Krvavice

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
Uporabniški avatar
Dimen
Prispevkov: 1136
Pridružen: Sr Mar 23, 2005 10:12 am

Krvavice

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Jan 15, 2013 12:31 pm

Nikakor mi ne rata narest krvavice brez da bi mi jih raznesl. Tako domače kot kupljene. Ponavad jih dam v pekač, našpikam, pokrijem na izi z folijo dam v mrzlo pečico in pečem na 140-150 stopinj. Vedno mi jih razf....ka!

Kaj delam narobe?????

Uporabniški avatar
fonza
Prispevkov: 504
Pridružen: Ne Dec 18, 2005 6:48 pm
Kraj: N 46.08662;E 015.04915

OdgovorNapisal/-a fonza » To Jan 15, 2013 12:54 pm

Nisem sicer nikakšen ekspert, ampak men se to še ni nikdar naredil.
Krvavica je v bistvu obarjena klobasa, tko, da je potrebno da se samo zapeče, da je čreva -povrhnjica hrustljava. Jaz jih nikoli ne našpikam, dam jih pečt na mrežo, pod njo vodo, da se maščoba sceja v vodo. Temperaturo na 200-220 stopinj in toliko časa, da je hrustljava povrhnjica. Ne preveč, drugače se preveč izsuši. Zraven pa restan krompir, repo ali zelje, pol pa refoskom poplaknit 8) Mater kam smo zajadral, zdej že na offroad forumu kuhamo.............
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order

Uporabniški avatar
Dimen
Prispevkov: 1136
Pridružen: Sr Mar 23, 2005 10:12 am

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Jan 15, 2013 1:41 pm

Pol je problem v vodi. Na to sm pa pozabu :oops: :oops:

Mihevc
Prispevkov: 275
Pridružen: Pe Apr 23, 2010 6:28 pm

OdgovorNapisal/-a Mihevc » To Jan 15, 2013 1:44 pm

Ponavadi se jih peče na 180-200 stopinj.
Pokajo pa tudi, če je masa-(riž,...) preden ga dajejo v črevo premalo kuhano in ohlajeno.
Je pa vse odvisno tudi od mase,koliko je mastna, krvava,...-pri domačih.Za kupljene pa nevem.

lp.

Jaz jih vržem v lamo,dodam kako žlico ocverkov(za zabelo kromperja) zdaven in v pečico!

Kaka voda, para,..(':shock:')?

Uporabniški avatar
fonza
Prispevkov: 504
Pridružen: Ne Dec 18, 2005 6:48 pm
Kraj: N 46.08662;E 015.04915

OdgovorNapisal/-a fonza » To Jan 15, 2013 1:52 pm

Mihevc napisal/-a:Ponavadi se jih peče na 180-200 stopinj.
Pokajo pa tudi, če je masa-(riž,...) preden ga dajejo v črevo premalo kuhano in ohlajeno.
Je pa vse odvisno tudi od mase,koliko je mastna, krvava,...-pri domačih.Za kupljene pa nevem.

lp.

Jaz jih vržem v lamo,dodam kako žlico ocverkov(za zabelo kromperja) zdaven in v pečico!

Kaka voda, para,..(':shock:')?


Voda se da spodaj v podstavek, da, ko se sceja maščoba kaplja ta v vodo in ne smrdi cela bajta :lol:
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order

TRCO1
Prispevkov: 784
Pridružen: Sr Apr 15, 2009 12:16 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TRCO1 » Sr Jan 16, 2013 12:28 am

fonza napisal/-a:Nisem sicer nikakšen ekspert, ampak men se to še ni nikdar naredil.
Krvavica je v bistvu obarjena klobasa, tko, da je potrebno da se samo zapeče, da je čreva -povrhnjica hrustljava. Jaz jih nikoli ne našpikam, dam jih pečt na mrežo, pod njo vodo, da se maščoba sceja v vodo. Temperaturo na 200-220 stopinj in toliko časa, da je hrustljava povrhnjica. Ne preveč, drugače se preveč izsuši. Zraven pa restan krompir, repo ali zelje, pol pa refoskom poplaknit 8) Mater kam smo zajadral, zdej že na offroad forumu kuhamo.............
LP Franci


LIKE
AVTOVLEKA 051 800 777 I have the body of a God. But it sucks cause it´s Buddha AVTOVLEKA 051 800 777

stihl
Prispevkov: 116
Pridružen: Ne Maj 03, 2009 2:45 pm

OdgovorNapisal/-a stihl » Sr Jan 16, 2013 10:49 pm

krvavice počijo,če se preveč izsušijo,to je,da jih imaš npr. tri dni ne pokrite.V pekač nalij pol dl vode ,daj na 150-160 stopinj in peci že odtaljene 1 uro,potem pa pojačaj na 200 za 10 minut in ugasni.Jaz sem jih to sezono naredil čez 2000 in vsaki stranki povem,kako spečt in so zadovoljne z receptom pečenja in jim ne pokajo.Dobro peci in lp
Stihl je zakon!!

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Če Jan 17, 2013 9:06 am

Meni so pa najbolj všeč počene - čimbolj razlezene krvavice in lepo popečena masa - tako da rahlo hrustlja v ustih. Če se pa na dno posoda kaj prižge, pa dam, ko krvavice že ven poberem, notri zelje in malo pokuham. Zelje prižgane stvari očisti v nulo! Repa tudi, a ne tako dobro.
Najboljše so z repo in pire krompirjem!
LlačenP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel


Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 33 gostov