Sven napisal/-a:Miran to se je meni zgodilo pri novem boxerju, starem pol leta. Možno da so dali noter kake cheap žarnice, ampak v to bolj ne verjamem. Me je tudi mene zanimalo zakaj bi to nastalo.
LP
Ko sem s stručkotom (John) razglabljal, kateri bi lahko bil vzrok napake v avtomobilu, je kot prva zadeva prišla na seznam verjetnost slabega stika ene od žic reglerja na alternatorju. JohnB pravi, da regler kar tako v sunkih ne dela slabo (in spušča v sistem višjo napetost, tudi preko 40V lahko nabije), ampak bi se to najverjetneje lahko zgodilo pri slabem stiku. V tem primeru pa zelo verjetno poleg glavnih pregori še kakšna druga žarnica (pozicija, osvetlitev tablic ...), nevarno je lahko tudi za avtoradio.
Torej: izmeri napetost v avtu med delovanjem motorja s prižganimi porabniki in pri počasnem spreminajnju obratov motorja. Če tu ni skokov napetosti, potem preveri stik teh (dveh ali treh žic na regleju) - dobro zategni matice. Če je to vse OK, potem pa samo dober avtoelektričar, ali pa vedno dve rezervni žarnici v avtu
Več ne vem.
LP
Miran