tega, če lahko s terencem vozim in vlačim veje in opravljam gozdarska opravila.....kao ?

Sploh pa je to veljal včasih, zato ne bom več modroval in grem raje na pir !
Langsam aber sicher !
Slika

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » Ne Mar 07, 2010 1:34 pm

Ne vem kam bi tolele napisal, med malo smeha, al kar med to temo kamor naj bi spadalo. Saj pravite, da kar govorite je vse res, samo bolj močno poveste!!

So imeli lovci en veseli dan. So ga veselo pili in malo streljali.
Popijejo pivo in pok!
Popijejo drugo pivo in pok!
Popijejo tretje pivo in pok!
......
......
......
.....
.....
In popijejo že ne vem več katero pivo in pok!

Nakar se končno odločjijo, in gredo pogledat, če je kaj padlo.
UUUaavvv srna, zajec, fazan, sraka, celo miš se najde in Francelj.
Vsi začnejo panično letati okoli:
JOJ FRANCLNA SMO USTRLIL!!!!!
Naenkrat vsi trezni, na hitro popokajo Francelna u avto in na urgenco.

Po nekuj urah mučnega čakanja pride dohtar iz ordinacije.
No poškodbe od strela niso tako kritične, da bi zaradi tega podlegel,
ampak, če ga nebi vi odprli in spucali bi pa verjetno preživel!
LP by Jereb

mamaMicka
Kraj: severni del juga

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Mar 07, 2010 6:45 pm

:kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne: :kaj_takega_pa_se_ne:

Uporabniški avatar
Filko
Kraj: Nazarje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Filko » Po Mar 08, 2010 8:26 am

To je kot vedno pri slovenskih zakonih. Država naredi zakon, ki začne veljat, ni še pa podzakonskih aktov, ne ve se kdo bo to kontroliral,....
Zato pa se lahko ta zakon tolmači na več načinov in preganja se res samo težje prekrškarje. Sej mogoče se tudi lovci nebi smeli voziti po gozdu, ampak to je nekak normalno za državo, če se vozi gozdar ali lastnik zemljišča je še tudi, če se pa offroader, je pa že sumljivo, čeprav se vsi vozijo enako in je obremenitev narave enake od vseh, je pa to problem, če zakon ni dorečen do konca, tako kot pri nas ni večina zakonov.
Extremely anti diesel guy
It's better been judged by 12 then carried by 6.

Jure
Kraj: Bela krajina

OdgovorNapisal/-a Jure » Po Mar 08, 2010 12:30 pm

LD Vinica

robinzon
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » Po Mar 15, 2010 11:43 am

Kolikor jaz opažam se pri nas jagri voziko s terenci samo po poteh do krmišča, preže in inič več. Mularija s štirikolesniki pa divja po gozdu, travniku in kjer jim pade na pamet.
Mal mi gre pa na živce ker se celo zimo niti enega jagra ni bilo na spregled. Pridejo v lepem vremenu in takrat ko lahko streljajo. Pozimi je bilo krmišče prazno ker se gosspodi ne da 300 m peš v meter snega, jagri so prinesli koruzo šele pred tremi tedni, pa še to zato ker sedaj padajo jelenom rogovi stran in bi jih radi privabili na krmišče da potem samo poberejo trofeje.

Drugače pa jagri v teh koncih še kr spoštujejo naravo, razen nekaj svetlih izjem ki delajo take oslarije da se ti želodec obrne.

Offroad_jager

OdgovorNapisal/-a Offroad_jager » To Mar 23, 2010 8:41 am

robinzon napisal/-a:
Drugače pa jagri v teh koncih še kr spoštujejo naravo, razen nekaj svetlih izjem ki delajo take oslarije da se ti želodec obrne.

pol je pri vas tko kot povsod! ne vem pa kako ste imeli oz. so imeli dogovorjeno za zalaganje krmišč... pri nas smo jih skozi celo leto, če ne drugač pa s traktorjem se je kakšna bala silažna al pa sena peljala.

kleno

OdgovorNapisal/-a kleno » Sr Mar 24, 2010 12:16 pm

Lovci so tako kot policaji, dacarji,cariniki itd. nujni in zelo spoštovani poklici, pri katerih pa se pričakuje nek nivo upoštevanja pravil - tako pravnih, kot človeških. Vsi taki poklici se večinoma opravljajo javnosti na očeh in zato, če ga kdo preveč serje, ga dokaj kmalu umirijo.

