http://www.youtube.com/watch?v=rgjSNUg492M
30 let
compadre napisal/-a:tisti, ki niste bili niti pionirčki in občutili ta diktatorski režim na svoji lastni koži, naj bodo tiho, poslušajo/berejo in se učijo![]()
kaj pa je manjkalo Titovem režimu?
imel si malo, imel si želje, bil si zadovoljen s tem, kar si imel, svi smo bili braća ali drugovi, pomagali smo si vsi eden drugemu......
si bajto delal, ti je cela vas pomagala, ti si potem pomagal desetim drugim v vasi......
danes pa imaš kar precej vsega in nisi zadovoljen s tem, kar imaš, ker ima sosed več od tebe, pravtako si zapufan do grla in še čez, zato je pa foušija glavni šport, pa metanje polen pod noge, razvil se je neki sort nacionalizma......
pa danes preden boš bajto delal, te bo že sosed tožil.......
vsak je imel službo (no, skoraj), in nobenemu ni bilo težko delat, kaj pa je danes?
mogože se takrat nismo zavedali, samo če se pa zdaj ozremo nazaj........
....in...NIKOLI nobeden predsednik, ne bo pomenil svojemu narodu toliko, kot jim je takrat pomenil TITO
pa ne samo v svoji državi, ampak v celem svetu....in na nobenem pogrebu ne bodo prihajali toliko drugih predsednikov dajat zadnje slovo pokojnemu predsedniku, kot pred 30timi leti TITU
http://www.youtube.com/watch?v=uZD5UHxx_84
v miru naj počiva
AŁIEN napisal/-a:Mitsurgi2 ne govori o nečem kar poznaš samo iz risank. Meni je bilo pod titejem dobro. Imel sem vse kar sem hotel, plače nisem mogel zapraviti v enem mesecu in imel sem štiriktat dražji avto kot direktor firme v kateri sem delal. Pa sem samo rep ujel.........
Tako da ne govori neumnosti v stilu "strici so mi povedali". Take bi jaz dal v tedanjo rusijo, vzhodno nemčijo, albanijo ali pa romunijo za kakšno leto pa bi vas potem spraševal kaj je diktator. Poleg tega se tedanjih in današnjih časov ne da primerjat.
Takrat so se naši dedje in očetje združili v jugo ker je bila edina in najboljša opcija in je zdržala 50 let, pred kratkim leti smo šli pa v EU. Je to kaj drugače???? Zdaj smo pa kao samostojni....he he pravljice za lahko noč. Bo čas pokazal koliko bo to držalo skupaj in kako se bo končalo. Za začetek je šla grčija v maloro in moramo zdaj dati 200€ po glavi da rešujemo kar so oni zajebali.......pa sami nimamo. Sam moraš dat, hočeš nočeš, kdo te vpraša ali imaš ali nimaš. Misliš da lahko iz EU izstopiš če ti ni všeč? Malo morgen, te povozijo ko mačka. In to na prefinjen način.
Takrat smo bili vsaj svoji zdaj smo marionete ZDA in Anglije in moramo delat tako kot nam rečejo. Še cestnino ne smemo sami odmerit.
Komunisti so bili prasice, to drži. Tito je bil pa car, šlosar iz Kumrovca kateremu so se na zadnji poti poklonili skoraj vsi svetovni voditelji in milijoni ljudi. Vsi so cenili joškota, danes pa mladi pljuvate po njem. Mone saj vas sploh ne bi bilo če ne bi bilo njega, če bi imeli srečo in bili bi pa govorili italijansko ali pa nemško.
Seveda si lahko ti drugačnega mnenja, kdo ti brani.....napaka je le imeti takšno stališče do nečesa kar ne poznaš. Kaj hudiča je tebi osebno titej tako hudega naredil da je diktator???? Upam stavit da nič. Niti nimaš pojma kdo je bil. Samo hočeš biti IN in v trendu.........Mone se dvajset let ne morejo zmenit za par km meje, ker nimajo jajc. Tito si je upal Stalinu reči ne. Samo da ti tega ne veš. In zato imamo ta kar danes imamo.
Jaz tudi dolgo časa nisem vedel da so se tabeli borili proti fašizmu. Sem bil prepričan da so bili to partizani. No danes pravijo drugače![]()
![]()
Idi kakšnega nonota na primorsko vprašat, ti bo povedal iz prve roke kdo je bil kdo.
Sam eni morajo biti mone pa drek mešat, zgodovina je taka kot je in se je ne da na novo delat. Treba je reči bobu bob in narediti piko. Preden bo še Hitler postal nekakšen svetovni junak in osvoboditelj.
Te imam mal na sumu da hodiš prestavljat kamne iz napisa TITO, ki gre italijanom tako v nos že 60 let![]()
Meni in mojim je bil Tito car, kaj si nekdo drug o tem misli mi pa dol visi.
Če kdo misli drugače, pa tudi ni nič narobe. Ima vso pravico do svojega mnenja in tako je tudi prav. Samo ko mi začne en dvajsetletnik utrujat in nabijat o Titu mi gredo pa kocine pokonc.

Mitsurugi2 napisal/-a:Vi ki prej niste imeli nič ste res od njega dobili vse. Mojim, ki so pa imeli oh in sploh bogatijo so pa vse pobrali z nacionalizacijo in vam na pladnju postregli. Moji predniki so garali, da so prišli do tega. Sej iz vašega stališča vam je čist fajn bilo. To kar je sedaj je pa itak katastrofa. Zdj vsak grabi k sebi kar lahko. Takrat je bilo vse pod kontrolo.
Pa še enkrat povdarjam... vsak ima prednosti in slabosti. Nism samo slabo govoru o njem. Od daleč gledano je bilo vse lepo in super. Ko pa eno leto študiraš zgodovino "svet po 2. svetovni vojni" pa vidiš kaj je od kje prišlo.
Lp

fire napisal/-a:Ja res je ,da je bilo pod titekom drugače: za cement sem čakal,železo iz zenice je bilo taki jekleno ,da sem kolute moral zakuriti če sem jih hotel zravnati,za stadlerco sem bil toliko časa v vrsti da sem obupal,kavica ni bila samoumevna,je bila na izobilju samo prek karavank,za Z 101 sem čakal 4 dni in 3 noči ,kar je bilo pa dobro pa je ,da se je avto čez 2leti dražje prodal kot si ga kupil. Če pa si preveč nergal so te pa prišli po zdravju vprašati! Zato je prav da mladi slišijo tudi to, da ,smo morali ustaviti delo in iti na cesto mahati našemu titeku,pa fino je bilo nismo delali pa še na špricer smo šli. Fino res ne ponovljivo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost