SLAVA JIM

Teme, ki niso v povezavi z offroadom
Uporabniški avatar
Al1975
Kraj: Bevke down town
Kontakt:

SLAVA JIM

OdgovorNapisal/-a Al1975 » To Maj 04, 2010 7:11 am

Slika

vasko
Kraj: brda

OdgovorNapisal/-a vasko » To Maj 04, 2010 11:29 am

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » To Maj 04, 2010 11:44 am

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » To Maj 04, 2010 12:15 pm

aja, naslov teme je napačen. Slava MU ne pa jim...... :evil: ne oni prej ne ti zdaj niso za en k. isto stanje drugo pakovanje.

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » To Maj 04, 2010 12:17 pm

Eh diktator kot diktator. Vsak ima prednosti in slabosti. Namesto da bi odpirali teme za Rudolfa Maistra in ostale borce, ki so bili pripravljeni tvegat življenje za to deželo, tuki smetite z diktatorjem ki je hotel združit skupaj nekaj kar je nemogoče združit.
Mal smotan bi blo če bi vsak odpiral temo o svojem prepričanju.

Lp

http://www.youtube.com/watch?v=SoefwiDUPr0
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
Al1975
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » To Maj 04, 2010 12:43 pm

Saj tema ni namenjena samo Titu ampak tudi drugim velikim možem.

ALIEN is alive :!:

Slava mu :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » To Maj 04, 2010 1:13 pm

tisti, ki niste bili niti pionirčki in občutili ta diktatorski režim na svoji lastni koži, naj bodo tiho, poslušajo/berejo in se učijo :twisted:

kaj pa je manjkalo Titovem režimu?
imel si malo, imel si želje, bil si zadovoljen s tem, kar si imel, svi smo bili braća ali drugovi, pomagali smo si vsi eden drugemu......
si bajto delal, ti je cela vas pomagala, ti si potem pomagal desetim drugim v vasi......

danes pa imaš kar precej vsega in nisi zadovoljen s tem, kar imaš, ker ima sosed več od tebe, pravtako si zapufan do grla in še čez, zato je pa foušija glavni šport, pa metanje polen pod noge, razvil se je neki sort nacionalizma......
pa danes preden boš bajto delal, te bo že sosed tožil.......

vsak je imel službo (no, skoraj), in nobenemu ni bilo težko delat, kaj pa je danes?

mogože se takrat nismo zavedali, samo če se pa zdaj ozremo nazaj........

....in...NIKOLI nobeden predsednik, ne bo pomenil svojemu narodu toliko, kot jim je takrat pomenil TITO
pa ne samo v svoji državi, ampak v celem svetu....in na nobenem pogrebu ne bodo prihajali toliko drugih predsednikov dajat zadnje slovo pokojnemu predsedniku, kot pred 30timi leti TITU

http://www.youtube.com/watch?v=uZD5UHxx_84

v miru naj počiva
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » To Maj 04, 2010 1:51 pm

Mitsurgi2 ne govori o nečem kar poznaš samo iz risank. Meni je bilo pod titejem dobro. Imel sem vse kar sem hotel, plače nisem mogel zapraviti v enem mesecu in imel sem štiriktat dražji avto kot direktor firme v kateri sem delal. Pa sem samo rep ujel.........
Tako da ne govori neumnosti v stilu "strici so mi povedali". Take bi jaz dal v tedanjo rusijo, vzhodno nemčijo, albanijo ali pa romunijo za kakšno leto pa bi vas potem spraševal kaj je diktator. Poleg tega se tedanjih in današnjih časov ne da primerjat.
Takrat so se naši dedje in očetje združili v jugo ker je bila edina in najboljša opcija in je zdržala 50 let, pred kratkim leti smo šli pa v EU. Je to kaj drugače???? Zdaj smo pa kao samostojni....he he pravljice za lahko noč. Bo čas pokazal koliko bo to držalo skupaj in kako se bo končalo. Za začetek je šla grčija v maloro in moramo zdaj dati 200€ po glavi da rešujemo kar so oni zajebali.......pa sami nimamo. Sam moraš dat, hočeš nočeš, kdo te vpraša ali imaš ali nimaš. Misliš da lahko iz EU izstopiš če ti ni všeč? Malo morgen, te povozijo ko mačka. In to na prefinjen način.
Takrat smo bili vsaj svoji zdaj smo marionete ZDA in Anglije in moramo delat tako kot nam rečejo. Še cestnino ne smemo sami odmerit.
Komunisti so bili prasice, to drži. Tito je bil pa car, šlosar iz Kumrovca kateremu so se na zadnji poti poklonili skoraj vsi svetovni voditelji in milijoni ljudi. Vsi so cenili joškota, danes pa mladi pljuvate po njem. Mone saj vas sploh ne bi bilo če ne bi bilo njega, če bi imeli srečo in bili bi pa govorili italijansko ali pa nemško.
Seveda si lahko ti drugačnega mnenja, kdo ti brani.....napaka je le imeti takšno stališče do nečesa kar ne poznaš. Kaj hudiča je tebi osebno titej tako hudega naredil da je diktator???? Upam stavit da nič. Niti nimaš pojma kdo je bil. Samo hočeš biti IN in v trendu.........Mone se dvajset let ne morejo zmenit za par km meje, ker nimajo jajc. Tito si je upal Stalinu reči ne. Samo da ti tega ne veš. In zato imamo ta kar danes imamo.
Jaz tudi dolgo časa nisem vedel da so se tabeli borili proti fašizmu. Sem bil prepričan da so bili to partizani. No danes pravijo drugače :evil: :evil:
Idi kakšnega nonota na primorsko vprašat, ti bo povedal iz prve roke kdo je bil kdo.
Sam eni morajo biti mone pa drek mešat, zgodovina je taka kot je in se je ne da na novo delat. Treba je reči bobu bob in narediti piko. Preden bo še Hitler postal nekakšen svetovni junak in osvoboditelj.
Te imam mal na sumu da hodiš prestavljat kamne iz napisa TITO, ki gre italijanom tako v nos že 60 let :lol:
Meni in mojim je bil Tito car, kaj si nekdo drug o tem misli mi pa dol visi.
Če kdo misli drugače, pa tudi ni nič narobe. Ima vso pravico do svojega mnenja in tako je tudi prav. Samo ko mi začne en dvajsetletnik utrujat in nabijat o Titu mi gredo pa kocine pokonc.

Uporabniški avatar
Al1975
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » To Maj 04, 2010 1:56 pm

To Alien & Compadre

Slika

Ko sem bil še malo mlajši že pionir, smo živeli poleg kasarne FRS. Ko so zatulile sirene je vsa vojska, ki je bila na izhodu drla v solzah nazaj v kasarno.
Ljudje pa so množično jokali za njim.
Le zakaj :?:
Marsikomu se še danes stoži po tistih časih.

Slika
Slika

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » To Maj 04, 2010 2:56 pm

Res je, vsega je bilo na pretek ...

...... v Celovcu
...... in Trstu. :wink:

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » To Maj 04, 2010 4:24 pm

RangeRover napisal/-a:Res je, vsega je bilo na pretek ...

...... v Celovcu
...... in Trstu. :wink:

:lol: še en ki ve iz prve roke :lol:
Mogoče je mama po pleničke zate hodila v avstrijo, ampak to je bilo že po smrti starega :wink:

vasko
Kraj: brda

OdgovorNapisal/-a vasko » To Maj 04, 2010 4:34 pm

še nebo žaluje za njim (že dva dni dežuje :evil: )

2 mitsurgi2 kaj tvojega očeta smatraš tudi za diktatorja, ker ti je nudil vse kar si potreboval?

sportage
Kraj: posočje

OdgovorNapisal/-a sportage » To Maj 04, 2010 5:03 pm

compadre napisal/-a:tisti, ki niste bili niti pionirčki in občutili ta diktatorski režim na svoji lastni koži, naj bodo tiho, poslušajo/berejo in se učijo :twisted:

kaj pa je manjkalo Titovem režimu?
imel si malo, imel si želje, bil si zadovoljen s tem, kar si imel, svi smo bili braća ali drugovi, pomagali smo si vsi eden drugemu......
si bajto delal, ti je cela vas pomagala, ti si potem pomagal desetim drugim v vasi......

danes pa imaš kar precej vsega in nisi zadovoljen s tem, kar imaš, ker ima sosed več od tebe, pravtako si zapufan do grla in še čez, zato je pa foušija glavni šport, pa metanje polen pod noge, razvil se je neki sort nacionalizma......
pa danes preden boš bajto delal, te bo že sosed tožil.......

vsak je imel službo (no, skoraj), in nobenemu ni bilo težko delat, kaj pa je danes?

mogože se takrat nismo zavedali, samo če se pa zdaj ozremo nazaj........

....in...NIKOLI nobeden predsednik, ne bo pomenil svojemu narodu toliko, kot jim je takrat pomenil TITO
pa ne samo v svoji državi, ampak v celem svetu....in na nobenem pogrebu ne bodo prihajali toliko drugih predsednikov dajat zadnje slovo pokojnemu predsedniku, kot pred 30timi leti TITU

http://www.youtube.com/watch?v=uZD5UHxx_84

v miru naj počiva

Že zjutraj sem videl objavo,a se nisem hotu oglašat;morda zato,ker sem tu bolj poredek al pa zato,ker se mi z nedonošenčki resnično ne da več prerekat. V glavnem se popolnoma strinjam z tabo in podobno mislečimi! :wink:

sportage

OdgovorNapisal/-a sportage » To Maj 04, 2010 5:08 pm

AŁIEN napisal/-a:Mitsurgi2 ne govori o nečem kar poznaš samo iz risank. Meni je bilo pod titejem dobro. Imel sem vse kar sem hotel, plače nisem mogel zapraviti v enem mesecu in imel sem štiriktat dražji avto kot direktor firme v kateri sem delal. Pa sem samo rep ujel.........
Tako da ne govori neumnosti v stilu "strici so mi povedali". Take bi jaz dal v tedanjo rusijo, vzhodno nemčijo, albanijo ali pa romunijo za kakšno leto pa bi vas potem spraševal kaj je diktator. Poleg tega se tedanjih in današnjih časov ne da primerjat.
Takrat so se naši dedje in očetje združili v jugo ker je bila edina in najboljša opcija in je zdržala 50 let, pred kratkim leti smo šli pa v EU. Je to kaj drugače???? Zdaj smo pa kao samostojni....he he pravljice za lahko noč. Bo čas pokazal koliko bo to držalo skupaj in kako se bo končalo. Za začetek je šla grčija v maloro in moramo zdaj dati 200€ po glavi da rešujemo kar so oni zajebali.......pa sami nimamo. Sam moraš dat, hočeš nočeš, kdo te vpraša ali imaš ali nimaš. Misliš da lahko iz EU izstopiš če ti ni všeč? Malo morgen, te povozijo ko mačka. In to na prefinjen način.
Takrat smo bili vsaj svoji zdaj smo marionete ZDA in Anglije in moramo delat tako kot nam rečejo. Še cestnino ne smemo sami odmerit.
Komunisti so bili prasice, to drži. Tito je bil pa car, šlosar iz Kumrovca kateremu so se na zadnji poti poklonili skoraj vsi svetovni voditelji in milijoni ljudi. Vsi so cenili joškota, danes pa mladi pljuvate po njem. Mone saj vas sploh ne bi bilo če ne bi bilo njega, če bi imeli srečo in bili bi pa govorili italijansko ali pa nemško.
Seveda si lahko ti drugačnega mnenja, kdo ti brani.....napaka je le imeti takšno stališče do nečesa kar ne poznaš. Kaj hudiča je tebi osebno titej tako hudega naredil da je diktator???? Upam stavit da nič. Niti nimaš pojma kdo je bil. Samo hočeš biti IN in v trendu.........Mone se dvajset let ne morejo zmenit za par km meje, ker nimajo jajc. Tito si je upal Stalinu reči ne. Samo da ti tega ne veš. In zato imamo ta kar danes imamo.
Jaz tudi dolgo časa nisem vedel da so se tabeli borili proti fašizmu. Sem bil prepričan da so bili to partizani. No danes pravijo drugače :evil: :evil:
Idi kakšnega nonota na primorsko vprašat, ti bo povedal iz prve roke kdo je bil kdo.
Sam eni morajo biti mone pa drek mešat, zgodovina je taka kot je in se je ne da na novo delat. Treba je reči bobu bob in narediti piko. Preden bo še Hitler postal nekakšen svetovni junak in osvoboditelj.
Te imam mal na sumu da hodiš prestavljat kamne iz napisa TITO, ki gre italijanom tako v nos že 60 let :lol:
Meni in mojim je bil Tito car, kaj si nekdo drug o tem misli mi pa dol visi.
Če kdo misli drugače, pa tudi ni nič narobe. Ima vso pravico do svojega mnenja in tako je tudi prav. Samo ko mi začne en dvajsetletnik utrujat in nabijat o Titu mi gredo pa kocine pokonc.

Tako se govori :aplavz:

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » To Maj 04, 2010 5:15 pm

Vi ki prej niste imeli nič ste res od njega dobili vse. Mojim, ki so pa imeli oh in sploh bogatijo so pa vse pobrali z nacionalizacijo in vam na pladnju postregli. Moji predniki so garali, da so prišli do tega. Sej iz vašega stališča vam je čist fajn bilo. To kar je sedaj je pa itak katastrofa. Zdj vsak grabi k sebi kar lahko. Takrat je bilo vse pod kontrolo.

Pa še enkrat povdarjam... vsak ima prednosti in slabosti. Nism samo slabo govoru o njem. Od daleč gledano je bilo vse lepo in super. Ko pa eno leto študiraš zgodovino "svet po 2. svetovni vojni" pa vidiš kaj je od kje prišlo.

Lp
VM - Turbotronic®

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » To Maj 04, 2010 5:42 pm

Kaj je bilo tako super od vele cenjenga maršala Tita in njegove Jugoslavije. Govorilo naj bi se Srbohrvaščino, ki je neka spakedranščina vseh jugoslovanskih jezikov. Slovenija ni od njega dobila nič, kvečjemu je kaj izgubila, TRST, ISTRA...
Misliti s svojo glavo, opasno po životu... :oops:
Bil je pezde 1. klase, ovajal je svoje lastne prijatelje, ljubice, bal se je svoje lastne sence.
On in priskledniki so kadil kubanske cigare, vozili ameriške, nemške avtombile, nosil prvo vrstne obleke, jedli prvovrstno hrano, narod je imel fuking zastavo 101, in suh kruh na bone.... ter seveda vele cenjeno JNA, v kateri so poveljevali polpismeni bedaki, ki niso znali šteti do pet.

Od kje se učiti o neponovljivi zgodbi TITO. Iz knjig in pripovedk, ki zločinca poveličujejo v nevem koga in prikazujejo zgolj eno stran medalje. Menda ja ne?

Sicer pa kaj lahko tega majstra maršala že enkrat pustimo pri miru in pustimo narodu živeti, TUKAJ, ZDAJ in da se ukvarja s svojo prihodnostjo.
Vse stvari so minljive, očitno tudi super nadnaravni človek v obliki Tita in njegove jugoslavije za malega človeka.

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » To Maj 04, 2010 6:32 pm

x2
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » To Maj 04, 2010 7:19 pm

Zgodovina ni zato, da se objokuje ali opeva nekdanje čase, ampak, da se iz nje kaj naučimo.
Smo včasih (upravičeno) v Sloveniji jamrali, da denar teče po Savi navzdol proti Beogradu, Kosovu, Bosni in ne vem kam še vse. Pa smo rabili celo večnost, da smo se temu in mogoče še kakšnim drugim krivicam uprli. In šli na svoje.
A smo ostali še vedno take ali pa še večje riti. Tisti, ki so takrat vodili to odhajanje na svoje, so danes še bogatejši od Joškota in milijonkrat manj cenjeni.
Veste, ko sem včasih prišel na Kosovo (Beograd, Sarajevo....), so me bili vsaj veseli, saj so vedeli, da tudi z mojim denarjem lepo živijo. A če bom sedaj slučajno prišel k Grkom, ki bodo tudi od mojega denarja lepo živeli, me te kurbe pokvarjene še pogledale ne bodo.
Ne, nič ne objokujem Joškota. A ko je škripnil, sem prišel v službo v najlepši obleki. Zaradi spoštovanja. Do njega.
:stari_pridiga:
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » To Maj 04, 2010 9:09 pm

Mitsurugi2 napisal/-a:Vi ki prej niste imeli nič ste res od njega dobili vse. Mojim, ki so pa imeli oh in sploh bogatijo so pa vse pobrali z nacionalizacijo in vam na pladnju postregli. Moji predniki so garali, da so prišli do tega. Sej iz vašega stališča vam je čist fajn bilo. To kar je sedaj je pa itak katastrofa. Zdj vsak grabi k sebi kar lahko. Takrat je bilo vse pod kontrolo.

Pa še enkrat povdarjam... vsak ima prednosti in slabosti. Nism samo slabo govoru o njem. Od daleč gledano je bilo vse lepo in super. Ko pa eno leto študiraš zgodovino "svet po 2. svetovni vojni" pa vidiš kaj je od kje prišlo.