Pri lovcih je drugače. Kdo in kako pogosto nadzira njih? Tudi če imajo kakšne nadzore, je to verjetno nek zelo majhen procent glede na število dejavnosti oz. je nadzornik tudi sam lovec in vse nepravilnosti spregleda.

Lovec je v gozdu bog, saj ima puško in nikogar nad sabo. Ti se pa žali potem na policiji, da ti je tak pa tak lovec, tam nekje v gozdu pred nekaj urami, storil nekaj žalega. Vsi vemo kaj bo. Policaj se bo poglobil, če lahko tebi kaj zakasira, ker si že ravno tam in mu nekaj težiš, (morda) bo napisal zapisnik in si kasneje z njim obrisal rit ... potem pa bo poklical kolega in mu rekel, da mu je ta dolžan per ...

Uporabniški avatar
Filko
Kraj: Nazarje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Filko » Pe Mar 26, 2010 8:16 am

Stvar je daleč od tega. Že nekaj časa imamo lovskega inšpektorja, ki zelo redno obiskuje lovske družine glede marsičesa in prav tako zelo rad piše globe, ki niso majhne, za vsako morebitno nepravilnost.
Kot sem že parkrat rekel, lov ni več kar en hobi kot si "ne lovci" mislite, stvar je šla že skor v skrajnost, praktično slovenski lov skoraj da vozijo ne lovci, sami lovci imamo pa skoraj samo dolžnosti, pravic pa skoraj ni več ostalo.
Extremely anti diesel guy

It's better been judged by 12 then carried by 6.

Uporabniški avatar
medo-1
Kraj: NA PREŽI

Re: Jagri na OffRoad Forumu

OdgovorNapisal/-a medo-1 » Pe Mar 26, 2010 8:50 am

GPW1942 napisal/-a:Skrajni čas je, da vidimo, koliko nas je tule.....

1.Andrej (GPW1942), LD Toško Čelo (Ljubljana)

.LD TABORSKA JAMA (grosuplje okolica)
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Uporabniški avatar
fire

OdgovorNapisal/-a fire » Pe Mar 26, 2010 8:50 am

Kravatarji v Lj so napisali takšne zakone, da se lahko po gozdovih dela kar se komu zljubi,pardon:kakor interpretira zakon! V tuini je to precej drugače urejeni.

Uporabniški avatar
medo-1

OdgovorNapisal/-a medo-1 » Pe Mar 26, 2010 8:57 am

filko prov maš eni mislijo da je bit jager kr tk mal strelajo pa pijejo...
ampak dejansko so se časi obrnil sam delej to uno.država pa sm čaka da nebomo naredil plana pr divjadi pol nam bodo pa lovišče vzel.inšpektorji pa pridejo kr ene 3-4 na mesec pa sm iščejo kak bi kšno položnco napisal...!!!
lp

Uporabniški avatar
medo-1

OdgovorNapisal/-a medo-1 » Pe Mar 26, 2010 9:02 am

Filko napisal/-a:To je kot vedno pri slovenskih zakonih. Država naredi zakon, ki začne veljat, ni še pa podzakonskih aktov, ne ve se kdo bo to kontroliral,....
Zato pa se lahko ta zakon tolmači na več načinov in preganja se res samo težje prekrškarje. Sej mogoče se tudi lovci nebi smeli voziti po gozdu, ampak to je nekak normalno za državo, če se vozi gozdar ali lastnik zemljišča je še tudi, če se pa offroader, je pa že sumljivo, čeprav se vsi vozijo enako in je obremenitev narave enake od vseh, je pa to problem, če zakon ni dorečen do konca, tako kot pri nas ni večina zakonov.
sam moraš vedet da si kot lovec neprofitni uslužbenec države in ona polaga zakon kdo se bo vozil po gozdu in kdo ne!!!

Uporabniški avatar
Huligan
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Huligan » Po Apr 12, 2010 6:48 pm

Če bi koga zanimala omara za orožje imam dve za prodat.
za 7 pušk in sefom za strelivo.
BOLJŠ IZ ŠIHTA SKREGAN KOT ZMATRAN.

Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost