gregor napisal/-a:Če je preobremenjeno, je še vedno homologirano do 3500 kg in še vedno vozno (oziroma nevozno) z B in na vinjeto. Ali se motim?
Do koliko % prekoračitve pri nas dovolijo nadaljevati vožnjo?
Ne vem odgovora. Vse je odvisno od dobre volje obeh udeležencev v postopku. Za A in D sem slišal (slišal, ne doživel!), da pokličejo avtovleko in ti prijazno odpeljejo kišto - se ve, kdo plača
Zato pa sprašujem, da kaj izvemo iz prve roke.
Miran
PS: offtopic ali pa ne, če gledamo na dobro voljo obeh partnerjev: včeraj sem čakal za prehod Hr-Slo meje v koloni dolgi cca 2 - 3 km (od križišča v Kaldaniji do mejnega prehoda Sečovlje) točno 2 uri. Na našem bloku odprta le ena kolona za vstop v SLO. Za izstop iz SLO en ali dva avta mogoče. Ura je bila popoldanska, začel sem ob 15:05, čez mejo sem prišel ob 17:05. Pa sem prijazno pobaral policaja, kateri minister je taka mona, da ne ukaže odpreti še ene kolone za vstop v SLO. Poudarjam, prijazno. Pa me je nadrl, da jih je premalo in da naj pridem jaz delati ... No prijaznost je malček popustila tudi na moji strani, so se pa upam tisti v koloni za menoj vsaj malo sprostili, ko so gledali najino mahanje z rokami... -> hočem povedati, če bi bil jaz takrat s kamperjem, bi mi ga sigurno stehtali brez promila tolerance