Lp

A si mogoče raziskoval kako so prišli do obilnega premoženja?
Upam, da ne tako kot se dogaja danes, da jim ljudje delajo kot sužnji za 400€ on pa večajo svoje prmoženje, saj delavci tako niso nič vredni.
Aja včesih je bilo za pol litra mleka in četrt štruce kruha na dan.
LP by Jereb

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » To Maj 04, 2010 9:53 pm

A nism napisu da so garali za to? Sami so delal in pošteno služil.
VM - Turbotronic®

sportage

OdgovorNapisal/-a sportage » To Maj 04, 2010 10:43 pm

Nikoli končana zgodba-itak.Lahko noč

Uporabniški avatar
Al1975
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » Sr Maj 05, 2010 5:50 am

Evo zgodovina kot jo poznamo ali pač?

http://poptv.si/multimedia/preverjeno-tito-30-let-po-smrti.html

Da ne bomo preveč dolgovezili. :wink:

Napoleon Bonaparte

Slika

Leta 1821 je na samotnem otoku Sv. Helena sredi Atlantskega oceana v pregnanstvu umrl francoski cesar in vojskovodja Napoleon Bonaparte.
Napoelon Bonaparte se je rodil na Korziki leta 1769.
Med francosko revolucijo je bil general, v francoski republiki prvi konzul, od leta 1804 do 1814 pa francoski cesar.
Največji vzpon je dosegel v času med letoma 1809 do 1812, ko je bila v njegovem cesarstvu skoraj polovica Evrope.
Prevrat se je zgodil leta 1812 po neuspešnem pohodu v Rusijo, ko je v ruskem zimi umrlo ogromno francoskih vojakov. Po porazu pri Leipzigu in vdoru koalicisjkih sil v Francijo je bil izgan na Elbo, od koder je pobegnil in se leta
1815 za 100 dni vrnil na oblast. Pri Waterlooju so ga angleške in pruske sile ponovno premagale ter ga izgnale na otok Sv. Helena v Atlantskem oceanu.

Leta 1944 so Gandhija izpustili iz zapora

Pa dajmo še Napoleona in Gandhija malo obglodat. 8)

Kot zanimivosti pa še tole.

Ena za Mitsurugi2:
Leta 1922 so v Chicagu v neki ford T vgradili prvi avtoradio

Zlom borze leta 1893 v New Yorku. :shock:
Slika

Uporabniški avatar
fire

OdgovorNapisal/-a fire » Sr Maj 05, 2010 8:08 am

Ja res je ,da je bilo pod titekom drugače: za cement sem čakal,železo iz zenice je bilo taki jekleno ,da sem kolute moral zakuriti če sem jih hotel zravnati,za stadlerco sem bil toliko časa v vrsti da sem obupal,kavica ni bila samoumevna,je bila na izobilju samo prek karavank,za Z 101 sem čakal 4 dni in 3 noči ,kar je bilo pa dobro pa je ,da se je avto čez 2leti dražje prodal kot si ga kupil. Če pa si preveč nergal so te pa prišli po zdravju vprašati! Zato je prav da mladi slišijo tudi to, da ,smo morali ustaviti delo in iti na cesto mahati našemu titeku,pa fino je bilo nismo delali pa še na špricer smo šli. Fino res ne ponovljivo :idea:

sportage

OdgovorNapisal/-a sportage » Sr Maj 05, 2010 8:39 am

fire napisal/-a:Ja res je ,da je bilo pod titekom drugače: za cement sem čakal,železo iz zenice je bilo taki jekleno ,da sem kolute moral zakuriti če sem jih hotel zravnati,za stadlerco sem bil toliko časa v vrsti da sem obupal,kavica ni bila samoumevna,je bila na izobilju samo prek karavank,za Z 101 sem čakal 4 dni in 3 noči ,kar je bilo pa dobro pa je ,da se je avto čez 2leti dražje prodal kot si ga kupil. Če pa si preveč nergal so te pa prišli po zdravju vprašati! Zato je prav da mladi slišijo tudi to, da ,smo morali ustaviti delo in iti na cesto mahati našemu titeku,pa fino je bilo nismo delali pa še na špricer smo šli. Fino res ne ponovljivo :idea:

Sej res-šole so ble zastonj,zdravniške usluge tudi,ni bilo takih čakalnih vrst za preglede in podobno,zobarji so delali na "knjižico",delavske družine so si lahko privoščile počitnice,kolk klošarjev(po svoji krivdi)je bilo,brezdomcev,kolk kraj imovine,kolko samomorov,kolko pogrešanih oseb,ipd.Sej vem,da ma vsak sistem svoje slabe in dobre stvari-v celoti gledano je bil za nas navadne ljudi tisti sistem boljši,saj ni bilo tako ogromnih razlik kot danes,preživetje je bilo omogočeno vsakmu,ki je to hotel;v glavnem sem se takrat počutil veliko bolj varen kot zdaj.Morda se pa motim-to so moje izkušnje.
:D

Vrni se na “Razno”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost