CB postaje in uporaba na offroadu

Teme, ki niso v povezavi z offroadom

A Uporabljate CB postajo na OFFROAD izletih ali tudi ko se vozite po normalnih cestah?

Da, samo med vožnjo na izletih po brezpotju!
10
13%
Da, tudi ko se ne vozim po brezpotju!
27
34%
Ne, nimam CB postaje!
33
41%
Koj kavolo to tebe briga Sharky!
10
13%
 
Skupaj glasov: 80

Uporabniški avatar
Picpoki
Prispevkov: 2103
Pridružen: Če Jan 01, 2009 6:52 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Ne Mar 13, 2011 8:28 am

je možen odkup?
Ker drugače bi ti zadevo odtujil za ker precej časa. Ne samo tiste pol leta....
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
Zoran67
Prispevkov: 1003
Pridružen: So Mar 01, 2008 10:35 am
Kraj: Tolminske višave

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » Ne Mar 13, 2011 9:09 am

rafter sem S5 samo kot Slovenec, imam pa tudi kar dober signal :lol:
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj

Uporabniški avatar
navigator
Prispevkov: 401
Pridružen: Pe Feb 27, 2004 9:30 am
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a navigator » Po Mar 14, 2011 9:05 am

lom17 napisal/-a:z mobilno anteno colinear 144/430 MHz 100w, 3.275.7 dBi in kadar jo rabim mi zelo dobro služi.


Jaz bi se izogibal uporabe dual band anten (razen če res rabiš oba banda), ker jih večina ni najbolj odpornih na bližnja srečanja z vejami in podobnimi ovirami ... Je navadna 2m antena veliko bolj odporna oz. upogljiva.

Meni se je že polomila ena SGH-7200, kljub temu da ima vgrajen dva upogljiva člena, pa nisem kaj dosti vozil po gozdovih in podobnih problematičnih terenih.

Uporabniški avatar
navigator
Prispevkov: 401
Pridružen: Pe Feb 27, 2004 9:30 am
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a navigator » To Apr 19, 2011 4:45 pm

Če koga slučajno zanima, je možno v Sloveniji dobiti ročne UKW postaje raznih bandov, ki so že po defaultu odklenjene. Sicer so kao kopija Kenwooda, tako da so kompatibilne z njihovo periferijo.

10 kom postaj je sedaj v uporabi 4 mesece, pa ni zaenkrat nobenih problemov z njimi, s tem da so deležne precej grobe uporabe.

Dela se pa na pmr frekvencah (na malo večji moči (4w)). Domet je nad pričakovanji, oz pošteno prekaša klasičen PMR.

Edina slaba lastnost je, da imajo čisto nemogoč vmesnik na postaji, in je bilo treba nabavit usb kabel, da se jih je vse sprogramiralo.

Tule se jih dobi v Sloveniji: http://www.wouxun.si.

Uporabniški avatar
Picpoki
Prispevkov: 2103
Pridružen: Če Jan 01, 2009 6:52 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Sr Jun 01, 2011 12:16 pm

Sem naročil tole wouxun.
Upam da dobim in stestiram v kratkem.
Land Rovers are like women:

They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.

ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

farmer
Prispevkov: 1
Pridružen: Po Maj 23, 2011 3:37 pm
Kraj: kočevje

OdgovorNapisal/-a farmer » Sr Jun 01, 2011 6:31 pm

Živjo. jst bi meu pa eno prošnjo. če bi si vzel kateri malo časa da bi meni malo postajo pa anteno nastavil. se zahvaljujem za odgovore.

Uporabniški avatar
Matej T
Prispevkov: 1775
Pridružen: Ne Mar 22, 2009 1:23 pm
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Matej T » Pe Maj 11, 2012 3:04 pm

Eno vprašanje na hitro :lol: Na kateri modulaciji delate na CB postajah FM ali AM. Zakon se je nekaj spremenil pa me zanima kako je zdaj s tem.

nil
Prispevkov: 92
Pridružen: Ne Sep 05, 2010 3:59 pm

OdgovorNapisal/-a nil » So Maj 12, 2012 5:58 pm

Že kar nekaj let je v slo. dovljena samo FM modulacija.Čeprav večina še dela na AM.FM ima daljši domet pa več motenj.Drugače pa v Nemčiji že dolgo ne dobiš postaje z AM.Če kupiš novo ti jo mora nekdo odpret pa tudi kanalov imajo manj.Kakor koli pri nas glede tega ni problem samo veselo jo uporabljaj. :) :) :) David

Uporabniški avatar
Dr.Patrol
Prispevkov: 1228
Pridružen: Pe Jul 17, 2009 7:30 am
Kraj: Lej jo, našo Baško Grapo!! :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Dr.Patrol » So Dec 08, 2012 4:51 pm

Še jst pristavim lonček... :lol:

Imam CB in komplet anteno vključno z podnožjem, ni pa zgornjega dela, se pravi palice same. Najbrž so jo zlomili ali karkoli...in me zanima, kje kupiti samo ta del...za lažjo predstavo poglej sliko. rabim del ki pride od matice naprej.
Slika
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)


www.Adventure-Overland.si
Slika

robinzon
Prispevkov: 1323
Pridružen: Ne Jun 07, 2009 4:05 pm
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a robinzon » So Dec 08, 2012 5:11 pm

Popaj, mislim da imam celo anteno viška. Problem je ker je na mlinu-kamijonu. Mislim to niti ni problem. Večja težava je, ker je kamijon nedostopen in se je treba prebit čez en meter snega v dolžini 400m....

Uporabniški avatar
Dr.Patrol
Prispevkov: 1228
Pridružen: Pe Jul 17, 2009 7:30 am
Kraj: Lej jo, našo Baško Grapo!! :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Dr.Patrol » So Dec 08, 2012 5:23 pm

hahahah, čaki da zmrzne, greva lahko vsaj po vrhu...no, ti, ki imaš kako kilo manj kot jst :lol: :lol:
ex.Popaj. Preimenovan s strani upravnika na podlagi zaslug skupnosti in predlog skupnosti. ;)





www.Adventure-Overland.si

Slika

Riot88
Prispevkov: 181
Pridružen: To Feb 21, 2012 5:24 pm
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a Riot88 » So Dec 08, 2012 9:12 pm

A je kdo kej na CBju okolica domzal?
Maknite ruke s mog volana,maknite dupe sa mog sica,ja putujem bez GPSa,
GPSa sa nebesa......:veselo_za_volanom:

Hribovc
Prispevkov: 331
Pridružen: Po Nov 30, 2015 12:46 pm

Re: CB postaje in uporaba na offroadu

OdgovorNapisal/-a Hribovc » Po Apr 20, 2020 8:40 pm

Upam, da je še kaj CB-mojstrov na tem forumu.

Torej, na "avtu" imam CB-postajo. Pa bi jo rad postavil še doma. Imam pa eno mobilno anteno. Pa bi na garažo postavil železno ogrodje in naj pritrdil to anteno. Ne vem pa, kako bo zadeva prenašala strelo - glede na to, da bo štrlelo precej gor in da smo na vrhu ne ravno majhnega hriba... Avto je le na tleh, tole pa na vrhu hriba na strehi garaže... Se malo bojim, da bi strela lahko delala težave. Spomnim se, ko smo za telefon še imeli baker - je zagrmelo kje v bližini, pa se je v žici inducirala napetost in skurila telefon. Sem takrat telefone kupoval kar na zalogo... Zdaj, ko imamo optiko, je mir. Ampak CB postaja ima pa spet baker. Pa še antena sama je špica, ki štrli pod nebo. Kako je tukaj s strelami? Povežem še eno žico od špice antene do strelovoda, da jo ozemljim? Kako bo potem oddajala?


Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta